Populærfilosofi
-
- intégrale
44,99 kr. Immerse yourself in the existential depths, embrace the wisdom of two philosophical giants who have influenced the way we perceive ourselves, our place in the world, and the meaning we assign to our lives.Whether you're a seeker of truth, a philosopher at heart, or simply looking to find strength in the face of life's uncertainties, this audiobook is your gateway to a deeper understanding of human existence.Søren Kierkegaard (1813-1855) was a pioneering Danish theologian and poet, widely considered to be the first existentialist philosopher.Friedrich Nietzsche (1844–1900) was a German philosopher whose work exerted a profound influence on modern intellectual history.
- Lydbog
- 44,99 kr.
-
- En filosofisk og litterær analyse af mennesket i naturen og naturen i mennesket
68,99 kr. ”Naturen og den menneskelige natur”, som udkom første gang i 1988, er en filosofisk og litterær analyse af mennesket i naturen og naturen i mennesket. Med udgangspunkt i den økologiske krise dykker forfatteren ned i menneskets forhold til både den ydre og den indre natur og ser nærmere på temaer som mennesket i naturen, naturen i mennesket, idealet om at være sin natur tro og de metafysiske og religiøse tolkninger af vores samspil med naturen.Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
68,99 kr. "Tanker om livet og døden" er en række hverdagsfilosofiske essays om livet og døden af forfatter Ejgil Tryel, som tidligere er blevet bragt i en lang række større danske dagblade. Sproget er ligetil og forfatteren deler rigt ud af sine egne oplevelser, bl.a. fra sine unge år, og om sine holdninger til tidens - og evighedens - store og små spørgsmål, om barndom, natur, tro, sprog og tilværelsen generelt.Den danske forfatter Ejgil Tryel har skrevet i forskellige genrer, bl.a. historisk fiktion, erindringer og fagbøger om svampe. Ud over det har han udgivet en række bøger inden for kategorierne filosofi og livsbetragtninger, herunder "Nuet og evigheden" og "Tanker om livet og døden". Som forfatter var han mest aktiv i 70'erne.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Lykken er noget, vi stræber efter – men hvad er lykke egentlig? Er det hengivelse til nydelsen? Er det at få noget til at lykkes? Er det en modsætning til vanen og en travl hverdag? Og er det overhovedet altid det rigtige at være lykkelig? I ”Betragtninger over lykke” søger Niels Thomassen med udgangspunkt i hverdagen, kulturdebatten og filosofien at kaste lys over disse spørgsmål.Bogen udkom første gang i 1971.Niels Thomassen (f. 1940) er uddannet mag.art. i filosofi ved Aarhus Universitet og var lektor i filosofi og religion ved Syddansk Universitet fra 1967-2008. Han er forfatter til en lang række bøger og artikler om filosofiske emner.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. Længslen er et grundvilkår for mennesket. Vi oplever igen og igen på ny den uro, vi kalder trang eller higen. Igen og igen dukker en følelse af uopfyldthed op i os og sætter os i gang.Det er denne uendelighedslængsel, som Mogens Pahuus undersøger nærmere i sin bog af samme navn fra 1999. Han deler uendelighedslængslen op i to former – en drømmende, fantaserende længsel og en længsel med karakter af forventning – og beskriver begge gennem først en litterær analyse af værker af blandt andre Johannes V. Jensen, Tom Kristensen og Tage Skou Hansen og dernæst gennem en filosofisk analyse, hvor han går i dybden med menneskets forhold til kærlighed, natur, hverdagen, tid og rum.Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
78,99 kr. Maurice Maeterlincks essays befinder sig ofte i grænselandet mellem litteratur og filosofi, og det er også tilfældet for de mere end hundrede korte tekststykker, der tilsammen udgør ”Visdommen og skæbnen”. I denne bog giver Maeterlinck sin læser gode råd til, hvordan man opnår et liv fyldt med glæde, ro og kærlighed. Bogen, der er fra 1898, udkom første gang på dansk i 1925.Grev Maurice Polydore Marie Bernard Maeterlinck (1868-1949) var en fransksproget belgisk forfatter, som primært skrev skuespil, digte og essays. Et par af hovedtemaerne i forfatterskabet er døden og meningen med livet. Maurice Maeterlinck modtog Nobelprisen i litteratur i 1911.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. Ved OL i Lillehammer i 1994 var der exceptionelt stor mediedækning af kvindernes kunstskøjtekonkurrence. Alle ville se rivalerne på isen og følge dramaet der udspillede sig i kulissen. For det år havde amerikanerne sendt de to rivaliserende kunstskøjteløbere Nancy Kerrigan og Tonya Harding afsted til vinterlegene for at vinde guld. Blot seks uger forinden var Kerrigan blevet udsat for et overfald, hvor hun var blevet slået over benene med et bat. Og i dagene op til konkurrencen i Norge gik rygterne på at det var rivalen Tonya Harding der stod bag overfaldet.Dette afsnit af 'Rivalen' fortæller historien om en af de mest spektakulære og giftige rivaliseringer i moderne sportshistorie, når vært Oscar Riis-Hansen får besøg af tidligere Danmarksmester i kunstskøjteløb Julia Sandsten. Sammen undersøger de hvad det var, der fik denne rivalisering til at gå helt amok.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Julia SandstenLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
39,99 kr. Why do people treat their books so differently? Some people like to keep their books in near-mint condition, handling them with metaphorical gloves on and making sure that there is not a single scratch to be found on their cover. Other people, like Sophus, want to dogear the corners, doodle in the margins, and crack the spine of every book they read. In this episode, Sophus traces the origins of this book-lover battle.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.
- Podcast
- 39,99 kr.
-
48,99 kr. I Calcutta i 1999 finder en stor cricket kamp sted mellem de to rivaliserende cricketstormagter Indien og Pakistan. På Indiens hold spiller en af historiens bedste gærdespillere Sachin Tendulkar også kaldet "Little Master". På Pakistans hold spiller sportens hurtigste kaster nogensinde Shoaib Akhtar også kaldet "Rawalpindi Express". I opgøret her i 1999 står de overfor hinanden i en direkte duel, mens de to nationer står stille, mens over 1 milliard mennesker følger med i dramaet på banen.I dette afsnit af 'Rivalen' dykker vi ned i verdens næstmest fulgte sport og et af de største dramaer der har udfoldet sig på og udenfor en cricketbane, da 100.000 tilskuere måtte bortvises fra stadion for optøjer. Med i studiet for at fortælle historien er formand for KB Cricket Tabassum Khokhar.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Tabassum KhokharLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I foråret 1996 sidder verdens bedste skakspiller Garry Kasparov overfor en højst uortodoks modspiller. Med flere tons stål og ledninger sidder skakcomputeren Deep Blue og viser sine skaktræk på en firkantet computerskærm i hvad der bliver det første opgør mellem et menneske og en maskine. Et opgør der får verdenspressen til at indvarsle den kunstige intelligens indtog.I dette afsnit af Rivalen skal du høre historien om de to opgør mellem stormesteren Garry Kasparov og skakcomputeren Deep Blue der udspillede sig i midten af 90'erne, og blev skelsættende begivenheder i skakverdenen. Med i studiet for at fortælle historien er radiovært og forfatter Morten Runge, der har skrevet bogen 'Dronning til h6' om skakhistoriens største dramaer.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Morten RungeLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. D. 24. september 1988 i Seoul kan canadieren Ben Johnson strække armen i vejret. Han er løbet først over stregen i ny verdensrekord på 9,79 sekunder, og har fået revanche over ærkerivalen, amerikaneren Carl Lewis, der slog ham ved de olympiske lege i Los Angeles fire år tidligere. Johnson er på toppen af verden. Hjemlandet Canada er i ekstase. Men ekstasen bliver snart vendt til skandale, da der er noget i Johnsons dopingprøve, der ikke skal være der.I dette afsnit af 'Rivalen' fortæller vi historien om en af de mest bitre rivaliseringer i atletikkens historie, og om 100 meter-finalen ved OL i Seoul, der er blevet døbt "The dirtiest race in history". Med i studiet for at fortælle historien om Carl Lewis og Ben Johnson er Lars Werge, formand for Dansk Atletik.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Lars WergeLyddesign: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I sommeren 1997 står tyske Jan Ullrich og smiler ud til en kæmpemæssig folkemængde i Paris. Han er lykkelig, for han har lige vundet verdens hårdeste cykelløb, Tour de France. Alt imens er en hvis texaner i gang med at kæmpe sig tilbage fra afgrunden og op på cyklen igen, efter han året forinden blev diagnosticeret med testikelcancer og spået en meget lille chance for overlevelse. Lance Armstrong dominerede Touren i årene 1999-2005, og i disse år var hans største rival, den evige toer, Jan Ullrich.I dette afsnit af Rivalen fortæller vi historien om deres rivalisering. Om hvordan den ene var skabt til at køre på cykel, og hvordan den anden vandt på ren og skær vilje og vrede. Med i studiet for at fortælle historien er journalist of forfatter Joakim Jakobsen og tidligere cykelrytter Brian Holm.Vært: Oscar Riis-HansenGæster: Joakim Jakobsen og Brian HolmLyddesigner: Jonas Johs AndersenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I en blanding af erindring og filosofiske betragtninger over liv, natur og bæredygtighed beskriver Ib Ivar Dahl en række af de oplevelser og tankesæt, der ligger bag hans mange skøn- og faglitterære bøger.”Fra strandkanten – lommefilosofi, økosofi eller kulturøkosofi” udkom første gang i 2011.Ib Ivar Dahl (f. 1942) er forfatter, sømand, kulturformidler og bådfører af kulturhistoriske fartøjer. Han debuterede i 1995 med en række digte og kortprosatekster i ”Havfruesangen”. Siden har han udgivet både digte, kortere fortællinger og romaner. Fælles for alle hans tekster er, at de kredser om livet på vandet og ved kysterne.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. D. 1. august 1976 sidder kørerne til det tyske grand prix klar til starten skal gå på Nürburgringen. Det regner, og særligt én kører i feltet har forsøgt at få løbet stoppet på den 22km lange bane. Den regerende verdensmester, Østrigske Niki Lauda, mener, at forholdene er for farlige. Imens er britiske James Hunt klar til udfordre Lauda på den våde bane. Det blev sidste gang, at der blev kørt Formel 1 på den ikoniske Nürburgring.I dette afsnit af Rivalen fortæller vi historien om den vanvittige sæson i formel 1 i 1976, hvor de tor rivaler James Hunt og Niki Lauda duellerede om verdensmesterskabet. Med i studiet for at fortælle historien er formel 1 ekspert Peter Nygaard, der har dækket sporten siden starten af 80'erne.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Peter NygaardLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Da Larry Bird og Earvin 'Magic' Johnson gjorde entré i den amerikanske basketball-liga NBA i starten af 80'erne var ligaen i knæ. Store skandaler om stofmisbrug i 70'erne havde fået fans til at flygte fra sporten, seertallene var historisk lave, og sporten blev slet ikke vist på tv i mange tilfælde. Men det skulle der laves om på. Med Larry Bird og Magic Johnson skulle det vise sig, at sporten havde fået sine redningsmænd.I dette afsnit af Rivalen fortæller vært Oscar Riis-Hansen historien om Bird og Magic, og om hvordan NBA er blevet til det fænomen, som det er i dag. Med i studiet for at fortælle historien er art director og stylist Mads Emil Grove Møller.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Mads Emil Grove MøllerLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. To rivaler forenet i et smertens øjeblik af en drikkedunk. Billedet af cykelrytterne Fausto Coppi og Gino Bartali på vej op ad den ikoniske stigning Col du Galibier er blevet til mytestof. på billedet ser man de to rivaler, Coppi forrest med armen rakt bagud, Bartali bagerst med armen rakt frem. Begge griber de om en vanddunk, men hvem gav den til hvem?I dette afsnit af Rivalen dykker vært Oscar Riis-Hansen ned i historien om en af cykelsportens største rivaliseringer. En historie der nogle gange føles som noget taget ud af en roman. En historie om tradition, modernitet, krig og heltemod. Med i studiet for at fortælle historien er cykelkommentator og forfatter Bastian Emil Goldschmidt.Vært: Oscar Riis-HansenGæst: Bastian Emil GoldschmidtLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. D. 6. juli 2008 i Wimbledon spillede to af tennissportens giganter en af de mest berømte grand slam finaler i sportens historie. På den ene side af nettet stod Roger Federer, den elegante schweizer der på det her tidspunkt var den ubestridte mester. På den anden stod Rafael Nadal, udfordreren der med sine svulmende overarme og dyriske skrig var antitesen, kryptonitten til Federers elegante og kreative spillestil. Rivaliseringen mellem de to spillere er gået over i historien, som en af sportens mest mindeværdige, og som kulminerede en sommerdag på Wimbledons græsbaner.I dette afsnit af podcasten 'Rivalen' fortæller vi historien om den største rivalisering i tennis. Enn historie om kontraster, og om hvordan de to stjerner håndterede modstand. Med i studiet for at fortælle historien er forfatter og tenniskommentator Anders Haahr Rasmussen.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Anders Haahr RasmussenLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. D. 1. oktober 1975 stod to af datidens største sværvægtsboksere klar til fight i Manilas ulidelige varme. I det ene ringhjørne stod den forsvarende mester Muhammad Ali, i det andet stod udfordreren Joe Frazier. De to havde været i kamp to gange før med en sejr hver, og i dette tredje og sidste opgør mellem giganterne skulle det så endelig afgøres hvem der kunne gå over historien som den største af dem alle. Men der var mere på spil end håneretten. De to boksere var blevet til symboler på hver sin side i et splittet Amerika, og tonen imellem de to tidligere venner var blevet til en bitter og ondskabsfuld ordveksling.I dette afsnit af podcasten 'Rivalen' skal du høre om en af de største rivaliseringer i boksehistorien, der fik sit helt eget liv udenfor bokseringen og endte i en udmarvende finale i Manila. I studiet for at hjælpe med at fortælle historien om Frazier og Ali er forfatter og skribent Tonny Vorm.Vært: Oscar Lange Riis-HansenGæst: Tonny VormLyddesign: Martha WintherRedaktør: Andreas Lindinger SaxildRivalenFortællingen om to rivaler rummer mere end resultater og statistikker. Rivaliseringer har ofte sine rødder i strømninger og bevægelser i samfundet, og mens sporten er duelanternes arena, er det historien bag, der giver rivaliseringen sin mytiske karakter.Rivalen er en podcastserie, der fortæller historierne om de største rivaler fra sportens fascinerende verden. Fra de største stjerner til de mere ukendte rivaliseringer.Oscar Lange Riis-Hansen er tv-tilrettelægger og producent. Oscar har et hjerte der bløder for sport, og de gode fortællinger som altid er en del af enhver sportsgren.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”En sag skal gennemtænkes, uvilkårligt eller med forsæt arbejder man sig henimod et meningsopgør, en helhedsopfattelse eller en beslutning. Fra spredte hold dukker tanker op, sagen vedrørende; nogle af dem bliver man hurtigt færdig med, de antager en sluttet karakter og stiller sig hen på bestemte pladser, hvor de forbliver i stille urokkelighed. Dermed har de foreløbig tabt al interesse.”Christian Lambek beskriver hvordan tankeprocesser fungerer hos mennesker, fra en idé opstår, til man beslutter sig for at føre den ud i livet. Bogen beskriver også følelsesstemninger og -betoninger, hvor forfatterens blandt andet drager sine egen erfaringer ind i beskrivelsen. Bogen udkom første gang i 1904.Christian Lambek (1870-1947) var en dansk filosof fra Sønder Lem. Lambeks forfatterskab spænder fra de tidlige års lyrik og litteraturkritik til de senere års mere betydningsfulde værker om psykologi og politisk filosofi. Efter en årrække som skolebestyrer kunne han dedikere sin tid udelukkende til forfatterskabet og Det Retsdemokratiske Selskab, der dannede grundlag for partiet Danmarks Retsforbund efter første verdenskrig. I alt udgav Lambek mere end 40 værker på dansk, engelsk og svensk.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
- Die Antwort auf (fast) jede moralische Frage | Ethik für alle Lebenslagen vom Drehbuchautor der Come
171,99 kr. Darf ich ein Kunstwerk bewundern, obwohl der Künstler ein schlechter Mensch war? Wie viel Geld sollte ich an Wohltätigkeitsorganisationen spenden? Warum sollte ich meinem Gegenüber nicht grundlos ins Gesicht schlagen? Die Welt wird immer komplexer, die moralisch richtigen Entscheidungen zu treffen immer schwieriger. Wie kann es im 21. Jahrhundert dennoch gelingen, ein guter Mensch zu sein? Mit viel Humor und Tiefgang liefert Sitcom-Genie Michael Schur Antworten: Er zieht das gesammelte Wissen kluger Philosophen der letzten 2.400 Jahre heran, um existenzielle Fragen zu erörtern und moralische Dilemmata aufzulösen. Eine Einführung in die Ethik voller Esprit und Witz, die uns ganz nebenbei zu besseren Menschen macht.Michael Schur, geboren 1975, ist ein US-amerikanischer Drehbuchautor und Fernsehproduzent. Er wirkte federführend an zahlreichen international erfolgreichen Comedyserien mit, u.a. The Office, The Good Place, Parks and Recreations oder Master of None. Für seine Arbeit wurde er mehrfach mit dem renommierten Fernsehpreis Emmy ausgezeichnet. Zusammen mit seiner Frau und den beiden gemeinsamen Kindern lebt er in Los Angeles.
- Lydbog
- 171,99 kr.
-
78,99 kr. One of the most important philosophical works in history, a work that has had tremendous influence on philosophy, literature, and psychology, and has helped lay the foundations of the modern day intellectual landscape. The influence of 'The Nicomachean Ethics' is still visible in the works of philosophers of the 21st century, such as Martha Nussbaum and Alasdair MacIntyre.With remarkable lucidity, Aristotle tackles the question of the nature of happiness, and that of moral and intellectual virtues. He aims to prove that both are linked to and indivisible from one another—that virtuous behaviour is necessary if happiness is to be obtained—and from this he maps out the steps to follow and the requirements to achieve it. In short, 'The Nicomachean Ethics' sketches out a hierarchy of virtues to find the highest good a human can accomplish, which in turn will lead them to true happiness.Aristotle (384–322 BC) is one of the most influential philosophers in history. His achievements and the breadth of his knowledge, though, do not stop at philosophy. He is also among the rare thinkers to have approached all the fields of knowledge he came across (biology, physics, metaphysics, logic, poetics, politics, rhetoric, ethics, economics) with success. Among his works, the most lauded are: "Metaphysics", "On the Soul" and "Poetics".
- E-bog
- 78,99 kr.
-
49,00 kr. "Du kommer ind i en verden der er fuldstændig anderledes"Hvad er de første erfaringer man gør sig, som læser, når man går i gang med at læse Marcel Proust? I dette afsnit af 'På sporet af lykken' har vært Neal Ashley Conrad besøg af musiker Niels Skousen, der for nyligt er gået i gang med Prousts monumentale romanværk. Skousen deler ud af oplevelsen af at være i gang med at læse, at gå i gang, og om hvilken verden det er man møder i romanen.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Niels SkousenKlip: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Jeg troede det var for sent at blive en ny version af mig selv"Forsanger i Folkeklubben Kjartan Arngrim har haft mange forskellige drømme for sig selv og sit liv. Mange af drømmene gik ikke i opfyldelse, og han blev efterladt med en følelse af hele tiden at komme for sent til den næste.I dette afsnit af podcasten 'På sporet af lykken' er Kjartan Arngrim gæst hos vært Neal Ashley Conrad, hvor de taler om at genkende livets trivialiteter og enkeltheder i Prousts roman, og om at huske hvem man var, og hvordan det har formet en til den man er.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Kjartan ArngrimKlip: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Hver sætning er et værk i sig selv"Første gang skuespiller Thure Lindhardt skulle lave en oplæsning var det fra Marcel Prousts 'På sporet af den tabte tid'. Det var en enorm udfordring for ham på grund af romanens lange og snirklede sætninger, der synes at blive ved og ved. Siden da har Proust været med ham, når han læser.I dette afsnit er skuespiller Thure Lindhardt gæst hos Neal Ashley Conrad i podcasten 'På sporet af lykken' og fortæller om at tage Prousts ord i sin egen mund.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Thure LindhardtKlip: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Når man læser Proust får man venner, grin, en familie og man bliver klogere"Hvad får man egentlig ud af at læse Marcel Prousts enorme romanværk? Det er spørgsmålet som vært Neal Ashley Conrad spørger om i dette afsnit af podcastserien 'På sporet af lykken', når han har besøg af journalist, forfatter og forstander for Borups højskole Bjørn Bredal. For at læse Proust er ikke blot et spørgsmål om litterær udholdenhed, men indeholder potentialet til en livsledsager, en ven, en familie, en klub man gerne vil være en del af.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Bjørn BredalKlip: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Der er ikke noget så befriende i verden, end at ligge halvsovende om morgenen. Ikke vågen, ikke sovende"En af Marcel Prousts mange talenter, er hans evne til at beskrive verdenen mellem drømmen og den vågne tilstand. Hvad er dette dagdrømmeri for noget, og hvordan beskriver Proust denne tilstand? For at tale om dette har vært Neal Ashley Conrad besøg af psykoanalytiker Judy Gammelgaard, der udover sit lange virke som psykoanalytiker, også har en stor litterær interesse.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Judy GammelgaardKlip: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
79,00 kr. "Hvad er det, der er til?Hvad er det værende?Hvad består tilværelsen i sin sidste grund af?"Filosof Kort K. Kortsen diskuterer nogle af de spørgsmål, der har optaget mennesket i århundreder. Han undersøger forholdet mellem sjæl og legeme, spørger om vi er dem, vi er, i kraft af vores indre sjæleliv eller vores fysiske krop, og han gør op med tanken om, at disse spørgsmål ikke er vigtige. Bogen udkom første gang i 1930.Kort Kristian Kortsen (1882-1939) var en dansk filosof, journalist og forfatter, der skrev en lang række bøger om emner som filosofi og psykisk sygdom. Han blev den første professor ved Aarhus Universitet, da han i 1928 opnåede sit professorat i filosofi, og havde op til da blandt andet være lektor i dansk ved universitetet i Reykjavik og undervist på en række skoler rundt om i Danmark.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. Hvordan kommer man dog i gang med at læse et værk, der strækker sig over 13 bind og flere tusinde sider? Marcel Prousts store romanværk 'På sporet af den tabte tid' er et af den slags værker, der tager en livstid at blive færdig med, derfor giver vi dig her lidt hjælp. I første afsnit af podcastserien 'På sporet af lykken' guider vært Neal Ashley Conrad dig til hvordan du kommer i gang med at læse romanen, og hvilken belønning der venter den, der læser den færdig.Vært: Neal Ashley ConradKlipper: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "At læse Proust er lidt ligesom at være i live"I dette afsnit af 'På sporet af lykken' tager vi for alvor fat på et af de store temaer i Proust nemlig sorgen, når forfatter og journalist Amalie Langballe er gæst i studiet. Som meget ung mistede Amalie Langballe sin mor til kræft, og i studiet i dag forsøger hun sammen vært Neal Ashley Conrad at sætte ord på sorgen gennem læsning af Marcel Proust.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Amalie LangballeKlipper: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Lykke er fravær af bevidsthed, først når vi har mistet lykken længes vi efter den"Marcel Proust roman 'På sporet af den tabte tid' indeholder en utrolig længsel efter lykken. Men hvad er egentlig denne "lykke", når vi kigger nærmere på begrebet? I dette afsnit af "På sporet af lykken" skal det handle om netop lykken, når forfatter Jens Christian Grøndahl besøger vært Neal Ashley Conrad i studiet for at tale om lykken i Prousts romanværk.Vært: Neal Ashley ConradGæst: Jens Christian GrøndahlKlipper: Sara TroenseRedaktør: Andreas Lindinger SaxildDen franske forfatter Marcel Proust (1871-1922) gjorde madeleinekagen verdensberømt. Han er aktuel som aldrig før. Denne nye podcastserie går i dialog med alt, hvad han står for. Hvert program åbner med lyd for alle sanser og kaster lys over opmærksomhed og livsværdier på alle måder og områder. Det er der brug for. Med gæster i studiet går vi på opdagelse i, hvad der sker med os, når vi læser Proust, hvad han gør ved os og har at sige os i dag. Udbyttet? Du lærer at se verden med fire, med otte - ja - med tusinde øjne.Neal Ashley Conrad (f. 1963) er ph.d i litteraturvidenskab og har skrevet bøger om Marcel Proust, Gunnar Ekelöf og Bruce Springsteen.
- Podcast
- 49,00 kr.