Etniske minoriteter og multikulturelle studier

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Louis Bobé
    78,99 kr.

    Da Hans Egede begyndte at interessere sig for Grønland, vidste man ikke meget om det enorme land mod nord eller de mennesker, der boede der. Alligevel var den danske missionær helt optaget af at komme dertil for at gøre befolkningen kristne, og han holdt ikke op med at kæmpe for sin sag, før den danske konge i 1721 gav ham tilladelse til at rejse dertil som den første siden nordboerne, der var forsvundet på den store ø i 1400-tallet.Louis Bobés bog fra 1944 fortæller om Hans Egedes tid i Grønland, hans mission og hans møde med denne helt anderledes befolkning, som han mere end noget andet ønskede at omvende til sin egen tro. Bogen er skrevet med datidens sprogbrug.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.

  • af Ciro Bayo
    73,99 kr.

    Repaso académico del escritor y aventurero español Ciro Bayo al género del romancero tradicional argentino, también llamado romancerillo rioplatense, un género popular folclórico argentino de transmisión oral-cantada muy popular por si época. En él, el autor analiza tanto orígenes como distintas versiones de los temas más emblemáticos del género.Ciro Bayo y Segurola, nacido en Madrid en 1859, fue un escritor y aventurero español. Bohemio y despreocupado, luchó en las guerras carlistas, fue hecho prisionero y posteriormente liberado, recorrió buena parte de España y de los continentes europeo y americano, tanto a caballo como a pie; hazañas que recogió en su obra novelada y ensayística. Trazó buena amistad con escritores de la época como Pío Baroja. A día de hoy se le considera uno de los pioneros de la literatura de viajes, ascendente directo de Kapuscinski o Manu Leguineche.

  • af Bjarne Henrik Lundis
    Fra 69,00 kr.

    ”For de fleste er det i hverdagen blevet nemmere at være bøsse og lesbisk. Alligevel er der fortsat ’små øer’ i samfundet, hvor intolerancen og fordommene over for homoseksuelle desværre stadig trives i bedste velgående. Det er lige fra, hvordan stemningen i omklædningsrummet i det mandlige heteroseksuelle fodboldmiljø kan være, til grupper og sekter af kristne, som ikke kan acceptere, at deres naboer er bøsser og lesbiske.”Der er gjort meget for at forbedre rettighederne for LGBT-personer de sidste år, men mange steder halter udviklingen stadig. En lang række danskere står frem med deres egne oplevelser af at være LGBT-person i Danmark. Nogle kendte danskere fortæller åbent om, hvordan det er blevet taget imod, at de er sprunget ud offentligt. Det er dog ikke alle de interviewede, der står frem med navn. Nogle kommer nemlig fra miljøer, hvor det selv i det 21. århundrede kan være direkte farligt at stå ved sin seksualitet.”Må jeg være fri” bringer interviews med blandt andre skuespiller Hans Pilgaard, journalist og forfatter Lise Nørgaard, håndboldspiller Camilla Andersen og LGBT-personer med anden etnisk baggrund end dansk. Bogen udkom første gang i 2015.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.

  • af Bjarne Henrik Lundis
    69,00 kr.

    Som det første land i verden indførte vi her i Danmark i 1989 det registrerede partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Det blev ikke kun et gennembrud i forhold til, at LGBT+ personer blev accepteret og fik flere rettigheder her i Danmark. Det registrerede partnerskab blev nemlig samtidig startskuddet til, at mange andre lande har forbedret forholdene for LGBT+ personer. Men hvad betyder de juridiske og politiske fremskridt, der er sket, så - for LGBT+ personer? Har det gjort det lettere for dem i hverdagen, på arbejdspladsen, i fritiden osv. at leve det liv, de vil og elske den, de gerne vil?Det er det, "Ret til kærlighed" handler om. De medvirkende er i alderen fra 19 år til 76 år. De fortæller om, at kampen har flyttet sig til ikke længere kun at handle om ligestilling i forhold til seksualitet, men til at være en kamp om at have lige muligheder, uanset kønsudtryk og kønsidentitet. Unge taler i dag om flydende køn og flydende seksualitet. Det handler om frisættelse fra kønnet, så man selv kan definere sine normer og værdier."Ret til kærlighed" udkom første gang i 2019.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.

  • af Bjarne Henrik Lundis
    Fra 68,99 kr.

    ”Axel og Eigil var ikke kun kærester og delte bopæl. De havde også forretning sammen. Og de var formentlig de to første homoseksuelle mænd herhjemme, som skattevæsenet accepterede boede sammen. En af deres forretninger var et billedbureau, hvor de solgte billeder af 10 ad gangen. Mange havde nemlig spurgt, om der ikke kunne komme billeder af nøgne mænd i Vennen. Men det turde foreningen ikke, da man var bange for, at bladet så ville blive betragtet som pornografisk og dermed i sidste ende kunne risikere at blive lukket. Overskuddet fra billedbureauet blev givet videre til foreningen.”Gennem en række interviews skitserer Bjarne Henrik Lundis bøssernes danmarkshistorie. Blandt andet møder vi Axel Axgil, der tog det første skridt i den moderne kamp for homoseksuelles rettigheder, da han stiftede en forening for homoseksuelle mænd og senere blev medudgiver af bladet Vennen, som har spillet en stor rolle inden for homoseksuel kultur i Danmark. Bogen bringer interviews med en lang række fremtrædende homoseksuelle mænd og kvinder i alle aldre. Blandt andre møder vi Bjørn Lomborg, Uffe Elbæk, Klaus Bondam, Jim Lyngvild, Stig Elling, Dennis Kristensen, Uffe Buchard og Ole Henriksen.”Hvor regnbuen ender” udkom første gang i 2008.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.

  • af Aram Mattioli
    133,99 kr.

    Aram Mattioli erzählt die Geschichte Nordamerikas zwischen 1700 und 1900 aus der Sicht der "First Peoples". Eingehend ergründet er die politischen Motive aller Seiten im erbarmungslosen Kampf um den Kontinent, der zur Vernichtung der Lebensformen und der Kultur der Indianer führte.Umfassend erzählt und deutet Aram Mattioli die Geschichte der Indianer und ihrer Vernichtung vom 18. Jahrhundert bis zum Beginn des 20. Jahrhunderts. Anschaulich schildert er die globalen Ereignisse vor dem Hintergrund aller zentralen Zeiterscheinungen. Eindringlich beschreibt er den langen und gewaltsamen Prozess der Kolonisierung durch die weißen Siedler. Zugleich bezieht er stets die Sicht der "Besiegten" gleichberechtigt in die Betrachtung mit ein und zeigt eindrucksvoll, wie indianische Nationen ganz unterschiedlich auf die Landnahme reagierten. Daneben kommen die kulturellen Leistungen der Indianer ebenso zur Sprache wie die großen sozialen Umwälzungen und die vielfältigen Lebensformen. In packenden Szenen beschreibt der Autor die entscheidenden Kämpfe und zeichnet treffende Porträts der einfachen Menschen wie der großen politischen Akteure. Ein anregendes und brisantes Hörbuch über die Verwandlung der amerikanischen Welt, das nicht nur auf die Vergangenheit, sondern auch auf die Gegenwart ein neues Licht wirft.Aram Mattioli, geboren 1961, lehrt als Professor für Neueste Geschichte an der Universität Luzern. Er studierte an der Universität Basel Geschichte und Philosophie. International bekannt wurde er durch seine Forschungen zum faschistischen Italien. Seit Jahren beschäftigt er sich mit der Geschichte des indianischen Nordamerika. Er schreibt u.a. für DIE ZEIT.

  • af Jonathan Samuel
    99,00 kr.

    "Jeg ved personligt, hvor ubehageligt og krænkende det er at blive overfaldet verbalt pga. min seksualitet. Men jeg tillader ikke mig selv at vedblive at være offer for en patetisk, primitiv og amoralsk hadefuld gerning. Jeg vil hellere gøre opmærksom på, at vi homoseksuelle krænkes oftere, end myndighedernes statistikker viser, og det er skræmmende at være så alene under overfaldet og stå alene med erindringen, at man tænker, hvad gjorde jeg forkert? Var overfaldet egentlig kun rendyrket had uden begrundelse?"I en række klummer om kønsidentitet og seksualitet udfordrer Jonathan Samuel de gængse forestillinger og fordomme om lgbt+-miljøet i Danmark. Jonathan Samuel, der selv er homoseksuel, fortæller råt for usødet om livet som seksuel minoritet i det heteronormative samfund og som en del af et minoritetsmiljø, der er præget af problematikker, som udenforstående ikke nødvendigvis forestiller sig.Gennem klummerne lærer vi miljøet at kende og kommer til at tænke reflekteret over, hvordan vilkårene er for seksuelle minoriteter i Danmark, og hvordan det er at være en del af et minoritetsmiljø.Jonathan Samuel er en dansk forfatter og klummeskribent. Han står bag bogen "Regnbuen bag facaden" fra 2021, som fortæller om livet i lgbt+-miljøet i Danmark.

  • af Wiesław Mandryka-Bukowiński
    Fra 40,99 kr.

    Co jest istotą tytułowego ,,Jom ha-Kippurim" czyli judaistycznego Święta Pojednania? Czy dotyczy ono tylko wyznania mojżeszowego? I jak pokonywać stereotypy, jak okazywać sobie szacunek podczas każdej rozmowy, zwłaszcza tej prowadzonej w wielokulturowym gronie? To druga część trylogii o dziejach Wincenta Opary oraz ludziach z jego otoczenia. Sensacyjne wątki zostały umiejętnie wplecione w fabułę daleko wykraczającą poza polski krąg kulturowy. Autor podjął udaną próbę wprowadzenia narracji przepełnionej ciekawymi dialogami, które pokazują nie tylko najróżniejsze opinie, ale też odmienne światopoglądy głównych bohaterów. Jeśli lubisz powieści z wielowątkową aferą szpiegowską i niestraszne ci rozmowy na tzw. tematy tabu, z pewnością ta lektura zdobędzie twoje uznanie. Trzytomowe dzieło Wiesława Mandryki-Bukowińskiego to wielowątkowa podróż w czasie i przestrzeni, z ciekawie wykorzystanym motywem biblijnej Wieży Babel jako uniwersalnego synonimu braku porozumienia i ludzkiej próżności. ,,Jom Kippur. Podróż w nieznane" jest drugą częścią trylogii przedstawiającej skomplikowane losy oficera służb specjalnych Wincenta Opary, który toczy nieustanną walkę o własne wartości i w każdych okolicznościach rozwija umiejętność skutecznej komunikacji. Wiesław Mandryka-Bukowiński - ur. w 1957 r. pisarz, poeta i tłumacz literatury niderlandzkiej, znany przede wszystkim jako autor powieści ,,Wierni" (2010) i ,,Babel, na granicy dobra i zła" (2012). To absolwent Wydziału Neofilologii Germańskiej z wykładowym językiem niemieckim i niderlandzkim oraz Katolickiego Uniwersytetu Instituut voor Leven-de Talen w Leuven (Belgia). Jako student uczestniczył w prezentacji sztuki szwajcarskiego dramatopisarza Friedricha Dürrenmatt’a pt. „Die Panne" („Kraksa") na Bauhaus Uniwersität w Weimarze (Niemcy).Od wielu lat pełni funkcję przedstawiciela firm flamandzkich w krajach Europy Środkowej. Jest członkiem Stowarzyszenia Pisarzy Polskich, na stałe mieszka pod Warszawą.

  • af Jan Balicki
    40,99 kr.

    Genezą powstania tego szkicu historyczno-politycznego jest wieloletnie zainteresowanie dyplomaty Jana Balickiego problematyką afrykańską ze szczególnym uwzględnieniem historii Burów. Na kolejnych kartach książki autor z dbałością o detale historyczne i właściwą sobie wrażliwością na ludzką krzywdę opowiada m.in. o: pierwszych Portugalczykach w Afryce Południowej, społeczeństwie białych plantatorów w XVIII wieku, czy despotycznych rządach Kompanii Wschodnioindyjskiej. Oto przed nami przystępnie napisane kompendium wiedzy na temat apartheidu w RPA z podziałem na sekcje społeczne, polityczne i ekonomiczne. Balicki wzbudza podziw swoją wszechstronną znajomością nie tylko apartheidu, ale też języków, religii i kultury południowoafrykańskiej, dlatego niniejsza książka z lat 80-tych powinna wzbudzić zainteresowanie również współczesnego miłośnika historii RPA.Jan Balicki (ur. 2 maja 1909 we Lwowie - zm. 30 kwietnia w Warszawie) - profesor doktor habilitowany nauk prawnych UMCS w Lublinie, specjalista w zakresie prawa międzynarodowego, dyplomata. Od 4 października 1957 do 9 stycznia 1959 r. pełnił funkcję polskiego posła w Hadze, a od 9 stycznia 1959 do 1965 r. był tam ambasadorem. Jest autorem wielu książek, między innymi o historii i kulturze Holandii. Otrzymał ważne odznaczenia państwowe: Złoty Krzyż Zasług (dwukrotnie) i Krzyż Kawalerski Orderu Odrodzenia Polski. Jego córką jest Ewa Maria Bartnik (ur. 15 grudnia w Warszawie) - profesor nauk biologicznych, uznana wykładowczyni akademicka.

  • af Jack London
    58,99 kr.

    Set on a plantation in the Solomon islands in the 1900s this gripping novel explores the themes of domination, racial inequality, the emancipation of women and the strength of the human spirit. The backdrop of the story is the struggle between the natives and colonials, the loss their beautiful home for the sake of human expansion on a global scale. With an incredible cast of vibrant characters and beautiful world building this inspired novel is perfect for anyone who loved Meryl Streep’s ‘Suffragette".Jack London (1876–1916) was a pioneer, novelist, journalist and social activist. London was one of the first American authors to become an international celebrity thanks to his pioneering work in commercial fiction and magazines. Additionally he is accredited as a major innovator in the genre we now know as science fiction. Growing up in a working class background and spending several years homeless, he was a passionate fighter for workers’ rights, socialism, unionisation and animal rights. He would go on to be one of the highest paid authors in America thanks to his classics such as ‘Call of the Wild’, ‘White fang’ and ‘Sea Wolf’.

  • af Henning Asp-Poulsen
    69,00 kr.

    I mange århundreder blev samerne betragtet som et tilbagestående mindretal i både Norge, Sverige, Finland og Rusland, hvor dette ældgamle folkefærd hører til. Da man i anden halvdel af det 20. århundrede imidlertid begyndte at anerkende samerne som et folk, der skal have samme rettigheder og beskyttelse som andre, begyndte udviklingen at vende. Dengang var samernes kultur og levevis dog allerede under hårdt pres fra majoriteten i de lande, de levede i.Henning Asp-Poulsens bog fortæller om samernes historie, kultur og levevis, og hvilken plads de har i de lande, de lever i. Den viser, hvor forskellige deres rettigheder og vilkår er i henholdsvis Norge, Sverige, Finland og Rusland og sætter fokus på samernes fremtid og overlevelsesmulighederne for deres enestående kultur og sprog.Henning Asp-Poulsen (1933 - 2005) var en dansk forfatter. Før sin forfatterkarriere arbejdede han som folkeskolelærer i 25 år indtil han i 1986 debuterede med romanen "Sig det ikke til nogen". Siden skrev og udgav han en række både fag- og skønlitterære bøger, børnebøger og skuespil, ligesom han var en flittig skribent af kronikker og debatindlæg. Asp-Poulsen oprettede forlaget Bellis, hvor han redigerede og udgav andres manuskripter. I løbet af sin karriere modtog han flere gange rejselegater, som han brugte til at rejse op nord for polarcirklen, hvor han blandt andet skrev om livet nord for trægrænsen i bogen "Samerne. Et urfolk i nord" fra 2004.

  • af Martin Seiwert
    Fra 51,99 kr.

    Der junge Student Martin Seiwert begibt sich auf eine abenteuerliche Reise: er besucht in Kanada die Dene-Indianer, einen der letzten freien Ureinwohner-Stamme Nordamerikas. Auf seinem Weg quer durch das Land lernt Seiwert hautnah die Kultur, Brauche und Legenden der Dene kennen und berichtet in diesem eindrucksvollen Mix aus Reportage und Reisebericht von seinen Erfahrungen auf diesem vielleicht spannendsten und lehrreichsten Trip seines Lebens. -

  • af Alexander von Humboldt
    148,99 kr.

    Wagemut und Wissbegier, ein feines Beobachtungs- und Differenzierungsvermögen und vor allem die unbändige Lust an immer neuen Begegnungen machten Alexander von Humboldt vor 200 Jahren zu einem epochalen Weltentdecker. Auf seiner Reise in die amerikanischen Tropen von 1799 bis 1804 hielt der preußische Kosmopolit eine Vielzahl Physiognomien fest und sah die Welt, wie sie vor ihm noch keiner gesehen hatte. Das »Buch der Begegnungen« versammelt die empathischsten Zeugnisse aus den »Amerikanischen Reisetagebüchern« und zeigt einen verständigen Geist ohne Berührungsängste. Überzeugt davon, dass es keine unterlegenen oder gar minderwertigen Ethnien gebe, war er seinen Zeitgenossen weit voraus. Und selbst im 21. Jahrhundert kommt Alexander von Humboldt als Anwalt einer universellen Humanität wie gerufen.Alexander von Humboldt (1969-1859), deutscher Forscher, Schriftsteller und Weltreisender in internationalem Renommee, gilt seit seiner Amerikanischen Forschungsreise als wissenschaftlicher Wiederentdecker Amerikas.

  • af Hinrich Rink
    99,00 kr.

    Sagn, eventyr og overleveringer siger meget om et folk, deres historie og kultur. Allerede i 1860 begyndte grønlandsforskeren Hinrich Rink at indsamle og nedskrive de historier og eventyr, som den oprindelige grønlandske befolkning fortalte ham. Fortællingerne er her samlet sammen med en præsentation af inuitterne i Grønland. Bogen viser den ældgamle kulturs mangfoldighed og giver samtidig et indblik i, hvordan man opfattede Grønland og landets oprindelige befolkning i 1800-tallet."Eskimoiske eventyr og sagn" er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug.Hinrich Rink (1819-1893) var en dansk forfatter, geograf, geolog og grønlandsforsker. Han kom til Grønland for første gang i 1848 og fik allerede dengang en stor interesse for den grønlandske befolkning og dens kultur. Hinrich Rink skrev flere bøger om Grønlands geografi, befolkning, undergrund, kultur og sagn. Han var Ridder af Dannebrog og medlem af Videnskabernes Selskab. Udover de mange rejser til Grønland deltog Hinrich Rink i flere ekspeditioner rundt om i verden.

  • af Hans Rosendal
    99,00 kr.

    Andet bind af "Træk af danskhedens historie i Sønderjylland" omhandler Sønderjyllands historie i årene efter 1864. Bogen er skrevet kort før udbruddet af første verdenskrig i en periode, hvor nationalliberalismen havde stor medvind i Danmark. Nederlaget til Tyskland i 1864 var stadig et åbent sår og paroler som "Danmark til Ejderen" var en del af både folkestemningen og dansk politik. I bogen beskriver forfatter Hans Rosendal blandt andet vilkårene for det danske mindretal i Sønderjylland i de første år under preussisk styre, og hvordan danske politikere forsøgte at forhandle med den preussiske udenrigsminister og senere rigskansler Otto von Bismarck. Det er et relevant værk om et afgørende periode i Danmarkshistorien og om et geografisk område, der gennem tiden har været genstand for utallige kampe med både våben og pen.Hans Rosendal (1839-1921) var dansk højskoleforstander og forfatter. Barndomshjemmet i Vejle var præget af kristen åndelighed og kultur og efter sin skolelærereksamen blev Rosendal lærer ved Grundtvigs Højskole i Marielyst. Gennem venskabet med jurist og politiker Orla Lehmann blev han præget af de Nationalliberale, som ønskede en fri forfatning og en genforening af Sønderjylland og Danmark. I 1867 oprettede Rosendal en ny højskole i Vinding tæt ved hans barndoms by Vejle og fungerede som forstander der frem til 1892, hvor han overtog ledelsen af Grundvigs Højskole. Rosendal skrev en lang række artikler og historiske skrifter om især folkehøjskolebevægelsen, men også om bl.a. Sønderjyllands historie.

  • af Laura Kieler
    129,00 kr.

    Da Lavrekas’ mor på sit dødsleje beder ham tage sig af hans lillebror, må han opgive drømmen om at leve som digter og i stedet arbejde hårdt som købmand for at tjene penge, som lillebroren Paavo bagefter kan ødsle bort. Paavo får opbygget en strålende karriere som kunstner, men hans succes er bygget på Lavrekas’ slid og opofrelser.Da et af Lavrekas’ fragtskibe ladet med kostbart gods forliser, kommer det frem, at han har investeret andres penge i den sørgelige affære. Nu rejses der anklager imod ham, og han får brug for Paavos hjælp. Men kan den pålidelige storebror regne med lillebroren, når nu han har allermest brug for ham?"Lavrekas Horhoinen" er en spændende fortælling fra det nordligste Lapland, der skildrer laplændernes traditionelle, men hårde liv, som forfatteren selv fik det beskrevet af sine mange bekendte fra Lapland. Romanen betragtes af mange som Laura Kielers hovedværk.Laura Kieler (1849-1932) var en dansk-norsk forfatter, der både var kendt for sit forfatterskab, som ivrig debattør i kvindeorganisationernes tidsskrifter og for at være inspiration til to kvindeskikkelser i Henrik Ibsens skuespil. Henrik Ibsens skildringer af Laura Kieler var ikke flatterende, men udstillede i stedet aspekter af hendes liv, som hun ikke ønskede, at offentligheden skulle se. Uagtet Henrik Ibsens fremstillinger af hende og blandt andre Georg Brandes’ hårde kritik huskes Laura Kieler som en dygtig forfatter og en handlekraftig og viljestærk kvinde, der formåede at hæve sig over den uretfærdighed, verden igen og igen bød hende. Laura Kieler blev læst af mange, og hun fik som en af de få gennembrudskvinder en betydelig indkomst af sit forfatterskab. Sammen med forfatterkollegaerne Jenny Blicher-Clausen og Johanne Schjørring redigerede hun et festskrift, der udkom i 1895 i anledning af Kvindernes Udstilling samme år.

  • af Alfred Bertelsen
    79,00 kr.

    "Grønlænderne i Danmark. Bidrag til Belysning af grønlandsk Kolonihistorie fra 1605 til vor Tid" beskriver den danske stats forskellige motiver til at sende grønlændere til Danmark gennem tiden. Bogen skildrer, hvordan grønlændernes ophold i Danmark har formet sig og hvilke omkostninger og konsekvenser det har haft. Det er en fortælling ikke blot om de individer, der blev sendt tusindvis af kilometer sydpå, men også om forholdet mellem det forfatteren kalder "moderland" og "koloni".Bogen er udgivet som historisk dokument med datidens sprogbrug.Alfred Bertelsen (1877 - 1950) var en dansk læge og medicinalkonsulent. Omkring århundredeskiftet rejste Bertelsen til Grønland, hvor han slog sig ned de næste 25 år. Han blev distriktslæge i Umanaq og kredslæge for Nordgrønland. Gennem sit arbejde fik han et stort kendskab til det grønlandske folk og deres sundhedsmæssige forhold. De videnskabelige fund han gjorde sig i sin tid i Grønland, skildrede han i en række videnskabelige artikler og bøger, herunder værket "Grønlandsk medicinsk Statistik og Nosografi".

  • af Disney
    69,00 kr.

    Lige siden Pocahontas var lille, har hun været en meget hjælpsom pige. Her kan du komme med hende på en farlig men vigtig opgave. Hun er nemlig sikker på, at hun kan finde den plante, der skal bruges for at kurere et sygt barn i hendes landsby. Pocahontas drager ud for at finde den, men turen går ikke helt som planlagt. Undervejs får hun dog en ny ven – mon hun også finder planten?Lyt til magiske historier med Disneys vidunderlige prinsesser Jasmin, Rapunzel, Snehvide, Mulan, Vaiana, Tornerose, Askepot, Pocahontas, Tiana, Belle, Ariel og Merida. Tag med på skattejagt med Ariel, kom til bal med Askepot, opklar mysterier med Snehvide og hold månenytår med Mulan. Find din smukkeste kjole frem og puds dine glassko – nu skal du på eventyr, som kun er en prinsesse værdig.Bliv fortryllet af DISNEYS fantastiske verden. Tag med på eventyr og oplev magien med Mickey, Minnie, Anders, Fedtmule, Aladdin, Dumbo, Lynet McQueen, Anna, Elsa, Peter Plys, Snehvide, Løvernes Garde, Woody, Buzz Lightyear, Vaiana og alle de andre fra DISNEYS skatkammer. Slå ørerne ud og læn dig tilbage – mod det uendelige univers!

  • af Mads Lidegaard
    49,00 kr.

    Grønland har en lang og spændende historie, der strækker sig flere tusind år tilbage i tiden. I lange perioder har tiltagende kulde ført til, at landet blev helt affolket, for så igen at blive befolket af nye mennesker, når klimaet blev mildere."Grønlands historie. Fra stenalder til hjemmestyre" handler om Grønlands historie, helt fra da de første mennesker kom til landet i oldtiden. Efter en skildring af de ældste stenalderkulturer gennemgås den omtrent samtidige ankomst af nordboere og inuitter til landet og deres møde og senere skæbne. Dernæst berettes om kolonisationen, der begyndte med Hans Egedes ankomst og dennes indsats for at gøre grønlænderne kristne og om grønlændernes lange og brave kamp for hjemmestyre.Bogen er oprindeligt udgivet af Dansk Friskoleforening i 1980 som undervisningsmateriale for de 13-16-årige, men kan i øvrigt læses af alle, der interesserer sig for Grønlands historie.Mads Lidegaard (1925-2006) var dansk teolog, forfatter og højskolemand. Han skrev en lang række bøger om dansk folklore, Grønland og Hærvejen i Jylland. Under anden verdenskrig var han aktiv i modstandsbevægelsen. Mads Lidegaard var i en årrække præst på Grønland, hvor han lærte sig sproget og fik indsigt i den grønlandske kultur og befolkningens vilkår. Han var en af de første til at præsentere danskerne for grønlændernes forhold.

  • af Jack London
    67,99 kr.

    Two white men. Gold on indigenous land. An indigenous chief who is tired of exploitation. Based upon Jack London’s own experiences with the Klondike gold rush in 1987, ‘The God of His Fathers’ is a collection of short stories detailing the brutality and adversity that awaited men in the unforgiving expanses of the Yukon. Described by many as London’s best and most defining work, his remarkable insight and unflinching realism appeal to fans of both adventure and historical novels.Jack London (1876–1916) was an American writer and social activist. He grew up in the working class, but his unflinching realism eventually earned him the status of one of the highest-paid authors of his time. Many of his novels are considered classics today, his most notable being ‘Call of the Wild’, ‘Sea Wolf’, and ‘White Fang’. Fans of Mark Twain, Rudyard Kipling, and Charles Dickens will enjoy his ability to make the mundane captivating.

  • af Jakob Kvist & Naser Khader
    Fra 79,00 kr.

    "Khader.dk" er en førstehåndsberetning om integration. Det er Naser Khaders erindringer om barndommen i Syrien, ankomsten til Danmark, skolen, de dårlige indvandrerjob og det ulykkelige arrangerede ægteskab med kusinen fra hjemlandet. Bogen er både en personlig beretning om det at være muslimsk indvandrer i Danmark og et indspark i integrationsdebatten, som Naser Khader aldrig har været bleg for at deltage i."En kvalificeret førstehåndsberetning, som overskrider den fastlåste debat ... Et tiltrængt og væsentligt indslag."- Politiken"En overordentlig veloplagt debatbog."- Jyllands-PostenNaser Khader blev født i Syrien i 1963. Efter han flyttede til Danmark, uddannede han sig til cand.polit. ved Københavns Universitet. Han gik tidligt ind i politik og sad i mange år i Folketinget for Det Radikale Venstre, som han senere forlod for at medstifte partiet Ny Alliance. Efter et par år skiftede han til Det Konservative Folkeparti, hvor han har været en stor stemme i blandt andet integrationsdebatten. Naser Khader har desuden været initiativtager til stiftelsen af Foreningen Demokratiske Muslimer.

  • af Gert Nygårdshaug
    Fra 96,99 kr.

    Gert Nygardshaugs preisgekronter Oko-Thriller, der immer noch aktuell ist: Mino wachst im lateinamerikanischen Regenwald auf. Doch nicht nur der Wald ist vom Kapitalismus bedroht, sondern auch die indigene Bevolkerung. Als Minos Familie von den Hintermannern groer Olkonzerne getotet wird, flieht er, und seine lange Reise beginnt. Aber seine Rachegedanken werden immer starker, und schlielich wird Mino der Anfuhrer einer gefurchteten Terrororganisation, die fur den Naturschutz bereit ist, uber Leichen zu gehen...-

  • af Sven Skovmand
    49,00 kr.

    Striden om den danske grænse mod Tyskland går mange år tilbage i tiden, og endnu den dag i dag bor der dansksindede mennesker på den tyske side af grænsen og tysksindede mennesker på den danske side. "Det danske mindretal i Sydslesvig" fortæller om livet på den anden side af grænsen og danskernes forsøg på at bevare deres kultur og sprog i en verden, der er præget af tysk sprog og tysk kultur.Bogen ser også på det tyske mindretal i Danmark og på andre mindretal rundt om i Europa. Bogen spørger, hvad der kendetegner et mindretal, og hvilke udfordringer man som mindretal står over for."Det danske mindretal i Sydslesvig" henvender sig primært til elever fra 6. klasse og opefter, men bogen kan læses af alle, der interesserer sig for emnet.Sven Skovmand (f. 1936) er en dansk journalist, forfatter, historiker, forlægger og politiker. Han var i mange år aktiv i Det Radikale Venstre og repræsenterede endvidere Folkebevægelsen mod EF i Europaparlamentet fra 1979-1984. Sven Skovmand har udgivet en lang række bøger om blandt andet dansk, tysk og sovjetisk historie.

  • af Peter Boile Nielsen
    69,00 kr.

    "At være jøde betyder oprindeligt både at være af en bestemt tro og at tilhøre et bestemt folk, og i en bog om jødedommen må der naturligvis tages hensyn til begge dele. 'Jødisk eksistens' er da også tilrettelagt således, at læseren får indblik i, hvad den jødiske tro går ud på, og hvordan det jødiske folks historie i hovedtræk er forløbet. I øvrigt skulle det fremgå af bogen, at der i jødedommen ofte finder en vekselvirkning sted mellem det historiske og det eksistentielle. Nye problemstillinger dukker op for troen i historiens forløb, og troen er i sig selv historieskabende.""Jødisk eksistens" handler om det at være jøde set i et historisk såvel som et moderne perspektiv. I bogen beskrives det forhold, forskellige jøder kan have til deres herkomst og deres tro, og hvordan jøderne igennem årtusinder er blevet forfulgt og endnu i dag må kæmpe mod antisemitisme.Peter Boile Nielsen (f. 1946) er tidligere lektor ved N. Zahles Skole med fagene dansk, religion og filosofi. Han har udgivet en række lærebøger til gymnasiet, herunder "Jødisk eksistens. Indfaldsvinkler til moderne jødedom", der oprindeligt udkom i 1999.

  • af James Fenimore Cooper
    148,99 kr.

    Eletaan 1700-lukua Yhdysvalloissa. Englantilaiset ja ranskalaiset kayvat jatkuvia, verisia sotia. Englantilaisen everstiluutnantti George Munron tyttaret Alice ja Cora matkustavat kohti linnoitusta, jossa heidan isansa tyoskentelee. Matka on kuitenkin vaarallinen, erityisesti naisille. Onneksi Munron tyttaret tormaavat valkoiseen erankavijaan Natty Bumpoon seka hanen intiaaniystaviinsa Chingachgookiin ja Unkasiin - viimeisiin mohikaanheimon jaseniin."e;Viimeinen mohikaani"e; on klassikon asemaan noussut James Fenimore Cooperin seikkailuromaani vuodelta 1826. Tarina on taynna toimintaa. Samalla romaani kasittelee Yhdysvaltojen historian surullisia puolia: sotia ja intiaaniheimojen tuhoutumista.-

  • af Heino Døygaard
    69,00 kr.

    "Indianerne i dag" er en velskrevet og læseværdig bog om de indfødte amerikaneres livsvilkår i USA. Den beskriver blandt andet, hvordan ringe uddannelsesmuligheder medfører fattigdom og hvordan klassiske westernfilm og -bøger har skabt et diskrimerende syn på den oprindelige befolkning. Forfatteren gennemgår USA’s historie og bogen er forsynet med et stort talmateriale og ordforklaringer. Den er oplagt som undervisningsmateriale til gruppearbejde i de ældste skoleklasser.Heino Døygaard (1936-2022) var dansk forfatter og rejsejournalist. Han har skrevet en lang række bøger om historie og samfund, rejseguides og cykelsport, herunder "Politikens store cykelbog" og "Gyldendals cykelleksikon". Døygaard har modtaget Dansk Historielærerforenings lærebogspris i 1973 og Dansk Forfatterforenings faglitterære pris i 1996.

  • af Søren Mølstrøm
    Fra 49,00 kr.

    "Årene fra 1954-1968 var en helt afgørende periode i de sortes frihedskamp i USA. De kæmpede for at erobre de mest elementære rettigheder: De ønskede frihed og lighed og et værdigt liv i det amerikanske samfund. Deres ubestridte leder var Martin Luther King. I 1954 trådte han for første gang frem i offentlighedens søgelys. Da ledede han en busboykot i sydstatsbyen Montgomery.I 1968 blev han skudt, kun 39 år gammel i byen Memphis. I løbet af de år havde negrenes forhold ændret sig afgørende, ikke mindst på grund af Martin Luther Kings gennemslagskraft."Martin Luther King fremstår endnu den dag i dag som en af de største skikkelser i amerikansk historie og et lysende eksempel på, at selv de største mål kan opnås med ikkevoldelige midler. Søren Mølstrøms bog om Martin Luther King fortæller om den karismatiske præsts store kamp for de sortes rettigheder. Bogen gennemgår de mange kampe, som førte til enden på raceadskillesespolitikken i USA. Samtidig lægger Søren Mølstrøm ikke skjul på, at der ved bogens udgivelse i 1994 endnu var store problemer med racisme, der måtte løses, før sejren var vundet.Søren Mølstrøm (f. 1955) er en dansk forfatter, der blandt andet har udgivet biografier om Martin Luther King og John F. Kennedy. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og har ved siden af virket som forfatter blandt andet udarbejdet en række forfatterportrætter til radioen samt skrevet artikler til aviser og tidsskrifter.

  • af Hans Kaarsberg
    79,00 kr.

    I takt med at civilisationen udviklede sig med rasende fart, måtte mere traditionelle samfund enten tilpasse sig eller forsvinde. Nomaderne i det nordligste Skandinavien havde boet rundt omkring i Lapland i hundredvis af år, men i løbet af 1800-tallet mærkede også de, at deres levevis blev truet.I slutningen af 1890’erne rejser den danske læge Hans Kaarsberg til det svenske Lapland nord for Polarcirklen. Han fortæller om livet blandt de sidste nomader, om deres familieforhold, deres afhængighed af naturen, og hvordan deres liv er indrettet, så det passer med årstidernes skiften. Bogen giver et spændende indblik i de sidste nordiske nomaders liv.Hans Kaarsberg (1854-1929) var en dansk læge og forfatter, der stod bag en lang række bøger og afhandlinger. Han skrev mange romaner og noveller samt rejsebeskrivelser og studier over folkeslag, han stiftede bekendtskab med på sine rejser ud til civilisationens afkroge. Blandt Hans Kaarsbergs mest kendte værker finder vi fortællingerne "Sort og Rødt", "Dårlige tider", "Vildt og tæmmet" samt rejsebeskrivelserne "Gennem stepperne" og "Nordens sidste nomade".

  • af Jacques Blum
    79,00 kr.

    Op igennem 1970’erne og 1980’erne voksede interessen for flygtninge og indvandrere i det danske samfund. Samtidig skete der en polarisering mellem dem, der forholdt sig kritisk til "de fremmede", og dem, der kaldte sig flygtningevenner.Jacques Blums bog fra 1986 belyser en række aspekter af indvandringen og synet på den i 1980’ernes Danmark. Hensigten er at klarlægge, hvorfor nogle mennesker ser indvandringen som et problem, og hvad man kan gøre for at ændre dette syn.Jacques Blum (1945-2012) var en dansk kultursociolog. Efter sin kandidat i kultursociologi var han blandt andet ansat ved Københavns Universitet, RUC og Lunds Universitet. Blum var i en årrække talsmand for Det Mosaiske Trossamfund, ligesom han i mange år var en prominent debattør om Israel og jøder.

  • af Torvald Sund
    49,00 kr.

    Samerdrengen Anselm bor sammen med sin familie i Nordnorge, hvor de lever et traditionelt liv som hyrder af en rensdyrflok. Da de nye kalve er blevet født, henter Anselms far dem ned fra fjeldet, så de kan blive øremærket. Anselm har glædet sig til at være med til det, men da han finder ud af, at han skal skære mærket ind i kalvenes ører med en skarp kniv, bliver han bange og synes, det er synd for dem.Torvald Sund (f. 1952) er en norsk forfatter og dramatiker, der står bag flere børne- og ungdomsbøger, skuespil og filmmanuskripter. Han har vundet flere priser for sine bøger heriblandt Ole Vig-prisen i 1985 samt Nynorsk barnelitteraturpris i både 1982, 1991 og 2002.