-
48,99 kr. Abraham fik to sønner. Med sin kone Sara fik han Isak, som blev stamfader til jøderne, og med trælkvinden Hagar fik han Ismael, som blev stamfader til araberne. Jøderne og muslimerne er oprindeligt broderfolk, men det kan være svært at se i dag, hvor Mellemøsten er præget af krig og stridigheder.”Mellemøsten – tro, mennesker, magt”, der udkom første gang i 1994, dykker ned i regionens historie og i baggrunden for de mange konflikter i området.Johan Bender (f. 1931) er en dansk historiker. Han har studeret ved universiteterne i Aarhus, København og Mainz og har bifag i gymnastik. Han var ansat ved Aarhus Katedralskole i over 40 år og har skrevet adskillige bøger om historiske emner.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Koranens ’grundlov’ består af de såkaldte fem søjler: bekendelse, bøn, almisse, faste og valfart til Mekka. Den første søjle anses i almindelighed for den vigtigste.Men Koranen giver ingen konkrete anvisninger på, hvordan folk skal leve deres liv, især ikke fordi den hellige skrift kom til verden under helt andre samfundsforhold end dem, vi kender i dag.”Islam har dybe rødder i de arabiske lande, og op igennem det tyvende århundrede har religionen spredt sig til hele verden. ”Islam i vækst” fortæller blandt andet om islams historie og religiøse traditioner. Bogen tager os desuden med til en tyrkisk familie, der er flyttet til Danmark i slutningen af 1960’erne, og viser os, hvilken rolle islam fylder i familiens liv i Danmark.”Islam i vækst” udkom første gang i 1991.Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktør. Han var uddannet i slavisk filologi fra Københavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at være helt til i 1992, da Jerntæppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang række bøger om russisk, sovjetisk og østeuropæisk historie.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. Denne lille bog fra 1903 giver en levende indblik i en dansk sprogforskers oplevelser af det land, man dengang kaldte Persien, og som man i dag kalder Iran.I bogen beskrives en rejse til landet, og herefter går forfatteren ind i en diskussion af landets politiske forhold, livet i byerne, agerbrugskultren, religionen og folkesjælen.Bogen henvender sig til læsere, der er interesseret i Persien, og som gerne vil vide, hvordan man så på landet med danske briller i begyndelsen af 1900-tallet.Åge Meyer Bendictsen (1866-1927), dansk forfatter, sprogforsker, oversætter og historiker. Kendt i sin samtid for sine værker om fremmede folkeslag. Udgav bl.a. bogen ”Et Folk, der vaagner; Kulturbilleder fra Litaven” (1895).
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. ”En profet, hvis forkyndelse kun består af banaliteter, overlever ikke. Sker det alligevel, er det blot, fordi han ved sin ynkelighed og usselhed kan bruges til at fremhæve den sande store profets herlighed – som Devadatta Buddhas og Musajlima Muhammeds. Men heller ikke den store profets budskab i dets revolutionerende egenart og nyhed vokser ud af intet. Det har en baggrund, og det er en af religionshistoriens fornemste opgaver at finde den og forstå den. Det gælder også og ikke mindst arabernes store profet og gudsmand Muhammed.”Islam er den nyeste af de store verdensreligioner, men den er vokset ud af flere årtusinder gamle skikke og kulturer i Mellemøsten og det vestlige Asien. Filolog Jes Peter Asmussen har i årtier beskæftiget sig med islam og udgiver her en lang række interessante tekster om den spændende religion, der i dag er en stor del af det multikulturelle danske samfund. Bogen udkom første gang i 1972.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”Jøder og arabere hører sammen. De er semitter med Arabien som fælles oprindelsesland. Og de har begge hver deres store nyskabende profet, Muhammed og Moses. Begge skabte religiøs nytænkning ved de store åndelige rystelser, de blev udsat for. Men det nye havde naturligvis en ’gammel’ baggrund, den gammelsemitiske religion.”Jødedommen, kristendommen og islam er alle kendt som de abrahamitiske religioner. De sporer alle deres tradition tilbage til patriarken Abraham, og alle tilbeder de kun én gud. Filolog Jes Peter Asmussen beskriver forholdet mellem de tre abrahamitiske religioner med særligt fokus på, hvilken plads kristendommen og jødedommen har i Koranen.Bogen udkom første gang i 1982.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
59,99 kr. El mundo musulmán reverencia su nombre, se trata de uno de los profetas fundamentales en el surgimiento de las religiones monoteístas, su biografía despierta la curiosidad de los historiadores y su figura se ha convertido lamentablemente en una fuente de conflictos.Mahoma es considerado por la religión musulmana como el último de los profetas. Según se cuenta, nació en La Meca alrededor del 570 en la tribu Quraysh. Se dice que su primer encuentro con el arcángel Gabriel cuando era niño lo limpió de toda influencia maligna, lo que le permitió recibir más tarde la revelación de la palabra de Dios, el Corán.Este audiolibro está narrado en español neutro.
- Lydbog
- 59,99 kr.
-
69,00 kr. "Den mand, der skabte islam, var en araber. Araberne tilhører den semitiske folkeæt; alle de tre store religioner, der har læren om Guds enhed (monoteismen) som grundsætning, jødedommen, kristendommen og islam, er fremstået blandt folkeslag af denne æt."I takt med at den islamiske verden blev mere og mere forbundet med den vestlige, begyndte folk i Danmark i starten af 1900-tallet at interessere sig for islam og religionens følgere. Filolog og forfatter Johannes Østrups bog er en spændende og lettilgængelig præsentation af islamisk religion, kultur og historie. Bogen handler blandt andet om arabernes religion før islam, om Muhammeds liv og tanker, om de islamiske dogmer samt synet på familie, videnskab, skilsmisse og kunst.Bogen udkom første gang i 1914 og giver både et spændende indblik i islams historie og et billede af synet på andre religioner og andre kulturer generelt på denne tid.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. Islam er den yngste af de store verdensreligioner, men det gør den bestemt ikke mindre interessant."Profeten Muhammed" er skrevet til enhver, der har interesse for islam og for religionshistorie generelt. Bogen handler om profetens liv, grundlæggelsen af islam, hans tid som profet i Mekka og tiden frem til hans død. Bogen udkom første gang i 1911 og adskiller sig netop derved fra mange senere bøger om profeten Muhammed og islam. Den er skrevet i en anden kontekst og i en tid, hvor vesten så anderledes på islam, end mange gør i vort årtusinde.Den danske filolog Johannes Elith Østrup (1867-1938) var i en lang årrække professor ved Københavns Universitet og er i øvrigt kendt for sine mange rejser i Arabien og Orienten. Johannes Østrup blev i 1910 udråbt til Ridder af Dannebrog.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Et godt stykke inde i voksenlivet og efter at have fået sit barn vælger Razan El-Nakieb at begynde at gå med tørklæde. Hun har aldrig fortrudt, selvom hun er blevet råbt efter på gaden. Den kompromisløse tro på Islam er dominerende i Razans liv, hvilket er et bevidst valg, som hun mener, gør hende både lykkeligere og til et bedre menneske.Medvirkende: Razan El-NakiebProducer/klipper/journalist: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontDanmark anno 2020 må siges at være præget af individualisme og jagten på hver vores lykke og selvrealisering. Der er dog nogle, der lader deres liv styre af noget større end dem selv. I podcastserien "De som tror" taler journalist Laura Dybdahl Andersen med en håndfuld kvinder, der tilknytter sig hver sin religion og trosfællesskab. Her fortæller kvinderne om deres tro og om, hvordan den fylder i hverdagen på godt og på ondt.Medvirkende: SkiftendeVært og tilrettelægger: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontLaura Dybdahl Andersen er uddannet journalist og kommunikatør fra Roskilde Universitet og arbejder som projektleder.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Lærke Lysemose Christensen er praktisernede kristen og vil Gud mere end noget andet. Lærke åbner op og fortæller om en svær episode, hvor Gud hjalp hende ved at tale til hende, så hun forstod og fandt mening.Medvirkende: Lærke Lysemose ChristensenProducer/klipper/journalist: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontDanmark anno 2020 må siges at være præget af individualisme og jagten på hver vores lykke og selvrealisering. Der er dog nogle, der lader deres liv styre af noget større end dem selv. I podcastserien "De som tror" taler journalist Laura Dybdahl Andersen med en håndfuld kvinder, der tilknytter sig hver sin religion og trosfællesskab. Her fortæller kvinderne om deres tro og om, hvordan den fylder i hverdagen på godt og på ondt.Medvirkende: SkiftendeVært og tilrettelægger: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontLaura Dybdahl Andersen er uddannet journalist og kommunikatør fra Roskilde Universitet og arbejder som projektleder.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. I denne episode fortæller Stella Vainer Wegloop, hendes mor, Mette Vainer Wegloop, og hendes mormor Silja Vainer om deres liv som jøder fra hver deres perspektiv i tre generationer. Selvom kvinderne ser forskelligt på det, så tegner der sig et billede af, at jøderne stadig lever med en vis frygt i Danmark, hvor antisemitismen stadig kan mærkes.Medvirkende: Stella Vainer Wegloop, Mette Vainer Wegloop og Silja VainerProducer/klipper/journalist: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontDanmark anno 2020 må siges at være præget af individualisme og jagten på hver vores lykke og selvrealisering. Der er dog nogle, der lader deres liv styre af noget større end dem selv. I podcastserien "De som tror" taler journalist Laura Dybdahl Andersen med en håndfuld kvinder, der tilknytter sig hver sin religion og trosfællesskab. Her fortæller kvinderne om deres tro og om, hvordan den fylder i hverdagen på godt og på ondt.Medvirkende: SkiftendeVært og tilrettelægger: Laura Dybdahl AndersenCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontLaura Dybdahl Andersen er uddannet journalist og kommunikatør fra Roskilde Universitet og arbejder som projektleder.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
42,99 kr. Embark on a spiritual odyssey with this mystical collection of quotes which unveils the profound teachings and mystical insights of Sufi masters throughout the ages.Whether you're seeking guidance or simply need some empowerment on your journey of spiritual awakening, this collection is your your trusted companion for daily inspiration and motivationFrom Rumi to Hafiz, these luminaries offer glimpses into the transformative power of love, the beauty of surrender, and the pursuit of divine truth
- Lydbog
- 42,99 kr.
-
58,99 kr. Zwei legendäre Städte und eine verbotene ReiseSir Richard Burton gibt sich 1853 bei seiner Ankunft in Kairo als britischer Untertan afghanischer Herkunft aus, um das Land als Europäer inkognito erforschen zu können. Er arbeitet zunächst als Arzt und beschäftigt sich intensiv mit den kulturellen Sitten und den religiösen und orthodoxen Regeln des Landes als Vorbereitung seiner bevorstehenden großen Reise. Am 25. Juli erreicht Burton Medina, das er erkundet und ausführlich beschreibt. Nicht zuletzt Dank seines Freundes und treuen Begleiters Muhammad Al-Basyuni gelingt es Burton das Innere zahlreicher Heiligtümer zu betreten und alle Riten der Hadsch zu vollziehen.Richard Francis Burton (1821-1890) war Geograf, Forscher, Offizier, Konsul, Übersetzer, Orientalist und Mitglied der Royal Geographical Society. Er bereiste Afrika, Asien und Amerika.
- Lydbog
- 58,99 kr.
-
79,00 kr. Debatten om ikke-vestlig indvandring og muslimsk kultur har præget dansk politik og den offentlige samtale i en lang årrække. Men hvad er islam egentlig? Hvad indebærer det at leve som praktiserende muslim i et vestligt demokrati? Hvordan regulerer begreber som ære og skam muslimers daglige liv? Og hvordan forstås og fortolkes kønsroller i islam?Disse og mange flere spørgsmål tager folketingspolitiker og debattør Naser Khader op i "Ære og skam". Bogen bidrager med viden om og indsigt i den muslimske tro og kultur og er et væsentligt indspark i integrations- og flygtningedebatten.Naser Khader (født 1963) er folketingspolitiker og senior fellow ved Hudson Institute i Washington, USA, og har været vært på radioprogrammet Arabiske stemmer på DR P1. Som forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør er han en ivrig stemme i debatten om islam, integration og religionens plads i samfundet.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. Jerusalem spiller en central rolle i jødedom, kristendom og islam, og i århundreder har troende fra alle disse tre religioner valfartet til byen på pilgrimsfærd. Professor i filologi Frants Buhl fortæller om byen, som den så ud på Jesu tid. Han har nærstuderet gamle kort og beretninger fra apostlene og andre samtidige kilder for at tegne et billede af den hellige stad i dens storhedstid."Jerusalem på Kristi og apostlenes tid" udkom for første gang i 1886, da forholdet mellem jøder, kristne og muslimer var meget anderledes end i dag. Bogen er en genudgivelse af et tidligere værk og er skrevet med datidens sprogbrug.Frants Buhl var en dansk professor i semitisk-østerlandsk filologi ved Københavns Universitet, der skrev en lang række bøger om kristendom, jødedom og islam. Han var særligt optaget Det gamle testamente samt jødernes og Israels historie. Foruden sin imponerende akademiske karriere i både Danmark, Tyskland og Østrig udmærkede Frants Buhl sig som forfatter og blev endvidere hædret som både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand samt Kommandør af 1. grad.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 79,00 kr. "Prinsessens døtre" giver et interessant indblik i dens samtid, men bogen vidner også om en barsk virkelighed, som stadig eksisterer, og den rummer et nødråb til Vestens civilisation fra en modig kvinde skjult bag slør.Prinsesse Sultana fortæller igen om sit liv i dette andet bind af Prinsesse-serien gennem sin amerikanske veninde, forfatteren Jean Sasson. Sultana er dybt splittet over den virkelighed, hun lever i i Saudi Arabiens overklasse. På den ene side er hun loyal over for kongehuset og islam. På den anden side oprøres hun over den brutale undertrykkelse, kvinderne i Saudi-Arabien stadig udsættes for.Undertrykkelsen findes også i kongehuset, hvor enhver prinsesse er andenrangs i forhold til en prins. Sultanas to døtre har begge gjort oprør på hver deres måde. Den ene gennem et utilladeligt forhold til en veninde. Den anden ved en skræmmende form for religionsvanvid. Kun sønnen giver håb for fremtiden i et samfund, hvor et enevældigt styre og det frygtede religiøse politi, mutawa, kontrollerer alt og alle.Den amerikanske forfatter Jean Sasson (f. 1950) har skrevet en lang række anmelderroste bøger om saudiarabisk kultur og kvindeliv. Da hun i en årrække arbejdede på et hospital i Riyadh, kom hun tæt ind på livet af en prinsesse fra den saudiarabiske kongefamilie. Det er denne prinsesses historie, Jean Sasson beretter om i den populære serie af bøger om prinsesse Sultana og kvinderne bag slør i Saudi-Arabiens ypperste elite.
-
40,99 kr. La Santa Liga es una comedia teatral de corte histórico del autor Lope de Vega. Narrada en tono desenfadado y de comedia, se articula en torno la derrota del Imperio Otomano en la Batalla de Lepanto, en 1571, con una fuerte representación del elemento islámico en la España de la época.Félix Lope de Vega y Carpio fue un autor nacido en Madrid en 1562 y fallecido en 1635. Célebre dramaturgo y poeta, se le considera emblema del Siglo de Oro de la literatura española y uno de los autores más prolíficos de la literatura universal.
- E-bog
- 40,99 kr.
-
58,99 kr. Los cautivos de Argel es una obra teatral de Lope de Vega que versa sobre al expulsión de los moriscos en la España reconquistada, centrándose en el caso histórico del proceso al morisco Abdela Alicaxet, condenado a la hoguera en 1576 por pirata y apóstata.Félix Lope de Vega y Carpio fue un autor nacido en Madrid en 1562 y fallecido en 1635. Célebre dramaturgo y poeta, se le considera emblema del Siglo de Oro de la literatura española y uno de los autores más prolíficos de la literatura universal.
- E-bog
- 58,99 kr.
-
Fra 79,00 kr. Den saudiarabiske prinsesse Sultana er gift med den yderst velhavende prins Kareem, og hun lever luksuriøst i deres overdådige palads omgivet af tjenestefolk. Men skjult bag paladsets mure og sit slør, drømmer Sultana om et helt andet liv, et liv med frihed til at have sine egne meninger og udrette noget. Det elitære og indflydelsesrige miljø, som prinsesse Sultana tilhører, skinner nok på overfladen, men har i virkeligheden en grim bagside. Sultana kan berette om alt fra tvangsægteskaber til stofmisbrug og pædofili, for i magtens og pengenes epicenter lurer barbariet bag hvert hjørne. Parallelt med Sultanas voksende afsmag for sin egen verden, vokser modstanden mod den royale familie også udenfor paladset, og i befolkningen begynder en islamisk fundamentalisme at ulme.Prinsesse "Sultana" er en virkelig person. Hun er en del af den saudiske kongefamilie og nært beslægtet med kongen. Gennem sin amerikanske veninde forfatteren Jean Sasson fortæller hun anonymt den vestlige verden den grusomme sandhed om livet bag sløret. "Prinsesse Sultanas kamp" er nummer tre i serien af prinsesse-bøger fra Jean Sassons pen. Den kan læses i forlængelse af de to første eller selvstændigt.Den amerikanske forfatter Jean Sasson (f. 1950) har skrevet en lang række anmelderroste bøger om saudiarabisk kultur og kvindeliv. Da hun i en årrække arbejdede på et hospital i Riyadh, kom hun tæt ind på livet af en prinsesse fra den saudiarabiske kongefamilie. Det er denne prinsesses historie, Jean Sasson beretter om i den populære serie af bøger af om prinsesse Sultana og kvinderne bag slør i Saudi-Arabiens ypperste elite.
-
99,00 kr. Den saudiarabiske prinsesse Sultana Al-Sa’ud har adgang til overdådige mansions, privatfly og dyrebare smykker, men hendes tilværelse er langt fra en dans på roser, for hun har hverken frihed eller selvbestemmelse. Prinsessen styres med hård hånd af de omkringværende mænd – faren, ægtemanden, sønnerne og de patriarkalske magthavere i Saudi-Arabien. Men forfatterveninden Jean Sasson får lov at komme ind bag den overfladiske luksus og sløret, der normalt skjuler prinsessen fra top til tå. Gennem Sasson beretter Sultana om de vilkår kvinder er underlagt i Saudi-Arabien, hvor piger tvangsgiftes bort til mænd, der er op til fem gange så gamle som dem selv, lever i isolation og risikerer livet, hvis de gør oprør. Sultana fortæller sin historie anonymt for at hendes døtre og medsøstre får flere muligheder, end hun selv har haft."Prinsessen" giver os et sjældent indblik i et miljø, der normalt er omgærdet af mystisk og hemmeligheder. Det er også en bog, der portrætterer den arabiske verdens kultur og traditioner, set gennem en modig kvindes øjne.Den amerikanske forfatter Jean Sasson (f. 1950) har skrevet en lang række anmelderroste bøger om saudiarabisk kultur og kvindeliv. Da hun i en årrække arbejdede på et hospital i Riyadh, kom hun tæt ind på livet af en prinsesse fra den saudiarabiske kongefamilie. Det er denne prinsesses historie, Jean Sasson beretter om i den populære serie af bøger af om prinsesse Sultana og kvinderne bag slør i Saudi-Arabiens ypperste elite.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. "10. oktober 680 blev profeten Muhammeds dattersøn, Husajn, myrdet på sletten ved Kerbela syd for Baghdad i det nuværende Irak. For den uortodokse islam, shiismen, blev Husajn den store martyr, hvis tragiske død årligt genfremstilles ved de blodige muharram-passionsspil i det muslimske måneårs først måned. Men også uden for d. 10. muharram ligger skyggen fra Kerbela, mindet om Husajns martyrdød og en følelse af medskyld deri, mørk og tragisk over tilværelsen, som var denne 1300 år gamle begivenhed sket for ganske nylig."Henny Harald Hansen rejste rundt i områderne omkring Den Persiske Golf for at lære om de mange forskellige muslimske skikke, sagn og trosretninger. I denne bog skildrer hun også samfundsforholdene i de små landsbyer.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
-
49,00 kr. Etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen leverer her en kortfattet, men nuanceret gennemgang af den islamiske trosretnings lære og historie. Bogen trækker både tråde til generel viden om sagen og til HHH's personlige erfaringer fra sine mange rejser og længere ophold i Mellemøsten.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om islamisk kultur og kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. Etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen tager os med til Iran i starten af 1960’erne og præsenterer os for islamiske kvinders liv og tanker. På sin rejse møder hun en lang række vidt forskellige mennesker, som hver har sin måde at forholde sig til islam og de religiøse regler. Bogen giver et spændende indblik i den islamiske verden, som den så ud i 1960’erne og i den bemærkelsesværdig opdagelsesrejsende Henny Harald Hansens arbejde.Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om islamisk kultur og kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet.
-
Fra 79,00 kr. I 1957 rejste etnograf og socialantropolog Henny Harald Hansen med en arkæologisk ekspedition til den kurdiske del af Irak for at undersøge, hvordan folk levede i små muslimske samfund. Som kvinde var Henny Harald Hansen en atypisk opdagelsesrejsende i sin tid, og hun blev da også behandlet med en vis skepsis og undren i starten af sin rejse. Men det var måske også netop på grund af hendes køn, at hun endte med at få en særlig adgang til de tørklædebærende kvinders privatliv i landsbyen. Hun skabte stor fortrolighed med de mennesker, hun mødte, og kunne derfor skildre deres liv på en nuanceret og intim måde, som mange andre forskere ikke formåede. "Allah's døtre" er en spændende og enestående skildring af de kurdiske kvinders liv i 1950’ernes Irak. Henny Harald Hansen (1900-1993) var en dansk etnograf, socialantropolog og opdagelsesrejsende. Hun interesserede sig især for islamiske samfund, og levede i længere perioder i Kurdistan, Iran, Irak og Egypten. De erfaringer og observationer, hun gjorde sig på rejserne, blev senere samlet i en række populære og horisontudvidende foredrag og bøger om kvinders forhold i de muslimske lande. Henny Harald Hansen fungerede også som museumsinspektør på Nationalmuseet i mange år og blev i 1979 tildelt en æresdoktorgrad af Københavns Universitet. rn
-
149,00 kr. "Så lad os da bringe det frem i lyset: sex! og religion! Lad os se, hvad det betyder, når den duftende have bliver lukket ned af mørkemænd og hverken får lys eller vand."Naser Khader er i topform i denne kommenterede udgave af den ældgamle og stadig topaktuelle Den duftende have."Den formørkede seksualmoral i den muslimske verden er en af hovedårsagerne til både den massive kvindeundertrykkelse, der finder sted, den enorme frustration, som eksisterer blandt muslimske mænd, og den aggressivitet, der i dag findes blandt de fundamentale islamister. Det er kravet om cølibat før ægteskabet og løftet om jomfruer i hobetal i paradis, som får unge mænd til at blive martyrer for en jihadistisk sag. Det er nødvendigt at diskutere de paradokser og den dobbeltmoral, der præger islam."Og det gør Naser Khader så her – veloplagt, humoristisk, personligt og med enorm indsigt og forståelse for de kulturelle og religiøse forhold, der i dagens kaotiske verden gør sig gældende.Naser Khader (født 1963) er senior fellow ved Hudson Institute i Washington, USA, og har været vært på radioprogrammet Arabiske stemmer på DR P1. Som forfatter, foredragsholder og samfundsdebattør er han en ivrig stemme i debatten om islam, integration og religionens plads i samfundet.
- Lydbog
- 149,00 kr.
-
79,00 kr. Professor Arthur Christensen har samlet et udvalg af forskellige religioners hellige tekster. "Religionernes bøger" indeholder dels de såkaldte åbenbaringsskrifter fra orientalske religioner som islam, zarathushtrismen og flere indiske religioner. Teksterne er suppleret med udførlige indledninger, der fungerer som en introduktion til de forskellige religioner.Arthur Christensen (1875-1945) var en dansk forfatter, journalist og professor i iransk filologi. I løbet af sit liv foretog Arthur Christensen flere rejser til den islamiske orient, hvor han studerede kultur, talesprog og folkepsykologi. Mange af Arthur Christensens bøger er blevet oversat til fremmedsprog, og han anses som en af Danmarks største forskere inden for den islamiske orientalisme.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. Den stjålne vej er Anne Cathrine Riebnitzsky´s første roman om uafhængige kvinder, voldtægter og gidseltagninger under krigen i Afghanistan. Den stjålne vej omhandler de tre afghanske skæbner Malika, Khan og Javeed. Det er en historie om Malika, den stolte afghanske kvinde, der er forkæmper for kvinderettigheder, hemmelig lærerinde for de lokale kvinder og gift med en velstillet forretningsmand. Malika´s mand har netop fundet sin anden kone på kun 13 år. Malika øjner hendes og den misbrugte gadedreng Javeeds skæbne som en chance for at vise verden et eksempel på hvad der reelt foregår under krigen i Afghanistan.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. "Intet er sikkert, før det er gjort, men jeg har et håb om at komme til at forstå muslimerne bedre, og derfor er jeg blevet en af dem. Jeg har begivet mig ud på denne rejse, som ikke bare er et eventyr, men også rummer en strålende drøm om Saudi-Arabien, om de hellige byer, om ørkenen og om mennesker i fred og forsoning." Efter utallige rejser rundt om i hele verden og møder med vidt forskellige kulturer konverterede Nina Rasmussen i 2006 til islam. Samme år begav hun sig sammen med en gruppe danske muslimer ud på ‘hajj‘, pilgrimsrejsen til Mekka. "Pilgrim i Mekka" kortlægger hendes eventyrlige rejse – den ydre såvel som den indre.Den danske forfatter og eventyrer Nina Rasmussen (f. 1942) debuterede i 1983 med rejsebeskrivelsen "Held og lykke", som fortæller historien om et spændende år med familien på motorcykel gennem Sydamerika. Bogen er ligesom mange andre skrevet sammen med Nina Rasmussens mand, Hjalte Tin. Mange af hendes senere bøger handler om hendes egne rejser i den arabiske verden, efter hun i 2006 konverterede til islam.
-
44,99 kr. Der muslimische Vorstoß nach Europa: 711 erobern die Araber die iberische Halbinsel. Wie kam es zu diesem Zusammenstoß, welche Folgen hatte er? Und in wieweit hat das Jahr 711 das Gesicht Europas verändert? Das Hörbuch beantwortet all diese Fragen knapp, konzise und lebhaft. So spannend und aktuell kann Geschichte sein!
- Lydbog
- 44,99 kr.
-
44,99 kr. Als Stifter einer der großen Weltreligionen ist Mohammed immer wieder vereinnahmt worden, von Muslimen wie von Nichtmuslimen. Heilsbringer und Lügenprophet, Genie und Fanatiker, Vermittler und Verführer, liebender Ehemann und strenger Richter: Lebensbild und Nachwirken dieser Persönlichkeit sind weit facettenreicher, als sie uns in vielen Darstellungen entgegentreten. Marco Schöller, Experte für islamisch-arabische Geistes-, Kultur- und Mentalitätsgeschichte, begibt sich auf die Spuren des Propheten und der Wirkung seines Schaffens. Dabei hat er stets das Bild im Blick, das die westliche Welt sich von Mohammed gemacht hat: Im Mittelalter als Häretiker, in der Neuzeit als Eiferer und Verführer beschimpft, wird er heute häufig als Symbolfigur einer Religion gesehen, die mit den westlichen Werten schwer vereinbar zu sein scheint. Sachlich und kenntnisreich, kritisch und gerecht korrigiert Schöller diese Zerrbilder und gibt den Blick frei auf eine widersprüchliche und faszinierende Gestalt.
- Lydbog
- 44,99 kr.