Højere uddannelse
-
78,99 kr. Mens fysik i gamle dage omfattede hele samtidens viden om naturen, er moderne fysik indskrænket til læren om de love, der gælder for en række begivenheder og forhold, der vedrører den livløse natur. Alligevel vedrører fysikken i allerhøjeste grad også de levende væsener, idet den i mange henseender har bevirket en fuldkommen omvæltning i menneskets ydre levevilkår.I bogen ”Fysik for seminarier” giver A.W. Marke en indføring i fysikkens seks hovedafsnit – den mekaniske fysik, lydlæren, varmelæren, lyslæren samt læren om magnetisme og elektricitet. Bogen udkom første gang i 1925.Axel Waldbuhm Marke (1883-1942) var fysiker og professor ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole. Han har skrevet en række bøger og artikler om emner inden for fysikkens verden. Han var tillige en populær foredragsholder, og flere af hans bøger er blevet til på baggrund af hans foredrag.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
- Forskning og undervisning
48,99 kr. I ”Dansk litteratur. Forskning og undervisning” forklarer den danske professor Vilhelm Andersen de filologiske, æstetiske, psykologiske og historiske metoder, man benytter i litteraturforskningen, og præsenterer et udkast til et program for danskundervisningen på universitetet og i gymnasiet.Bogen udkom første gang i 1912.Vilhelm Andersen (1864-1953) var litterat, litteraturhistoriker og professor ved Københavns Universitet 1908-1930. Han var en markant kulturpersonlighed i dansk åndsliv, og han kom som professor i dansk og nordisk litteratur til at præge en hel generation af gymnasieskolens dansklærere.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. I anledning af Birgitte Berg Nielsens Husholdningsskole og -seminariums 25-års jubilæum udgav grundlæggeren selv dette lille festskrift, der gennemgår skolens foreløbige historie. ”25 års skolearbejde” udkom første gang i 1931.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.
- E-bog
- 38,99 kr.
-
78,99 kr. Birgitte Berg Nielsen gennemgår indkøb, anvendelse og opbevaring af de forskellige fødevarer i det almindelige danske køkken, som det så ud i begyndelsen af 1900-tallet. ”Næringsmiddellære”, der udkom første gang i 1920, er tænkt til undervisningsbrug i uddannelsen af husholdningslærerinder og på almindelige husholdningskurser.Birgitte Berg Nielsen (1861-1951) var seminarieforstander og kvindesagsforkæmper. Hun havde særlig tilknytning til husholdningssagen og åbnede i 1905 seminarium og husholdningsskole på Frederiksberg. Hun kæmpede gennem mange år for at gøre husholdningsfaget til et videnskabeligt fag på linje med andre universitetsfag – hvilket dog aldrig lykkedes. Birgitte Berg Nielsen er forfatter til flere lærebøger om kost, ernæring og husholdning.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
49,00 kr. "Det var kun i nogle få år, Flor var præst, og der er sikkert mange af dem, som kendte ham i hans senere leveår, der aldrig har anet, at han har været det. Alligevel blev hans ophold i Tølløse Præstegård af den mest afgørende betydning for hele hans fremtid og derfor også både for den sønderjyske sag og for højskolesagen, til hvilke hans navn er uadskillelig knyttet."Christian Flor var en af de første til at slutte sig til N.F.S. Grundtvigs revolutionerende tanke om at oprette skoler, der skulle oplyse almuen og gøre livet bedre for alle danskere, høj som lav. Han spillede også en stor rolle i bevarelsen af den danske kultur og sprog i Sønderjylland i de lange perioder, hvor denne landsdel var under tysk herredømme.Ludvig Schrøder, der selv var med i højskolebevægelsen, fortæller her om Christian Flors store betydning for hele Danmark og ikke mindst for Sønderjylland. Bogen udkom første gang i 1896.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Hvordan det gik til, at vi enedes om at danne en lille forening, ved jeg nu ikke. Men 24. maj 1858 holdt ’Lille Theologicum’ sit første møde. Navnet kom frem for at skille vort lille fra det store teologiske samfund, der holdt sine møder på Borchs Kollegiums sal, og hvori vi for øvrigt også var ivrige deltagere."Ludvig Schrøder fortæller om sin ven Ernst Trier, der ligesom ham selv var en vigtig person inden for højskolebevægelsen og Grundtvigs kreds. Bogen handler ikke blot om Ernst Triers eget spændende virke, men om hele højskolebevægelsens grundlæggelse og dens enorme betydning for det danske samfund.Bogen består af en række artikler om Ernst Trier, som Ludvig Schrøder skrev til ’Højskolebladet’. Bogen udkom første gang i samlet form i 1894.Ludvig Schrøder (1836-1908) var dansk højskoleforstander og forfatter. Han var forstander for Rødding Højskole i perioden 1862-1864 og blev derefter forstander for Askov Højskole, efter Danmark i 1864 havde mistet Sønderjylland. Ludvig Schrøder skrev en lang række bøger om store danske og europæiske personer og blev for sit store arbejde for dansk kulturliv hædret som Ridder af Dannebrog og titulær professor.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. Lærer og institutleder Athalia Schwartz fortæller om undervisningsteori og -metoder i 1850’ernes Danmark. Bogen vejleder lærere og lærerinder i pædagogik, undervisning, opdragelse af elever samt undervisning i de forskellige discipliner som religion, sprog, regning, geografi og historie. Selvom pædagogikken og undervisningsteorien er nået et langt stykke siden bogens udgivelse, er Athalia Schwartz’ håndbog et spændende historisk dokument, der vidner om datidens syn på disse discipliner.Bogen udkom oprindeligt i 1850.Athalia Schwartz (1821-1871) var en dansk forfatter, journalist, debattør og lærer. I 1849 oprettede hun en skole i København, hvor hun også selv underviste. Athalia Schwartz deltog aktivt i debatten om samfundsforhold og kultur og skrev blandt andet for Berlingske Tidende og i flere af Meïr Aron Goldschmidts tidsskrifter. Hun skrev endvidere en lang række noveller samt skuespillet "Ruth", der blev opført på Det Kongelige Teater med Johanne Luise Heiberg i hovedrollen.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
149,99 kr. Nogle opfatter universiterne som en central drivkraft til at skabe konkurrencedygtige samfund i en globaliseret tidsalder. Andre forstår dem som en væsentlig bastion for fri og kritisk tænkning uden for markedets og statens kontrol. Mange har en mening om universiteternes rolle i det moderne samfund, men der er langt fra enighed om, hvad vi skal med dem.I hvad vil vi med universiteterne? gentænker Maja Horst og Alan Irwin den fastlåste debat om universiteternes rolle og fremtid. De argumenterer for, atuniversiteterne skal være en vidensbaseret forandringskraft i det moderne samfund, der sætter det i stand til at håndtere morgendagens udfordringer.Moderne Idéer handler om vor tids udfordringer: Flygtningekrise, klima, krig, ulighed, terrorisme, overvågning, uddannelse, m.m. Hvordan forholder vi os til udfordringerne, hvis overhovedet? Og kan vi tænke, diskutere og handle helt anderledes?Maja Horst (f. 1969) er professor i Forskningskommunikation og institutleder ved Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet. Hun er medlem af Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og har udgivet bøger og artikler om forholdet mellem videnskab og samfund.Alan Irwin (f. 1955) er professor ved Department of Organization på Copenhagen Business School og Vice-President for En-trepreneurship & Innovation samme sted. Han har tidligere været professor of Science and Technology Policy ved University of Liverpool og har udgivet bøger og artikler om videnskabs- og teknologipolitik.
- Lydbog
- 149,99 kr.
-
58,99 kr. Unsere Schulen stecken in einer Krise, aus der sie sich nur sehr langsam herausarbeiten. Lehrer, Eltern und Schüler sind frustriert, Arbeitgeber klagen, dass die Schulabgänger nicht die nötigen Kenntnisse für den Einstieg ins Berufsleben mitbringen. Die Krise hat viele Ursachen, eine davon ist die Situation der Lehrer. Vor riesigen Klassen können sie nicht auf die individuellen Stärken und Schwächen ihrer Schüler eingehen, Sparkonzepte, überfrachtete Lehrpläne und eine übermächtige Bürokratie ersticken jedes Engagement. Peter Struck und Ingo Würtl setzen dem eine "Arbeitsplatzbeschreibung" für den Lehrer der Zukunft entgegen: Nicht mehr Pauker, sondern Coach kann er sein, nicht ausschließlich Wissen, sondern auch Wege zum Wissen vermitteln, als Erzieher eng mit den Eltern zusammenarbeiten und nicht zuletzt mit kreativen Unterrichtskonzepten seine Schüler auf die Erfordernisse der Informationsgesellschaft vorbereiten.
- Lydbog
- 58,99 kr.
-
39,00 kr. At skrive opgaver kan være en stor udfordring for studerende. I "Skriftligt arbejde" får du en introduktion til, hvordan en akademisk opgave typisk er opbygget, og de enkelte elementer bliver gennemgået. Du kan blandt andet læse om:− At skrive akademisk− Problemformulering− Teori og metode− Analyse− Konklusion og perspektivering."Skriftligt arbejde" er et uddrag af bogen Dit studieliv, redigeret af Søren Bøjgård og Anette Schleicher og udkommet på Akademisk Forlag.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
39,00 kr. Hvis du skal begynde på en videregående uddannelse, er "At studere" noget for dig. Den giver dig en introduktion til, hvad det vil sige at være studerende, og du får råd og vejledning om, hvordan du kan finde dig til rette i din nye rolle. Du kan blandt andet læse om:− Hvordan du bruger dine almene og faglige kompetencer− Hvordan du kan arbejde med din motivation− Hvordan du opnår gode studievaner− Hvordan du drager omsorg for dig selv."At studere" er et uddrag af bogen Dit studieliv, redigeret af Søren Bøjgård og Anette Schleicher og udkommet på Akademisk Forlag.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
199,00 kr. Dit studieliv er skrevet til dig, som skal begynde på eller går på en videregående uddannelse. Bogen tager fat på alt det, du ikke ved, du har brug for at vide, når du begynder at studere.Hvad kræver det af dig at være studerende?Hvordan indgår du konstruktivt i gruppearbejde?Hvordan forbereder du dig til dine vejledningstimer?Hvordan får du et godt samarbejde med dine undervisere?Hvad gør du, hvis du får eksamensskræk?Hvordan kan du være med til at skabe et godt studiemiljø?Dette og meget andet kan du få svar på i Dit studieliv. Bogen er skrevet i et tilgængeligt sprog, så du kan læse den i et hug. Samtidig er den nem at finde rundt i, og derfor kan du også bruge den til hurtige opslag, når du står over for en ny udfordring.
- E-bog
- 199,00 kr.
-
199,00 kr. Denne bog præsenterer en didaktisk tænkning og praksis, der understøtter differentieret undervisning og elevers egen digitale produktion. Forfatterne tager afsæt i tre didaktiske rammedesign, der har deres force i hver deres undervisningssammenhæng:A. Fagfaglige undervisningsforløbB. Tværfaglige projekterC. Individuelle fordybelsesprojekterForfatterne introducerer begrebet elever som didaktiske designere og viser med konkrete eksempler fra dansk, matematik og tværfaglige forløb, hvordan læreren med et overordnet rammedesign kan understøtte elevernes design af deres egne læreprocesser og dermed deres kreativitet, innovative kompetencer og digitale dannelse.Med trådløse teknologier, mobile enheder og web 2.0 udfordres relationen mellem elever og lærere, fordi eleverne allerede har digitale kompetencer og uden videre kobler praksisformer fra det fysiske klasserum med dem, de kender fra det virtuelle rum. Eleverne forholder sig fagligt undersøgende, samarbejder og forhandler aktivt med hinanden, hvilket gør deres digitale produktion til en effektiv læringsform.Bogen er henvendt til lærerstuderende og lærere i praksis.
- E-bog
- 199,00 kr.
-
- Værdibaseret ledelse 3.0
529,00 kr. Kulturforandring i organisationer - Værdibaseret ledelse 3.0 beskriver en ny form for værdibaseret ledelsestankegang, kaldet Værdibaseret ledelse 3.0 - Organismebaseret ledelse.Kulturforandring i organisationer - Værdibaseret ledelse 3.0 sammenbinder på opsigtsvækkende innovativ vis ønsket om kulturforandring og værdierne i en organisation med strategien for virksomheden. Værdier skal bruges i praksis og begynde at leve i organisationen, mere end blot at være del af organisationens strategiske grundlag. Bogen giver konkrete anvisninger på, hvordan virksomheder kan indføre kultur og værdier med succes i organisationen, og indeholder desuden en række praktiske hjælpeværktøjer til gavn for alle, der arbejder med forandringer.
- E-bog
- 529,00 kr.