Børneforsorg

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af J.G.F. Ræder
    38,99 kr.

    I 1800-tallet havde man to forskellige institutioner til at tage imod forældreløse børn eller børn, hvis forældre ikke var i stand til at tage sig af dem. Plejehjemmene var de steder, hvor velopdragne og veltilpassede børn kom hen, men efterhånden måtte man også oprette børnehjem, der var beregnede til de børn, der var så uregerlige, skadede, urenlige og uopdragne, at de ikke kunne være på traditionelle plejehjem til børn.J.G.F. Ræder, der stod for at placere de enkelte børn på det ene eller det andet hjem, beskriver her, hvordan beslutningen blev taget, hvad man vægtede højest ved barnets evne til at passe ind i fællesskabet på et plejehjem, og hvordan man forsøgte at opdrage på de børn, der havde haft en ualmindeligt svær og mangelfuld start på livet.Bogen udkom første gang i 1893.J. G. F. Ræder var en dansk forfatter. Han stod blandt andet bag bogen ”Danmark under Svend Estridsen og hans sønner”.

  • - En juridisk håndbog til forældre til børn med handicap
    af Oskar Rubin
    78,99 kr.

    Er du forælder til et barn med fysisk eller psykisk handicap? Har du svært ved at danne dig et overblik over, hvordan “systemet” hænger sammen? Og oplever du, at systemet ikke bevilger den nødvendige hjælp, som du og dit barn har brug for og ret til?SYGT BARN SYGT SYSTEM er en juridisk håndbog til forældre til børn med handicap. Den giver dig et overblik over systemet, samt de vigtigste regler og rettigheder samlet på ét sted.Med bogen lærer du at:Forstå og navigere i systemetForstå og anvende paragrafferStyrke din argumentation med juridiske retskilderAlt sammen med det formål at du får den hjælp, som du og dit barn har brug for og ret til. Bogen er målrettet ikke-jurister og derfor skrevet i et letlæseligt sprog.SYGT BARN SYGT SYSTEM er udkommet i en 2. udgave i 2024 på baggrund af Barnets Lov, der trådte i kraft den 1. januar 2024.Oskar Rubin (f. 1991) er far til et barn med handicap og uddannet jurist. Derfor har han fået stor indsigt i de regler, der regulerer området for forældre til børn med handicap. Med baggrund i sin personlige erfaring og uddannelse, har han skrevet bogen SYGT BARN SYGT SYSTEM.

  • af Bent Hougaard
    69,00 kr.

    "Dem, der siger, at hjemme ER bedst for enhver pris, hører jeg ikke til. Jeg er altså ikke ’familie-fanatiker’. Men mange års arbejde med børn og voksne i behandlingssektoren, har medført en dyb tvivl, om det vi gør, når vi skiller familier ad, nu også er det rigtige. Det er under alle omstændigheder en meget dramatisk hændelse for et barn at blive revet op med rod fra ’sit eget hjem’.""Hjemme er bedst?" henvender sig til pædagoger, psykologer, socialrådgivere og andre faggrupper, der kan stå over for den store beslutning at fjerne et barn fra hjemmet. På baggrund af mange års erfaring på området beskriver psykolog Bent Hougaard både den forskning, der foreligger på området, og de dilemmaer, man som fagperson kan stå over for i en så følsom situation.Bogen udkom oprindeligt i 1989.Bent Hougaard er en dansk psykolog og forfatter. Han er oprindeligt uddannet skolelærer samt cand.pæd.psych. og autoriseret psykolog. Han står bag en lang række bøger om børnepsykologi og hans begreb "curling-forælder" har været en vigtig del af debatten om børneopdragelse i 2000’erne og 2010’erne.

  • af Søren Hertz
    129,00 kr.

    Denne bog handler om uanede muligheder for udvikling. Der kan være mange grunde til, at børn og unge havner i fastlåste situationer, hvor de kan have brug for støtte til at finde en vej videre i deres liv. Men det som umiddelbart forekommer problemfyldt, adfærdsvanskeligt eller sygt, er faktisk en invitation til at forstå det umiddelbart uforståelige og til at handle på måder, der kan gøre en forskel, og som er med til at skabe udvikling. På den baggrund introducerer bogen nye perspektiver på undersøgelses- og behandlingsarbejde og på (special)pædagogik og alternativer til det støtte- og hjælpesystem, som i disse år er under stort pres.Bogen tager afsæt i moderne hjerneforskning, udviklings-psykologi og forskning i børns modstandskraft, som kombineres med forfatterens egne erfaringer fra mange års arbejde med behandling af børn og unge. De samfundsmæssige afsnit præsenterer alternativer til det støtte- og hjælpesystem, som i disse år er under stort pres.Søren Hertz er børne- og ungdomspsykiater og driver PsykCentrum i Hillerød i samarbejde med tre psykologer. Han er en efterspurgt supervisor og foredragsholder både i Danmark og det øvrige Skandinavien.

  • af Svend Heinild
    79,00 kr.

    "Den virkelighed barnet lever i" er en samling af artikler og foredrag om børn og forældre og deres forhold til samfundet. Bogen er inddelt i syv afsnit, som blandt andet omhandler forholdet mellem samfund og sygdomme, barnets første seks leveår, kærlighed og seksualitet, døden og om menneskets placering i samfundsudviklingen. Forfatteren forsøger at anskue mennesket i en kontekst af samfund og socialt miljø. Det er med andre ord en bog om menneskers livsvilkår i relation til deres livsomstændigheder.Værket er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Svend Heinild (1907 - 1994) var en dansk overlæge og forfatter. Han var ansat som børnelæge på Rigshospitalet i en lang årrække og begyndte i denne periode at beskæftige sig med de sociale aspekter ved børnesygdomme. Han var en stor fortaler for, at staten og samfundet skulle spille en rolle i aflastningen af børn og deres forældre, hvis de blev ramt af personlige eller sociale udfordringer. Hans modstand mod afstraffelse af børn og hans indstilling til sygdomme som et socialt og politisk problem gjorde ham til en både populær og kontroversiel figur. Han var medlem af adskillige foreninger, herunder Danske Børnelægers Organisation og Østerbros Boligaktion. Svend Heinild blev tildelt PH-prisen i 1968 og LO’s kulturpris i 1981.

  • af Sabriye Tenberken
    51,99 kr.

    Ein ungewöhnlicher Erfahrungsbericht aus Tibet, der Hoffnung schenkt: Als 27-Jährige macht die blinde Sabrye Tenberken sich allein auf den Weg nach Tibet. Es sollte nicht nur eine mutige Reise werden, sondern ein fortdauerndes Engagement für die blinden Kinder vor Ort, für die Tenberken eine Blindenschule in Lhasa gründete und eine tibetische Blindenschrift entwickelte. Voller Humor und Zuneigung erzählt sie von ihrem unglaublichen Engagement, das das Leben so vieler tibetischer Kinder zum Besseren gewendet hat.Sabrye Tenberken, geboren 1970 in Köln, ist eine deutsche Autorin, Tibetologin und Gründerin der Organisation „Braille ohne Grenzen". Sie studierte Tibetologie, Soziologie und Philosophie in Bonn und ist seit ihrem zwölften Lebensjahr blind. 1997 reiste sie erstmals nach Tibet, wo sie den Niederländer Paul Kronenberg kennenlernte, mit dem sie zusammen die Organisation „Braille Ohne Grenzen" sowie die erste Blindenschule Tibets in Lhasa sowie 2009 das „International Institute für Social Entrepreneurs" im indischen Kerala gründete. Sie wurde u.a. mit dem Charity-Bambi ausgezeichnet.

  • af John Aasted Halse
    49,00 kr.

    "Ofte – og noget sensationspræget behandler medierne tilfælde, hvor børn er blevet anbragt uden for eget hjem. Deres forældre har enten svigtet dem groft i omsorg eller direkte mishandlet eller seksuelt krænket dem.Men når medierne behandler disse begivenheder, får man som oftest det indtryk, at der altid har været tale om psykologers eller socialrådgiveres fejldispositioner. De har – hedder det – handlet mod bedre vidende og på formynderisk vis blandet sig i almindelige familiers indre anliggender."Børnepsykolog John Aasted Halses bog fra 2001 forsøger at nuancere debatten om omsorgssvigt og anbringelse af børn uden for hjemmet. Bogen belyser det følsomme emne nøjsomt og grundigt og giver endvidere vigtige råd til, hvordan man på bedst måde griber ind, hvis man bliver vidne til omsorgssvigt.John Aasted Halse (f. 1946) er en dansk børnepsykolog og forfatter. Han har skrevet en lang række bøger om børnepsykologi og børns trivsel. I mange år var John Aasted Halse formand for Børns Vilkår, og han har i øvrigt deltaget flittigt i den offentlige debat om børn og barndom.

  • af John Aasted Halse
    79,00 kr.

    Børnepsykolog og forfatter John Aasted Halse gør i 1990 status over samfundets syn på børn og børneopdragelse. Bogen diskuterer den måde, et familieliv som regel er struktureret ved en skarp opdeling mellem skole- og arbejdsdag på den ene side og fritiden og familielivet på den anden. Bogen stiller også spørgsmålstegn ved de forskellige måder at opdrage børn på, og hvilke vilkår børn har i daginstitutioner og folkeskole."Kan barndommen vente?" er skrevet i 1990, hvor samfundets syn på børneopdragelse og familieforhold var anderledes end i dag. Det er interessant at se, hvor langt debatten på nogle punkter er kommet siden da, men også hvor mange ting der bliver diskuteret lige så heftigt i dag.John Aasted Halse (f. 1946) er en dansk børnepsykolog og forfatter. Han har skrevet en lang række bøger om børnepsykologi og børns trivsel. I mange år var John Aasted Halse formand for Børns Vilkår, og han har i øvrigt deltaget flittigt i den offentlige debat om børn og barndom.

  • af Nina Koeller
    Fra 49,00 kr.

    Psykologen Ida arbejder med et af sin professions mest følsomme og kontroversielle emner: tvangsfjernelse af børn. En dag, da hun er forkølet, giver hun sig til at læse en meget omdiskuteret bog af præsten Søren Krarup. Bogen "Forsvar for familien" maler et billede af den danske familie som et sikkert tilflugtssted for sine medlemmer, hvor man altid er god nok, og hvor alting fungerer. Idas oplevelser fra sit arbejdsliv er imidlertid ganske anderledes. Hvis blot virkeligheden var lige så rosenrød, som Søren Krarups bog påstår, ville der ikke være brug for psykologer som hende, og der ville ikke være brug for at tvangsfjerne børn."Vi fjerner dit barn, fru Hansen" er skrevet for at vise, at også de psykologer, der skal tage stilling til de indgribende problemstillinger og træffe de svære beslutninger, er følsomme mennesker, der ikke nødvendigvis formår at slå følelserne fra, selv når professionalisme er allermest påkrævet. Det er en debatbog om børneværnets tvangsfjernelse af børn og et modsvar på Søren Krarups bog "Forsvar for familien".Nina Koeller (1927-2016) var en dansk psykolog og forfatter. Hun var blandt de første psykologer i Danmark og arbejdede i mange år med børn på både hospitaler, hos Mødrehjælpen og ved Socialforvaltningen. De etiske aspekter af psykologens arbejde lå Nina Koeller meget på sinde, ligesom børns rettigheder og psykiske helbred var en mærkesag for hende.

  • af Rake Tähtinen
    96,99 kr.

    Kahden nuoren päihdekokeilu johtaa kahteen kuolemaan. Rikosylikonstaapeli Laatikaisen selvittäessä tapausta tutkinta vie hänet lastensuojelulaitos Rauhansalmeen.Laitoksen asukas Vilma Rosengren vaikuttaa jo päässeen synkän lapsuutensa yli, mutta yllättäen jokin laukaisee hänessä viiltävän ahdistuksen ja hän katoaa. Laatikainen ja rikoskomisario Petäjämäki pelkäävät saavansa uuden rikoksen eteensä.Rikoskomisariota tutkinta koskettaa erityisesti. Tytär Sonja oli kahden lakkaan kuolleen pojan luokkatoveri. Lisäksi hän on Vilma Rosengrenin hyvä ystävä.Kun rikosvyyhti alkaa selvitä vyörymällä, Petäjämäki huomaa tyttärensä olevan hengenvaarassa.Rainer "Rake" Tähtinen on suomalainen kirjailija, mainostoimittaja ja graafikko. Hän on toiminut myös päätoimittajana, kolumnistina ja kaupunginvaltuutettuna. Tähtisen tuotantoon kuuluu muun muassa novelleja ja Petäjämäki-dekkarisarja.

  • af Iris Garnov
    69,00 kr.

    I denne rørende og tankevækkende skildring af livet på et dansk børnehjem fortæller Iris Garnov om sine egne oplevelser som anbragt barn, mens hun samtidig beretter om, hvordan situationen ser ud i dag for børn, der er overladt til fremmede. Årtier efter hun selv rev sig fri fra systemets tøjler, flyttede Iris Garnov simpelthen ind på en døgninstitution for børn, og i denne bog aflægger hun vidnesbyrd om børnenes vilkår med hjerteskærende kommentarer om, hvordan det føles for et barn at blive forladt af sine forældre og overladt til et system, der endnu i dag ofte svigter dem, det skal beskytte.

  • af Dina Dot Dalsgaard Andersen
    Fra 79,00 kr.

    Bogen præsenterer strategier samt konkrete metoder og værktøjer, der bidrager til, at pædagogers ledelse af børnegrupper og læringsmiljø lykkes, så børnene kommer trygt og godt gennem nogle vigtige år af deres liv.Denne anden udgave af bogen understøtter arbejdet med at implementere den nye styrkede læreplan. Forfatteren giver sine bud på et bredt læringsbegreb og på, hvordan begrebet læringsmiljø kan defineres og forstås i en dagtilbudskontekst. Derudover får læseren eksempler på, hvordan pædagoger kan udvikle og evaluere dagtilbuddets læringsmiljø.Dina Dot Dalsgaard Andersen er Adjunkt ved Pædagoguddannelsen i Århus og forfatter til en række bøger og artikler om pædagogik og ledelse.

  • af Vibeke Marx
    Fra 69,00 kr.

    I en form for sorgterapi efter at have mistet sin familie bliver en kvindelig fuldmægtig fra Rigspolitiets Rejsehold sat på en kompliceret sag i Jylland, hvor 3 socialt udsatte drenge bliver myrdet inden for kort tid."BLODIGT REGNSKAB kan både læses som en krimi og et debatindlæg om unges vilkår. Marx er ingen Paretsky. Men Jylland er heller ikke USA."- IN"Underholdende, spændende og vedkommende med et særdeles kritisk indblik i plejebørns opvækst og en bidende anklage mod 90er-Danmark."- B.T.

  • af Martha Christensen
    68,99 kr.

    11-årige Ronnies mor, Linda, er blevet dømt for butikstyveri og skal i fængsel. Det er ikke en lang dom, men den føles uendelig for Ronnie og hans mindre søskende, der skal være derhjemme alene. Damen fra socialkontoret har forsøgt at overtale Linda til at sende børnene på børnehjem, indtil hun bliver løsladt, men det vil hverken Linda eller Ronnie have. I stedet aftaler de at bilde alle ind, at de bliver passet af deres mormor. Det bliver ikke nemt for Ronnie og hans søskende, men én ting er de enige om – alt er bedre end børnehjemmet.”Når mor kommer hjem” er en realistisk og rørende fortælling om en familie på bunden af samfundet. Bogen udkom første gang i 1995 og blev i 1998 filmatiseret af Lone Scherfig.Martha Christensen (1926-1995) var en dansk forfatter, der skrev en lang række romaner og noveller. Hendes bøger kredser om livet for samfundets svage og forsømte børn og voksne, som hun blandt andet mødte i sit arbejde som fritidspædagog. Hun debuterede som romanforfatter i 1962 med romanen ”Vær god ved Remond” om en udviklingshæmmet dreng, der bliver sat på børnehjem. Martha Christensen modtog en lang række udmærkelser for sine bøger blandt andet De Gyldne Laurbær i 1987 og Herman Bangs Mindelegat i 1977. Flere af hendes bøger er blevet filmatiseret med stor succes.