Elektricitet, elektromagnetisme og magnetisme

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af A.W. Marke
    49,00 kr.

    De magnetiske egenskaber ved jern og stål har overordentlig stor betydning for moderne elektroteknik. I mange måleinstrumenter står og falder apparatets brugbarhed med pålideligheden og uforanderligheden af en permanent magnet.I denne bog, der bygger på en række foredrag, gennemgår den danske fysikprofessor A.W. Marke de magnetiske egenskaber ved jern og stål og forklarer blandt andet, hvorfor man for eksempel bør bruge wolframstål til permanente magneter og siliciumstål i transformatorer, og ikke omvendt.Axel Waldbuhm Marke (1883-1942) var fysiker og professor ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole. Han har skrevet en række bøger og artikler om emner inden for fysikkens verden. Han var tillige en populær foredragsholder, og flere af hans bøger er blevet til på baggrund af hans foredrag.

  • af Helge Holst
    79,00 kr.

    Vi mennesker har kendt til elektricitet, lige så længe vi har været til. Men vi skulle langt op i historien, før vi lærte at tæmme og udnytte den til vores egen fordel. I to bind fortæller den danske fysiker Helge Holst om elektricitetens historie. Første bind går i dybden med elektricitetens barndomstid, signaler, ure, ledningsnet, vekselstrøm og elektrisk lys.Helge Holst (1871-1944) var fysiker og forfatter. Han blev uddannet cand.mag. med hovedfag i fysik i 1893 og begyndte derefter som assistent ved Polyteknisk Læreanstalt. Men efter et alvorligt sygdomsforløb skiftede han kurs og tog hul på sit meget omfattende populærvidenskabelige forfatterskab. Helge Holst har skrevet en lang række bøger om emner som teknik, fysik og opfindelser.

  • af Helge Holst
    79,00 kr.

    Vi mennesker har kendt til elektricitet, lige så længe vi har været til. Men vi skulle langt op i historien, før vi lærte at tæmme og udnytte den til vores egen fordel. I to bind fortæller den danske fysiker Helge Holst om elektricitetens historie. Andet bind går blandt andet i dybden med elektrisk varme, elektromotorer i industri og landbrug, telegrafen, telefonen og elektricitet i lægekunsten.Helge Holst (1871-1944) var fysiker og forfatter. Han blev uddannet cand.mag. med hovedfag i fysik i 1893 og begyndte derefter som assistent ved Polyteknisk Læreanstalt. Men efter et alvorligt sygdomsforløb skiftede han kurs og tog hul på sit meget omfattende populærvidenskabelige forfatterskab. Helge Holst har skrevet en lang række bøger om emner som teknik, fysik og opfindelser.

  • af Helge Holst
    39,00 kr.

    Elektriciteten og magnetismen havde hver især været kendt som almindelige fysiske fænomener, længe før H.C. Ørsted i 1820 opdagede elektromagnetismen. Men da han gjorde, fik det enorm betydning for den fysiske videnskab og for den teknologiske udvikling. I denne bog giver Helge Holst et indblik i Ørsteds store opdagelse og i de teknologiske landvindinger, der fulgte.Helge Holst (1871-1944) var en dansk fysiker og forfatter. Han blev uddannet cand.mag. med hovedfag i fysik i 1893 og begyndte derefter som assistent ved Polyteknisk Læreanstalt. Men efter et alvorligt sygdomsforløb skiftede han kurs og tog hul på sit meget omfattende populærvidenskabelige forfatterskab. Helge Holst har skrevet en lang række bøger om emner som teknik, fysik og opfindelser.

  • af Ole Bang
    149,00 kr.

    Søren Hjorth (1801-1870) var egentlig landmandssøn, og det lå ikke i kortene, at han skulle rejse til København, og da slet ikke, at han skulle gøre adskillige forsøg på at bringe H.C. Ørsteds epokegørende opdagelse af elektromagnetismen i praktisk anvendelse. Det gjorde han dog alligevel, og selvom hans pionerarbejde ikke har praktisk betydning i dag, må han alligevel anerkendes som opfinder af det dynamoelektriske princip. Desuden blev han initiativtager til den første danske jernbane mellem København og Roskilde.Ole Bangs biografi "I kast med dampen og elektriciteten" giver et bredt tidsbillede og en omfattende skildring af Hjorths arbejde med både dampkraften og elektriciteten.Den danske forfatter Ole Bang blev født i 1917. Han har skrevet en lang række biografier om opdagelsesrejsende og videnskabsmænd – blandt andet H.C. Ørsted og Fridtjof Nansen.