Genealogi, heraldik og navnehistorie

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af K.K. Nicolaisen
    38,99 kr.

    Den danske forfatter Johan Skoldborg (1861-1936) voksede op i et fattigt, men intellektuelt hjem i Han Herred i Nordjylland. Det var i høj grad med til at præge hans senere forfattergerning, og hans roman ”Gyldholm” fra 1902 med den berømte linje ’med min hakke, min skovl og min spade’ regnes som den første egentlige arbejderroman herhjemme.I denne lille biografi fortæller K.K. Nicolaisen historien om husmandsdigteren Johan Skjoldborg. Bogen udkom første gang i 1918.Karl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.

  • af Theodor Ewald
    79,00 kr.

    I "En slægts historie gennem et århundrede" dykker Theodor Ewald ned i sin farfars efterladte papirer. Carl v. Ewald havde en særlig tilknytning til kongehuset, og familien Ewalds slægtshistorie kommer på den måde i lige så høj grad til at handle om 1800-tallets danske konger som om familien Ewald selv. I andet bind ser Ewald nærmere på Christian VIII’s tid som konge og på sin far, H.F. Ewalds, liv og gerning.Theodor Ewald (1874-1923) var en dansk forfatter, journalist og oversætter. Han er især kendt for sine historiske romaner – blandt andet en række romaner om danske kongers elskerinder i serien "Danske dronninger uden trone", som hans bror, Carl Ewald, der også var forfatter, havde påbegyndt før sin død.

  • af H. Lawaetz
    79,00 kr.

    I 1848 frigav generalguvernør Peter v. Scholten efter et slaveoprør med øjeblikkelig virkning samtlige slaver på De vestindiske øer. I Hermann Lawaetz’ biografi præsenteres hele den dramatiske historie om Peter v. Scholten og det, der i praksis blev en ophævelse af slaveriet i Danmark. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1940.Hermann Lawaetz (1864-1949) var en dansk præst, der i mange år havde sit virke i Christianssted på Sct. Croix. Han var stærk modstander af salget af De vestindiske øer, og han skrev og udgav en lang række artikler – blandt andet til sit eget tidsskrift "The Danish West-Indian" – hvor han gav luft for sin modvilje. Han skrev også flere bøger om De vestindiske øers historie.

  • af Katrine Kehlet Bechsgaard
    39,00 kr.

    Hej, hvad hedder du?Ved du, hvor dine navne kommer fra?Her kan du blive klogere på navne.Du kan for eksempel høre om dyre-navne, kæle-navne og børn i gamle dage, der fik navn efter tal.Du kan også få svar på, hvilket navn, der betyder ’modig’, og hvad folk i Nepal kalder hinanden. Og på hvorfor børn ikke må hedde Fanden eller Numse.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Hvis du skal tage noget med dig fra dette afsnit er det: at 1) Palæontologer er territoriale i det ekstreme. 2) Palæontologer skyer ingen midler for at nå deres mål, og 3) Hvis en dinosaur ser underlig ud, så skyldes det måske, at du har sat dens hoved mellem benene.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Dette er historien om en kvinde, der blev en mand, og som turnerede rundt med en tis-let og en læderdildo, var lejesoldat, strømpemager og brutal ægtemand - alt sammen i 1700-tallets Tyskland. Catharina Linck (eller Anastasius Lagrantius Rosenstengel) var en person, som turde bryde samfundsnormerne og leve præcis som han/hun ville. På godt og ondt.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Víctor Balaguer
    148,99 kr.

    Ensayo historiográfico que sigue los pasos de Felipe II desde su nacimiento hasta su muerte. Poniendo la vida del monarca en el contexto histórico de Europa, Balaguer hace un análisis exhaustivo de la situación geopolítica de España y sus países vecinos durante el siglo XVI. Pretende, con este libro de dos tomos, estudiar los antecedentes, el carácter, la vida y el gobierno de Felipe II.En el primer tomo, Balaguer se explaya con los antecedentes históricos, europeos y españoles que precedieron al nacimiento del monarca. Balaguer desgrana la vida de Felipe II, desde 1527, su nacimiento, hasta 1587.Víctor Balaguer (1842-1901) fue uno de los principales impulsores del renacimiento catalán. Orador, escritor y activista, luchó en el terreno cultural y literario para promocionar la lengua. Engendró muchos proyectos, de los cuales destaca la creación de la Sociedad Filarmónica y literaria, con la cual promovió la celebración de unos Juegos Florales. Fue nombrado cronista de la ciudad de Barcelona y se encargó de nombrar algunas de las calles de la ciudad con nombres de personajes históricos.

  • af K.K. Nicolaisen
    49,00 kr.

    Johannes V. Jensen (1873-1950) var en uhyre produktiv forfatter, der udgav både digte, artikler, noveller og romaner. Mest kendt er han i dag for romanen "Kongens Fald" og novellesamlingen "Himmerlandshistorier". Johannes V. Jensen har som én af blot tre danske forfattere modtaget Nobelprisen i litteratur.I denne biografi fortæller K.K. Nicolaisen historien om forfatteren Johannes V. Jensen. Bogen udkom første gang i 1914."... Hr. Nicolaisens bog er en fortræffelig vejleder for den, der ønsker at trænge ind i Johannes V. Jensens store og talentfulde produktion. Den giver en kort, men forstående analyse af hovedværkerne og indeholder et ikke ringe biografisk stof." – Emil Fog, Aarhus Amtstidende"Der er sikkert en plads for denne art småbøger i vor litteratur; mennesker med kærlighed til digtekunst vil kunne samle på dem og benytte dem som små håndbøger." – Hans Brix, Politiken"Den bæres ligesom hans Aakjær-biografi af en varm, smuk beundring, der oftest belyser noget, som er virkelig beundring værd." – Helge Rode, Illustreret TidendeKarl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Dette er den tragiske historie om Ota Benga - en ung mand fra Congo, som (måske) blev kidnappet til USA i 1904 for at blive udstillet i abeburet i Bronx Zoo.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Fik man egentlig midtvejskriser i gamle dage? Og hvordan kom det til udtryk, når man ikke kunne købe en dyr racercykel eller løbe et marathon? Ja, man kunne jo gøre som Stede Bonnet i 1717 og blive sørøver.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af K.K. Nicolaisen
    49,00 kr.

    Martin Andersen Nexø (1869-1954) er næst efter H.C. Andersen den danske forfatter, der er oversat til flest sprog, og han regnes i dag som den centrale skikkelse i dansk litteraturs sociale gennembrud. Med hovedværkerne ’Pelle Erobreren’ og ’Ditte Menneskebarn’ opnåede han international berømmelse.I denne biografi fortæller K.K. Nicolaisen om forfatteren Martin Andersen Nexø. Bogen udkom første gang i 1919.Karl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    I 1840'erne var freakshows vildt populære og den største stjerne var den 63,5 cm høje Charles Stratton a.k.a. General Tom Thumb. Han var én af 1800-tallets største celebrities og bag ham stod datidens Simon Cowell, P. T. Barnam - kendt som The Greatest Showman! I denne uge snakker vi om 1800-tallets mest berømte makkerpar, der turnerede verden rundt og tjente styrtende med penge. Vi snakker om 1800-tallets vilde freakshows og om, hvad folk var villige til at gøre for penge.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Året er 1002. En 16-årig prinsesse fra Normandiet ankommer til England for at blive gift med den engelske konge. Hendes navn var Emma, og hun skulle blive én af den tidlige middelalders mest markante kvindeskikkelser. I denne uge dykker vi ned i historien om Dronning Emma af Normandiet, som nåede at være gift med to konger og sætte to sønner på den engelske trone.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Den 8. maj 1919 var København på den anden ende. Den berømte, tyske krigshelt og jagerpilot Herman Göring var netop landet i sin zebrastribede flyvemaskine på Kløvermarkens Flyveplads på Amager. De følgende dage gennemførte han sensationelle flyveopvisninger - og festede hårdt om natten. Men hvorfor endte Göring i København? Hvad skulle han der? Og hvorfor blev han til sidst nærmest smidt ud af Danmark? Den historie dykker vi ned i i denne uge!Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Vil du på opdagelsesrejser til fjerne egne? Opdage uudforskede øer og kontinenter? Så er du ligesom James Cook. Lyt med, når vi dykker ned i historien om manden, der opdagede fjerne øer og nye kontinenter. Og som endte sine dage som en gryderet på Hawaii. Derudover fatshamer Marie ponyer, og Katrine vil finde lokale neandertalere i Hedensted (nogen vil mene, at det ikke bliver så svært...)Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Hvordan var det mon at have Josef Stalin som sin far? Det korte svar er: rigtig, rigtig skidt. I denne uge dykker vi ned i historien om Stalins tre børn og deres tragiske skæbner, som omfatter selvmordsforsøg, alkoholisme og en evig, men mislykket søgen efter kærligheden.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    69,00 kr.

    I denne ekstra lange julespecial tager vi hul på historien om Disney. Fra de første idéer til kæmpe succeser og en nedtur, som virker helt uovervindelig. For god ordens skyld: de øvrige dele af Disney-historien vil blive spredt som tryllestøv fra Klokkeblomsts tryllestav hen over resten af året.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Vi dykker ned i historien om (endnu) én af Horsens’ stolte sønner, nemlig Vitus Bering, der blev én af nyere tids største opdagelsesrejsende og en stor helt i Rusland.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    I 1259 døde Christoffer 1. pludseligt. Han efterlod sig et kølvand af kaos og en 10-årig søn, der nu skulle være konge. Heldigvis var han gift med et powerhouse af en kvinde!I denne uge dykker vi ned i historien om Danmarks allerførste Dronning Margrethe med det stærke tilnavn 'Sprænghest'.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Denne gang undersøger Katrine og Marie Artemisia 2. og hendes triumfer. Dronningen af Halikarnassos lægger navn til en plante, lavede et mesterligt snigangreb på oprørske Rhodos, sørgede helt afsindigt over sin mand - og byggede ét af verdens syv vidundere: Mausoleet i Halikarnassos.Katrine fastslår derudover hvilken lyd et oprør laver, og Marie bliver forvirret over Game of Thrones. Igen.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Vi er i 1600-tallets Frankrig. Julie d'Aubigny er én af tidens mest skandaløse kvinder: åbenlyst biseksuel skørtejæger, som går klædt i mandetøj og ikke går af vejen for et godt slagsmål - eller endnu bedre: en fægtekamp. Julie d'Aubigny nåede rigtig meget i løbet af sit korte liv - episke pub crawls, en dødsdom og en succesfuld karriere som operasanger, før hun til sidste endte i kloster.Men hvem var hun, og hvordan kunne hun få lov til at leve et så vildt liv?Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    29. december 1609 stormede soldater et slot i Ungarn. De skulle arrestere adelsdamen Elisabeth Bathory, som var under anklage for at have dræbt og mishandlet op mod 650 unge kvinder.Elisabeth Bathory er kendt som verdenshistoriens værste, kvindelige seriemorder. Men VAR hun virkelig en morder? Eller var hun offer for en sammensværgelse?Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    I denne uge rejser vi til Kinas land. Vi snakker om Wu Zetian - den første kvindelige regent i Kina. Det er endnu en historie om en magtfuld og dygtig kvinde, der fik et temmelig tvivlsomt eftermæle. Var hun en tyran eller en heltinde? Døm selv, når vi fortæller historien om endnu én af historiens sejeste kvinder.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Denne gang tager vi det sidste blik på Vitus Bering. Vi tager med på hans sidste rejse og diskuterer, hvorfor det gik så galt til sidst. Hans jordiske rester blev fundet på en lille ubeboet Ø, men var det overhovedet Bering, man fandt? Marie taler om kommunal projektledelse, og Katrine filosoferer over kranier.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Hvis I tror, at de største og vildeste pirater var typer som Kaptajn Blackbeard, så tro om igen: den største pirat, som formentlig nogensinde har levet, var en kvinde! I denne uge taler vi om Ching Shih, der kom til at herske over en af de største sørøverflåder nogensinde. Hun var hjernen bag et flydende, kriminelt imperium, der var så magtfuldt, at ikke engang kejserens hær kunne stoppe det!Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Er I klar til at høre om en virkelig badass lady?Inger Merete Nordentoft var én af de mest fremtrædende kvinder i Danmark mellem 1930 og 1960. Hun var ligeretsforkæmper, politiker, skoleinspektør - og meget andet. Hun holdt stædigt fast i retten til at leve sit liv, som hun ville det, og ikke som samfundet forventede, bl.a. med ordene: "Det er ethvert voksent menneskes ret at leve sit liv efter sin overbevisning."Det er vise ord, som vi stadig skal huske den dag i dag.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    I denne uge dykker vi ned i historien om Ruslands første zar, Ivan den Grusomme, der herskede i 1500-tallet. Var han virkelig så grusom? Og hvad er hans forbindelse til Stalin?Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Harriet Tubman er én af historiens ubetinget sejeste kvinder. Født som slave, flygtede, befriede hundredvis af slaver, var spion under Den Amerikanske Borgerkrig - og nåja, også lige den første kvinde til at lede et angreb under samme krig.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Kristian Kroman
    49,00 kr.

    Isaac Newton regnes af mange som en af den matematiske naturvidenskabs allerypperste tænkere. Efter at have set et æble falde fra et æbletræ begyndte han at eksperimentere og formulerede senere loven om tyngdekraften. I denne bog fortæller den danske filosof Kristian Kroman historien om Newtons liv fra fødsel til død.Kristian Kroman (1846-1925) var en dansk filosof og professor i filosofi ved Københavns Universitet 1884-1922. I 1883 udgav han hovedværket "Vor naturerkendelse", hvori han går i dybden med matematikkens anvendelse på naturfænomener. Med årene svækkedes hans interesse for filosofien, og han blev i stedet stærkt optaget af matematik og fysik.

  • af G/GESCHICHTE
    51,99 kr.

    Für uns ist er August. Sachsens großer Kurfürst und Polens Wahlkönig hat verschiedene Namen getragen – je nach der Rolle, die er ausfüllte: Friedrich August I., August II., und nach seinem Tod kam »der Starke« hinzu. Allzu oft gilt der Sachse heute als platter Feier-August. Er ist ein wenig zur Marke geworden, mit der sich werben lässt. Da galt es in dieser Ausgabe von G/Geschichte, tiefer zu graben. Und so wurde der Mann gefunden, der das Glück hatte, mit seinen kulturellen Vorlieben seinem Land den Stempel aufzudrücken. Der verschwenderisch mit seiner Kraft umging, solange er sie besaß, auch mit seiner Liebeskraft. Der ehrgeizig war bis zur Ruhmsucht und ein fürsorglicher Vater auch seiner nicht ehelichen Kinder. Prinzipien hatte er, solange sie ihm nützlich waren. Rechnen konnte er auch: Wenn er, was er nur zu gern tat, Geld ausgab, dann wohlüberlegt. Und das Militärische? Nun ja ...Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt