-
48,99 kr. ”En profet, hvis forkyndelse kun består af banaliteter, overlever ikke. Sker det alligevel, er det blot, fordi han ved sin ynkelighed og usselhed kan bruges til at fremhæve den sande store profets herlighed – som Devadatta Buddhas og Musajlima Muhammeds. Men heller ikke den store profets budskab i dets revolutionerende egenart og nyhed vokser ud af intet. Det har en baggrund, og det er en af religionshistoriens fornemste opgaver at finde den og forstå den. Det gælder også og ikke mindst arabernes store profet og gudsmand Muhammed.”Islam er den nyeste af de store verdensreligioner, men den er vokset ud af flere årtusinder gamle skikke og kulturer i Mellemøsten og det vestlige Asien. Filolog Jes Peter Asmussen har i årtier beskæftiget sig med islam og udgiver her en lang række interessante tekster om den spændende religion, der i dag er en stor del af det multikulturelle danske samfund. Bogen udkom første gang i 1972.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”Jøder og arabere hører sammen. De er semitter med Arabien som fælles oprindelsesland. Og de har begge hver deres store nyskabende profet, Muhammed og Moses. Begge skabte religiøs nytænkning ved de store åndelige rystelser, de blev udsat for. Men det nye havde naturligvis en ’gammel’ baggrund, den gammelsemitiske religion.”Jødedommen, kristendommen og islam er alle kendt som de abrahamitiske religioner. De sporer alle deres tradition tilbage til patriarken Abraham, og alle tilbeder de kun én gud. Filolog Jes Peter Asmussen beskriver forholdet mellem de tre abrahamitiske religioner med særligt fokus på, hvilken plads kristendommen og jødedommen har i Koranen.Bogen udkom første gang i 1982.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
69,00 kr. "Den mand, der skabte islam, var en araber. Araberne tilhører den semitiske folkeæt; alle de tre store religioner, der har læren om Guds enhed (monoteismen) som grundsætning, jødedommen, kristendommen og islam, er fremstået blandt folkeslag af denne æt."I takt med at den islamiske verden blev mere og mere forbundet med den vestlige, begyndte folk i Danmark i starten af 1900-tallet at interessere sig for islam og religionens følgere. Filolog og forfatter Johannes Østrups bog er en spændende og lettilgængelig præsentation af islamisk religion, kultur og historie. Bogen handler blandt andet om arabernes religion før islam, om Muhammeds liv og tanker, om de islamiske dogmer samt synet på familie, videnskab, skilsmisse og kunst.Bogen udkom første gang i 1914 og giver både et spændende indblik i islams historie og et billede af synet på andre religioner og andre kulturer generelt på denne tid.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. Lærke Lysemose Christensen er praktisernede kristen og vil Gud mere end noget andet. Lærke åbner op og fortæller om en svær episode, hvor Gud hjalp hende ved at tale til hende, så hun forstod og fandt mening.Medvirkende: Lærke Lysemose ChristensenProducer/klipper/journalist: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontDanmark anno 2020 må siges at være præget af individualisme og jagten på hver vores lykke og selvrealisering. Der er dog nogle, der lader deres liv styre af noget større end dem selv. I podcastserien "De som tror" taler journalist Laura Dybdahl Andersen med en håndfuld kvinder, der tilknytter sig hver sin religion og trosfællesskab. Her fortæller kvinderne om deres tro og om, hvordan den fylder i hverdagen på godt og på ondt.Medvirkende: SkiftendeVært og tilrettelægger: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontLaura Dybdahl Andersen er uddannet journalist og kommunikatør fra Roskilde Universitet og arbejder som projektleder.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. Jerusalem spiller en central rolle i jødedom, kristendom og islam, og i århundreder har troende fra alle disse tre religioner valfartet til byen på pilgrimsfærd. Professor i filologi Frants Buhl fortæller om byen, som den så ud på Jesu tid. Han har nærstuderet gamle kort og beretninger fra apostlene og andre samtidige kilder for at tegne et billede af den hellige stad i dens storhedstid."Jerusalem på Kristi og apostlenes tid" udkom for første gang i 1886, da forholdet mellem jøder, kristne og muslimer var meget anderledes end i dag. Bogen er en genudgivelse af et tidligere værk og er skrevet med datidens sprogbrug.Frants Buhl var en dansk professor i semitisk-østerlandsk filologi ved Københavns Universitet, der skrev en lang række bøger om kristendom, jødedom og islam. Han var særligt optaget Det gamle testamente samt jødernes og Israels historie. Foruden sin imponerende akademiske karriere i både Danmark, Tyskland og Østrig udmærkede Frants Buhl sig som forfatter og blev endvidere hædret som både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand samt Kommandør af 1. grad.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
58,99 kr. Los cautivos de Argel es una obra teatral de Lope de Vega que versa sobre al expulsión de los moriscos en la España reconquistada, centrándose en el caso histórico del proceso al morisco Abdela Alicaxet, condenado a la hoguera en 1576 por pirata y apóstata.Félix Lope de Vega y Carpio fue un autor nacido en Madrid en 1562 y fallecido en 1635. Célebre dramaturgo y poeta, se le considera emblema del Siglo de Oro de la literatura española y uno de los autores más prolíficos de la literatura universal.
- E-bog
- 58,99 kr.
-
99,00 kr. Den saudiarabiske prinsesse Sultana Al-Sa’ud har adgang til overdådige mansions, privatfly og dyrebare smykker, men hendes tilværelse er langt fra en dans på roser, for hun har hverken frihed eller selvbestemmelse. Prinsessen styres med hård hånd af de omkringværende mænd – faren, ægtemanden, sønnerne og de patriarkalske magthavere i Saudi-Arabien. Men forfatterveninden Jean Sasson får lov at komme ind bag den overfladiske luksus og sløret, der normalt skjuler prinsessen fra top til tå. Gennem Sasson beretter Sultana om de vilkår kvinder er underlagt i Saudi-Arabien, hvor piger tvangsgiftes bort til mænd, der er op til fem gange så gamle som dem selv, lever i isolation og risikerer livet, hvis de gør oprør. Sultana fortæller sin historie anonymt for at hendes døtre og medsøstre får flere muligheder, end hun selv har haft."Prinsessen" giver os et sjældent indblik i et miljø, der normalt er omgærdet af mystisk og hemmeligheder. Det er også en bog, der portrætterer den arabiske verdens kultur og traditioner, set gennem en modig kvindes øjne.Den amerikanske forfatter Jean Sasson (f. 1950) har skrevet en lang række anmelderroste bøger om saudiarabisk kultur og kvindeliv. Da hun i en årrække arbejdede på et hospital i Riyadh, kom hun tæt ind på livet af en prinsesse fra den saudiarabiske kongefamilie. Det er denne prinsesses historie, Jean Sasson beretter om i den populære serie af bøger af om prinsesse Sultana og kvinderne bag slør i Saudi-Arabiens ypperste elite.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. "10. oktober 680 blev profeten Muhammeds dattersøn, Husajn, myrdet på sletten ved Kerbela syd for Baghdad i det nuværende Irak. For den uortodokse islam, shiismen, blev Husajn den store martyr, hvis tragiske død årligt genfremstilles ved de blodige muharram-passionsspil i det muslimske måneårs først måned. Men også uden for d. 10. muharram ligger skyggen fra Kerbela, mindet om Husajns martyrdød og en følelse af medskyld deri, mørk og tragisk over tilværelsen, som var denne 1300 år gamle begivenhed sket for ganske nylig."Henny Harald Hansen rejste rundt i områderne omkring Den Persiske Golf for at lære om de mange forskellige muslimske skikke, sagn og trosretninger. I denne bog skildrer hun også samfundsforholdene i de små landsbyer.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
-
49,00 kr. Etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen leverer her en kortfattet, men nuanceret gennemgang af den islamiske trosretnings lære og historie. Bogen trækker både tråde til generel viden om sagen og til HHH's personlige erfaringer fra sine mange rejser og længere ophold i Mellemøsten.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om islamisk kultur og kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. Etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen tager os med til Iran i starten af 1960’erne og præsenterer os for islamiske kvinders liv og tanker. På sin rejse møder hun en lang række vidt forskellige mennesker, som hver har sin måde at forholde sig til islam og de religiøse regler. Bogen giver et spændende indblik i den islamiske verden, som den så ud i 1960’erne og i den bemærkelsesværdig opdagelsesrejsende Henny Harald Hansens arbejde.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om islamisk kultur og kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
-
Fra 79,00 kr. I 1957 rejste etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen med en arkæologisk ekspedition til den kurdiske del af Irak for at undersøge, hvordan folk levede i små muslimske samfund. Som kvinde var Henny Harald Hansen en atypisk opdagelsesrejsende i sin tid, og hun blev da også behandlet med en vis skepsis og undren i starten af sin rejse. Men det var måske også netop på grund af hendes køn, at hun endte med at få en særlig adgang til de tørklædebærende kvinders privatliv i landsbyen. Hun skabte stor fortrolighed med de mennesker, hun mødte, og kunne derfor skildre deres liv på en nuanceret og intim måde, som mange andre forskere ikke formåede. "Allah's døtre" er en spændende og enestående skildring af de kurdiske kvinders liv i 1950’ernes Irak. Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet. rn
-
79,00 kr. Professor Arthur Christensen har samlet et udvalg af forskellige religioners hellige tekster. "Religionernes bøger" indeholder dels de såkaldte åbenbaringsskrifter fra orientalske religioner som islam, zarathushtrismen og flere indiske religioner. Teksterne er suppleret med udførlige indledninger, der fungerer som en introduktion til de forskellige religioner.Arthur Christensen (1875-1945) var en dansk forfatter, journalist og professor i iransk filologi. I løbet af sit liv foretog Arthur Christensen flere rejser til den islamiske orient, hvor han studerede kultur, talesprog og folkepsykologi. Mange af Arthur Christensens bøger er blevet oversat til fremmedsprog, og han anses som en af Danmarks største forskere inden for den islamiske orientalisme.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. "Intet er sikkert, før det er gjort, men jeg har et håb om at komme til at forstå muslimerne bedre, og derfor er jeg blevet en af dem. Jeg har begivet mig ud på denne rejse, som ikke bare er et eventyr, men også rummer en strålende drøm om Saudi-Arabien, om de hellige byer, om ørkenen og om mennesker i fred og forsoning." Efter utallige rejser rundt om i hele verden og møder med vidt forskellige kulturer konverterede Nina Rasmussen i 2006 til islam. Samme år begav hun sig sammen med en gruppe danske muslimer ud på ‘hajj‘, pilgrimsrejsen til Mekka. "Pilgrim i Mekka" kortlægger hendes eventyrlige rejse – den ydre såvel som den indre.Den danske forfatter og eventyrer Nina Rasmussen (f. 1942) debuterede i 1983 med rejsebeskrivelsen "Held og lykke", som fortæller historien om et spændende år med familien på motorcykel gennem Sydamerika. Bogen er ligesom mange andre skrevet sammen med Nina Rasmussens mand, Hjalte Tin. Mange af hendes senere bøger handler om hendes egne rejser i den arabiske verden, efter hun i 2006 konverterede til islam.
-
44,99 kr. Koran und Islam – Wie verhalten sie sich zueinander? Diese klare und gut verständliche Einführung in den Text des Koran beschreibt die wesentlichen Inhalte der heiligen Schrift der Muslime. Das Verhältnis zur Bibel, die rhetorischen Mittel, die historischen Kontexte werden eigens thematisiert. Der Band informiert schnell und prägnant über die authentischen Botschaften der Schrift, die geschichtliche Entwicklung und die theologische Bedeutung, wobei auch aktuelle Diskussionen, z.B. um die Stellung der Frau, berücksichtigt werden. So werden wichtige Grundlageninformationen bereitgestellt, die aktuelle Diskussionen versachlichen können.
- Lydbog
- 44,99 kr.
-
Fra 99,00 kr. Forfatter og eventyrer Nina Rasmussen tager os med til det Iran, som vi aldrig ser i nyhederne. Det menneskefjendske og ultrakonservative præstestyre har ikke formået at få bugt med Irans umådelige mangfoldighed, og Nina Rasmussen præsenterer os for nyrige forretningsmænd og børnefamilier i Teheran og Shiraz, inviterer til bryllup hos qashqai-folket i de golde, ufremkommelige bjerge mellem Golfen og Kazeroun og på kvægmarked i Kurdistan. Overalt mødes man af en gæstfrihed, livsglæde og nysgerrighed, der udfordrer alle ens fordomme om Iran og dets befolkning.Den danske forfatter og eventyrer Nina Rasmussen (f. 1942) debuterede i 1983 med rejsebeskrivelsen "Held og lykke", som fortæller historien om et spændende år med familien på motorcykel gennem Sydamerika. Bogen er ligesom mange andre skrevet sammen med Nina Rasmussens mand, Hjalte Tin. Mange af hendes senere bøger handler om hendes egne rejser i den arabiske verden, efter hun i 2006 konverterede til islam."Netop den personlige, kropsnære beskrivelse gør bogen ganske usædvanlig. Her har vi noget så sjældent som en bog, hvor kroppen er med – og hvor den del af kroppen, der tænker, alligevel får sit. Anbefales." – Weekendavisen "Læseren får den luksus at komme med ind bag sløret til et sanseligt og gæstfrit folk uden, som forfatteren, at skulle svede tran under de tunge gevandter." – Alt for damerne
-
38,99 kr. Dea og Sevgi laver frisurer i hinandens hår. De har det sjovt – lige indtil Sevgi skal hjem. Så kan hun ikke finde sit tørklæde.Sevgi kan ikke gå hjem uden. Der er ingen, der må se hendes hår. Når hun ikke har tørklæde på, har hun det, som om hun er nøgen. Hvad skal hun gøre?”Tørklædet” er en letlæselig bog skrevet til børn fra 8 år og opefter. Den udkom første gang i 2011.Kåre Bluitgen (f. 1959) er en dansk forfatter, journalist og folkeskolelærer. Han har skrevet bøger inden for mange forskellige genrer til både børn og voksne. En del af hans bøger kredser om emner som kulturforskelle, menneskerettigheder og racisme, og mange foregår i verdens brændpunkter som Afghanistan, Palæstina og Sydafrika.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
79,00 kr. I medierne sidestilles islam ofte med problemer, konflikter, politisk uro og social undertrykkelse, men islam er også meget andet. Hvad er islam er en engageret introduktion til islam. Bogen præsenterer det verdensbillede, der skildres i islams hellige skrift Koranen. Den giver en introduktion til islamisk dogmatik, filosofi og ret, og den tegner et nuanceret billede af islam i Europa i dag.
- E-bog
- 79,00 kr.