Ældreomsorg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Christine E. Swane
    68,99 kr.

    Demens er et stort problem både menneskeligt, fagligt og samfundsmæssigt.I bogen ”Glimt i øjet!”, der udkom første gang i 1991 og var den første danske bog om emnet, sætter forfatteren fokus på udviklingen inden for omsorgen for ældre mennesker med demens i Danmark.Bogen henvender sig til både familien til den demente og til de fagfolk, der arbejder på området, og giver eksempler på, hvordan man løser nogle af de problemer, der er forbundet med omsorgen for den demente både i eget hjem og på plejehjem.Christine E. Swane (f. 1960) er mag.art. i kultursociologi og fik i 1996 ph.d.-graden med afhandlingen ”Hverdagen med demens – billeddannelser og hverdagserfaringer i kulturgerontologisk perspektiv”. Hun har i knap 40 år beskæftiget sig med forskning og formidling inden for gerontologien – læren om aldring, alderdom og ældre mennesker. I perioden 1998-2004 var hun leder af Gerontologisk Institut, 1998-2000 leder af Videnscenter på Ældreområdet og i 2004-2006 studieleder for Masteruddannelse i Gerontologi og Masteruddannelse i Rehabilitering på Syddansk Universitet. Siden 2006 har hun været direktør og forskningsleder i Fonden Ensomme Gamles Værn. Swane er en anerkendt ekspert inden for området og bidrager jævnligt til den offentlige debat.

  • af Bjarne Henrik Lundis
    48,99 kr.

    ”De ældre er ikke en antikvitet, der bare kan sættes til side, og som af og til hives frem af gemmerne, når de trænger til at blive pudset af. Ældre vil nemlig ikke mere kun tage til takke med en plads i ’tilfredshedens stol’ – som den pæne generation – og som nogle der konstant slås i hartkorn med sociale tilfælde – og nogle der bare skal hjælpes.”Før i tiden så mange pensionsalderen som sidste skridt før kirkegården. Det har ændret sig markant de sidste mange år, hvor ældre nu kan se frem til 10, 20 måske 30 gode år, efter de går på pension.Bjarne Henrik Lundis’ bog fortæller om de mange forskellige måder, hvorpå man kan tilbringe den tredje alder. Ældre er nemlig ikke bare én stor masse af mennesker med ens drømme og behov. Der er mange forskellige måder at være ældre på, lige fra dem der ønsker at leve i bofællesskab med andre ældre, til dem, der vil rejse jorden rundt.Bogen udkom første gang i 1996.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.

  • - Ressourcer og omsorgsmetoder
    af Mette Wraagaard Ingstrup, Jens Anderson-Ingstrup, Ninna Anderson-Ingstrup & mfl.
    78,99 kr.

    Bogen ”Omsorg for mennesker med demens” er blevet til i et samarbejde mellem sygeplejerske og psykolog Mette Wraagaard Ingstrup, ergoterapeut Lone Bredal, psykolog Ninna Jydebjerg Anderson-Ingstrup og musikterapeut Jens Anderson-Ingstrup.Hvordan kan vi forstå mennesker med demens?Hvorfor reagerer mennesker med demens, som de gør?Hvad er neuropædagogik?Hvordan bliver vi de bedste omsorgsgivere for mennesker med demens?Disse vigtige spørgsmål får du svar på i denne bog, som er til dig, der i hverdagen drager omsorg for mennesker med demens og støtter dem i at få et godt og meningsfuldt liv – hele livet.Omdrejningspunktet er neuropædagogikken og tilknyttede psykologiske teorier. Alle teorier kobles med praksisnære eksempler på mange af de forskellige situationer, som mennesker med demens og deres omsorgsgivere kan stå i. Du får således en bedre mulighed for at forstå teorierne og en bedre mulighed for at forstå mennesker med demens.Neuropædagogik er en særlig pædagogisk tilgang, der inddrager viden om hjernen. Den giver dig et sprog til at forstå, hvad mennesker med demens forsøger at kommunikere gennem deres adfærd. Den pædagogiske tilgang flytter således opmærksomheden fra diagnosen til mennesket bag diagnosen.”Omsorg for mennesker med demens” er oplagt som lærebog til studerende på uddannelserne til social- og sundhedshjælper og -assistent, ergo- og fysioterapeut, sygeplejerske eller pædagog, og som inspiration til alle fagprofessionelle, der arbejder med mennesker med demens.

  • af Anne Kauhanen-Simanainen
    Fra 74,99 kr.

    Innoittava puheenvuoro rohkean vanhenemisen puolesta. Vanheneminen merkitsee monelle huolta ja uusia haasteita, mutta mitä jos vanhenemisen voisikin nähdä myös voimavarana? Uusi vaihe elämässä on askel tuntemattomaan, mutta se voi myös toimia henkisen kasvun ja vapautumisen lähtökohtana. Vanhene rohkeasti lähestyy vanhenemista uteliaisuudella, joka tarttuu myös lukijaan. Sekä kokemuksiin että tutkimukseen perustuva teos antaa avaimia vanhenemisen tuomien käytännön haasteiden ratkaisemiseen työelämän, asumisen, terveyden ja ihmissuhteiden näkökulmien kautta. Samalla se auttaa myös vanhuuteen liittyvien pelkojen kohtaamisessa. Lukukokemus kannustaa jokaista omaa tai läheisen ikääntymistä pohtivaa lukijaa lähestymään vanhuutta ennakkoluulottomasti.Anne Kauhanen-Simanainen on suomalainen valtiotieteen maisteri ja tietoasiantuntija. Hän on tehnyt työuran valtiovarainministeriössä, ja eläkkeelle siirrytyään Kauhanen-Simanainen on toiminut yrittäjänä ja kirjoittajana.

  • af Henning Kirk & Christine E. Swane
    Fra 48,99 kr.

    Der er mange ting, man må tage stilling til, hvis ens familie bliver ramt af demens.I "Demens i familien", som udkom første gang i 1994, giver Henning Kirk og Christine E. Swane et indblik i sygdommen – fra de første symptomer og undersøgelser til tips til, hvordan man kan hjælpe både den syge og de nærmeste pårørende.De kommer også omkring de samfundsmæssige udfordringer ved en sygdom som demens og berører nogle af de mange etiske spørgsmål, der knytter sig til den.Henning Kirk (f. 1947) er aldringsforsker, læge dr.med., forfatter og foredragsholder. Han har skrevet en lang række bøger om det at blive ældre, og om hvordan man holder kroppen og hjernen i gang, så begge dele holder længst muligt.Christine E. Swane (f. 1960) er mag.art. i kultursociologi og fik i 1996 ph.d.-graden med afhandlingen ”Hverdagen med demens – billeddannelser og hverdagserfaringer i kulturgerontologisk perspektiv”. Hun har i knap 40 år beskæftiget sig med forskning og formidling inden for gerontologien – læren om aldring, alderdom og ældre mennesker. I perioden 1998-2004 var hun leder af Gerontologisk Institut, og siden 2006 har hun været direktør og forskningsleder i Fonden Ensomme Gamles Værn.

  • af Christine E. Swane
    99,00 kr.

    Demens er ikke ensbetydende med et totalt menneskeligt forfald, og der er derfor behov for et humanistisk syn på lidelsen."Hverdagen med demens" er Christine E. Swanes ph.d.-afhandling fra 1996. Afhandlingen, som blev udarbejdet i 1992-95, gør op med tidens stereotype og negative blik på demenslidelsen. Den indeholder en række interviews med mennesker med demens, pårørende og en lang række sundhedsprofessionelle samt analyser og metodiske overvejelser, bl.a. om hverdagslivsfilosofi og humanistisk gerontologi.Afhandlingen blev senere omarbejdet til den populære bog "Skyggen af en hverdag. Mennesket og lidelsen ved demens" (1998).Christine E. Swane (f. 1960) er mag.art. i kultursociologi og fik i 1996 ph.d.-graden med afhandlingen "Hverdagen med demens – billeddannelser og hverdagserfaringer i kulturgerontologisk perspektiv". Hun har i knap 40 år beskæftiget sig med forskning og formidling inden for gerontologien – læren om aldring, alderdom og ældre mennesker. I perioden 1998-2004 var hun leder af Gerontologisk Institut, 1998-2000 leder af Videnscenter på Ældreområdet og i 2004-2006 studieleder for Masteruddannelse i Gerontologi og Masteruddannelse i Rehabilitering på Syddansk Universitet. Siden 2006 har hun været direktør og forskningsleder i Fonden Ensomme Gamles Værn. Swane er en anerkendt ekspert inden for området og bidrager jævnligt til den offentlige debat.

  • af Anne marie Bjerg
    39,00 kr.

    "Min søster sad ved siden af sengen med mors hånd i sin. Mor sov tilsyneladende, mens den uhyggelige rallen kom ud af hendes mund. Min søster og jeg så på hinanden. Ingen af os vidste hvad man burde gøre, eller om der var grund til at gøre noget.– Jeg henter nogen fra personalet, måske skal vi bede om at få en læge tilkaldt.En venlig kvindelig ansat kom.– Jeres mor sover trygt. Læge? Hvad kan han gøre? Måske skulle I ringe efter den nærmeste familie."I "- natten hun er nu omme" fortæller Anne Marie Bjerg den nat, hvor hun og hendes to søstre måtte sige farvel til deres mor, efter at hun i to år havde været alvorligt syg og endelig var kommet på plejehjem. Novellen udspiller sig i løbet af én skæbnesvanger nat, hvor de tre søstre samlede sig om morens sygeseng.Anne Marie Bjerg (1937) er en dansk oversætter og forfatter. Anne Marie Bjerg er primært kendt for sit arbejde som oversætter af litterære værker fra engelsk, amerikansk og svensk til dansk. Hun har oversat værker af forfattere såsom James Joyce, Virginia Woolf og Selma Lagerlöf. Anne Marie Bjerg var i 1979 med til at stifte gruppen Kvindelige Forfattere i Dansk Forfatterforening. I 2007 udgav hun en bog om sit liv som oversætter med titlen "På dansk ved: et essay om litterær oversættelse".

  • af Richard Larsson
    43,99 kr.

    Vem tar hand om oss i livets slutskede? Och hur tas vi om hand? En del av oss drabbas av svåra eller långvariga sjukdomar. Andra blir så gamla att orken tryter. Men alla ska vi en gång dö. För den som behöver hjälp är det viktigt att samhället finns där för att ge chansen till ett så långt och meningsfullt liv som möjligt. Men det är inte bara medicin som krävs - inom sjukvården måste det också finnas medmänsklighet. Vi behöver en hand att hålla i, när livet är som tuffast.I "En hand att hålla i" ställs frågor om livskvalitet och vinster inom vården på sin spets. I sitt arbete som vårdbiträde har Richard Larsson själv upplevt hur viktigt det är att patienter behandlas som människor och inte bara som sin sjukdom. I boken låter han både patienter, anhöriga och vårdpersonal komma till tals.Richard Larsson (1915-2011) var en svensk författare och bokhandlare som även arbetade som vårdbiträde.