Kulturstudier og medievidenskab

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Bi Skaarup
    68,99 kr.

    Hvor kommer alle vores køkkenredskaber fra? Og hvordan gjorde man før, man havde alle de redskaber til rådighed? Køkkenet, som vi kender det i dag, har en stor udviklingshistorie bag sig, og det er netop, hvad bogen her vil belyse. Teksten, der er fra 1989, er Bi Skaarups specialeafhandling fra Aarhus Universitet og gør dybdegående rede for, hvordan inventaret i et køkken så ud og fungerede i den danske middelalder. Der gives et særegent indblik i vores kulturhistorie fra en usædvanlig vinkel.Bi Skaarup (1952-2014) var uddannet middelalderarkæolog, men specialiserede sig som madhistoriker på grund af sin dybe interesse for madkultur. Hun skrev adskillige kulturhistoriske bøger om madlavning og spisning historiske perioder som middelalderen og renæssancen. Tilmed holdt hun foredrag og kurser i historisk inspireret madlavning.

  • af Axel Nielsen
    68,99 kr.

    ”I det følgende bliver det i første række politikken, vi får med at gøre, og vi skal derfor blot nævne, at den for Aristoteles ikke blot er en spekulativ videnskab, der opstiller mål for samfundet, men tillige er en empirisk, byggende op på erfaringer, der er indhøstede fra andre lande. Historien kom derfor til at danne grundlaget for videnskaben, og de erfaringer, der herigennem høstedes, måtte da vise, hvad man søger i statsdannelsen.”Nationaløkonom og professor Axel Nielsen fortæller historien om, hvordan det statsvidenskabelige studium blev oprettet ved Københavns Universitet. Vejen var lang, før det gik op for folk, at studiet af politik og statens opbyggelse var værd at studere på universitetsniveau, og i løbet af bogen fortæller Axel Nielsen både om studiet af politik i det 16. og 17. århundrede, oplysningstiden og dens indflydelse på synet på politik og statskundskab og om selve studiets opbygning i den spæde begyndelse.Bogen udkom første gang i 1948.Axel Nielsen (1880-1951) var en dansk nationaløkonom og professor. Han blev uddannet dr.phil. i 1908 ved Københavns Universitet, hvor han senere blev først professor og så rektor. Axel Nielsen skrev en lang række bøger og afhandlinger om nationaløkonomi, statsvidenskab og samfundshistorie. Han var medlem af Videnskabernes Selskab, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og Dannebrogsmand.

  • af Johannes Steenstrup
    78,99 kr.

    Er menneskene i stand til at lære noget af historien? Var mennesket i oldtiden menneskeæder? Hvorfor husker et folk nogle begivenheder fra dets historie og vælger at glemme eller ignorere andre?”Fra fortid til nutid” stiller en masse spændende spørgsmål, der knytter sig til det enorme felt historie. Bogen fra 1891 er skrevet, så både lægmand og forsker kan være med, og handler om, hvordan forskellige folkeslag har fortolket deres egen historie gennem tiden, og hvilken rolle historiefortællinger har spillet hos dem.Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup (1844-1935) var en dansk historiker og professor ved Københavns Universitet og søn af naturforsker og zoolog Japetus Steenstrup. Han skrev en lang række bøger, artikler og afhandlinger om historiske emner. Han beskæftigede sig hovedsageligt med danmarkshistorien og særligt udviklingen af de jævne folks vilkår gennem tiden. Johannes Steenstrup opnåede flere hædersbevisninger og var både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad og fik endvidere Storkorset kort før sin død i 1935.

  • af Rikke Kier & Marie Østergaard
    68,99 kr.

    Dagens Lumos-afsnit er dedikeret til alletiders magiske objekt, nemlig Røverkortet - eller Maurauder's Map, som kortet hedder på engelsk. Kortet er interessant at granske nøje, fordi det spiller en central rolle i Harry Potter-serien og er meget mere end blot et magisk kort over Hogwarts.Først skal vi tale om, hvordan kortet er blevet til. Herunder kommer vi bl.a. nærmere ind på kortets magi, og hvordan det virker.Derefter zoomer vi nærmere ind på kortets ophavsmænd. Vi kommer bl.a. til at diskutere kortets navn, og hvilken ånd som kortet, via sit ophav, kommer til at repræsentere i historien.Til sidst samler vi trådene, når vi skal se på kortets funktion i historien og dets symbolske betydning. Her runder vi også de potentielle etiske overvejelser man måske kunne gøre sig, når man er bruger af Røverkortet.I Hedvigs hjørne diskuterer vi Biancas spørgsmål om Filchs rolle som Fuser på Hogwarts i seriens sidste bog.Inspiration til videre læsning:Marauder's Map | Harry Potter Wiki | FandomHarry Potter | The Marauder’s Map | Wizarding WorldHomunculus - WikipediaMarauder Definition & Meaning - Merriam-WebsterAlohomoraVar du også vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar på endnu mere magi?I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trådt ind på Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nærlæst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.Følg med på Facebook: AlohomoraFølg med på Instagram: alohomorapodRikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Hufflepuff.Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og arbejder som læsevejleder og gymnasielærer. Hun underviser i dansk og idræt. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Gryffindor.

  • af Jacob Nielsen
    48,99 kr.

    Revolutionær aktivist, journalist, martyr, forfatter, politisk filosof, digter.Til den cubanske nationalhelt José Marti klæber der sig mange substantiver, bedrifter og historier. Med et livslangt arbejde for Cubas frihed fra Spanien og social retfærdighed helt generelt, med et liv levet i eksil og en død i kamp mod overmagten, huskes han i dag som en af de vigtigste skikkelser i kamp mod kolonialismen og Latinamerikas kamp for en selvstændig identitet.Han var imidlertid også forfatter og digter. Og i den spritnye danske oversættelse af hans mest kendte digtsamling, Versos Sencillos, eller “Enkle Vers” fra 1891, finder vi en ægte bullionterning af hans mange idéer og talenter.Lyt derfor med, når vi sammen med forlæggeren af digtsamlingen, Lasse Yde Hegnet undersøger hvilken betydning José Martí spillede i Cubas revolutionskampe og nationale forståelse — og hvordan noget så på overfladen ufarligt som poesi og nogle ja, smukke enkle vers, kan indeholde en livslang modstandskamp?Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Så er julen nået hele vejen ind i strikkeskuret. Vi taler om kalendergaver, og om vi stadig giver vores børn små pakker hver dag. Vi taler også hjemmestrikkede gaver og hestegrimer og kalenderlys. Der bliver skrålet et par julesange, og vi ringer til vores helt egen Messias fra fyyyn.Glædelig jul fra Mens vi strikker.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Lichen Sclerose er en underlivssygdom, som de færreste taler om…men det gør vi i Mens vi strikker. For hvis ikke vi kan tale om alt det svære i strikkeklubben, hvor så?Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Jacob Nielsen
    48,99 kr.

    Hvordan hænger ulighed mellem mænd og kvinder sammen med kapitalismen? Hvordan relaterer de historiske heksejagter sig til nutidens ulighed mellem kønnene? Og hvilke kvinder blev mere præcist anset som hekse?Det er nogle af de mest centrale spørgsmål, som den italiensk-amerikanske filosof Silvia Federici undersøger i sin bog fra 2004, ved navn "Caliban og heksen”.Bogen er en blændende kritisk undersøgelse af, hvordan økonomiske og sociale systemer har formet kvinders liv op gennem historien. Her tager hun så tilsyneladende forskellige fænomener som fortidens heksejagter, kolonialismen, og spørgsmålet om hvor mange børn kvinder får, og påviser, at de hænger perfekt sammen med opbygningen af det kapitalistiske system og magt. De var nemlig alle en bevidst strategi for at kontrollere både kroppe og arbejde verden over.Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Vi fortsætter vores optakt til det amerikanske valg og går all in på USA. Hvad elsker vi og hvad holder vi mindre af ved det kæmpe store land. og hvilke minder har gjort størst indtryk.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Albert Reinholdt Østergaard spiller kontrabas og designer strik. Strikken fungerer som et konkret holdepunkt i kontrast til musikkens flygtighed. Og han skaber strikkeopskrifter til sange, han har skrevet, og resultatet er smukt, skal vi hilse og sige. Vi drikker rom og taler om cuba og smukke fejl. Og så er der for første gang live musik i strikkeskuret når Albert spiller, mens vi strikker.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Simon Kratholm Ankjærgaard & Tommy Heisz
    48,99 kr.

    I foråret 1967 var publikummet på spillestedet Soho på Bakken vidner til noget helt nyt. På et hvidt lærred bag orkestret dukkede der lys, farver og former op – musikken blev ikke bare noget, man hørte, men også noget, man så på. Sammen med historiker Morten Lander Andersen og Søren Danielsen, der var lydmand i slutningen af 1960’erne, fortæller vi historien om dengang musikken så lyset; om det psykedeliske lysshow , der landede i Danmark på sin vej fra Storbritannien og USA – og forandrede den måde, man oplevede musikken og verden på. Det er også historien om 1967 som et skelsættende år og om at alle sanser skulle aktiveres. Musik og kunst blev en totaloplevelse – og de psykedeliske lys skulle lyse længe over Danmark, også mange andre steder end på scenen.Værter: Tommy Heisz og Simon Kratholm AnkjærgaardGæster: Morten Lander Andersen og Søren DanielsenKlipper: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Jacob Dahl Rendtorff
    68,99 kr.

    Jean-Paul Sartre er en af det tyvende århundredes vigtigste filosoffer. Med udgangspunkt i hovedværket ”Væren og intet” (1943) beskriver Jacob Dahl Rendtorff Sartres syn på etik og frihed og undersøger desuden Sartres ideer om det autentiske menneskeliv, den eksistentialistiske etik og det komplicerede forhold mellem mennesker.Bogen "Jean-Paul Sartres filosofi" udkom første gang i 1998.Jacob Dahl Rendtorff (f. 1965) er professor MSO i ledelsesfilosofi og virksomhedsetik ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv på Roskilde Universitet. Han beskæftiger sig med emner som ansvar og etik, videnskabsetik, bioetik, sundhedsetik og retsfilosofi.

  • af Thomas Laub
    48,99 kr.

    Hvad vil det sige at være musikalsk? Er man musikalsk, hvis man har så god musikalsk hukommelse, at man kan spille en melodi på klaveret efter at have hørt den én gang? Er man musikalsk, hvis man nøjagtigt kan angive, hvilken tone der kommer frem, når en mand banker en hammer mod en sten? Er man musikalsk, når man kan læse musik fra bladet? Eller når man har et skarpt øre for falske toner?Den danske komponist og organist Thomas Laub peger på evnen til at frembringe, udføre og modtage musik som de tre vigtigste, når det handler om den musikalske sans. I denne bog giver han sit bud på, hvordan musikundervisningen bør tilrettelægges for at fremme den musikalske dannelse.Bogen udkom første gang i 1884.Thomas Linnemann Laub (1852-1927) var en dansk komponist og organist, som fik stor betydning for og indflydelse på dansk kirkemusik. Han var organist i København fra 1977, først ved Trinitatis Kirke og siden ved Helligåndskirken og Holmens Kirke. Hans argumenter for at kirkemusikken burde føres tilbage til sin oprindelige form fra tiden før år 1600 skabte voldsom debat i hans samtid.

  • - Et opgør med den negative myte om tv
    af Billy Adamsen
    48,99 kr.

    ”Alle kender situationen; det har været en hård dag på arbejdet, man kommer sent af sted og er lige ved ikke at nå at hente børnene til tiden i børnehaven. Kommer hjem, får smidt tøjet og skal til at forberede maden. Børnene er trætte, irriterende og kropumulige. De gider ikke noget; de gider ikke tegne, læse billedbøger eller noget som helst – de er, som amerikanerne så smukt kan sige det, ’a pain in the neck’.”Mange forældre vil kunne sige ja til, at de indimellem har brugt tv’et til at pacificere børnene, mens de selv var i gang med noget andet. Mange vil sikkert også genkende følelsen af dårlig samvittighed over at ty til tv’et som babysitter. Billy Adamsens bog fra 1994 gør op med forestillingen om, at tv skulle gøre børn dummere og mere passive. Han taler imod mange af datidens stemmer, der påstod, at det var dårligt for børn at se tv, og beskriver i stedet, hvordan tv’et kan bruges som et positivt redskab i en ellers stresset hverdag.”TV. En god babysitter” består af to forelæsninger holdt på henholdsvis University of California og Københavns Universitet. Bogen udkom første gang i 1994.Billy Adamsen (f. 1963) er en dansk forfatter, direktør og spindoktor. I 1996 blev han Danmarks første spindoktor, da statsminister Poul Nyrup Rasmussen ansatte ham som sin personlige rådgiver, og sidenhen har Billy Adamsen ligeledes været rådgiver for fagforbundene SiD og 3F samt den konservative økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Billy Adamsen har endvidere været direktør for ishockeyklubben Rødovre Mighty Bulls, været strategidirektør på kommunikationsbureauet Sylvester Hvid & Co., samt undervist på forskellige universiteter. Han er oprindeligt uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og massekommunikation og har en ph.d. i politisk kommunikation og ledelse. Han har skrevet en lang række bøger om politik, kommunikation og kultur.

  • af Marie Mikulová Thulstrup
    38,99 kr.

    ”Kierkegaards faglitteratur var fyldt med hans samtids problemer. Filosofien var ganske i den tyske idealismes vold, og dette var et udslag af dens frihed og uafhængighed, der kun i protestantismens rammer rigtigt kunne udfolde sig.”Marie Mikulová Thulstrup undersøger, hvordan Kierkegaard er blevet påvirket af de kristne mystikere med udgangspunkt i den litteratur, vi ved, han læste. Bogen præsenterer os for blandt andre Hegel, August Hahn, Baader og Adolph Helfferich. Den udkom første gang i 1980 i Kierkegaardiana.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.

  • af Johnny Thiedecke
    68,99 kr.

    Ethvert samfund, der er baseret på love og regler, vil have borgere, der ikke formår eller ikke ønsker at følge dem. Forbryder man sig imod samfundets love, er man per definition en forbryder. Men kan enhver blive forbryder, hvis omstændighederne er til det?Sådan spørger Johnny Thiedecke i bogen her, mens han fortæller om kriminalitetens udvikling i danmarkshistorien. Bogen handler også om, hvordan samfundets syn på forbrydere har ændret sig med tiden, og om hvordan man har behandlet forbrydere for at forhindre dem i at forbryde sig mod samfundet igen. I bogen spekulerer forfatteren desuden i, hvordan synet på kriminalitet og behandlingen af forbrydere vil ændre sig i fremtiden.Bogen ”Er vi alle forbrydere?” udkom første gang i 1996.Johnny Thiedecke (f. 1946) er dansk forfatter og lektor i historie. Han har udgivet en lang række undervisningsbøger til fagene historie, religion, samfundsfag og oldtidskundskab i gymnasiet. Thiedeckes viden spænder bredt, og hans mange bøger omhandler alt fra hekseforfølgelser og historiske sygdomme til hellig krig og oplysningstiden.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Robert Jensen Buhl, nyuddannet præst besøger strikkeskuret og svarer på spørgsmål om tro fra vores lyttere. Det bliver til gode svar på alt fra: hvad er trinitatis? til: Hvorfor Gud og Jesus overhovedet har en plads i det moderne samfund? Vi drikker portvin og synger Halleluja og vi finder selvfølgelig også ud af, om det er i orden at strikke i kirken.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Marie Mikulová Thulstrup
    48,99 kr.

    Når man læser Søren Kierkegaards værker, kommer man nemt til at stirre sig blind på den kristne indflydelse på hans filosofi. Han var imidlertid også meget optaget af de førreformatoriske mystikere og de spekulative idealister, og disses indflydelse ses overalt i hans værker, når blot man ser godt nok efter. Bogen undersøger blandt andet Kierkegaards forståelse af J.G. Fichte, Hegel og Franz von Baader. Den udkom første gang i 1977.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.

  • af Marie Mikulová Thulstrup
    48,99 kr.

    ”Søren Kierkegaards møde med pietismen er af gammel dato. Hans fader var præget af pietistisk fromhed, han besøgte den pietistiske herrnhutiske brødremenighed. Den pietistiske litteratur, som Kierkegaard ejede, f.eks. Johann Arndt, Johannes Gerhard, Spener og Terstegen, var antagelig i hvert fald delvis længe i familiens eje.”Søren Kierkegaard var påvirket af en lang række forskellige religiøse og filosofiske retninger. Pietismen var en af de første, han stiftede bekendtskab med, og den blev ved med at have indflydelse på hans tanker gennem hele hans liv. ”Kierkegaard og pietismen” er skrevet af Marie Mikulová Thulstrup og udgivet på Søren Kierkegaard Selskabet i 1967.Marie Mikulová Thulstrup (1923-2013) var en dansk-tjekkisk forfatter og forsker, der skrev en lang række bøger om teologi, filosofi og idehistorie. Hendes forfatterskab kredser især om Søren Kierkegaards filosofi og kristendomsforståelse.

  • af Jacob Nielsen
    48,99 kr.

    “Ved Havel-flodens bredder levede der, omkring midten af det sekstende århundrede, en hestehandler, ved navn Michael Kohlhaas, søn af en skolemester, et af sin tids mest retskafne og mest forfærdelige mennesker”.Sådan begynder den tyske forfatter Heinrich Von Kleist’s fortælling “Michael Kohlhaas”, hvor en ellers helt stille og rolig hestehandler bliver udsat for en uretfærdig behandling begået af nogen højere oppe i systemet.Både retskaffen og forfærdelig på en og samme tid er han, fordi Kohlhaas snart sætter alt på spil for at hævne sig, en retfærdighedskamp der spreder sig, og fører til et dødeligt væbnet oprør, der truer hele Tysklands stabilitet. En dans med død og ødelæggelse, som afføder ikke så få etiske spørgsmål. Baseret på en virkelighed historie fra 1500-tallet.Lyt med, når vi sammen med Christine Strandmose Toft - Phd ved Københavns Universitet - taler om den komplekse og fantastiske novella fra 1810, om grænseoverskridende hævn, og om grænseløs retfærdighed.Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    I gamle dage fik man lopper med i købet, når man var på loppemarked. I dag valfarter danskerne til markeder overalt i landet . Tænk hvis man kunne gøre et fund. Det er som at vinde i lotteriet, og så er det bæredygtigt. Dagens program handler om vores bedste fund og tips til markeder og kunsten at prutte om prisen.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Jacob Nielsen
    48,99 kr.

    Efter afslutningen på 1. verdenskrig, hvor over 20 millioner mennesker dør, er Europa og europæerne i chok. Hvad skete der rent faktisk? Hvad betød det? Og hvordan fortsætter man herfra?I den tyske litteratur bliver især to bøger kendt for at behandle krigen. “Stålstormen” af Ernst Jünger fra 1920, og “Intet Nyt fra Vestfronten” fra 1929, skrevet af Erich Maria Remarque.Men hvor Remarques i dag står tilbage som et dokument over krigens rædsler, som en antikrigsroman, der ønsker at vise hvor slemt det kan blive, så indeholder Jüngers bog på den anden side lange passager fyldt med ærefølelse og fascination for krigen, hvor fortælleren nærmere virker glad for at være blandt død og ødelæggelse.Lyt med, når vi sammen med professor emeritus Martin Zerlang læser 1. verdenkrig som patriotisk krigsdrøm og pacifistisk krigsdokument, og spørger, hvordan kan de være så forskellige?Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når vært Jacob Nielsen taler med oprørske og passionerede gæster om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.

  • af Ditte Hansen, Trine Gadeberg & Christiane Gjellerup Koch
    48,99 kr.

    Thea var digital konsulent, da hun blev ramt af stress ikke bare én, men hele tre gange. Det blev strikken, der hjalp hende igennem sygdommen og gav hendes hjerne en ny kickstart. I dag er hun så langt, at hun har udgivet en strikkebog med sine egne strikkedesigns. Thea er overbevist om at det er matematikken i strikken, der er nøglen, og hendes egne opskrifter er da også fuld af mønsterstrik , diagrammer og sirlige udregninger. Vi får hele historien i dagens episode.Mens vi strikkerPodcasten til dig der strikker, eller gerne vil strikke, eller bare lytte på nogen der taler mens de strikker. Ditte Hansen, Christiane Gjellerup Koch og Trine Gadeberg mødes i strikkeskuret og taler om alt fra sex og slåensnaps til sorg og armlængder. Men der bliver også strikket og talt om alt indenfor strik. For det gode ved strik er at man kan tale imens. I hvert et afsnit ringer de til deres strikkementor Ulla fra Fyn for at få gode råd og høre hvad hun går og laver.Du kan følge dem på Instagram @mensvistrikkerChristiane Gjellerup Koch er uddannet skuespiller fra skuespillerskolen ved Odense Teater.Christiane har medvirket i bl.a. i filmen “Ser du månen Daniel”, “Rose”, “Lykkelige omstændigheder” “Ustyrlig”. Bl.a. serierne “Karen Blixen Drømmeren”, “DNA”, “Carmen Curlers”, “Kastanjemanden “Hun har har de sidste 27 år arbejdet på diverse teatret i Kbh bl.a. Nørrebro teater og Det kgl teater.Ditte Hansen er skuespiller, manusforfatter, instruktør... og strikker.Uddannet ved Skuespillerskolen ved Odense Teater.Kendt fra Dansegarderoben, Ditte&Louise og Cirkusrevyen. Samt TV, film og teater gennem de sidste 25 år.Trine Gadeberg er entertainer, sanger, instruktør, podcaster og strikker.Er kendt fra diverse revyer rundt i landet hvor hun blandt andet optræder med karakteren Pelle som er en dreng på 5,5 år med et satirisk take på verden. Trine er også sanger og har medvirket i en lang række musicals gennem tiden, og er meget benyttet solist blandt de professionelle orkestre.

  • af Rikke Kier & Marie Østergaard
    68,99 kr.

    Hverdagen har indfundet sig på Hogwarts, og Harry må sande, at hverken den daglige undervisning eller fritiden er uden problemer: I timerne nærer eleverne både tvivl og mistro til hinanden og til lærerne, kimen lægges til en konflikt mellem Ron og Hermione, og Harry er tilmed afskåret fra at komme med på den allerførste tur til Hogsmeade, fordi Sirius Black stadig huserer.I dagens episode ser vi derfor nærmere på den skepsis, som pibler frem forskellige steder på Hogwarts: Vi diskuterer bl.a. Malfoys skepsis over for professor Lupus, vi dykker ned i Skævbens intensiverede jagt på Scabbers, vi diskuterer Hermiones skepsis over for spådomsfaget, og vi stiller skarpt på interaktionen mellem både Lupus og Harry og Lupus og Snape, da Snape leverer en højst mystisk eliksir til Lupus.Vi kommer bl.a. omkring følgende spørgsmål:• Hvorfor er Filch så skeptisk over for eleverne – og især Harry?• Hvordan bliver Neville mødt med skepsis både på Hogwarts og i sit hjem?• Hvordan møder Lupus Harry med alt andet end skepsis?Lyt med, og vurder selv, om der er grund til sund skepsis over for bl.a. lærere, kæledyr og Hogwartsreglementet!Inspiration til videre læsning:https://denstoredanske.lex.dk/skepticismeAlohomoraVar du også vild med Harry Potter-bøgerne, og er du klar på endnu mere magi?I ”Alohomora” læser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbøger og låser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trådt ind på Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nærlæst og nørdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.Følg med på Facebook: AlohomoraFølg med på Instagram: alohomorapodRikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Hufflepuff.Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idræt og arbejder som læsevejleder og gymnasielærer. Hun underviser i dansk og idræt. Hun bor i Odense, og hendes primære Hogwartskollegie er Gryffindor.

  • af Emma Libner
    48,99 kr.

    Maja gik i lang tid og troede, at hende og hendes partner var ligestillede, når det kommer til antallet af orgasmer, de hver især får, når de har sex sammen. Lige indtil nogen bad hende om at tælle dem.For Eva har det med orgasmerne aldrig været svært sådan rent praktisk. Vejen til at få dem har dog indimellem føltes lidt mekanisk, og det med at sige til og fra har heller ikke altid været lige nemt - og så er det altså alligevel blevet til en faket orgasme eller to.Som mand har Anton statistisk set the upper hand, når det kommer til det store orgasmeregnskab. Alligevel mener han, at der er grund til at lade sig inspirere af mange kvinders tilgang til sex.I dette afsnit af Sexpanelet stiller vi skarpt på orgasmekløften og spørger, hvordan både kvinder og mænd kan få mere ud af den sex, de har. Vi taler bl.a. om forskellige typer af orgasmer og veje til at få dem, om at kunne tale om sin nydelse uden at pege fingre, om hvad man kan gøre, hvis man kommer for hurtigt, og om slet ikke at kunne komme overhovedet. Og så er der selvfølgelig dømt klit-quiz!Lyt med, når Sexpanelet deler egne erfaringer og gode råd om det store O og besvarer 1.000-kroners spørgsmålet: Tæller multiple orgasmer under samme samleje som én eller flere orgasmer?!Og psst! I dette afsnit refereres der til TV2 Echo dokumentaren 'Kom du?'. Den kan du fange på TV2 Play!Har du et dilemma, som Sexpanelet skal tage op? Så kan du skrive anonymt til os her: https://bit.ly/sexpaneletUgens sexpanel: Anton Wrisberg, Eva Lilja Lund og Maja Kirstine Grønbæk ØiloRedaktør: Christian BennetsenIdé, klip og tilrettelæggelse: Emma LibnerMusik: Fewtile - HeatCoverbillede: Malene NeltingGrafik: Helga AskehaveSEXPANELETHvordan sexter man uden at krumme tæer? Hvad stiller man op, hvis naboens sexliv forstyrrer ens nattesøvn? Og er der overhovedet håb forude, hvis det viser sig, at cutien fra Tinder ikke kan finde klitten?!I Sexpanelet får du svar på de største og mindste spørgsmål og dilemmaer fra sengekanten, når Emma Libner hver uge inviterer tre gæster i studiet til en snak om alt det klodsede, skæve og mindre sexede, som kan opstå i soveværelset og i Tinder-indbakken.Lyt med, når Sexpanelet deler sjove anekdoter og tvivlsomme råd om alt fra dating til dirty talk!Emma Libner (f. 1994) er uddannet journalist og cand.mag. i Kultur og Formidling, og driver instagramprofilen @kh_underlivet.Hun er vært på podcastserien 'Kh Underlivet' og forfatter til bogen med samme navn. Derudover holder hun foredrag og rådgiver virksomheder om, hvordan de bedst imødekommer menstruerende personer i deres produktudvikling og forretningspraksis.

  • af Johannes Steenstrup
    68,99 kr.

    ”Den klassiske oldtids historie foregår inden for landene i Forasien og i kystlandene ved Middelhavet i Europa og Afrika. Selv en så vidtberejst mand som Herodot færdedes alene inden for dette område, og kun enkelte opdagere, ligesom også enkelte søfartsnationer, vovede sig uden for disse lande, men beretningerne om deres rejser er ofte af tvivlsom sandhed.”Hvordan har man gennem historien opfattet geografi og Jordens udformning?Hvad fik nogen til at tro nok på, at der fandtes så fjerne lande, at de turde begive sig ud på, hvad der kunne ende som en endeløs sørejse?Johannes Steenstrups lærebog fra 1910 beskriver opfattelsen af geografi helt fra oldtiden, hvor Platon fortalte om den enorme ø Atlantis, der sank i havet et sted i Atlanterhavet, nordboernes opdagelse af Island og Grønland i middelalderen, Columbus’ opdagelse af Amerika og Vitus Berings store nordiske ekspedition.Johannes Christoffer Hagemann Reinhardt Steenstrup (1844-1935) var en dansk historiker og professor ved Københavns Universitet og søn af naturforsker og zoolog Japetus Steenstrup. Han skrev en lang række bøger, artikler og afhandlinger om historiske emner. Han beskæftigede sig hovedsageligt med danmarkshistorien og særligt udviklingen af de jævne folks vilkår gennem tiden. Johannes Steenstrup opnåede flere hædersbevisninger og var både Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad og fik endvidere Storkorset kort før sin død i 1935.

  • af Kirsten Drotner
    68,99 kr.

    Unges hverdagskultur og æstetiske udtryksformer kredser i høj grad om billeder, musik og kroppens udfoldelser. Men hvorfor? Det giver Kirsten Drotner svar på i denne bog, hvor hun også undersøger, hvilke krav denne tendens stiller til pædagogikken og til alle dem, der arbejder professionelt med unge.”At skabe sig – selv” udkom første gang i 1995.Kirsten Drotner (f. 1951) er dr.phil. og professor emerita i medievidenskab ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Hendes forskningsområder er bl.a. mediebrug, børn og medier, digital kompetenceudvikling, mediehistorie, museumskommunikation samt børne- og ungdomskultur, og hun er forfatter og medforfatter til en lang række bøger og artikler om disse emner.

  • af Emma Libner
    48,99 kr.

    Da Noah (han/ham) som 15-årig vandt landets største sangkonkurrence, fik han masser af opmærksomhed og anerkendelse. Spejling var der derimod ikke meget af, da han senere tog navneforandring og åbnede op om sin transidentitet. I stedet søgte Noah ind i pornoens verden for at finde nogen, der ligner ham, at spejle sig i. Kir (de/dem) har også prøvet at føle sig alene om at hitte ud af det dér med køn. Som ung spejdede de efter mændene og kvinderne i sit liv og længtes efter at kunne performe køn lige så elegant som dem. I dag har Kir fundet hjem i sin egen kategori som non-binær og er desuden redaktør på den kommende udgave af Kvinde Kend din Krop. Og så er der Sara (hun/hende). Hun er sexolog, super sej og hjælper os i dagens afsnit med at navigere i alle de svære følelser, der knytter sig til vores allerinderste.En lytter søger fx råd til at anskaffe sig sit første stykke sexlegetøj - hun vil nemlig gerne spiffe sexlivet med kæresten op, men aner ikke, hvor hun skal starte, eller hvordan man bedst undgår røde kinder i sexshoppen?! En anden lytter beder panelet om hjælp til at håndtere sin lyst, der efter mange år på hormonprævention er blusset op for fuld smadder. For hvad gør man lige, når man er i et langt og lykkeligt forhold, men pludselig mærker lyst til andre? Sidst men ikke mindst hører vi fra en fyr, som har det lidt ubeslutsomt med, at et crush fra fortiden er flyttet ind i hans opgang. Skal han go for it og risikere akavede møder i vaskekælderen eller satse alt og invitere på rosé på altanen???Lyt med, når Sexpanelet kommer lytterne til undsætning og deler ud af deres bedste råd om kærlighed, sex og dating (og Harald Nyborgs bedrollere)!Har du et dilemma, som Sexpanelet skal tage op? Så kan du skrive anonymt til os her: https://bit.ly/sexpaneletUgens sexpanel: Noah Skaalum, Kir Thomsen og Sara AndersenRedaktør: Christian BennetsenIdé, klip og tilrettelæggelse: Emma LibnerMusik: Fewtile - HeatCoverbillede: Malene NeltingGrafik: Helga AskehaveSEXPANELETHvordan sexter man uden at krumme tæer? Hvad stiller man op, hvis naboens sexliv forstyrrer ens nattesøvn? Og er der overhovedet håb forude, hvis det viser sig, at cutien fra Tinder ikke kan finde klitten?!I Sexpanelet får du svar på de største og mindste spørgsmål og dilemmaer fra sengekanten, når Emma Libner hver uge inviterer tre gæster i studiet til en snak om alt det klodsede, skæve og mindre sexede, som kan opstå i soveværelset og i Tinder-indbakken.Lyt med, når Sexpanelet deler sjove anekdoter og tvivlsomme råd om alt fra dating til dirty talk!Emma Libner (f. 1994) er uddannet journalist og cand.mag. i Kultur og Formidling, og driver instagramprofilen @kh_underlivet.Hun er vært på podcastserien 'Kh Underlivet' og forfatter til bogen med samme navn. Derudover holder hun foredrag og rådgiver virksomheder om, hvordan de bedst imødekommer menstruerende personer i deres produktudvikling og forretningspraksis.

  • af Christian Lambek
    48,99 kr.

    ”Grundlaget, hvorpå den menneskelige erkendelses bygning hviler, er en historisk dannelse, udgående fra umiddelbare forskelsopfattelser og uvilkårlig oplevelseserindring, der samler sig til et umiddelbart tilværelsesbillede. De forskellige grundtræk af ulighed og forandring, tilværelsesbilledet rummer, kan ikke bevises, f.eks. at lærketriller udviser en toneskiften, og at lydbilledet sondrer sig fra synet af blå himmel eller grønne marker.”Hvordan opfatter vi omverdenen, og hvordan vurderer vi, om det vi ser, hører eller på anden måde sanser, er vurderet og opfattet korrekt? De spørgsmål stiller filosof Christian Lambek i sin bog ”Om vurderingsproblemet” fra 1921. Bogen tager udgangspunkt i de to store idealistiske filosoffer Immanuel Kant og Platon og deres tilgang til disse evigtgyldige filosofiske spørgsmål.Christian Lambek (1870-1947) var en dansk filosof fra Sønder Lem. Lambeks forfatterskab spænder fra de tidlige års lyrik og litteraturkritik til de senere års mere betydningsfulde værker om psykologi og politisk filosofi. Efter en årrække som skolebestyrer kunne han dedikere sin tid udelukkende til forfatterskabet og Det Retsdemokratiske Selskab, der dannede grundlag for partiet Danmarks Retsforbund efter første verdenskrig. I alt udgav Lambek mere end 40 værker på dansk, engelsk og svensk.

  • af Jacob Nielsen
    48,99 kr.

    Hvis du nogensinde har frygtet, at en syndig handling begået i dette liv, vil straffe dig i det næste, dybt nede i et helvede fuld af ild og mærkelige væsner, så er det muligt, at du har fået den idé fra “Dantes guddommelige komedie”.Udkommet for mere end 700 år siden, er det fortællingen om Dante, som, ledsaget af hans litterære helt Virgil og hans romantiske crush Beatrice, rejser igennem de tre katolske dødsriger: Helvedet, Skærsilden og Paradiset.Lyt med, når vi sammen med oversætter og forfatter Thomas Harder taler om den ekstremt indflydelsesrige bog, for at forstå, hvorfor Dante begiver sig ud på denne rejse, og hvordan bogen har påvirket vores egen forestilling om helvedet.Brændende BøgerLitteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.