Globalisering
-
111,99 kr. Los charlatanes de la era digital se cuelan todos los días en la actualidad informativa y cada vez es más difícil discernir la verdad entre las mentiras y las medias verdades. «Bullshit» es el ensayo que necesitamos para desenmascarar a los que manipulan los datos y se sirven del lenguaje científico para construir un discurso que no se ajusta a la realidad.Según proponen Carl T. Bergstrom y Jevin D. West, profesores de ciencias de la Universidad de Washington, debemos volver a aprender el arte del escepticismo y nos brindan con este ensayo las claves para destapar la desinformación y así lograr pensar con claridad en un mundo contaminado por las noticias falsas y los datos erróneos.Este audiolibro está narrado en castellano.Carl T. Bergstrom es un biólogo teórico y evolutivo que trabaja como profesor en la Universidad de Washington, donde imparte una asignatura sobre la investigación científica engañosa o de baja calidad y, en general, sobre la desinformación en la actualidad. En 2007 recibió junto con su padre el Premio al Innovador SPARC por sus trabajos en el terreno del acceso abierto, u open access.Jevin D. West es un profesor asociado en la Escuela de Información de la Universidad de Washington. Es cofundador del DataLab y dirige el Centro para un Público Informado (Center for an Informed Public). Entre sus intereses principales se encuentra la ciencia de la ciencia y la lucha contra la desinformación.
- Lydbog
- 111,99 kr.
-
69,00 kr. "Den nuværende landbrugskrise har sit udspring i Nordamerikas forenede stater i sidste halvdel af halvfjerdserne. Den øges ved Ostindiens, Australiens, Ruslands og Argentinas stigende tilbud af landbrugsprodukter i verdensmarkedet, og for bedømmelsen af dens karakter, som akut eller kronisk, er det nødvendigt at danne sig en opfattelse, navnlig af de nævnte landes stilling som producenter af landbrugsartikler."Arnold Fraenkel fortæller om landbrugskrisen i Danmark i slutningen af 1800-tallet. Krisen er af mange blevet glemt, men Arnold Fraenkels bog viser klart og tydeligt, hvor stor betydning den havde for landbrugslandet Danmark, mens den stod på.Arnold Sigfred Christian Thorald Julius Fraenkel (1851-1945) var en dansk politiker og økonomisk og socialpolitisk skribent. Han udgav en lang række bøger og foredrag om dansk politik og sociale forhold i slutningen af 1800-tallet og første halvdel af 1900-tallet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Globaliseringen river op i vores vante forestillinger om alt lige fra arbejde til velfærdsstat. Konkurrencepresset fra lande med billig arbejdskraft stiger for hver dag, erhvervslivet outsourcer produktion og servicefunktioner og mange brancher er økonomisk trængte. Hvad gør Danmark, stillet over for denne globale udfordring? Hvordan ruster vi os til det Innovationssamfund, som vi med stormskridt er på vej ind i? Hvad skal vi overhovedet leve af i fremtiden? I "En god idé - fik du den?" giver Ulrik Haagerup, med dagbladsbranchen og Nordjyske Medier som eksempel, sit bud på en vej ud af krisen.I Innovationssamfundet skal vi leve af at få idéer!Ulrik Haagerup (f. 1963) er journalist. Han er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986, og allerede i 1990 modtog han Cavlingprisen, Danmarks fornemste journalistpris. Siden har han bestredet store poster hos blandt andet Jyllands-Posten og DR."Det er dansk når det er allerbedst." – Morgenavisen Jyllands-Posten"Læs den før din folketingspolitiker." – Dagbladet Børsen"Omsider en vindmølle til mediebranchen. Ulrik Haagerup har skrevet en letlæst og til tider underholdende bog om sit syn på, hvad avisbranchen, erhvervslivet og for den sags skyld hele Danmark bør gøre for at videreudvikle sig." – Fagbladet Journalisten
- E-bog
- 79,00 kr.
-
44,99 kr. Die Globalisierung steht im Mittelpunkt vieler Diskussionen der Gegenwart. Ängste und Hoffnungen verbinden sich mit ihr: die wirtschaftliche, gesellschaftliche, religiöse und kulturelle Dynamik der zunehmenden weltweiten Verflechtung beschäftigt die Menschen und lässt sie nach Deutungsmustern suchen. Viele fühlen sich von der Komplexität überfordert oder befürchten die Zerstörung vertrauter Lebensverhältnisse. Auch die Philosophie kann und muss sich dieser Thematik stellen. Michael Reder fasst in diesem leicht verständlichen Hörbuch die wichtigsten Probleme, Themen und Begriffe prägnant zusammen: Auf die Darstellung einer philosophischen Ethik der Globalisierung folgen Beispiele wichtiger Denker, die sich mit der Globalisierung befasst haben - von John Rawls bis Jürgen Habermas.
- Lydbog
- 44,99 kr.
-
69,00 kr. "Måske skal vi ikke have vækst. Eller vi skal have en helt anden slags vækst, som ikke fører til højere forbrug af materialer og energi, og som ikke fører til forurening. Skal det være en vækst, som tværimod gør det muligt for os at reducere vores forbrug af ting?... Skal verdens meget store problemer løses, kræver det, at vi alle – både regeringer og mennesker – bruger penge på en anden måde. Vi skal prøve at finde af, hvordan vi kan få fuld beskæftigelse uden bare at producere mere og mere."Journalist og globaliseringsekspert Knud Vilby diskuterer i denne bog, hvor verden er på vej hen, hvilke udfordringer som den globale verden står over for, og hvordan vi må løse dem i fællesskab både for vores egne og fremtidige generationers skyld overalt på kloden.Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inde for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus.Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget adskillige priser og legater. Blandt andet kan nævnes Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Med udgangspunkt i tanzanianernes egne udsagn har journalist og globaliseringsekspert Knud Vilby skrevet en debatbog om det relativt unge lands udvikling og fremtidsudsigter. Men selv om Tanzania på overfladen ligner en afrikansk succeshistorie, er det samtidig også en fortælling om et land, der fanget i et globalt kapløb, hvor uligheden hersker på grund af de ens spilleregler mellem verdens fattigste og rige lande.Knud Vilby (f. 1942) er en dansk forfatter, journalist, redaktør, foredragsholder og samfundsdebattør. Knud Vilby har i mange år specialiseret sig inden for økonomiske, økologiske, sociale og arbejdsmarkedsrelaterede forhold nationalt som globalt, hvor Afrika har haft et særligt fokus.Knud Vilby været i spidsen for den danske UNESCO Nationalkommision, for Mellemfolkeligt Samvirke og Dansk forfatterforening foruden været aktivt medlem hos en lang række bestyrelser.Knud Vilby har modtaget flere priser og legater. Blandt andet Kristian Dahls Mindelegat, Columbus-Prisen, PH-Prisen og Carsten Nielsen Legatet.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. "Tænk, hvis de tager fejl! Tænk, hvis størsteparten af dem, der sidder med beslutningsmagten – de kloge og de rige, de intellektuelle og de professionelle, den såkaldte elite – tager grundlæggende fejl i deres vurdering af "fremmedhadet&" og det "nye højre" i Europa. [...] Tænk, hvis eliten har ladet sig fange i en fælde af vrangforestillinger. Og tænk, hvis denne fælde kan udløse en voksende konfrontation mellem de "elitære" og "populisterne", iscenesat som en gentagelse af en af de mest destruktive politiske konfrontationer i Europa i sin nyere historie har oplevet: Opgøret med nazismen. [...] Det er de spørgsmål, som denne bog søger at rejse."I "De overflødiges oprør – en trussel mod demokratiet?" stiller politisk journalist Erik Meier Carlsen spørgsmålstegn ved elitens verdens- og selvforståelse og forsøger at komme ind til kernen af nogle af de konsekvenser, globaliseringen har haft for den politiske udvikling og de europæiske borgeres levevilkår.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
149,95 kr. Kosmopolitten Sven Burmester samler med bogen En Verden Til Forskel tråden op fra sin store succes Fred og fare fra 2007.De tre civilisationer, Mellemøsten, Kina og USA, vil mere end nogle andre komme til at præge verden i fremtiden. Vi kender alle til disse civilisationer i overskrifter: Mellemøsten er præget af Islam, despoter og en økonomi baseret på olieindtægter, det kommunistiske Kina stormer frem og oplever massiv økonomisk fremgang, men har problemer med menneskerettighederne, USA er stadig verdens eneste tilbageværende supermagt, men har de senere år mistet troværdighed pga. af håndteringen af 'krigen mod terror'. Men hvad med den almindelige araber, kineser, amerikaner - hvordan ser de på tilværelsen?En Verden Til Forskel beskriver dagliglivet for en egyptisk, en kinesisk og en amerikansk familie. Den fortæller, hvordan livet former sig for de tre familier, om deres glæder og bekymringer, og om hvad de mener, fremtiden vil bringe dem. Bogen lægger vægt på forskellene mellem 'dem og os' og sæger derved at fremme forståelsen af 'de andre'. Den beskriver, hvilke forskelle, der er overkommelige, og hvilke vi må satse på at ændre, når de fremmede slår sig ned hos os, eller når vi i stigende grad rejser ud.OM FORFATTERENSven Burmester er tidligere vicedirektør i Verdensbanken og chef for FNs befolkningsfond i Kina. I forbindelse med sit arbejde har han opholdt sig i længere perioder i Egypten og Kina og er i dag bosiddende i Washington.ANMELDERNE SKREV"Bogen er skrevet ligefremt og veloplagt og med en stor viden om både makro- og mikroniveauet i de pågældende dele af verden. Han er skarp i pennen og hans personlige meninger om forholdene træder tydeligt frem. Det er en både interessant og lærerig måde at forstå sine globale medmennesker"- Bibliotek.dk"Sven Burmester har et solidt grundlag for at skildre disse familiehistorier, da han har boet alle steder som vicedirektør i Verdensbanken og behersker kinesisk og arabisk."- 4 stjerner, Jyllands-Posten
- Lydbog
- 149,95 kr.