Genealogi, heraldik og navnehistorie

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af H. Lawaetz
    79,00 kr.

    I 1848 frigav generalguvernør Peter v. Scholten efter et slaveoprør med øjeblikkelig virkning samtlige slaver på De vestindiske øer. I Hermann Lawaetz’ biografi præsenteres hele den dramatiske historie om Peter v. Scholten og det, der i praksis blev en ophævelse af slaveriet i Danmark. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1940.Hermann Lawaetz (1864-1949) var en dansk præst, der i mange år havde sit virke i Christianssted på Sct. Croix. Han var stærk modstander af salget af De vestindiske øer, og han skrev og udgav en lang række artikler – blandt andet til sit eget tidsskrift "The Danish West-Indian" – hvor han gav luft for sin modvilje. Han skrev også flere bøger om De vestindiske øers historie.

  • af Katrine Kehlet Bechsgaard
    39,00 kr.

    Hej, hvad hedder du?Ved du, hvor dine navne kommer fra?Her kan du blive klogere på navne.Du kan for eksempel høre om dyre-navne, kæle-navne og børn i gamle dage, der fik navn efter tal.Du kan også få svar på, hvilket navn, der betyder ’modig’, og hvad folk i Nepal kalder hinanden. Og på hvorfor børn ikke må hedde Fanden eller Numse.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Hvis du skal tage noget med dig fra dette afsnit er det: at 1) Palæontologer er territoriale i det ekstreme. 2) Palæontologer skyer ingen midler for at nå deres mål, og 3) Hvis en dinosaur ser underlig ud, så skyldes det måske, at du har sat dens hoved mellem benene.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Dette er historien om en kvinde, der blev en mand, og som turnerede rundt med en tis-let og en læderdildo, var lejesoldat, strømpemager og brutal ægtemand - alt sammen i 1700-tallets Tyskland. Catharina Linck (eller Anastasius Lagrantius Rosenstengel) var en person, som turde bryde samfundsnormerne og leve præcis som han/hun ville. På godt og ondt.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Dette er den tragiske historie om Ota Benga - en ung mand fra Congo, som (måske) blev kidnappet til USA i 1904 for at blive udstillet i abeburet i Bronx Zoo.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af K.K. Nicolaisen
    49,00 kr.

    Martin Andersen Nexø (1869-1954) er næst efter H.C. Andersen den danske forfatter, der er oversat til flest sprog, og han regnes i dag som den centrale skikkelse i dansk litteraturs sociale gennembrud. Med hovedværkerne ’Pelle Erobreren’ og ’Ditte Menneskebarn’ opnåede han international berømmelse.I denne biografi fortæller K.K. Nicolaisen om forfatteren Martin Andersen Nexø. Bogen udkom første gang i 1919.Karl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    I 1840'erne var freakshows vildt populære og den største stjerne var den 63,5 cm høje Charles Stratton a.k.a. General Tom Thumb. Han var én af 1800-tallets største celebrities og bag ham stod datidens Simon Cowell, P. T. Barnam - kendt som The Greatest Showman! I denne uge snakker vi om 1800-tallets mest berømte makkerpar, der turnerede verden rundt og tjente styrtende med penge. Vi snakker om 1800-tallets vilde freakshows og om, hvad folk var villige til at gøre for penge.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    69,00 kr.

    I denne ekstra lange julespecial tager vi hul på historien om Disney. Fra de første idéer til kæmpe succeser og en nedtur, som virker helt uovervindelig. For god ordens skyld: de øvrige dele af Disney-historien vil blive spredt som tryllestøv fra Klokkeblomsts tryllestav hen over resten af året.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Vi dykker ned i historien om (endnu) én af Horsens’ stolte sønner, nemlig Vitus Bering, der blev én af nyere tids største opdagelsesrejsende og en stor helt i Rusland.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Vi er i 1600-tallets Frankrig. Julie d'Aubigny er én af tidens mest skandaløse kvinder: åbenlyst biseksuel skørtejæger, som går klædt i mandetøj og ikke går af vejen for et godt slagsmål - eller endnu bedre: en fægtekamp. Julie d'Aubigny nåede rigtig meget i løbet af sit korte liv - episke pub crawls, en dødsdom og en succesfuld karriere som operasanger, før hun til sidste endte i kloster.Men hvem var hun, og hvordan kunne hun få lov til at leve et så vildt liv?Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    29. december 1609 stormede soldater et slot i Ungarn. De skulle arrestere adelsdamen Elisabeth Bathory, som var under anklage for at have dræbt og mishandlet op mod 650 unge kvinder.Elisabeth Bathory er kendt som verdenshistoriens værste, kvindelige seriemorder. Men VAR hun virkelig en morder? Eller var hun offer for en sammensværgelse?Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Katrine Stegmann & Marie Brinch
    49,00 kr.

    Er I klar til at høre om en virkelig badass lady?Inger Merete Nordentoft var én af de mest fremtrædende kvinder i Danmark mellem 1930 og 1960. Hun var ligeretsforkæmper, politiker, skoleinspektør - og meget andet. Hun holdt stædigt fast i retten til at leve sit liv, som hun ville det, og ikke som samfundet forventede, bl.a. med ordene: "Det er ethvert voksent menneskes ret at leve sit liv efter sin overbevisning."Det er vise ord, som vi stadig skal huske den dag i dag.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.

  • af Sebastian Fitzek & Jürgen Udolph
    58,99 kr.

    Woher kommen Namen wie Merkel, Porsche oder Schiller? Was bedeuten sie? Muß sich jemand namens Jauch schämen? Sagt der Nachname etwas über den Beruf oder den Charakter der Vorfahren aus? Ahnen- und Namensforschung fasziniert uns. Und Professor Jürgen Udolph ist DER Fachmann auf diesem Gebiet. In unterhaltsamer Weise präsentiert der „Herr der Namen" (SPIEGEL) zusammen mit dem Autor Sebastian Fitzek die Ergebnisse seiner Forschungen.

  • af Asser Amdisen
    Fra 79,00 kr.

    Willemoesgade findes både i København, Aarhus, Esbjerg, Assens, Marstal og Aalborg. Men hvem var det nu lige, Willemoes var? Søhelten Peter Willemoes er blot en af de farvestrålende personligheder - sammen med bl.a. Valdemar Sejr, Niels Ebbesen og Tordenskjold - som Asser Amdisen fortæller om i sin første børnebog. Med ti episoder fra Danmarks historie gør han læseren klogere på vores dramatiske og underholdende fortid. De ti historier er illustreret af Sissan Richardts dragende og morsomme satiretegninger.

  • af Kristian Kristiansen
    69,00 kr.

    Øgenavne er både et morsomme og kontroversielle. Det er nok et særligt kendt fænomen fra skolegården, men ligeså længe vi kan se tilbage i historien, har øgenavne været en fast del af det danske sprog og den danske kultur. Faktisk er det så indgroet en del af vores historie, at en lang række danske konger er kendt under deres øgenavne. Tænk bare på Harald Blåtand og Valdemar Sejr. Også den politiske satire gør i høj grad brug af sprogets finurligheder. Lille Lars fra Græsted, Mare-Ritt og Håndtasken har alle mærket mediernes brug af øgenavne til at udstille magthaverne.Bogen er inddelt i to dele, hvoraf første del er et leksikon med flere end 1500 øgenavnskonstruktioner, mens anden del er en gennemgang af historien og psykologien bag brugen af øgenavne.Kristian Kristiansen (f. 1953) er en dansk forfatter. Han har udgivet en række folkekulturhistoriske bøger og opslagsværker om blandt andet ordsprog, mytologi og overtro til både børn og voksne. Blandt de mest kendte udgivelser er "Lademanns mytologi leksikon" fra 1990 og "Danske ordsprog: talemåder, mundheld, mottoer" fra 2012.

  • af Randi Buchwaldt
    79,00 kr.

    "Jeg har altid haft meget let ved at lære sprog, men det kom vel af, at mit hjem i Mecklenburg var temmelig kosmopolitisk. Mor var jo russisk. Far og mor talte altid fransk sammen, og vi børn talte engelsk med dem. Med min broder talte jeg tysk, men dagligsproget mellem min søster og mig var altid engelsk. I Danmark har jeg altid talt dansk med mine sønner og med den øvrige slægt, men Kongen og jeg talte meget engelsk sammen, og vi anvendte altid engelsk, når vi skrev til hinanden."Dronning Alexandrine blev født i Schwerin i 1879 som datter af Storhertug Friedrich Franz III af Mecklenburg-Schwerin og Storfyrstinde Anastasia og var kun 18 år, da hun giftede sig med Prins Christian af Danmark, som senere blev Kong Christian X. Gennem interviews med Dronning Alexandrines efterkommere, svigerdatteren Dronning Ingrid, børn af venner af familien og andre med tilknytning til Dronning Alexandrine tegner Randi Buchwaldt et levende portræt af dronningen og fortæller om hendes spændende liv og store betydning på kongefamilien i Danmark, som strækker sig helt op til vore dage.Journalist og forfatter Randi Buchwaldt (f. 1930) står bag flere historisk orienterede fagbøger, herunder "Marselisborg: slot og fristed", "Kongehusets farmor og oldemor Dronning Alexandrine" og "Et hjørne af Hellebæk: om huse og mennesker og hvad et gammelt egetræ kan have oplevet".

  • af Johannes Steenstrup
    69,00 kr.

    Både drenge- og pigenavne har gennem århundrederne forandret sig meget. Nogle er gået helt i glemmebogen og kan nu til dags kun læses på gravstene og i gamle bøger, hvorimod andre måske virker gammeldags, men alligevel får en renæssance hos en ny generation af børn. I bogen "Mænd og kvinders navne i Danmark gennem tiderne" fra 1918 fortæller historiker Johannes Steenstrup om de forskellige navne og deres betydning. Nogle vidner om kamp og krig, andre angiver en egenskab hos navnebæreren, mens endnu andre henviser til guder eller bibelske personer. Bogen er et spændende studie i en kulturel tradition, som de fleste tager for givet.Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup (1844-1935) var en dansk historiker og professor ved Københavns Universitet og søn af naturforsker og zoolog Japetus Steenstrup. Han skrev en lang række bøger, artikler og afhandlinger om historiske emner. Han beskæftigede sig hovedsageligt med danmarkshistorien og særligt udviklingen af de jævne folks vilkår gennem tiden. Johannes Steenstrup opnåede flere hædersbevisninger og var både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad og fik endvidere Storkorset kort før sin død i 1935.

  • af Harald Wägner
    43,99 kr.

    Flera av de mest framgångsrika, men också mest excentriska ledarna i historien återfinns i Romarrikets kejsarlängder. Roms tid som republik avslutades genom en serie blodiga inbördeskrig och kupper. När dammet lagt sig satt en man kvar på tronen, Julius Caesar. Hans beslut kom att förändra republiken i grunden, och leda till Romarrikets förfall. Genom Julius Caesar blev Rom ett kejsardöme, där makten gick i arv, eller togs med våld.I denna bok tar Harald Wägner med oss in i den Romerska kejsartidens mest turbulenta dagar och vi får möta några av de mest kontroversiella figurerna i världshistorien. Tiberius var Roms andra kejsare, som förde sitt folk till vinst i krig, men ogillades av sin befolkning. Han efterträddes av Caligula, som på grund av sitt depraverade leverne mördades av sina egna livvakter. Vi möter också Nero, som var kejsare när Rom brann och avsattes i en stadskupp. Hadrianus, som regerade Rom när det var som störst, och Marcus Aurelius, den sista kejsaren under fredstiden Pax Romana. Wägner berättar här de häpnadsväckande historier som ligger bakom dessa kända namn.Harald Wägner 1885-1925 var en svensk journalist och författare. Wägner skrev böcker i ett flertal genrer, däribland deckare och äventyrsromaner, ofta med en humoristisk vinkel. Harald var också bror till den kända feministen Elin Wägner och far till tv-personligheten Ria Wägner.

  • af Lars Muhl
    Fra 79,00 kr.

    En bog for den, der ønsker at trænge dybere ned i mysteriet om Maria Magdalene. I to sideløbende spor indvies læseren i hemmeligheden om den glemte feminine kraft.Via det ene spor følger vi forfatterens fortsatte arbejde som elev hos Seeren på Montségurbjerget i Pyrenæerne samt deres fælles bestræbelser på at løse gåden om Den hellige Gral.Via det andet spor følger vi Maria Magdalenes livsbane, fra hun som tolvårig bliver forlovet med Jesus, til hun mange år senere forlader Det Hellige Land med kurs mod Sydfrankrig som højt indviet præstinde.De to spor bliver til ét: den spændende fortælling om den store feminine arketypes betydning og de muligheder, den har at tilbyde vor tid.Maria Magdalene er andet selvstændige bind i Lars Muhls Gralstrilogi, der også indeholder Seeren fra Andalusien og Gral."En af de mest usædvanlige bøger jeg har læst i mine 35 år som forlægger"Michael Mann - Watkins Publishing"Jeg anbefaler denne forunderlige bog til alle, der søger en vej til oplysning"Al Jardine – The Beach Boys"Sådan blinker Gud med øjet"John Cleese – komiker"En ekstraordinær bog, skrevet af et ekstraordinært menneske"Henry Lincoln – forfatter til "Helligt Blod, Hellig Gral""En af de vigtigste bøger du nogensinde vil komme til at læse"Lyndall Demere – PhD Msc.D. International Association of Metaphysicians"En af vor tids oplevelses-religiøse klassikere"Anders Laugesen – Kristeligt Dagblad"Der udløses en transmission af energi af denne bog, skrevet med ydmyghed og oprigtighed."Danni Antman – Rabbiner"Et mirakel"Girts Ancevska – Mysterija"Velsigner læseren med et lys, der varer ved"Gail Swanson – forfatter til "Mary Magdalene Speaks""Milevidt over Casteneda"Scott Hutton – Amazon.com