Politik og regering
-
48,99 kr. Efter mange år med trange tider i USA er Roosevelts mange New Deal tiltag så småt begynde at vende økonomien, da krigen bryder ud i Europa. Nu kommer der pludselig stor efterspørgsel efter krigsmateriel fra de europæiske allierede, der kæmper en indædt kamp mod Nazityskland. Den efterspørgsel skal amerikanerne hjælpe med at imødekomme, og her er det lidt overraskende en dansker, der spiller en af hovedrollerne i at få sat produktionshjulene i gang.I dette afsnit af POTUS serien ‘Rooseveltland’ fortæller værterne Anders Agner og Lars Græsborg Mathiasen om hvordan anden verdenskrig ændrede USA indefra under præsident Roosevelt. Det gør de sammen med forfatter Ole Sønnichsen, der har skrevet bogen ‘One Dollar man’ om danskeren William Knudsen, der var med til at vende krigslykken.Værter: Anders Agner og Lars Græsborg MathiasenGæst: Ole SønnichsenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I dette afsnit af Undercover fortæller vi en af Den Kolde Krigs mest berømte spionhistorier, nemlig historien om Paraplymordet i London, hvor den bulgarske forfatter og dissident Georgi Markov blev slået ihjel.Historien har fået nærmest mytisk karakter i efterretningsverdenen. Det har den på grund af det formodede mordvåben – en almindelig paraply omdannet til en snedig pistol, der ved hjælp af en gaspatron og en nål i spidsen kunne skyde en lille kugle med gift ind i offerets blodbaner. Uden at han for alvor bemærkede det. Men hvem stod bag drabet? Og var det i virkeligheden en paraply?Vært: Thomas HeeManus og tilrettelæggelse: Thomas HeeLyddesign: Matias BrogårdRedaktør: Andreas Lindinger SaxildUndercoverAlle kneb gælder når spioner og agenter jagter efterretninger. Under fremmede himmelstrøg lever de ensomme liv under falske identiteter, udsendt af hemmelige tjenester med mærkelige bogstavkombinationer. I Undercover fortæller journalist Thomas Hee historien om de mest spektakulære spion- og agentaktioner i nyere tid. Historier som nogle gange er så vilde, at det er svært at tro på, at de faktisk har fundet sted.Thomas Hee (f. 1977) er uddannet journalist fra Roskilde Universitet og har blandt andet arbejdet på TV2 og på Ritzaus bureau med særligt fokus på forsvars- og efterretningsstof.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
Fra 59,99 kr. Soldiers of Odin -katupartion elämää ulkopuolisen silmin.Valokuvaaja Silla Simone istuu joensuulaisessa kapakassa ja odottaa jännittyneenä ”Laria”. On alkamassa poikkeuksellinen projekti. Simone aikoo kuvata Soldiers of Odin -katupartion toimintaa vuoden ajan, ja Lari saattaa olla hänen pääsylippunsa partion sisäpiiriin. Jos tapaaminen onnistuu, Simonen on voitettava vielä muidenkin odineiden luottamus – katupartion silmissä hän on vieras helsinkiläinen, johon suhtaudutaan epäillen. Valokuvaajan lähipiirikään ei ole kuvausprojektista innoissaan. Parhaan ystävän kanssa puhkeaa välirikko, mutta projekti tuntuu yhtä kaikki tärkeältä. Tämä pitää tehdä.Poikkeuksellinen vuosi vie Simonen odineiden kerhohuoneelle, koteihin, autojen takapenkeille ja nettifoorumeille. Kokemus ei ole helppo. Korkeasti koulutetun valokuvaajan arvomaailma ja tottumukset joutuvat jatkuvasti törmäyskurssille kuvattaviensa kanssa. Projektin edetessä Simone joutuu pohtimaan eettisiä kysymyksiä valokuvaajan roolista, moraalista, sukupuolesta ja siitä, miten taiteella voi vaikuttaa.Silla Simone (s. 1991) on Kööpenhaminassa asuva suomalainen valokuvaaja, kirjailija ja graafinen suunnittelija. Hänen Soldiers of Odin -projektistaan ilmestyi myös dokumentaarinen valokuvakirja Soldiers of Odin & vieras (Sammakko, 2018).
-
48,99 kr. Da 2. verdenskrig begyndte i 1939 var det uden amerikansk deltagelse. Det var dog ikke nogen hemmelighed hvilken side af krigen USA, med Franklin Roosevelt i spidsen, stillede sig på. Vi fortsætter historien om Roosevelt klanen, og bevæger os nu ind i verdenskrigen, der skulle bringe to af verdens ledere aldeles tæt på hinanden, nemlig premierminister Winston Churchill og Franklin Roosevelt. De to statsoverhoveder havde et yderst vigtigt partnerskab gennem krigen, og i dette afsnit af POTUS-serien 'Rooseveltland' får du historien om det, når tidligere USA-korrespondent Kim Bildsøe Lassen gæster studiet.Værter: Anders Agner og Lars Græsborg MathiasenGæst: Kim Bildsøe LassenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
- Sein Weg zur Macht
164,99 kr. Der nächste Kanzler? Friedrich Merz hat es gegen alle Widerstände und nach mehreren Anläufen an die Spitze der CDU geschafft. Jetzt hat der Kandidat der Union gute Aussichten, der nächste Bundeskanzler zu werden. Wer ist dieser Friedrich Merz, der nach seinem Ausstieg aus der Politik ein beispielloses Comeback versucht? Er provoziert mit Debatten über die »Leitkultur« und hat sich als Gegenentwurf zu Angela Merkel präsentiert. Wie verlief sein Weg an die Macht? Was sind seine politischen Standpunkte? Und was hätten wir von einem Kanzler Merz zu erwarten? Volker Resing ist einer der besten journalistischen Kenner der CDU und ihres Führungspersonals, das er seit Jahren eng beobachtet und begleitet. Für das Buch führte er zahlreiche exklusive Hintergrundgespräche – auch mit Friedrich Merz selbst. Er liefert einen umfassenden und unvoreingenommenen Blick auf einen ungewöhnlichen Kandidaten.Sebastian Dunkelberg ist Schauspiele im TV und am Theater. Auch als Hörbuchsprecher ist er erfahren. Im Sachbuch hat er unter anderem die Biografie über J. Robert Oppenheimer eingelesen.Volker Resing, geb. 1970, ist Journalist und Buchautor. Von 2014 bis Januar 2022 war er Chefredakteur der „Herder Korrespondenz“. Zuvor war Resing Redakteur der Katholischen Nachrichten-Agentur (KNA) in Berlin. Seit 2002 war er als Hauptstadtkorrespondenz in Berlin für verschiedene Tageszeitungen sowie katholische Kirchenzeitungen tätig. Seit 2022 verantwortet er das Innenpolitik-Ressort „Berliner Republik“ bei der Monatszeitschrift „Cicero“.
- Lydbog
- 164,99 kr.
-
48,99 kr. D. 4. marts 1933 blev Franklin Delano Roosevelt svoret ind i embedet som USAs præsident. Han overtog ledelsen af et land i økonomisk ruin efter børskrakket i 1929 og den efterfølgende depression. Nu var det op til ham at få vendt skuden.I dette femte afsnit af POTUS-serien 'Rooseveltland' tager vi hul på Franklin Roosevelts præsidentperiode og hans "New Deal" der skulle hjælpe landet tilbage på ret køl.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæster: Niels Bjerre-Poulsen og Trine ChristensenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. D. 6. januar 1919 sov Theodore Roosevelt stille ind, og således blev der sat et punktum for den tidligere præsidents bestræbelser på at vinde magten tilbage. Han blev 60 år gammel. Derfor skifter vi herfra i 'Rooseveltland' også fokus til ægteparret Frankling og Eleanor Roosevelt som i disse år gør entré på den politiske scene. I 1921 sker der dog noget dramatisk for ægteparret, da Franklin Roosevelt bliver diagnosticeret med polio efter flere lammelser i sine ben. En sygdom der sætter sit kraftige præg på ham resten af hans liv.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæst: Trine ChristensenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
98,99 kr. Socialismen og ideen om kvindefrigørelse - eller i det mindste en forbedring af kvindens stilling i samfundet - var for en del af de store socialistiske tænkere og filosoffer i 1800-tallet tæt forbundet. I sin afhandling ”Socialisme og kvindefrigørelse i det 19. århundrede” fra 1973 undersøger Drude Dahlerup synet på kvindefrigørelsen hos de førende franske utopiske socialister og de tyske marxister i 1800-tallet, og hun beskæftiger sig bl.a. med Clara Zetkin, Charles Fourier, Karl Marx, Friedrich Engels og August Bebel.Drude Dahlerup (f. 1945) er dansk kvinde- og samfundsforsker og professor i statskundskab tilknyttet Stockholm Universitet og RUC. I 1970 var hun med til at starte Rødstrømpebevægelsen i Danmark som en del af den nye internationale kvindebevægelse og har lige siden kæmpet for kvinders rettigheder i både Danmark og i udlandet.I 1990’erne markerede Drude Dahlerup sig i kampen mod EU og var i 1992 med til at stifte JuniBevægelsen, som blev en af de ledende EU-kritiske bevægelser.Drude Dahlerup var med til at udvikle den nye kvindeforskning, i dag kønsforskning, i Danmark, i Norden og internationalt, og hun har været leder af Center for kvinde- og kønsstudier ved Aarhus Universitet samt medlem af bestyrelsen for KVINFO.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
68,99 kr. I over 30 år bragte Aktuelt hver dag Lodvi’s Tankebox. Det blev til over 100.000 aforismer. Og Otto Ludwig fortsatte sine morsomme, satiriske og tankevækkende kommentarer til langt ind i pensionsalderen. I denne bog, der udkom første gang i 2004, har forfatteren samlet en god portion af dem – og de handler om alt lige fra samfund, sport og politik til parforhold, livet og hverdagen.Otto Ludwig (1923-2012) var en dansk journalist og forfatter. Under Anden Verdenskrig gjorde han tjeneste i Søværnet og var blandt andet med til at sænke artilleriskibet Niels Juel i 1943. Han skrev freelance for en række søfarts- og sejlsportsmagasiner og flere ugeblade, men kom i 1959 til Aktuelt, hvor han arbejdede i godt 30 år. Otto Ludwig er for eftertiden især kendt for sine mange aforismer og underfundige formuleringer, der blev bragt i Lodvi’s Tankebox.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Efter godt og vel halvanden embedsperiode besluttede Theodore Roosevelt sig for ikke at genopstille til næste præsidentvalg. I stedet udvalgte han sig sin efterfølger, William Howard Taft, og helligede sig i stedet forskellige storvildtsjagter og ekspeditioner rundt om i verden. Der var dog ikke gået lang tid efter Taft var svoret ind i embedet, førend TR ombestemte sig. Det var en fejl at forlade præsidentposten mente han nu pludselig, og resten af hans liv gik på at prøve at genvinde magten.I dette afsnit af POTUS-serien 'Rooseveltland' skal du høre om en af de ekspeditioner, som TR tog ud på efter han forlod Det hvide hus, og hans efterfølgende kamp for at komme tilbage.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæst: Line Friis FrederiksenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. De Olympiske Lege er en veltilrettelagt milliardforretning, der altid er planlagt ned i mindste detalje. Bag verdens største idrætsbegivenhed står Den Internationale Olympiske Komité, der skal navigere i interessekonflikten mellem de nationale hensyn og store internationale idrætsforbund som FIFA og UIC. Lederne af disse organisationer har kendt hinanden i årevis, og aftaler med enorm økonomisk gevinst bliver ofte indgået som del af et spind af tjenester og gentjenester.Sportsjournalist Lars Werge går med ”Den olympiske bombe” tæt på en verden, hvor doping, bestikkelse og korruption er en del af hverdagen, og ser nærmere på de mænd, der skal sørge for, at baron Pierre de Coubertins olympiske idéer får lov at leve videre. Bogen udkom første gang i 2000.Lars Werge (f. 1966) er tidligere højdespringer, journalist og politiker. Han har skrevet flere bøger om sport og kendte idrætsfolk og blev i 2006 kåret som Årets Sportsjournalist.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. Den universelle velfærdsstat er under pres – men hvad er egentlig universalisme? Det spørgsmål undersøger professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen med denne tekst, der er en revideret version af et oplæg holdt på et seminar om ’Den universelle Velfærdsstat’. Teksten udkom første gang i 1997.Jørgen Goul Andersen (f. 1953) er en dansk politolog og professor i statskundskab. Han er uddannet fra Aarhus Universitet og har efterfølgende været ansat som lektor og senere professor ved flere danske universiteter. Som forfatter har han bidraget til en lang række bøger og forskningsartikler om politik og samfund, blandt andet "Socialpolitik”, "Krisevalg – Økonomien og folketingsvalget 2011" samt debatbogen “Rige børn leger bedst – Et portræt af det danske klassesamfund” fra 2021.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Et af de mest omdiskuterede emner inden for den marxistiske historievidenskab gennem de senere år er spørgsmålet om det antikke slaveris historiske betydning. Det har først og fremmest været en diskussion om, hvorvidt det antikke slaveri danner grundlag for eksistensen af en selvstændig økonomisk samfundsformation i den græsk-romerske oldtid, og i tilfælde heraf en diskussion om denne formations verdenshistoriske placering som et led i rækkefølgen af økonomiske samfundsformationer.”Hvilken betydning havde slaveriet i antikkens verden for det daværende samfund og dets økonomiske udvikling, og hvilke konsekvenser har det haft for den senere histories udvikling af økonomiske systemer og klassestrukturer? Det spørger kommunist og professor i virksomhedshistorie Kurt Jacobsen om i sin bog ”Det antikke slaveri og den marxistiske historieopfattelse. Bogen udkom første gang i 1982.Kurt Jacobsen er en dansk forfatter og professor i virksomhedshistorie ved Copenhagen Business School. Han var i mange år en af de største stemmer inden for Danmarks Kommunist Parti og var under den kolde krig korrespondent i Moskva for det kommunistiske tidsskrift ”Land og Folk”. Kurt Jacobsen blev dr.phil. i 1993 på en biografi om den danske kommunistiske politiker Aksel Larsen og har endvidere udgivet en lang række bøger om kommunisme og forholdet mellem Danmark og Sovjetunionen.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Tidligt om morgenen d. 14. september 1901 døde præsident William McKinley efter han en uge forinden var blevet skudt to gange i maveregionen. Alt imens præsidenten kæmpede for sit liv i sygesengen, var hans unge vicepræsident, Theodore Roosevelt, taget på vandreferie. Det var her han modtog nyheden om, at han skulle skynde sig tilbage, så han kunne blive svoret ind som den 26. præsident og den yngste nogensinde.I dette andet afsnit af POTUS-serien 'Rooseveltland' zoomer vi ind på Theodore Roosevelts tid i embedet som USAs præsident, og hans mange tiltag for at hjælpe mange amerikanere ud af fattigdom.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæster: Line Friis Frederiksen og Trine ChristensenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. ”I slutningen af november og begyndelsen af december 1987 var vi på en kort, men hektisk studierejse i Sovjetunionen. Gennem en lang række samtaler med centrale og toneangivende personer fik vi mulighed for at gå ’bag om perestrojka’ og diskutere, hvad der egentlig ligger bag dette begreb, der næsten er blevet en del af det internationale ordforråd, og som ordret oversat betyder ombygning eller omstilling.”Efter Mikhail Gorbatjov overtog lederskabet for Sovjetunionen i 1985, søsatte han en lang række nyskabende tiltag, der skulle skabe åbenhed og fremgang i unionen. Det satte gang i en enorm forandring i Sovjetunionen, som ikke lod sig rulle tilbage.Kurt Jacobsen og Jesper Karup Pedersen var i 1987 på rejse i den enorme union, hvor de mødtes med mennesker fra den intellektuelle elite såvel som fabriksarbejdere i Sibirien, Moskva og Ukraine for at finde ud af, hvad "perestrojka" egentligt gik ud på, og hvordan det tog sig ud i praksis for den almene sovjetiske borger.Bogen udkom i 1988 få år før Sovjetunionens opløsning.Kurt Jacobsen er en dansk forfatter og professor i virksomhedshistorie ved Copenhagen Business School. Han var i mange år en af de største stemmer inden for Danmarks Kommunist Parti og var under den kolde krig korrespondent for det kommunistiske tidsskrift ”Land og Folk” i Moskva. Kurt Jacobsen blev dr.phil. i 1993 på en biografi om den danske kommunistiske politiker Aksel Larsen og har endvidere udgivet en lang række bøger om kommunisme og forholdet mellem Danmark og Sovjetunionen.Jesper Karup Pedersen er en dansk journalist og forfatter, der i mange år har været ansat som projektchef hos rådgivningsfirmaet COWI med speciale i de tidligere Sovjetstater. Han er oprindeligt uddannet økonom og har i flere år skrevet for Dagbladet Information med særligt fokus på Rusland og russiske forhold.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. ”Det eneste, der er i vejen med ungdommen, er, at den er forbi.”Sådan lyder én af journalisten og humoristen Otto Ludwigs mange aforismer. I denne bog har han samlet et udpluk af de ca. 85.000 tanker – eller aforismer – som han i tidens løb producerede til ”Lodvi’s Tankeboks”. Han har udvalgt nogle af de mere alment gældende – om alt lige fra køn og arbejdsliv til trafik og sport.”Lodvi’s tankeboks. Guldkorn eller grovkorn” udkom første gang i 1990.Otto Ludwig (1923-2012) var en dansk journalist og forfatter. Under Anden Verdenskrig gjorde han tjeneste i Søværnet og var blandt andet med til at sænke artilleriskibet Niels Juel i 1943. Han skrev freelance for en række søfarts- og sejlsportsmagasiner og flere ugeblade, men kom i 1959 til Aktuelt, hvor han arbejdede i godt 30 år. Otto Ludwig er for eftertiden især kendt for sine mange aforismer og underfundige formuleringer, der blev bragt i Lodvi’s Tankebox.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Gennem en række småskrifter og vælgeranalyser bragt i Børsens Nyhedsmagasin og Det fri Aktuelt i årene 1986-88 ser professor i statskundskab Jørgen Goul Andersen nærmere på den danske vælgersammensætning, som den så ud i slutningen af 1980’erne. Titlen udkom første gang i 1988.Jørgen Goul Andersen (f. 1953) er en dansk politolog og professor i statskundskab. Han er uddannet fra Aarhus Universitet og har efterfølgende været ansat som lektor og senere professor ved flere danske universiteter. Som forfatter har han bidraget til en lang række bøger og forskningsartikler om politik og samfund, blandt andet "Socialpolitik”, "Krisevalg – Økonomien og folketingsvalget 2011" samt debatbogen “Rige børn leger bedst – Et portræt af det danske klassesamfund” fra 2021.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Det er næsten en selvfølge at sige, at helhedskulturer i den moderne epoke altid er lig med nationale kulturer – som dog ikke i alle tilfælde er identiske med én stat. Men den kategoriale status af nationen som ramme for kulturel udfoldelse er lige så usikker, som den status den nationalt afgrænsede stat har inden for det kapitalistiske industrielle system.”Uffe Østergaard diskuterer definitionen på en nationstat, og hvordan den har ændret sig gennem tiden. Han beskriver sammenhængen mellem nationale bevægelser, nationalitet og nationalisme og belyser det komplekse problem om nationstaten i et teorihistorisk lys.Bogen udkom første gang i 1988.Uffe Østergaard (f. 1945) er en dansk professor i historie, forfatter og debattør. Han står bag en lang række bøger og artikler om europæisk identitetshistorie siden år 1500. Uffe Østergaard er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet, hvor han i dag er Jean Monnet Professor, ligesom han siden 2007 har været professor i europæisk og dansk historie ved Copenhagen Business School.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
78,99 kr. Bornholms politiske historie flugter et langt stykke hen ad vejen med resten af Danmarks. Alligevel er der noget ved øens placering så langt fra resten af landet og dens særegne kultur, der gør, at den bornholmske politiske historie også kan skrives for sig.Bornholmer og politiker K.H. Kofoed har dykket ned i arkiverne og skrevet et værk på fem bind om Bornholms politiske historie fra skæbneåret 1848 og frem til 1910. Hvert bind fortæller om en bestemt periode i øens historie og kan således læses både i forlængelse af hinanden og hver for sig.Femte og sidste bind fortæller om perioden fra 1894 og op til 1910. K.H. Kofoed præsenterer de fremtrædende bornholmske landsting- og folketingspolitikere omkring århundredskiftet og fortæller, hvordan de hver især satte deres præg på øens politiske og sociale historie. Bogen udkom første gang i 1940.Kristian Hansen Kofoed (1879-1951) var en dansk politiker, lærer og forfatter. Han blev født på Bornholm og bevarede stor tilknytning til sin fødeø livet igennem. K.H. Kofoed var finansminister for Det Radikale Venstre fra 1942 til 1943 og modtog i løbet af sit liv en række hædersbevisninger heriblandt Storkors af Dannebrogsordenen, Fortjenstmedaljen i guld og Dannebrogordenens Hæderstegn. Som forfatter er K.H. Kofoed særligt kendt for sit fem binds store værk om Bornholms politiske historie fra 1848 og op til 1936.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
- DKP's gennembrud og Aksel Larsens vej til Folketinget
78,99 kr. ”Den 16. november 1932 fik Danmarks kommunistiske Parti sit parlamentariske gennembrud med valget af Aksel Larsen og Arne Munch-Petersen til Folketinget. Valgsejren kom som kulminationen på en stadig fremgang for partiet igennem det forudgående års tid, og som sådan markerede de 2 folketingsmandater, at DKP var trådt ud af kulissen i dansk politik og blevet en faktor, der måtte regnes med.””Moskva som medspiller” beskriver den indre udvikling i Danmarks Kommunistiske Parti i årene 1929-1932, hvor Komintern, den internationale sammenslutning af kommunistiske partier med hovedsæde i Moskva, spillede en afgørende rolle for de danske kommunister. Kurt Jacobsen fortæller om de heftige partimagtkampe i starten af 1930’erne, der førte til, at Aksel Larsen blev formand for partiet og bragte det i Folketinget.Bogen udkom første gang i 1987.Kurt Jacobsen er en dansk forfatter og professor i virksomhedshistorie ved Copenhagen Business School. Han var i mange år en af de største stemmer inden for Danmarks Kommunist Parti og var under den kolde krig korrespondent for det kommunistiske tidsskrift ”Land og Folk” i Moskva. Kurt Jacobsen blev dr.phil. i 1993 på en biografi om den danske kommunistiske politiker Aksel Larsen og har endvidere udgivet en lang række bøger om kommunisme og forholdet mellem Danmark og Sovjetunionen.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
- En politisk biografi
78,99 kr. ”Den 21. december 1879 fødtes i den lille georgiske by Gori en dreng, der som den eneste af 4 børn i familien overlevede fødslen. Drengen fik navnet Josef Vissarionovitch Djugasjvili og blev kendt uden for sin fødeby og sit lands grænser som Josef Stalin.””Stalin og revolutionen” beskriver Stalins udvikling som socialist. Den fortæller om hans rolle i klassekampen, som udfoldede sig omkring århundredeskiftet både i Rusland og på verdensplan, og hvordan hans handlinger før, under og efter den russiske revolution i 1917 skabte ringe i vandet, som bredte sig langt ud over Ruslands grænser. Bogen giver et nuanceret billede af en af historiens mest kontroversielle skikkelser.”Stalin og revolutionen” udkom første gang i 1981.Kurt Jacobsen er en dansk forfatter og professor i virksomhedshistorie ved Copenhagen Business School. Han var i mange år en af de største stemmer inden for Danmarks Kommunist Parti og var under den kolde krig korrespondent for det kommunistiske tidsskrift ”Land og Folk” i Moskva. Kurt Jacobsen blev dr.phil. i 1993 på en biografi om den danske kommunistiske politiker Aksel Larsen og har endvidere udgivet en lang række bøger om kommunisme og forholdet mellem Danmark og Sovjetunionen.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. D 27. oktober 1858 blev Theodore Roosevelt Jr født ind i en stor og velhavende familie i New York, og hermed fødtes også den første af tre hovedpersoner i denne serie om Roosevelt klanen. En klan der skulle vise sig at sætte et helt utroligt præg på amerikansk politik og historie.Vi starter historien med Theodore Roosevelt i dette afsnit, der tager os en tur ud i vildmarken sammen med den naturglade præsident.Værter: Lars Græsborg Mathiasen og Anders AgnerGæst: Trine ChristensenKlip: Ida Frisk CarstensenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildPOTUS: RooseveltlandPOTUS er den første podcastserie om amerikanske præsidenter. Sammen med deres gæster ser de to værter nærmere på de store og små personligheder, der har stået i spidsen for USA på godt og ondt. Du får både politik, personer, glæder og sorger, sejre og nederlag. Alt sammen fortalt af folk med både indsigt og passion. Det er med andre ord podcast i præsidentklassen.I denne særsæson af POTUS skal vi helt ind under huden på et af de største politiske dynastier i USA, nemlig Roosevelt-klanen, der tæller to præsidenter og en meget indflydelsesrig førstedame. Det er samtidig et indblik i en historisk periode i USA, som fra slutningen af 1800-tallet går fra det vilde vesten til stormagt.Lars Græsborg Mathiasen er tidligere TV- og podcastredaktør på Kongressen.com. Han har dækket amerikansk politik gennem flere år som både studievært, redaktør og journalist og desuden bidraget til bøgerne 'Glimt Af Et Præsidentvalg' og 'Obama - Håbets Præsident'.Anders Agner er chefredaktør på Kongressen.com. Han er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og New York State University med speciale i amerikansk politik. En af landets mest benyttede USA-analytikere i både tv og radio og forfatter til flere anmelderroste bøger om amerikansk politik, senest 'KENNEDY - historien om USA's største politiske dynasti’.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
68,99 kr. ”I det følgende bliver det i første række politikken, vi får med at gøre, og vi skal derfor blot nævne, at den for Aristoteles ikke blot er en spekulativ videnskab, der opstiller mål for samfundet, men tillige er en empirisk, byggende op på erfaringer, der er indhøstede fra andre lande. Historien kom derfor til at danne grundlaget for videnskaben, og de erfaringer, der herigennem høstedes, måtte da vise, hvad man søger i statsdannelsen.”Nationaløkonom og professor Axel Nielsen fortæller historien om, hvordan det statsvidenskabelige studium blev oprettet ved Københavns Universitet. Vejen var lang, før det gik op for folk, at studiet af politik og statens opbyggelse var værd at studere på universitetsniveau, og i løbet af bogen fortæller Axel Nielsen både om studiet af politik i det 16. og 17. århundrede, oplysningstiden og dens indflydelse på synet på politik og statskundskab og om selve studiets opbygning i den spæde begyndelse.Bogen udkom første gang i 1948.Axel Nielsen (1880-1951) var en dansk nationaløkonom og professor. Han blev uddannet dr.phil. i 1908 ved Københavns Universitet, hvor han senere blev først professor og så rektor. Axel Nielsen skrev en lang række bøger og afhandlinger om nationaløkonomi, statsvidenskab og samfundshistorie. Han var medlem af Videnskabernes Selskab, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og Dannebrogsmand.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
38,99 kr. ”Skyldes det tilfældighed eller lovmæssighed, at USA mellem 1780’erne og 1850’erne udviklede sig til én kontinental stormagt og ikke en snes konkurrerende, transatlantisk orienterede republikker som Latinamerika i 1820’erne?”Det spørger Uffe Østergaard om i sin artikel om USA som føderativ union. Artiklen diskuterer, hvordan USA’s interne opbygning kunne have udviklet sig, hvis omstændighederne havde været anderledes, eller hvis andre beslutninger var blevet truffet.Artiklen udkom første gang i 1992 ved Center for Kulturforskning ved Aarhus Universitet.Uffe Østergaard (f. 1945) er en dansk professor i historie, forfatter og debattør. Han står bag en lang række bøger og artikler om europæisk identitetshistorie siden år 1500. Uffe Østergaard er uddannet mag.art. i historie fra Aarhus Universitet, hvor han i dag er Jean Monnet Professor, ligesom han siden 2007 har været professor i europæisk og dansk historie ved Copenhagen Business School.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
96,99 kr. Revelador ensayo periodístico que ahonda en las décadas de corrupción política en la comunidad valenciana. Con nombres y apellidos, con datos y fechas, Rodrigo Terrasa nos presenta un escalofriante y certero análisis de los factores que han dado por cierto un triste y polémico dicho: la corrupción era como la paella, que se hacía en todas partes, pero en ningún sitio como en Valencia.Este audiolibro está narrado en castellano.Rodrigo Terrasa es un autor español nacido en Valencia en 1978. Periodista de profesión, compagina su labor profesional con la literatura. Su trabajo le ha llevado a enfrentarse con una cara de la sociedad poco conocida, con los entresijos de la corrupción y del crimen, hallazgos que ha volcado en su literatura.
- Lydbog
- 96,99 kr.
-
98,99 kr. Var der tale om rene tilfældigheder, når folk under besættelsen blev hængt ud i de illegale blade for at være værnemagere, stikkere eller håndlangere for Gestapo? Det spørgsmål har ingen før kunnet give et svar på. Måske fordi det er en kompliceret opgave at gå i gang med, men måske også fordi det er et meget ømtåleligt emne at røre ved. For hvad nu hvis det viser sig, at mange blev hængt ud i de illegale blade uden grund? Eller hvad nu hvis det rent faktisk var berettiget for flertallets vedkommende? "Hængt ud" gennemgår Henning N. Larsen en række af de største illegale blade, og han giver overblik over mere end 3.000 personer, som omtales negativt en eller flere gange i de illegale blade. Baggrunden for at disse personer blev omtalt var mangeartede, men fælles for dem var, at de på den en eller anden måde blev forbundet med besættelsesmagten eller den danske nazismes mange grupperinger. Ved at sammenholde data om disse personer med andre kilder fra både før, under og efter besættelsen skabes et overblik, som dels gør det muligt at udlede nogle generelle konklusioner, dels gør det muligt at svare på spørgsmålet: Var der noget om snakken?Henning N. Larsen (f. 1972) er bosat i Sønderborg og er i dag en populær foredragsholder. Henning N. Larsen er uddannet økonom og autodidakt historiker med indgående kendskab til besættelsestiden. Han er kendt for sin omfattende research, hvor han ofte finder data og vidnesbyrd, så begivenhederne må revurderes. Har tidligere skrevet "Stikkeren – mord uden samvittighed" (2010), "Modstanden – valgene der skilte" (2012) og "Benådet – 32 dødsdømte danskere, der slap for henrettelse" (2014).
- Lydbog
- 98,99 kr.
-
59,99 kr. Het Israëlisch-Palestijnse conflict door de ogen van David Grossman.In tien korte essays schetst Grossman de (voor)geschiedenis van 7 oktober als een serie van desastreuze beslissingen van een nationalistische en alleen op machtsbehoud gefocuste regering, voor wie taal, cultuur en de vrijheid van het denken geen onbetwistbare waarden meer zijn.Is er onder deze deplorabele toestanden überhaupt nog een perspectief van een ‘naast elkaar’ denkbaar?Van deze reeks verscheen elke week een essay als luisterboek. Dit is een bundeling van deze publicaties.David Grossman (1954) is een vooraanstaande Israëlische auteur die in 2017 de International Man Booker Prize won. Daarnaast geniet Grossman internationaal aanzien als vredesactivist en criticus van het Israëlische regeringsbeleid ten aanzien van Palestina.
- Lydbog
- 59,99 kr.
-
68,99 kr. Meget har ændret sig i den politiske samtale, forståelsen af politik og samfundets sammensætning samt de begreber, der hersker på den politiske scene. Særligt i de sidste år af det tyvende århundrede ændrede diskursen sig i det postmoderne samfund. Med udgangspunkt i den britiske diskursanalyse beskriver Jens-Peter Frølund Thomsen en række centrale begreber, som er nødvendige at forstå, før man for alvor kan dykke ned i en grundig analyse af den moderne politiske scene.Bogen ”Moderne politikbegreber” udkom første gang i 1997.Jens Peter Frølund Thomsen (f. 1963) er lektor MA, cand.scient.pol. og ph.d. ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
Fra 44,99 kr. Six attempts were made by German officers to kill Hitler in autumn 1943 and summer 1944. Explosives in personal gifts, assassins armed with hand grenades and pistols, and even suicide bombers with pockets full of explosives hunted the Führer, who undoubtedly recognised the danger. The security arrangements around the leader of the Nazi regime were therefore enormous when, in July 1944, Officer Claus von Stauffenberg travelled to Hitler's Führerbunker in East Prussia to kill first Adolf Hitler and then the entire Third Reich.Claus von Stauffenberg was not alone. He was just a pawn in a group of noble officers' plan to overthrow the Nazis and then make gentle peace with the British, Russians and Americans before Germany was destroyed by its enemies. How close was the group to succeeding?World History invites you on a fascinating journey to bygone eras, allowing you to explore the greatest events in history. Take a trip back in time - to the frontlines of World War 2, to the Viking raids, and to the religious rituals of ancient Egypt. World History is for everyone who would like to know more about the exciting and dramatic events of the past.
-
48,99 kr. Et terrorangreb ramte Danmark den 14. februar 2015, først under et debatmøde ved Krudttønden på Østerbro og derefter ved den jødiske synagoge på Krystalgade i Indre By, København. Angrebet efterlod seks politibetjente såret, og to blev dræbt. Gerningsmanden Omar el-Hussein flygtede begge gerningssteder og blev tidlig morgen den 15. februar 2015 skudt og dræbt i en skudkamp med politiet i Nordvest. I denne episode fortæller Frederik Strand om de to terrorangreb og et sidespejl fra en bil, som spillede en vigtig rolle i jagten på el-Hussein.Værter: Camilla Sager og Frederik StrandKlip og tilrettelæggelse: Camilla SagerRedaktør: Andreas Lindinger SaxildForbrydelsens genstandeDansk kriminalhistorie er fyldt med spektakulære genstande, der har haft afgørende betydning for efterforskninger gennem tiden. Gerningsvåben, bevismateriale, kriminaltekniske spor. Mange af genstandene er hverdagsagtige imens andre får én til at slå øjnene op - men fælles for dem alle er, at de gemmer på en grusom historie. I 'Forbrydelsens genstande' fortæller vært Frederik Strand historierne bag genstandene der har formet dansk kriminalhistorie.Frederik Strand er til daglig museumsleder på Politimuseet, og så er han vært på adskillige podcasts og forfatter til flere bøger om dansk kriminalhistorie, blandt andet om det danske rejsehold og uropatruljen.
- Podcast
- 48,99 kr.