Økonomiske kriser og finansielle kriser og katastrofer
-
68,99 kr. Valuta har til enhver tid været en kompliceret og vigtig del af et samfund og dets økonomi.I mange år herskede der ustabilitet omkring det danske møntvæsen, fordi regeringen igen og igen lavede ændringer i dens møntpolitik. Nationaløkonom og professor Axel Nielsen undersøger udviklingen i den danske valuta, fra man indførte en ny møntordning i 1671 for at bringe orden i det danske møntvæsen, til man i 1726 nedsatte den såkaldte småmønt. Det er en turbulent, men også meget interessant periode i dansk nationaløkonomisk historie, der her dykkes ned i af en af tidens mest kyndige økonomer.Bogen er skrevet som afhandling af Axel Nielsen i 1907, da han skulle forsvare sin erhvervelse af en doktorgrad i statsvidenskab.Axel Nielsen (1880-1951) var en dansk nationaløkonom og professor. Han blev uddannet dr.phil. i 1908 ved Københavns Universitet, hvor han senere blev først professor og så rektor. Axel Nielsen skrev en lang række bøger og afhandlinger om nationaløkonomi, statsvidenskab og samfundshistorie. Han var medlem af Videnskabernes Selskab, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Har du nogensinde stået i en krise, hvor pengene ikke længere strakte sig så langt, som de plejede? Vi kommer allesammen ud for op- og nedture og kan nogle gange blive udfordret på økonomien for at få tingene til at hænge sammen. Men hvad gør man, hvis det sker mens man har små børn? Hvordan lærer man sit barn at spare? Og hvordan lærer man sit barn, at der ikke længere er råd til de goder, der måske var råd til tidligere? I dette afsnit af 'Mere for 25-øren' hjælper psykolog Charlotte Diamant med gode råd til hvordan du bedst kommunikerer med dit barn, når du selv har det svært.Vært: Anne Juel JørgensenGæst: Charlotte DiamantKlip og tilrettelæggelse: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildMere for 25-ørenPå meget kort tid er vi gået fra et samfund med kontanter til et kontantløst samfund. Vi er alle sammen vant til at svinge plastikkortet, eller telefonen, når der skal betales, og det kan være svært at bedømme hvor mange penge man egentlig har til rådighed, når det er så nemt og gnidningsløst at bruge dem.Så hvordan giver du dit barn et godt og sundt forhold til penge i et samfund uden fysiske penge?Gennem samtale med ekspertkilder giver børne- og ungechef, Anne Juel Jørgensen, gode råd til hvordan du hjælper dit barn til at få godt og sundt forhold til penge, med konkrete redskaber som du kan bruge i din hverdag.Anne Juel Jørgensen er Børn og unge chef hos Danske Bank og har udgivet bogen ‘Giv dit barn gode pengevaner'
- Podcast
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”De seneste års begivenheder har vist, at der eksisterer en gensidig afhængighed mellem udviklingslandene og industrilandene. Tidligere tiders tilbøjelighed til at betragte de fattige landes problemer som noget, der i bund og grund kun berørte os i de rige lande som et moralsk problem, er således nu afløst af en voksende erkendelse af den gensidige samhørighed. Derfor bør debatten om en ny økonomisk verdensorden tages alvorligt.”Efter oliekrisen i starten af 1970’erne blev det tydeligt, at de vestlige lande var mere afhængige af landene i Mellemøsten og de tidligere kolonier, end de fleste havde troet. Det stod klart for mange, at der var brug for en ny økonomisk verdensorden, men spørgsmålet var, hvordan den skulle udformes, og hvordan den skulle se ud.Torben Kitajs bog fra 1978 fortæller om den økonomiske verdensorden, som den dengang så ud, og hvordan man kunne forbedre den for at skabe en mere bæredygtig økonomi for alle verdens lande. Bogen er skrevet til brug i samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der interesserer sig for økonomi og international politik i det tyvende århundrede.Torben Kitaj (f. 1950) er en dansk forfatter, journalist og redaktør. Han står bag flere bøger om international politik samt en lang række rejsebøger. Han har tidligere arbejdet som journalist og redaktør på TV-avisen og er i dag ansvarshavende chefredaktør på Ugeskrift for Læger.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
148,99 kr. Spannend wie ein Thriller - Adam Tooze beschreibt unsere Welt im radikalen Wandel.Adam Tooze erzählt in seinem atemberaubenden neuen Hörbuch die Geschichte der zwölf Monate vom Januar 2020 bis Januar 2021. Am Anfang gibt Xi Jinping der Weltöffentlichkeit bekannt, dass sich in China ein neuer tödlicher Virus ausbreitet. Am Ende zieht Joe Biden als Nachfolger von Donald Trump ins Weiße Haus ein. Dazwischen liegen die Schockwellen einer verheerenden Pandemie, die keinen Kontinent, kein Land und keine Bevölkerung ungeschoren lässt. Der brillante Wirtschaftshistoriker schildert nicht nur sehr präzise, wie und warum Staaten und nationale Ökonomien auf jeweils eigene Weise und mit sehr unterschiedlichen Resultaten auf das Geschehen reagiert haben. Er tut etwas, das neu ist: Er analysiert die Pandemie im Kontext der anderen großen Krisen unserer Zeit, von der weiter schwelenden Finanzkrise über die Klimakrise bis zur Flüchtlingskrise. "Welt im Lockdown" ist eine tiefenscharfe Diagnose der Gegenwart und ein Hörbuch, aus dem man lernen kann, wie die globalisierte Welt funktioniert, in der wir heute leben."Einer der führenden ‹Global Thinkers› unserer Zeit." - Foreign PolicyAdam Tooze ist Autor der vielgepriesenen Bücher "Ökonomie der Zerstörung" und "Crashed" und gilt als einer der führenden Wirtschaftshistoriker unserer Zeit. Nach Stationen in Cambridge und Yale lehrt er heute an der Columbia University. Seine Arbeiten wurden mehrfach preisgekrönt, u.a. mit dem renommierten Wolfson Preis für Geschichte sowie dem Preis Historisches Buch von H-Soz-Kult.
- Lydbog
- 148,99 kr.
-
51,99 kr. Auf schonungslose Art und Weise prangert Thomas Wieczorek die menschenfernen Interessen von Politik und Wirtschaft in Deutschland an. Mit aktuellen Erkenntnissen aus Wirtschaft, Wissenschaft und Politik schildert er den Auslaufmodellcharakter der ökonomischen und gesellschaftspolitischen Marktwirtschaft.Thomas Wieczorek (*7. Februar 1953) war Diplom-Volkswirtschaftler und promovierte an der FU in Berlin. Seine Dissertation trägt den Titel „Die Normalität der politischen Korruption". Er arbeitete als Reporter bei der internationalen Nachrichtenagentur Reuters in Stuttgart sowie bei der Bild-Zeitung in Hamburg. Als Investigativjournalist befasste sich Wiezcorek vor allem mit Unstimmigkeiten und Auswüchsen des politischen Systems Deutschlands.
- Lydbog
- 51,99 kr.
-
79,00 kr. "I denne bog følger vi i hælene på de danskere, der bliver de første, der går på eventyr i det Rusland, der åbner sig i 1991 efter det fejlslagne kupforsøg med Mikhail Gorbatjov. For en gangs skyld er det erhvervsfolkene, der her får rollen som opdagelsesrejsende.De der rejser ud og går på jagt efter rubler – pionerer har jeg valgt at kalde dem – får en enestående indsigt i Ruslands forandring fra kommunisme til kapitalisme. Danskerne kommer til en verden, hvor næsten alt er anderledes end i Danmark, selv om første stop i Moskva kun ligger to timers flyrejse væk."Da Sovjetunionen endeligt brød sammen i 1991, faldt den kommunistiske økonomiske struktur også fra hinanden. Den blev erstattet af en benhård kapitalisme, og for dem, der forstod at rage til sig, blev det en ren gaveregn.Morten Hansted fortæller om de danskere, der tog til det genopstandne Rusland og gjorde forretninger med de nye forretningsmænd. Bestikkelse, pengeafpresning og skatteunddragelse var en integreret del af det russiske marked, og mange danske forretningsmænd kom ud for moralske dilemmaer, mens de i den grad var på udebane.Morten Hansted (f. 1961) er en dansk forfatter og journalist. Han har blandt andet arbejdet for Berlingske, TV2, TV3 og Danmarks Radio og står desuden bag bøgerne "Rubler og skrupler" (2003) og "Danske eventyr i Iran" (2017).
- E-bog
- 79,00 kr.
-
79,00 kr. Vandene går højt i tiden op til den danske ØMU-folkeafstemning i september 2000. Den danske spekulant Jan Ole Voss og den britiske EU-modstand sir James Brown-Humes beslutter sig for at udnytte chancen til at sætte en dristig plan i værk. Hvis de kan vælte den danske krone, vil de begge tjene styrtende på det, og intet tidspunkt kunne være bedre end op til den vigtige afstemning.De to griske opportunister kaster Danmark ud i et politisk og økonomisk kaos, landet aldrig før har oplevet, og læseren sidder tilbage med én tanke i hovedet: Kan to skruppelløse mennesker virkelig vælte den danske krone?Niels Lunde (f. 1962) er en dansk journalist, erhvervskommentator og tidligere chefredaktør for Berlingske Tidende og Dagbladet Børsen. Han er oprindeligt uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har udgivet en lang række både skønlitterære og faglitterære bøger.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
148,99 kr. Interessante Analyse der Machtverhältnisse in Deutschland!Die deutsche Nachkriegsgeschichte ist übersäht von Problemen, die nur dadurch entstehen konnten, dass Leute in Führungspositionen – ob monomanische Manager, überforderte Strategen oder sorglose Banker – so lange ihren Einfluss behalten können, bis schon alles zu spät war. Aber wie ist das überhaupt möglich? Und warum scheitert die Hälfte aller Großfusionen ökonomisch? Dieses Werk befasst sich mit dem irrationalen Faktor im Wirtschaftsleben und erörtert mittels Fallgeschichten die Logik hinter dem Misslingen in der Ökonomie.Erwin K. Scheuch wurde 1928 in Köln geboren und war über viele Jahre hinweg der Direktor der Kölner Gesellschaft für Sozialforschung und außerdem Präsident des Instituts International de Sociologie. Dazu war er ab 1965 Professor für Soziologie in Köln, bis zu seiner Emeritierung zusätzlich Direktor von drei Instituten. Scheuch verstarb am 12. Oktober 2003.Seine Frau Ute Scheuch wurde 1943 geboren und war bis 1998 eine Medienwissenschaftlerin in der Deutschen Welle. Nachdem sie an der Universität Köln in Soziologie promovierte, wurde sie leitende Mitarbeiterin in verschiedenen Projekten der empirischen Sozialforschung.
- Lydbog
- 148,99 kr.