-
98,99 kr. Den danske forfatter, præst og højskolemand Morten Pontoppidan (1851-1931) var gennem hele livet en skarp formidler af kristendommen, som han tolkede ud fra tidens aktuelle samfundsforhold.I andet bind af P.G. Lindhardts biografi om Pontoppidan får vi et indblik i hans liv, fra han i 1894 blev sognepræst og frem til hans død i 1931. Bogen udkom første gang i 1953.P.G. Lindhardt, Poul Georg Lindhardt, (1910-1988) var en dansk teolog og den første professor i kirkehistorie ved Aarhus Universitet i årene 1942-1980. Sammen med K.E. Løgstrup, Johannes Sløk og Regin Prenter var han kendt som en af de fire Aarhus-teologer, der prægede den teologiske debat fra midten af det 20. århundrede og frem. Lindhardt havde desuden et omfattende virke som prædikant, foredragsholder, anmelder og kronikør.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
78,99 kr. I ”Brødremenighedens mission i Dansk Vestindien 1769-1848”, der udkom første gang i 1902, giver den danske præst Hermann Lawaetz et indblik i den herrnhutiske Brødrekirke, der også nåede til De Vestindiske Øer. Han giver en karakteristik af kirken og dens gerning samt af de farvedes stilling i forhold til kristendommen.Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Hermann Lawaetz (1864-1949) var en dansk præst, der i mange år havde sit virke i Christianssted på Sct. Croix. Han var stærk modstander af salget af De Vestindiske Øer, og han skrev og udgav en lang række artikler – blandt andet til sit eget tidsskrift ”The Danish West-Indian” – hvor han gav luft for sin modvilje. Han skrev også flere bøger om De Vestindiske Øers historie.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
78,99 kr. I sin indledning til "Gamle stier: En bønnebog for enfoldige kristne" skriver Morten Pontoppidan, at "man kan sige hvad man vil om den ting at bede efter bog", og denne ting kan også fra tid til anden dele vandene. Nogle mener, at det er en hindring for den frie ånd, mens andre ser det som en mulighed for at benytte kristendommens stærkeste og mest åndelige bønner. Disse bønner er derfor blevet samlet i "Gamle stier: En bønnebog til enfoldige kristne" af Morten Pontoppidan - som hjælp og støtte til bøn.Morten Pontoppidan, (1851-1931,) var dansk forfatter, præst og højskolemand og desuden en ivrig formidler af kristendommen. En formidling, der altid stod i relation til den på daværende tid givne politiske og kirkepolitiske kontekst. Oprindelig var han grundtvigianer, men med sin kulturåbenhed og sit syn på personlig og kirkelig frihed gjorde han op med denne fløj og fattede i stedet stor sympati for den frembrydende liberalteologi. Morten Pontoppidan var bror til forfatteren og nobelpristageren i litteratur Henrik Pontoppidan.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
52,99 kr. När Paula von Sneckenström gifter sig och slår sig ner på familjegodset Vargskär, är hon fast besluten att uppfostra sina barn i den katolska tro som hon själv ärvt från sin italienska mor. Men med ensamt ansvar för hem och barn blir hennes strävan att skydda dem från världens frestelser en utmaning. Barnen väljer sina egna vägar att gå, och Paula kan inte annat än att se på med både oro och beundran. Hur balanserar man sina egna övertygelser gentemot barnens fria vilja?”von Sneckenströms” är ett av de många fängslande kvinnoporträtt som Marika Stiernstedt skapade.Marika Stiernstedt (1875–1954) var en svensk författare och fredsaktivist. Under sin produktiva karriär skrev Stiernstedt över 35 romaner, däribland "Alma Wittfogels rykte", "Fröken Liwin" och "Banketten". Hon blev även den första kvinnan att inneha ordförandeposten i Sveriges Författarförening.
- E-bog
- 52,99 kr.
-
48,99 kr. JuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider pressede højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. For en stor del af os danskere er julen noget, der hører familien til. Der findes dog også en masse mennesker, der vælger at holde jul væk fra enten familien eller Danmark i det hele taget. Valget om at holde jul alene eller sammen med andre end familien kan være forbundet med enormt mange dilemmaer og problemer. Derfor udforsker dine to juleværter, hvordan en jul væk fra familien kan se ud. Vi skal bl.a. høre fra én, der valgte at holde sin jul i Afghanistan, og så skal vi også høre forskellige lytterdilemmaer, om vanskelighederne ved at holde alenejulen.Værter: Amanda Lagoni & Bjarne HaldKlipper: Katrine FuglsangRedaktør: Christian Beck BennetsenCover: Mads Siggaard, GesamtwerkJuleterapiKan man tillade sig at holde en alenejul? Hvordan tager man bedst snakken med familien om julen? og hvad gør man egentlig med gaverne? I 'Juleterapi' dykker Amanda Lagoni, parterapeut og sexolog, og Bjarne Hald, mangeårig højskolelærer og podcastens fællesskabsekspert, ned i de forskellige udfordringer og temaer, som opstår i den største - og måske mest stressende - højtid af dem alle, nemlig julen.Med hjælp fra vise gæster undersøger Amanda & Bjarne de største udfordringer i juletiden, og med hver deres udgangspunkt kommer de med råd og redskaber til, hvordan du bedst kan overleve den til tider stressende højtid.Amanda Lagoni (f. 1984) er uddannet og certificeret parterapeut og sexolog med klinik i København. Hun er foredragsholder, underviser, podcastvært på serierne ’Kvart i sex’ og ’LYST’, og så er hun forfatter til bøgerne ’At elske er ikke en følelse’, ’Lidt om lyst’ og ’Voksenkærlighed i børnefamilien’.Bjarne Hald er podcastens fællesskabsekspert. Han har i 30 år arbejdet som højskolelærer, hvor han samtidig har stået for adskillige foredrag som bl.a. moderator. Han er desuden uddannet i Film- og Medievidenskab ved Københavns Universitet.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. Mange mennesker i den vestlige verden føler et stadig stigende behov for meditation og stilhed. Det er ikke bare resultatet af en modestrømning, men en bevidst reaktion på samfundsudviklingen, hvor mennesket tager afstand fra larm og jag og søger tilbage til de tabte værdier.Men man behøver ikke at søge mod Østens mystik og religioner for at lære at meditere. Meditation har været en del af kristendommen i godt to tusind år – i det protestantiske Nordeuropa har vi bare glemt det. I ”Kristen meditation i 2000 år”, der udkom første gang i 1982, giver Rolf Slot-Henriksen et omfattende indblik i den kristne meditations historie, udvikling og metoder.Rolf Slot-Henriksen (1951-2012) var sognepræst og grundlægger af Grundlovsforeningen Dansk Kultur, som han var formand for frem til sin død. Som forfatter har han skrevet adskillige bøger og artikler om blandt andet døden, nærdødsoplevelser, kristendom og dansk kultur.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. I århundreder har Santiago de Compostela, der ligger i det allervestligste Spanien ud til Atlanten, været valfartssted for pilgrimme fra hele Europa, der ønsker at besøge den hellige St. Jakobs grav. Men hvordan endte apostlen Jakob, der blev halshugget i Jerusalem, med at blive begravet i Spanien? Og hvorfor var lige netop hans grav, der lå et så ufremkommeligt og afsides et sted, et så yndet mål for en pilgrimsrejse?Tue og Bodil Gad fortæller om pilgrimmenes lange og besværlige rejse til Jakobsland, om apostlens egen historie og om hans betydning for de mange, der valfartede til hans grav.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Et balsameret rottelig i mennesketøj, som i stedet for sit eget hoved har et menneskekranium skaber spekulation om, hvorvidt der er en satanisk kult på Anholt. I 1973 bliver Anholts befolkning så bekymrede over forskellige mystiske genstande, heriblandt djævlestatuer, som mistænkes for at tjene satanistiske formål, at de inddrager politiet. Frederik Strand går ned i sagens detaljer i dette afsnit af 'Forbrydelsens genstande'.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
44,99 kr. Historians have extensively studied the Old and New Testaments and used the scriptures to trace the rise of one of the world's earliest civilisations.Although it's difficult to confirm the stories in the Bible from a historical perspective, it's possible that myths originated from real events. This is why geologists are investigating the truth about the Flood and Noah's Ark, meteorologists and biologists are trying to understand the ten plagues that affected Egypt, and biblical scholars are searching for evidence of catastrophes that might have destroyed the cities of Sodom and Gomorrah.A book discussing the mysteries of the Bible is speculative but thought-provoking. And it suggests that science and faith may be more closely related than one might think.World History invites you on a fascinating journey to bygone eras, allowing you to explore the greatest events in history. Take a trip back in time - to the frontlines of World War 2, to the Viking raids, and to the religious rituals of ancient Egypt. World History is for everyone who would like to know more about the exciting and dramatic events of the past.
- E-bog
- 44,99 kr.
-
48,99 kr. ”Søren Kierkegaards møde med pietismen er af gammel dato. Hans fader var præget af pietistisk fromhed, han besøgte den pietistiske herrnhutiske brødremenighed. Den pietistiske litteratur, som Kierkegaard ejede, f.eks. Johann Arndt, Johannes Gerhard, Spener og Terstegen, var antagelig i hvert fald delvis længe i familiens eje.”Søren Kierkegaard var påvirket af en lang række forskellige religiøse og filosofiske retninger. Pietismen var en af de første, han stiftede bekendtskab med, og den blev ved med at have indflydelse på hans tanker gennem hele hans liv. ”Kierkegaard og pietismen” er skrevet af Marie Mikulová Thulstrup og udgivet på Søren Kierkegaard Selskabet i 1967.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. Målet med en god prædiken er dels at forkynde de hellige skrifter, dels at nå ud til tilhørerne. Det er altså ikke nok, at præsten taler – budskabet skal også høres og trænge ind.Lisbeth Smedegaard Andersen gennemgår i denne bog prædikenforberedelsen og de spørgsmål, man må stille til teksten for at få stoffet til at samle sig. Hun er inspireret af nyere amerikansk homiletik, og hun gennemgår blandt andet prædikener af Søren Kierkegaard, P.G. Lindhardt og Johannes Møllehave.”Ordet der høres” udkom første gang i 1996.Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er tidligere sognepræst, forfatter og salmedigter. Hun er repræsenteret med salmer i Den Danske Salmebog, i Højskolesangbogen og i flere salmebogstillæg og andre samlinger, ligesom hun har skrevet tekst til et oratorium, en passion og flere kantater.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
78,99 kr. ”Den kristnes forhold til Gud og Kristus forbliver ikke uden følger. Kierkegaard kaldte dem afdøen fra verden og fra sig selv, de tidligere kristnes askese.De personlige følger af den kristnes liv viser sig ved glæde og lidelse. For denne konstatering har Kierkegaard fundet en lang række i kristenlivets historie.””Kierkegaard i kristenlivets historie” undersøger Kierkegaards opfattelse af Kristi efterfølgelse, som består af de livsholdninger, man kan læse om i Det nye testamente. Marie Mikulová Thulstrup beskriver Kierkegaards forståelse af begrebet ’den enkelte’ og begrebet ’verden’, som man som individ må forsøge at manøvrere i. Bogen udkom første gang i 1991.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
38,99 kr. ”Mon der kan tænkes at leve noget menneske, der ved sig fri for at gå med ønsker i sit hjerte, som han gerne vil se opfyldt?De fleste, der kender blot en smule til menneskenes børn, som de virkelig har det, vil sikkert svare nej hertil. Eller – efter nogen omtanke – vil de måske tilføje: ’Det skulle da være sådanne sjæle, der står ved livsvejens ende, og som om en føje stund er inden for faderhusets skærmende mure, som derfor er rejsefærdige og løste fra alle jordlivets krav!’”Hvad ønsker menneskene sig af livet? Hvordan forholder Biblen sig til menneskenes mange lyster og længsler efter ting, de måske hverken har brug for eller godt af? Med eksempler taget direkte fra Biblen og ”Sankt Augustins Bekendelser” fortæller sognepræst Frederik Friis Berg om kristendommens syn på menneskenes ønsker, gode som onde.Bogen udkom første gang i 1919.Frederik Friis Berg (1872-1945) var en dansk forfatter og sognepræst i Bregninge-Bjergsted. Han står blandt andet bag den lille bog ”Det bedste af alle ønsker” fra 1919.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
68,99 kr. ”Dagens ord siger os, at det er advent. Så ved vi, at det går mod jul. Gud har tændt sit første lys, det kaster sit skær ind over vort liv med tilgivelse, det som Jesus kalder nåde – en nåde uden grænser. Det var den – nåden – som de i Nazaret ville gøre kort proces med, dræbe den, for mennesker tror, at de ikke kan leve uden hævn, men Gud har en anden mening med vort liv end hævn.”Den danske præst og forfatter Evald Gaardsted-Jørgensen har samlet en lang række af sine smukkeste prædikener til alle årets højtider. Prædikenerne er afholdt i blandt andet Hune Kirke, Egense Kirke og Sct. Nicolai Kirke i Svendborg samt på sygehuse og plejehjem ved særlige lejligheder. De er alle afholdt i 1980’erne og 1990’erne, og samlingen udkom første gang i 2006.Evald Gaardsted-Jørgensen (1922-2008) var en dansk præst og forfatter. Han udgav flere historiske romaner om livet blandt almuen i Danmark i 1800-tallet og 1900-tallet. Nogle af historierne er baseret på hans eget liv og erindringer.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. Dette er et forkyndende og opbyggeligt skrift med rige personlige fortællinger og bibellæsninger. De menneskelige og åndelige tekster er skrevet som en "julegave" til forfatterens mor hjemme i Danmark. Han selv befinder sig i Amerika og er her optaget af sit åndelige arbejde. Gravengaard var en af den danske luthersk-evangeliske kirkes centrale skikkelser i tiden omkring 1900-tallet.Bogen blev, efter udgivelsen på dansk i 1901, oversat til engelsk og fik et rigt liv, både i danske emigrant-kredse i Amerika, men også udover det.N. P. Gravengaard er født i 1865 i Vestjylland. Han emigrerede til Amerika og blev præst dér i den luthersk-evangeliske kirke. Han skrev en række forkyndende bøger, herunder ”Evig Liv med idel Glæde” (1904) og "Fem foredrag" (1906)
- E-bog
- 68,99 kr.
-
38,99 kr. I dette lille hæfte præsenterer den danske præst og teolog Axel Malmstrøm en plan for den daglige bibellæsning for de 14-17-årige. Planen er for et helt år, og ud for hver dato er angivet, hvilket stykke i Bibelen, man skal læse den pågældende dag.”Hjælp til daglig bibellæsning udarbejdet for ganske unge” udkom første gang i 1919.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
48,99 kr. Hvordan så verdenen ud for en forkyndende dansk-amerikansk præst i tiden omkring år 1900 - hvad lagde man vægt på?I en række missionerende taler giver forfatteren et spændende indblik i, hvordan livet så ud for en dansk-amerikansk præst i tiden omkring århundredeskiftet, og hvad der lå en mand i hans stilling på sinde. Trådene tilbage til hjemlandet er stærke i talerne, og håbet er hele tiden dels at forkynde det kristne budskab og dels at danne bro mellem de to kulturer.Bogen indeholder følgende taler:Menneskeværd; Lidt om Polen – og os herovre; Idealernes betydning for personlighedens udvikling; At bygge sit liv, sin menighed og sin kirke; To forskellige grundsyn på menneskelivet og deres kamp om skolenN. P. Gravengaard er født i 1865 i Vestjylland. Han emigrerede til Amerika og blev præst dér i den luthersk-evangeliske kirke. Han skrev en række forkyndende bøger, herunder "En Julegave fra Amerika” (1901) og ”Evig Liv med idel Glæde” (1904)
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. Teolog Lone Fatum fortæller om Filipperbrevet og Brevet til Filemon, som vi kan læse om hos apostlen Paulus i Det Nye Testamente. I bogen fortolker hun det bibelske skrift ud fra dets samtid og det samfund, det er skrevet i, men beskriver også, hvilken relevans denne del af Bibelen har for mennesker i vore dage.“Filipperbrevet og Brevet til Filemon fortolket” udkom første gang i 1998.Lone Fatum (f. 1941) er teolog og har været lektor i Det Nye Testamentes Eksegese på Københavns Universitet i perioden 1981-2008. Hun har i mange år været en stor stemme i debatten om kristendommens og folkekirkens rolle i det moderne samfund og er blandt de mest toneangivende danske teologer i spørgsmål om køn og feminisme.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Frimenighedspræst Niels Daels ”På havet” indeholder et udpluk på 22 prædikener og taler fra 1940’erne. Prædikenerne repræsenterer hele kirkeåret.Bogen udkom første gang i 1948.Niels Dael (1857-1951) var en dansk frimenighedspræst. Han havde ingen formel uddannelse, men var stærkt præget af det grundtvigianske højskolemiljø og bedrev frie studier ved Københavns Universitet. Han virkede i godt ti år som præst i Argentina, blev siden præst for frimenighederne i Høve, Havrebjerg og Frederiksborg og købte i 1908 landstedet Liselund ved Slagelse, hvor han oprettede en grundtvigiansk frimenighedsskole. Niels Dael udgav flere prædikensamlinger.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. Frimenighedspræst Niels Daels ”Guds vej” indeholder et udpluk på 16 prædikener og fem taler. Prædikenerne repræsenterer hele kirkeåret.Bogen udkom første gang i 1920.Niels Dael (1857-1951) var en dansk frimenighedspræst. Han havde ingen formel uddannelse, men var stærkt præget af det grundtvigianske højskolemiljø og bedrev frie studier ved Københavns Universitet. Han virkede i godt ti år som præst i Argentina, blev siden præst for frimenighederne i Høve, Havrebjerg og Frederiksborg og købte i 1908 landstedet Liselund ved Slagelse, hvor han oprettede en grundtvigiansk frimenighedsskole. Niels Dael udgav flere prædikensamlinger.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. I første episode af Præsten der gik i krig møder vi den unge Arndt Lauritzen. Her får vi et indblik i, hvad der drev Arndt, og hvordan drømmen om at blive præst egentlig opstod. Vært Mark Gerber dykker også ned i begyndelsen af anden verdenskrig, og hvilken betydning krigen i første omgang fik for Arndts præstedrøm.Præsten der gik i krigPræsten der gik i krig er en podcastserie om danske Arndt Lauritzen, der var en katolsk præst, som blev tvunget til at dræbe i kampen for frihed og retfærdighed i Italien under anden verdenskrig.Vært Mark Gerber fortæller indsigtsfuldt historien ved hjælp af gribende lyddesign og med eksklusive interviews fra familiemedlemmer til Arndt, eksperter i krigshistorie og med Thomas Harder, som har skrevet bogen "Den Danske Partisan", der også omhandler Arndt Lauritzens tumultariske liv. Udover historien om Arndts deltagelse i anden verdenskrig, undersøger podcastserien også, om Arndt Lauritzen rent faktisk likviderede en person i Berlin under den kolde krig.Mark Gerber er dokumentarist, medie- og tv-tilrettelægger med mere end 10 års erfaring fra branchen. Han har klippet og tilrettelagt flere store programmer til Danmarks Radio og andre store produktionsselskaber.Mark har også stor erfaring fra reklamebranchen, hvor han bl.a. har vundet IAA-pris, der er Danmarks ældste reklamepris, i 2012 for fantastisk lokal public service kampagne for Plan Danmark.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I 3. episode skal du høre, hvad der sker, når Arndt Lauritzen kaster sig ud i at bekæmpe ondt med ondt. Du skal nemlig høre om, hvordan Arndt afslørede tyske spioner i Stockholm, og hvorfor han melde sig ind i det danske nazistparti DNSAP. I episoden kan du også høre om, hvordan Arndt endelig vender tilbage og får sin drøm om at blive præst opfyldt.Præsten der gik i krigPræsten der gik i krig er en podcastserie om danske Arndt Lauritzen, der var en katolsk præst, som blev tvunget til at dræbe i kampen for frihed og retfærdighed i Italien under anden verdenskrig.Vært Mark Gerber fortæller indsigtsfuldt historien ved hjælp af gribende lyddesign og med eksklusive interviews fra familiemedlemmer til Arndt, eksperter i krigshistorie og med Thomas Harder, som har skrevet bogen "Den Danske Partisan", der også omhandler Arndt Lauritzens tumultariske liv. Udover historien om Arndts deltagelse i anden verdenskrig, undersøger podcastserien også, om Arndt Lauritzen rent faktisk likviderede en person i Berlin under den kolde krig.Mark Gerber er dokumentarist, medie- og tv-tilrettelægger med mere end 10 års erfaring fra branchen. Han har klippet og tilrettelagt flere store programmer til Danmarks Radio og andre store produktionsselskaber.Mark har også stor erfaring fra reklamebranchen, hvor han bl.a. har vundet IAA-pris, der er Danmarks ældste reklamepris, i 2012 for fantastisk lokal public service kampagne for Plan Danmark.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. I femte del af ”Stråler fra Kristi kors”, der udkom første gang i 1913, bevæger den danske teolog Eduard Geismar sig ind i en af det tidlige 1900-tals diskussioner om et af kristendommens kernepunkter og ser nærmere på begreberne anger og soning.Eduard Osvald Geismar (1871-1939) var teolog og professor i etik og religionsfilosofi. Han virkede fra 1899-1921 som præst, først på Djursland og i Randers og siden i København. Fra 1921 blev han professor ved Københavns Universitet. Han havde en idealistisk tilgang til teologien, der vendte sig mod hans samtids biologisk prægede udviklingsfilosofi.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
- Bidrag til gudsbegrebets historie
48,99 kr. Hvad kom først? Monoteismen eller polyteismen? Fra romantikken og op gennem 1800-tallet argumenterede flere historikere og filosoffer for en urmonoteisme, der senere udviklede sig til flergudsdyrkelse for så igen at snævre ind til tilbedelsen af én gud. I dette lille skrift søger religionshistoriker Edvard Lehmann at tilbagevise idéen om en urmonoteisme, da al forskning viser, at en sådan ikke kan have eksisteret.”Hedensk monoteisme – Bidrag til gudsbegrebets historie” udkom første gang i 1897.Johannes Edvard Lehmann (1862-1930) var en dansk religionshistoriker. Han blev i 1900, som cand.theol., den første docent i religionshistorie ved Københavns Universitet og blev som sådan den konstituerende skikkelse i skabelsen af dette fag som selvstændig studieretning i Danmark. Edvard Lehmann skrev og udgav en lang række bøger om religionshistorie.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. Kvindernes andel i historien og i skabelsen af den civilisation, vi kender, er ofte blevet enten overset eller stærkt undervurderet af historikerne.”Den frugtsommelige abbedisse” fra 1983 handler om kvinder, magt og Maria-dyrkelse i middelalderen. Bogen består af tre dele: en introduktion til middelalderen, dernæst ni såkaldt ’utugtige’ middelalderlegender og til sidst et afsnit om kvinder og magt i middelalderen. Store dele af bogen er hovedsageligt baseret på spansk kildemateriale, og der redegøres for et kvindesyn, hvor kvinden dyrkes og beundres, hvilket gav hende mulighed for at få magt og indflydelse på lige fod med manden.Marisa Rey-Henningsen (f. 1936) er skønlitterær forfatter, oversætter og kvindesagsdebattør. Hun er født i Spanien, men kom til Danmark som ung gæstestuderende og mødte i slutningen af 1950’erne Gustav Henningsen, som siden hen blev én af verdens mest indflydelsesrige forskere i hekseforfølgelser. De har begge gjort karriere som folkemindeforskere og har skiftevis boet i Danmark og Spanien.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. Johannes Døberen er en spændende skikkelse i verdenshistorien og den kristne fortælling. I denne bog giver den danske teolog Axel Malmstrøm et indblik i Johannes Døberens liv og budskab. ”Johannesrøsten” udkom første gang i 1931.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
38,99 kr. I det lille hæfte ”Fra storbyens arbejdsmark”, der udkom første gang i 1923, gennemgår Axel Malmstrøm Indre Missions meget forskelligartede arbejde i København i et forsøg på at skaffe økonomisk hjælp til missionshuset Bethesda i Rømersgade.Axel Malmstrøm (1888-1951) var teolog og biskop i Viborg fra 1936 og frem til sin død. Han nærede stor interesse for verdensmission og økumeni og foretog flere studierejser til blandt andet Jerusalem, USA, Indien og Canada. Axel Malmstrøm skrev en lang række bøger om kristendom og missionshistorie.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
68,99 kr. Når Jesper Lohmann bringer os gennem sit liv med troen som prisme, er det i samtale med bl.a. Johnny Cash, Bob Dylan, Jesus, Paulus og Augustin.I barndomshjemmet i parcelhuset i Smørumnedre gik man som det naturligste i kirke til jul, ved dåb, konfirmation, vielse og begravelse. Men allerede den unge Jesper længtes efter mere. Det første konkrete minde om, at kristendommen kunne mere end at være tradition, var efter begravelsen ved farens alt for tidlige død. Moren citerede en salme, der indeholdt påskens budskab, og det virkede forløsende ikke at stå alene med sorgen, men at føle i krop og sjæl, at andre havde gennemlevet det samme.Jesper Lohmann skriver med en rå ærlighed, en kærlig afklarethed og en følsom livsappetit. Det er en tur gennem mørket og en taknemmelighed for lyset.”Kristendommen ifølge …””Kristendommen ifølge …” er en serie af bøger, der åbner troens univers. En række kunstnere, kendinge og kulturpersonligheder giver deres bud på, hvordan troen og det kristne budskab har formet deres tilværelse. De sætter ord på den erfarede og levede tro, kampene og forsoningen.Jesper Lohmann (f. 1960) er uddannet skuespiller fra elev skolen ved Odense Teater og har siden sin debut i 1989 optrådt på de fleste af landets teaterscener og medvirket i en lang række Tv-serier og film. Han er kendt for sin alsidighed og har bevæget sig i alle genrer indenfor skuespillerfaget. Har ved siden af sit almindelige virke i faget skrevet og produceret en række anmelderroste musikdramatiske fortællinger om bl.a. Tom Kristensen, Johnny Cash og Otto Brandenburg.
- Lydbog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. ”’Når vi nu er af Guds slægt…’ illustrerer gnosticismen som den senantikke hellenistiske kulturs farligste udfordring til den unge, svagt organiserede kristne kirke, men linjerne trækkes hele tiden længere op igennem historien, for – med bogens afsluttende citat: ’Gnostisk’ vil til enhver tid en kristendomsforståelse være, der søger at løsrive kristendommen fra historien og at gøre den til en almen livsfilosofi’.”Da kristendommen begyndte at spire i det første århundrede e.Kr. var gnosticismen den største trussel mod det, der senere udviklede sig til den kristendom, vi kender i dag. Gnosticismen havde mange ligheder med den traditionelle kristendom, og dog er den i sit fokus på mystisk erkendelse og indsigt, dens forestilling om kampen mellem lys og mørke, sjæl og legeme meget anderledes end vor tids kristendom.Filolog Jes Peter Asmussen beskriver gnosticismen og dens forhold til kristendommen. Bogen gengiver gnostiske legender, fortæller om trosretningens historie og placerer den i forhold til de andre verdensreligioner.Bogen udkom første gang i 1978.Jes Peter Asmussen (1928-2002) var en dansk teolog og filolog, der i over 30 år var professor i iransk filologi ved Københavns Universitet. Han skrev en lang række bøger til både lægmand og fagfolk om blandt andet islam, jødedommen og filologi. Han var medlem af Videnskabernes Selskab og æresdoktor ved universitetet i Lund. Jens Peter Asmussen kunne omkring 70 sprog heriblandt hebraisk, persisk, grønlandsk, arabisk og sanskrit.
- E-bog
- 68,99 kr.