LGBTQ+ / bøsser og lesbiske
-
104,99 kr. Navigating lesbian life? From tackling Lesbian Bed Death and strap-ons to handling workplace microaggressions and discovering your second family, Helen Scott, your lipstick femme in chief, is here to lead the way to Gay Town.Dive into this part-memoir, part-guide, and embrace the the highs and lows of navigating lesbian life in the modern world. Candid, wise, bold and hilarious - it's time to reclaim the L in LGBTQ+.A lesbian self-help guide with chapters on coming out, enjoying a healthy sex life, navigating your sexuality in the workplace and more, "Live, Laugh, Lesbian" is the ideal read for anyone with questions about the queer experience.© 2023 Helen Scott (P)2024 Saga EgmontHelen Scott is a presenter, broadcaster, content creator and ambassador for the lesbian community. She’s hosted variously on BBC Radio, ITV and Virgin and writes a regular column for Gay London Life.
- Lydbog
- 104,99 kr.
-
68,99 kr. ”’Nå, har du tænkt over det?’ spurgte han.Skulle jeg lyve og sige nej? Være cool og lyde som om jeg var vant til at møde bønder der ville indgå slavekontrakter med mig rundt omkring i byens parker?Jeg var endnu herre over min egen krop. Jeg havde friheden til at sige, at han var et sindssygt røvhul der kunne skride ad helvede til og bagefter vælte tilbage i mine varme dyner og glemme alt.Jeg kunne mærke respekten og ydmygelsen krible under huden ved lyden af hans stemme. Jeg var allerede indfanget af hans løfter.””Pulvermanden” tager os med ind i bøssemiljøet i København i 1980’erne, hvor grænserne hele tiden flytter sig, og frygten for AIDS altid lurer under overfladen i de flygtige og spændende seksuelle møder. I sin søgen efter ekstase indleder X et forhold til en sadist, som vækker skræmmende og pirrende følelser og behov i ham. Er den ultimative nydelse betinget af total overgivelse til den mand, man tilbeder?”Pulvermanden” væver et lag af historier om livet som bøsse i 1980’ernes Europa sammen med X’s personlige fortælling. Romanen udkom første gang i 1986.Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug og menneskeopfattelse og har desuden et seksuelt explicit sprogbrug.Elo Erik Sjögren (f. 1954) er en dansk forfatter, manuskriptforfatter og danser, som både har skrevet romaner, teaterstykker, filmmanuskripter og hørespil. Han er uddannet danser ved Det Kongelige Teater og har optrådt på scener over hele verden. Han har skrevet skuespil og danseværker, der er blevet opført på blandt andet Det Kongelige Teater, Aarhus Teater og Fiolteatret. I 1986 debuterede han med romanen ”Pulvermanden”, der blev efterfulgt af en perlerække af anmelderroste værker.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. ”Tidens interesse for den nye psykologi og psykoanalyse har også sat sine spor i mytedannelserne, en lesbisk var fra nu af både en kvinde, der var standset i sin udvikling som kvinde ved moderfiksering, men også en, der led af penismisundelse, hvilket også skulle betegne heteroseksuelle kvinder. Fra den dag psykologien blev gjort til ny folkereligion, kunne en lesbisk ikke være lesbisk uden at hendes fortid blev endevendt og trukket frem i lyset og kaldt traumatisk og udnævnt som årsagen til hendes ’afvigelse’.”Der har altid været holdninger, fordomme og ikke mindst myter om lesbiske. Nogle er så grove, at det stikker i øjnene at læse dem sort på hvidt i dag, mens andre lever i bedste velgående. Karin Lützens artikel fra 1980 beskriver disse myter og deres opståen og afliver dem med fakta og oplyste holdninger. Artiklen koncentrerer sig om myter og fordomme om lesbiske i årene fra cirka 1600 til 1945 og tager udgangspunkt i, hvordan de er beskrevet i skønlitteratur, idéhistorie og kulturhistorie.Karin Cohr Lützen (f. 1952) er dansk forfatter og siden 1996 lektor på RUC. Hun er uddannet mag.art. i nordisk folkemindevidenskab fra Københavns Universitet i 1985, og var dernæst stipendiat ved Center for Kvinde- og Kønsforskning, hvorfra hun fik sin ph.d.-grad i 1992. Hun har beskæftiget sig med kvindehistorie, seksualitetshistorie, familiehistorie, filantropihistorie, urbanitetshistorie og indvandringshistorie og formidlet sin forskning gennem bøger og artikler, der er skrevet i et sprog, som gør dem interessante og tilgængelige for lægmand såvel som fagpersoner.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
111,99 kr. Hannah Martin hat einen ungewöhnlichen Beruf: Sie ist professionelle Kuschlerin. Während sie gern die Bedürfnisse ihrer Kunden nach platonischem Körperkontakt erfüllt, hat sie im Privatleben noch niemanden zum Ankuscheln gefunden.Winter Sullivan sucht nicht nach der großen Liebe. Sie ist ein unnahbarer Workaholic und daran gewöhnt, alle mit ihrer eisigen Fassade auf Abstand zu halten. Lieber würde sie sich Zahnstocher unter die Fingernägel rammen, als zu kuscheln, und schon gar nicht plant sie, je mit jemandem zusammenzuleben.Als Winters Vater stirbt, hinterlässt er ihr eine letzte Überraschung: Sie soll gemeinsam mit Hannah, einer wildfremden Frau, ein Haus erben. Doch die Sache hat einen Haken: Um ihr Erbe anzutreten, müssen sie zuerst zweiundneunzig Tage lang zusammenleben.Winter ist entschlossen, ihre Rivalin nicht zu mögen, merkt aber rasch, dass Hannah anders ist als erwartet.Dank eines witzigen Fußmattenkriegs, einer Kuschelherausforderung von Winters Halbschwester und eines Kusses an einem ungewöhnlichen Ort beginnt Winters schützende Eisschicht langsam zu schmelzen.Kann womöglich nicht nur Kuscheln, sondern sogar Liebe im Erbe inbegriffen sein?Jae wuchs im Weingebiet Süddeutschlands auf. Schon als Kind war sie immer mit der Nase in einem Buch anzutreffen, was ihr den Spitznamen »Professor« einbrachte. Im Alter von elf Jahren begann sie dann mit dem Schreiben eigener Geschichten. Seit 2006 schreibt sie hauptsächlich auf Englisch.Bis im Dezember 2013 arbeitete sie als Psychologin, gab dann aber ihren Beruf auf, um Vollzeitschriftstellerin und Teilzeitlektorin zu werden. In ihrer Freizeit liest sie nach wie vor gerne, frönt ihrem Eiscreme- und Schreibwarenfaible und schaut viel zu viele Krimiserien.
- Lydbog
- 111,99 kr.
-
69,00 kr. "Jeg kunne mærke, at der var nogle følelser i mig, som havde været lagret, som pludselig begyndte at komme frem. Som man siger: ens fortid indhenter altid én. Det gik op for mig, at jeg ikke bare kunne fortsætte med at lukke af for en så væsentlig del af mit liv. Det handler også om, hvordan man er overfor andre, i mit tilfælde Steen, som jeg bor sammen med. Han er min mand, min bedste ven og ham som betyder mest for mig. Jeg havde det utroligt dårligt med at lyve om min seksualitet og ikke turde stå ved den person, jeg elskede allermest." - Stig EllingEn lang række kendte og ukendte danskere deler ud af deres erfaringer med at være LGBTQ+-person i Danmark. De fortæller både om, hvordan det var at springe ud, andres fordomme eller accept, og hvad deres seksualitet har betydet for deres liv og syn på sig selv. Bogen indeholder interviews med både transkønnede, biseksuelle, lesbiske, bøsser og et voksent regnbuebarn."Det er kærligt ment" udkom første gang i 2013.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. ”For de fleste er det i hverdagen blevet nemmere at være bøsse og lesbisk. Alligevel er der fortsat ’små øer’ i samfundet, hvor intolerancen og fordommene over for homoseksuelle desværre stadig trives i bedste velgående. Det er lige fra, hvordan stemningen i omklædningsrummet i det mandlige heteroseksuelle fodboldmiljø kan være, til grupper og sekter af kristne, som ikke kan acceptere, at deres naboer er bøsser og lesbiske.”Der er gjort meget for at forbedre rettighederne for LGBT-personer de sidste år, men mange steder halter udviklingen stadig. En lang række danskere står frem med deres egne oplevelser af at være LGBT-person i Danmark. Nogle kendte danskere fortæller åbent om, hvordan det er blevet taget imod, at de er sprunget ud offentligt. Det er dog ikke alle de interviewede, der står frem med navn. Nogle kommer nemlig fra miljøer, hvor det selv i det 21. århundrede kan være direkte farligt at stå ved sin seksualitet.”Må jeg være fri” bringer interviews med blandt andre skuespiller Hans Pilgaard, journalist og forfatter Lise Nørgaard, håndboldspiller Camilla Andersen og LGBT-personer med anden etnisk baggrund end dansk. Bogen udkom første gang i 2015.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
-
69,00 kr. Som det første land i verden indførte vi her i Danmark i 1989 det registrerede partnerskab og gav bøsser og lesbiske mulighed for at få papir på hinanden. Det blev ikke kun et gennembrud i forhold til, at LGBT+ personer blev accepteret og fik flere rettigheder her i Danmark. Det registrerede partnerskab blev nemlig samtidig startskuddet til, at mange andre lande har forbedret forholdene for LGBT+ personer. Men hvad betyder de juridiske og politiske fremskridt, der er sket, så - for LGBT+ personer? Har det gjort det lettere for dem i hverdagen, på arbejdspladsen, i fritiden osv. at leve det liv, de vil og elske den, de gerne vil?Det er det, "Ret til kærlighed" handler om. De medvirkende er i alderen fra 19 år til 76 år. De fortæller om, at kampen har flyttet sig til ikke længere kun at handle om ligestilling i forhold til seksualitet, men til at være en kamp om at have lige muligheder, uanset kønsudtryk og kønsidentitet. Unge taler i dag om flydende køn og flydende seksualitet. Det handler om frisættelse fra kønnet, så man selv kan definere sine normer og værdier."Ret til kærlighed" udkom første gang i 2019.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
49,00 kr. "Vi skrev i Danmark verdenshistorie tilbage i 1989, da vi som det første land i verden gav par af samme køn mulighed for at få papir på hinanden – kaldet registreret partnerskab.Fra først at være opfattet som en trussel og senere som outsidere fik bøsser og lesbiske med indførelsen af det registrerede partnerskab herhjemme for første gang samfundets accept og anerkendelse. Det var endelig gået op for politikerne, at homoseksuelle også lever sammen og har brug for grundlæggende juridiske rettigheder som alle andre i samfundet.""Partnerskab. Historien om homoægteskaber" fortæller om de store fremskridt i Danmark inden for homoseksuelles rettigheder, fra man fik mulighed for at gifte sig med en person af ens eget køn i 1989, frem til 2014. I bogen udtaler fremtrædende danskere sig om deres oplevelse af at være homoseksuelle i Danmark, og hvordan forholdene har ændret sig siden de sprang ud og frem til 2014, hvor bogen udkom første gang.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
Fra 69,00 kr. ”Han er ikke klar over, han er homoseksuel, men han kan godt huske, hans adoptivmor siger noget om, at han er anderledes end sine kammerater. Men det tillægger Axel ikke større betydning, selv om han godt selv ved, at han opfører sig anderledes end de andre drenge.Hverken i barndomshjemmet eller i hans families omgangskreds taler man om seksuelle spørgsmål. Det er altid noget med, at nogen er ’kommet med storken’.”Axel Axgil skrev verdenshistorie i 1989, da han og Eigil Axgil som det første par i verden indgik registreret partnerskab. Som 96-årig fortæller han om sit usædvanlige liv som forbillede for flere generationer af homoseksuelle, udskældt og fængslet af et uforstående samfund og hyldet som frygtløs aktivist. Bogen beskriver privatpersonen Axel såvel som den offentlige person, der har gjort så meget for homoseksuelles rettigheder gennem det tyvende århundrede og op i det nye årtusind.Bogen udkom første gang i 2012.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
-
49,00 kr. "Tidligere drejede kampen sig om at kunne få lov til at leve som homoseksuel, og her var seksualiteten i fokus. I dag har miljøet ændret sig fra homomiljø til LGBTQ-miljø. Q’et står for queer.Det store slag gælder nu om at kunne få lov til at definere og designe sit eget køn på den måde, man nu har lyst til. En kamp fra seksualitet til identitet. Noget, der blandt andet viser sig tydeligt i de transkønnedes aktuelle kamp på ordentlige levevilkår.""Da vi fik ret" tager os med på en tur gennem de mange forskellige miljøer danske LGBTQ-personer bevæger sig i og dykker også ned i store, historiske begivenheder inden for LGBTQ-miljøet. Bogen viser os de forskellige steder, hvor LGBTQ-personer mødes, og den fortæller, hvordan homo- og LGBTQ-kulturen har udviklet sig gennem årene. Den beskriver den vigtige identitetskamp, mange kæmper for at blive anerkendt som dem, de er, selv når de ikke passer ned i det heteronormative samfunds kasser.Bogen udkom første gang i 2016.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
99,00 kr. "Ordet ’homoseksualitet’ er konstrueret i 1869, men havde nogle forgængere. I Danmark brugtes disse ældre ord sjældent generisk og i en form, som betegner en kategori eller en bestemt type af mennesket. Fra omkring 1830 blev ’pæderast’ anvendt af og til, og i anden halvdel af det 19. århundrede – omkring hundrede år efter, at det var taget i almen brug i Paris – blev det formentlig lidt mere almindeligt brugt i Danmark."Der har gennem historien været næsten lige så mange navne, som der har været fordomme om homoseksuelle. Med sit omfattende tobindsværk tager Wilhelm von Rosen os med gennem den danske bøssehistorie og beskriver både de homoseksuelles vilkår samt samfundets, juristernes og lægernes syn på dem. Han beretter om lovene imod sex mellem mænd, og om hvordan disse har forandret sig gennem tiden. Han viser desuden, hvordan bøssernes selvopfattelse har ændret sig gennem tiden, og kaster lys over de store skikkelser inden for bøssehistorien.Bogen udkom første gang i 1993 som doktorafhandling på Københavns Universitet og er spændende læsning for alle, der interesserer sig for homoseksualitetens historie og kulturhistorie generelt.Wilhelm von Rosen (1941-2019), rigsarkivar, seniorforsker og dr.phil., var en af de højest respekterede forskere i homoseksualitetens historie i Danmark og var desuden en stor stemme i Bøssernes Befrielsesfront fra 1973-1977 samt medredaktør af Panbladet. Han udgav flere artikler og bøger om mandlig homoseksualitet igennem danmarkshistorien og er særligt kendt for sin doktorafhandling "Månens kulør. Studier i dansk bøssehistorie".
- E-bog
- 99,00 kr.
-
99,00 kr. "Alle de dømte i sagerne om omgængelse imod naturen mellem mænd, behandlet af Højesteret 1835-66, havde en meget beskeden social baggrund; de fleste hørte til på samfundets bund. Som bønderkarle, håndværkssvende, opvartere og tyende var knapt halvdelen noget hævet over de øvrige – forbedringshusfanger, fattiglemmer og vagabonder, mens én, Jens Jacobsen, var en fordrukken gårdmand. Kun omrejsende skuespiller Schjørslev var en smule hævet over almuen, men han var til gengæld alene ved sin levevej i en marginal social position."Der har gennem historien været næsten lige så mange navne, som der har været fordomme om homoseksuelle. Med sit omfattende tobindsværk tager Wilhelm von Rosen os med gennem den danske bøssehistorie og beskriver både de homoseksuelles vilkår samt samfundets, juristernes og lægernes syn på dem. Han beretter om lovene imod sex mellem mænd, og om hvordan disse har forandret sig gennem tiden. Han viser desuden, hvordan bøssernes selvopfattelse har ændret sig gennem tiden, og kaster lys over de store skikkelser inden for bøssehistorien.Bogen udkom første gang i 1993 som doktorafhandling på Københavns Universitet og er spændende læsning for alle, der interesserer sig for homoseksualitetens historie og kulturhistorie generelt.Wilhelm von Rosen (1941-2019), rigsarkivar, seniorforsker og dr.phil., var en af de højest respekterede forskere i homoseksualitetens historie i Danmark og var desuden en stor stemme i Bøssernes Befrielsesfront fra 1973-1977 samt medredaktør af Panbladet. Han udgav flere artikler og bøger om mandlig homoseksualitet igennem danmarkshistorien og er særligt kendt for sin doktorafhandling "Månens kulør. Studier i dansk bøssehistorie".
- E-bog
- 99,00 kr.
-
Fra 68,99 kr. ”Axel og Eigil var ikke kun kærester og delte bopæl. De havde også forretning sammen. Og de var formentlig de to første homoseksuelle mænd herhjemme, som skattevæsenet accepterede boede sammen. En af deres forretninger var et billedbureau, hvor de solgte billeder af 10 ad gangen. Mange havde nemlig spurgt, om der ikke kunne komme billeder af nøgne mænd i Vennen. Men det turde foreningen ikke, da man var bange for, at bladet så ville blive betragtet som pornografisk og dermed i sidste ende kunne risikere at blive lukket. Overskuddet fra billedbureauet blev givet videre til foreningen.”Gennem en række interviews skitserer Bjarne Henrik Lundis bøssernes danmarkshistorie. Blandt andet møder vi Axel Axgil, der tog det første skridt i den moderne kamp for homoseksuelles rettigheder, da han stiftede en forening for homoseksuelle mænd og senere blev medudgiver af bladet Vennen, som har spillet en stor rolle inden for homoseksuel kultur i Danmark. Bogen bringer interviews med en lang række fremtrædende homoseksuelle mænd og kvinder i alle aldre. Blandt andre møder vi Bjørn Lomborg, Uffe Elbæk, Klaus Bondam, Jim Lyngvild, Stig Elling, Dennis Kristensen, Uffe Buchard og Ole Henriksen.”Hvor regnbuen ender” udkom første gang i 2008.Bjarne Henrik Lundis er en dansk journalist, forfatter og foredragsholder. Han står blandt andet bag biografier om store danskere og har også udgivet bøger om LGBTQ+-personer og deres plads i den danske kultur- og samfundshistorie.
-
49,00 kr. "’Du elsker som en tøs, men det var dig selv, der ville.’Ja, han havde villet det, blot ikke på den måde. Nu var smerten blevet gammel og havde samlet sig til en klump i hans bryst. Han var glad for, at han ikke skulle se Leo igen. Han var glad for, at han ikke skulle konfronteres med flere nederlag."David Barnes driver gennem livet uden nogensinde at knytte sig rigtigt til noget menneske eller noget sted. Han finder trøst i armene på andre mænd, men når interessen for dem falmer, sidder han tilbage med den samme tomhedsfølelse og ensomhed, som han har følt hele sit liv.Martin Elmers roman fra 1965 følger Davids omflakkende, rodløse liv, som han forgæves forsøger at få til at give mening. Bogen tegner et spændende psykologisk portræt af en homoseksuel mand og hans position i samfundet i 1960’ernes Danmark.Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der både skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange år. Han skrev både børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
102,99 kr. "A provocative, raw, and soulful book... An unflinching and visionary read." - AttitudeRaw and stunningly written, Handrick takes us on a journey through his experiences as a gay working-class man, confronting the toxic narratives and myths that society has built up around masculinity, class, and sexuality.Much more than just a personal story, Handrick's book delves deep into the heart of a crisis facing the gay community today: a mental health epidemic that shows no signs of slowing down. With shocking statistics and hard-hitting research, Handrick reveals the dark reality of what it means to be a gay man in a world that still clings to outdated and harmful stereotypes.Yet despite the challenges, Handrick's message is one of hope. Through his personal struggles and his deep understanding of the root causes of the crisis facing the gay community, he calls on us all to come together and create a new conversation. A conversation that confronts the systemic inequalities and discrimination that should have never existed in the first place.If you're looking for a book that will challenge you, inspire you, and leave you with a renewed sense of hope, ´Difference is Born on the Lips´ is a must-read.Michael Handrick's work has been shortlisted for Penguin Random House's Write Now 2020 and Kit de Waal's anthology, Common People, and longlisted for the London Writers Awards, 2019. He has had features in Attitude and PYLOT, and his fiction pieces have been published in anthologies such as Litro, and shortlisted and longlisted for various competitions including the Creative Future Literary Awards (2018, 2020).
- Lydbog
- 102,99 kr.
-
49,00 kr. "I erindringen har jeg også bevaret den første vågnede erkendelse af, at en bydel med dens gader, huse og mennesker trak snævre grænser omkring min lilleputverden, samt så længe jeg blot forblev dér, kunne intet gribe forstyrrende ind i mine sorgløse drømmerier og urokkelige tro på, at fremtiden bestemte man selv over – akkurat som man bestemte, om man ville være brandmand eller lokomotivfører. Det var først, da jeg begyndte at gå i skole, at fremtiden blev et konkret begreb, noget man skulle vogte sig for at blive løbet over ende af."Martin Elmer ser tilbage på sin barndom på Vesterbro og Nørrebro som en del af en traditionel arbejderfamilie, hvor alle stemte på socialdemokratiet. Vi oplever mellemkrigstiden gennem øjnene på et følsomt og observant barn, inden Anden Verdenskrig bryder ud, da Martin Elmer er 10 år. Bogen skildrer fint og interessant Martin Elmers spirende homoseksualitet, som var et stort tabu og som førte til ensomhed og isolation. Glæden ved at skrive reddede ham gennem ungdommens sværeste tider og blev til sidst hans levevej."En by er også et landskab" udkom første gang i 1984 og er den første danske skildring af en ung dreng, der langsomt finder ud af, at han er homoseksuel. Bogen er udgivet som et historisk dokument med datidens sprogbrug.Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der både skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange år. Han skrev både børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. "Hvad man er seksuelt er i virkeligheden komplet ligegyldigt, det er, hvad man er som menneske, der tæller noget. Det kan derfor heller ikke regnes for nogen livskvalitet i sig selv at tilhøre en eller anden minoritetsgruppe. Men betegnende nok bliver ghettoerne forherliget som center for en selvstændig homoseksuel kultur. Hvad kommer sådan en idé af?""Ud af ghettoen" fortæller om aktivistgruppen og tidsskriftet "Vennen", der i årene 1949 til 1970 kæmpede for homoseksuelles rettigheder og for at informere resten af samfundet om, at homoseksuelle ikke var nogen, man skulle være bange for eller se skævt til. Martin Elmer var en af hovedkræfterne bag tidsskriftet, og gennem sine artikler og bøger gjorde han et imponerende stykke arbejde i at afmystificere de homoseksuelle og integrere dem i det bredere samfund.Bogen indeholder både artikler om konkrete aspekter af homoseksuelles liv og historie samt portrætter af fremtrædende homoseksuelle personer. Den udkom første gang i 1988 og er skrevet med samtidens sprogbrug.Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der både skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange år. Han skrev både børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
73,99 kr. Aus einer Bierlaune heraus nimmt Jac die ungewöhnliche Wette ihrer besten Freundin an: Sie soll deren Kollegin Lauren verführen und damit beweisen, dass sie wirklich jede Frau ins Bett kriegt. Dafür hat Jac genau einen Monat Zeit. Siegessicher startet sie ihre Mission, obwohl Lauren heterosexuell und verlobt ist.Doch Jac vergisst, dass aus Lügen selten etwas Gutes hervorgeht. Wird sie die Konsequenzen ihres falschen Spiels tragen müssen, wenn Lauren ihr auf die Schliche kommt? Oder wird Lauren das Blatt wenden?Born and raised in British Columbia, Canada, Lois grew up as an avid reader but didn’t begin writing until much later in life after a career in the Canadian Armed Forces. She’s the author of four novels, "Coming Home," "Broken Faith," "Kicker’s Journey," and "Walking the Labyrinth," two novellas, "Yak" and "Beyond and Begone," and a collection of short stories, "Assorted Flavours." She has also contributed short stories to several anthologies including "Spread the Love," "When the Clock Strikes Thirteen," "The Milk of Human Kindness: Lesbian Authors Write about Mothers and Daughters," and "Romance For Life." Her novel "Kicker’s Journey" won the 2010 Independent Publisher Book Award bronze medal, 2010 Golden Crown Literary Awards, 2010 Rainbow Romance Writer’s Award for Excellence, and 2009 Lesbian Fiction Readers Choice Award for historical fiction. "Kicker’s Journey" and "Broken Faith" (revised second editions) were published in print and e-formats in fall 2013 and "Coming Home" (revised third edition) will be re-issued in spring 2014.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
49,00 kr. "Der er intet mystisk ved homoseksualiteten. Det mystiske er, at moderne mennesker stadig betragter homoseksualiteten som en hemmelighedsfuld kult. Sandheden er, at intet menneske, tilhørende en minoritetsgruppe, har som den homoseksuelle i århundreder stået isoleret, unddraget ethvert fællesskab både med det eksisterende samfund og sine eventuelle følelsesfæller. Først inden for den sidste snes år har de homofile fået mulighed for at søge sammen i foreninger og meddele sig til hinanden i tidsskrifter.""Homofil – og hvad så?" er en statusopdatering for det homoseksuelle miljø i 1968. Bogen fortæller, hvordan det føltes at være homoseksuel i Danmark, og hvorfor nogle søgte tilflugt i et ægteskab med en kvinde for at slippe for de mange uretfærdigheder og fordomme, som homoseksuelle blev udsat for. Martin Elmer, der selv var homoseksuel og skrev en lang række bøger om emnet, giver et interessant og til tider brutalt indblik i livet som bøsse i Danmark og det stigma, det medførte."Homofil – og hvad så?" udkom første gang i 1968 og er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der både skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange år. Han skrev både børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. "Erik og jeg har sommetider diskuteret, hvor folk har deres besynderlige forestillinger om homoseksuelle fra. Det skyldes antagelig, at de fleste kun har mulighed for at komme i nærmere kontakt med homoseksuelle i deres ghettoer, og dér bryder de sig ikke om at komme. De møder homoseksuelle andre steder, men aner det for det meste ikke."Martin Elmer fortæller om sit forhold til kunstneren Erik, der ved bogens udgivelse havde været hans partner i 25 år. Bogen beskriver ikke bare det smukke kærlighedsforhold mellem de to mænd, men også de udfordringer og fordomme de har stødt på igennem tiden. Samtidig sporer man en positiv udvikling i danskernes syn på homoseksualitet og et håb om, at hele samfundet en dag vil få øjnene op for, at homoseksuelle i det store hele slet ikke er anderledes end den brede befolkning."Erik, men elskede" udkom første gang i 1987. Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprogbrug.Robert Cecil Martin Elmer Berg (1930-2008) var en dansk forfatter, der både skrev under navnet Martin Elmer og Robert C. Berg. Han var oprindeligt uddannet journalist, men debuterede allerede i 1949 som forfatter, hvilket blev hans levevej i mange år. Han skrev både børne- og voksenbøger samt artikler om samfundsforhold. Robert C. Berg var homoseksuel, hvilket han skrev om i fagbøger og artikler. I løbet af sin over 50 år lange karriere udgav han et væld af romaner, fagbøger og artikler, som skaffede ham stor anerkendelse og popularitet.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
73,99 kr. Die Großstadt hatte der Tierärztin Tess kein Glück gebracht. Von ihrer Freundin betrogen zieht sie frustriert zurück aufs Land in die Nähe des kleinen schottischen Dorfes, in dem sie aufgewachsen war, um sich an der Tierarztpraxis ihrer besten Freunde zu beteiligen.Auch Lady Susannah Karlson ist unglücklich. Zwar gehört der jungen Witwe das halbe Dorf, aber ihre Schwägerin tut alles, um Susannahs ehrgeizige Pläne, das große Anwesen zu modernisieren und einen Lebenshof für Pferde einzurichten, zu zerstören.Als Tess und Lady Karlson sich zum ersten Mal begegnen, prallen zwei Welten aufeinander. Aber dann ist es ausgerechnet Tess, die der arroganten Großgrundbesitzerin nicht nur erste Hilfe bei ihrem Lieblingspferd leistet, sondern immer mehr zum Gegenstand von Susannahs Gedanken wird. Langsam entwickelt sich zwischen den beiden Frauen mehr als nur eine Leidenschaft für Vierbeiner ...Lola Keeley is a writer and coder. After moving to London to pursue her love of theatre, she later wound up living every five-year-old’s dream of being a train driver on the London Underground. She has since emerged, blinking into the sunlight, to find herself writing books. She now lives in Edinburgh, Scotland, with her wife and four cats.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
111,99 kr. Popstar Leontyne Blake singt über die Liebe, doch eigentlich hat sie schon vor langer Zeit aufgehört, daran zu glauben. Frauen geht es immer nur um ihr Geld oder ihre Berühmtheit, nicht um sie selbst.Als ihr Vater einen Schlaganfall erleidet, kehrt sie in die Kleinstadt zurück, in der sie aufgewachsen ist.Dort lernt sie die Krankenschwester Holly Drummond kennen, die sich nicht von Leos Berühmtheit beeindrucken lässt. Das ist nicht das Einzige, was Holly von anderen Frauen unterscheidet. Sie ist asexuell und hat die Suche nach einer Partnerin aufgegeben. Kann mehr werden aus der zaghaften Freundschaft zwischen einer ausgebrannten Popsängerin und einer Frau, die kein Interesse an Sex hat?Jae wuchs im Weingebiet Süddeutschlands auf. Schon als Kind war sie immer mit der Nase in einem Buch anzutreffen, was ihr den Spitznamen »Professor« einbrachte. Im Alter von elf Jahren begann sie dann mit dem Schreiben eigener Geschichten. Seit 2006 schreibt sie hauptsächlich auf Englisch.Bis im Dezember 2013 arbeitete sie als Psychologin, gab dann aber ihren Beruf auf, um Vollzeitschriftstellerin und Teilzeitlektorin zu werden. In ihrer Freizeit liest sie nach wie vor gerne, frönt ihrem Eiscreme- und Schreibwarenfaible und schaut viel zu viele Krimiserien.
- Lydbog
- 111,99 kr.
-
73,99 kr. Die besten Filme schreibt das Leben selbst.Die Indie-Regisseurin Alex Levitin reist widerwillig nach Neuseeland, um den »geschmacklosesten Film aller Zeiten« zu retten, denn sie braucht das Geld. Es macht die Aufgabe nicht gerade leichter, dass sie an ihrem ersten Tag fast die örtliche Polizistin überfährt.Senior Constable Sam Keegan ist jedenfalls weder vom Film noch von der Hollywood-Crew begeistert, die in ihre Stadt eingefallen ist. Und schon gar nichts hält sie von der süßen Alex mit dem flotten Mundwerk und den lausigen Fahrkünsten.Doch als mysteriöse Vorfälle die Dreharbeiten gefährden, müssen sich die beiden Frauen zusammenraufen, um den Saboteur zu finden. Vor der atemberaubenden und zugleich chaotischen Kulisse des Filmsets lässt die Anziehungskraft zwischen Sam und Alex nicht lange auf sich warten.Lee Winter is an award-winning veteran newspaper journalist who has lived in almost every Australian state, covering courts, crime, news, features and humour writing. She is now a full-time author and part-time editor.Lee is a 2015 Lambda Literary Award finalist and Golden Crown Literary Society Award winner (The Red Files) and a 2016 Lambda Literary Award finalist (Requiem for Immortals).Requiem for Immortals also won a Golden Crown Literary Society Award and it won bronze in the mainstream 2017 Independent Publisher Book Awards for E-book Mystery/Thriller.In 2018, Shattered won a Golden Crown Literary Society Award for sci-fi/fantasy.Hotel Queens took out a Golden Crown Literary Society Award for Romantic Blend in 2021.She lives in Australia with her long-time girlfriend, where she spends much time ruminating on her garden, US politics, and shiny, new gadgets.Want to get in touch? Email: LeeWinterAuthor@gmail.com or visit www.leewinterauthor.com.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
149,00 kr. Mads Ananda Lodahls bog "Upassende opførsel" samler 50 tekster om køn og seksualitet og væver en dyb og grundig forståelse af queerteori og LGBT-historie sammen med Lodahls personlige erfaringer og refleksioner.Bogens længere essays kommer bl.a. omkring 4000 års global LGBT-historie, det danske sundhedssystems behandling af trans- og interkønnede, LGBT-personer i folkeskolen, forfølgelsen af bøsser under Hitler og i efterkrigstidens København, opfindelsen af ordet homoseksualitet i 1869, begrebet bromance, Ungdomshusets aktionskodeks før rydningen i 2007 og et 76 siders langt (forgæves) forsøg på at besvare spørgsmålet: Hvad er en mand?Derudover er der 10 interviews og en lang række kortere tekster med en blanding af personlige historier, kønspolitiske analyser og debatstof, og selvom nogle af emnerne kan være komplekse og nye for mange, er Lodahl aldrig akademisk eller indforstået i sit sprog. Han skriver med indsigt, humor og undren og en særlig blanding af sårbarhed, omsorg og indignation, og det stærkt personlige præg giver bogen et næsten skønlitterært sprog, der blander sig med historiske fakta, statistikker, letlæselige indføringer i indviklede teorier og overraskende politiske pointer.Mads Ananda Lodahl har længe været en stærk og original stemme i den danske køns- og seksualitetsdebat. Han har arbejdet med emnet siden 2003 og var medstifter af bl.a. Queer Jihad, Queer Film Klub og Copenhagen Queer Festival. Mads Ananda Lodahl er uddannet lærer, har studeret queerteori og konflikthåndtering og lever som forfatter, foredragsholder og konsulent.
- Lydbog
- 149,00 kr.
-
73,99 kr. Helens Welt ist eigentlich perfekt: Neben ihrer Karriere als Professorin in Oxford baut sie gerade ihr zweites Standbein als Cosy-Krimi-Autorin sehr erfolgreich weiter aus. Dass in ihrem Leben kaum Platz für Liebe und Beziehung ist, stört dabei nur selten. Doch dann tritt Rory in ihr Leben – und wirft alles über den Haufen, was Helen sich so mühsam aufgebaut ist. Denn Rory ist nicht nur viel zu jung, zu attraktiv und ihre Doktorandin, sie weckt auch nie gekannte Gefühle in Helen.Doch wie soll man zwischen Vernunft und Gefühl wählen, wenn das Herz sich doch eigentlich längst entschieden hat?Harper Bliss is a best-selling lesbian romance author. Among her most-loved books are the highly dramatic French Kissing and the often thought-provoking Pink Bean series.Harper lived in Hong Kong for seven years, travelled the world for a bit, and has now settled in the Belgian countryside with her wife, Caroline, and photogenic cat, Dolly Purrton.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
49,00 kr. Dette er historien om en kvinde, der blev en mand, og som turnerede rundt med en tis-let og en læderdildo, var lejesoldat, strømpemager og brutal ægtemand - alt sammen i 1700-tallets Tyskland. Catharina Linck (eller Anastasius Lagrantius Rosenstengel) var en person, som turde bryde samfundsnormerne og leve præcis som han/hun ville. På godt og ondt.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
43,99 kr. "Den här boken handlar om ordet lesbisk."Så inleder Tiina Rosenberg denna diskussion om terminologiska förändringar i språkbruket. Termen lesbisk härleds traditionellt till den grekiska ön Lesbos och poeten Sapfos akademi för unga kvinnor. Men vad har ordet kommit att betyda idag? Hur har dess socio-kulturella betydelse förändrats? Hur ser relationen mellan lesbisk och queer ut? Och hur ska vi resonera kring maktstrukturer, historiska och nutida, inom kvinnorörelsen? I L-ordet söker Rosenberg svar på de här komplexa frågorna genom intervjuer med kvinnor och transpersoner som på olika sätt medverkat i diskussionen kring genus och sexualitet i Sverige.Tiina Rosenberg är professor i teatervetenskap vid Stockholms universitet. Sedan debuten med Byxbegär (2000) har hon gett ut ett tiotal böcker berörande ämnen som feminism, queerteori, konst och teater.
- E-bog
- 43,99 kr.
-
103,99 kr. Una novela de auto ficción marica. Un viaje de migración de cama en cama.A punto de cumplir 30 años, Simón se traslada a vivir a Nueva York con muchas ilusiones, algunos remilgos y poco dinero. Con su labor de periodista como arma para codearse con las altas esferas y su perfil en Grindr como llave para divertirse con las bajas, Simón conocerá también a sus amigos Carlos y Tomás, cómplices en las mieles del hedonismo y los sinsabores de la emigración. Un camino luminoso de placer y sensibilidad en una ciudad donde el costumbrismo es sinónimo de frenesí y la infinidad de estímulos se parece quizá demasiado a la soledad.Mateo Sancho Cardiel (Zaragoza, 1983) es escritor, periodista y sociólogo. Adolescente rural con ansias de catar una gran ciudad, tras dedicarse al periodismo cinematográfico en Madrid durante seis años se trasladó a Nueva York, donde ejerció como corresponsal de la Agencia Efe entre 2013 y 2015. Su carrera, con la curiosidad y los afectos como hilos conductores, combina el ensayo La revolución asexual (2012) -finalista al premio Anagrama-, el espacio de humor culinario Cocina con Mateo (2016-2018) y la obra de teatro Anticlimax (estrenada en Manhattan en 2018).Actualmente trabaja como profesor de Sociología y Cine en la Universidad de la Ciudad de Nueva York y en el Pratt Institute, y ultima su tesis doctoral sobre homosexualidad y vejez.
- Lydbog
- 103,99 kr.
-
99,00 kr. "Jeg ved personligt, hvor ubehageligt og krænkende det er at blive overfaldet verbalt pga. min seksualitet. Men jeg tillader ikke mig selv at vedblive at være offer for en patetisk, primitiv og amoralsk hadefuld gerning. Jeg vil hellere gøre opmærksom på, at vi homoseksuelle krænkes oftere, end myndighedernes statistikker viser, og det er skræmmende at være så alene under overfaldet og stå alene med erindringen, at man tænker, hvad gjorde jeg forkert? Var overfaldet egentlig kun rendyrket had uden begrundelse?"I en række klummer om kønsidentitet og seksualitet udfordrer Jonathan Samuel de gængse forestillinger og fordomme om lgbt+-miljøet i Danmark. Jonathan Samuel, der selv er homoseksuel, fortæller råt for usødet om livet som seksuel minoritet i det heteronormative samfund og som en del af et minoritetsmiljø, der er præget af problematikker, som udenforstående ikke nødvendigvis forestiller sig.Gennem klummerne lærer vi miljøet at kende og kommer til at tænke reflekteret over, hvordan vilkårene er for seksuelle minoriteter i Danmark, og hvordan det er at være en del af et minoritetsmiljø.Jonathan Samuel er en dansk forfatter og klummeskribent. Han står bag bogen "Regnbuen bag facaden" fra 2021, som fortæller om livet i lgbt+-miljøet i Danmark.
- Lydbog
- 99,00 kr.
-
99,00 kr. Teksterne i denne antologi giver læseren et indtryk af, hvordan det kan se ud, når LGBT-personer selv skriver om forholdet mellem kirke og homoseksualitet/køn. Under titlen "Vi er også kirken – skitse til en regnbueteori" skriver syv teologer/præster med et fælles ønske om at vise, at de – selv om de ikke altid bliver hørt, indimellem bliver bedt om at være stille og ofte bliver talt om som nogle, der står og venter på at blive lukket ind i kirken – faktisk allerede er kirken.Flere af bidragsyderne har deltaget i kampen for først en kirkelig velsignelse af registreret partnerskab og sidenhen vielse af par af samme køn. Det har til tider været hårdt og nedslidende for dem, der gik forrest, og derfor var det en stor forløsning for dem og mange andre, da kampen blev vundet. Nogle udfordringer var dermed væk, men som teksterne afspejler, står andre stadig tilbage i dag.Med antologiens overskrift "Vi er også kirken" insisterer forfatterne på en plads og en stemme i kirken.Teksterne i antologien "Vi er også kirken" er skrevet af Anne-Birgitte Zoëga, Viggo Julsgaard Jensen, Irene Larsen, Lene Sjørup, Carina Wøhlk, Ib Bjørn Lauritsen og Mia Rahr Jacobsen.
- Lydbog
- 99,00 kr.