Museumsvidenskab og kulturarvsstudier

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Abdi Hedayat
    39,00 kr.

    Hvordan foregår det egentlig, når man udgraver en dinosaur? Hør med i andet og sidste afsnit om Tristan Otto.Medvirkende: Abdi Hedayat, konservator og Peter C. Kjærgaard, direktør for Naturhistorisk MuseumProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrLyd mix og design: Jacob HeldtCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontI slutningen af februar 2020 bakkede en lastbil ind i gården til Geologisk Museum i København. I lastbilen var der et hav af kasser med en 66 millioner år gammel Tyrannosaurus rex. Det er første gang nogensinde, Danmark har besøg af en T-rex, og så er den endda købt af to danskere, som har opkaldt den efter deres sønner. Følg med i fortællingen om Tristan Ottos vej til Danmark – og konservatorens arbejde med at samle det fire meter høje og 12 meter lange skelet.Medvirkende: Abdi Hedayat, konservator og Peter C. Kjærgaard, direktør for Naturhistorisk MuseumProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrLyd mix og design: Jacob HeldtCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAbdi Hedayat er naturhistorisk konservator på Statens Naturhistoriske Museum. Han har blandt andet samlet det 66 millioner år gamle Tyrannosaurus Rex skelet, som man kalder Tristan Otto, og som er et af de mest komplette T-Rex skeletter i verden.

  • af Abdi Hedayat
    49,00 kr.

    I første afsnit kan du høre om fossilhandel, t-rex snack og hvordan det lyder, når man samler en dinosaur.Medvirkende: Abdi Hedayat, konservator og Peter C. Kjærgaard, direktør for Naturhistorisk MuseumProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrLyd mix og design: Jacob HeldtCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontI slutningen af februar 2020 bakkede en lastbil ind i gården til Geologisk Museum i København. I lastbilen var der et hav af kasser med en 66 millioner år gammel Tyrannosaurus rex. Det er første gang nogensinde, Danmark har besøg af en T-rex, og så er den endda købt af to danskere, som har opkaldt den efter deres sønner. Følg med i fortællingen om Tristan Ottos vej til Danmark – og konservatorens arbejde med at samle det fire meter høje og 12 meter lange skelet.Medvirkende: Abdi Hedayat, konservator og Peter C. Kjærgaard, direktør for Naturhistorisk MuseumProducer: Zissel Astrid Kjertum-MohrLyd mix og design: Jacob HeldtCover: Alek ModinRedaktør: Mette Hovmand-StillingProduceret af Talk Town, Story House EgmontAbdi Hedayat er naturhistorisk konservator på Statens Naturhistoriske Museum. Han har blandt andet samlet det 66 millioner år gamle Tyrannosaurus Rex skelet, som man kalder Tristan Otto, og som er et af de mest komplette T-Rex skeletter i verden.

  • af August Krogh
    39,00 kr.

    I mange tilfælde og især på museer og biblioteker er det vigtigt at kunne undgå eller i det mindste formindske støvfaldet. I artiklen "Om indretning af støvfri rum" forklarer den danske professor August Krogh, hvordan man skaber støvfri rum. Han gennemgår desuden de bedste materialer til filtrering og giver eksempler på, hvad sprækker og utætheder vil have af betydning for rummet.Artiklen er oprindelig udgivet i 1944.August Krogh – Schack August Steenberg Krogh – (1874-1949) var en dansk fysiolog og professor i zoofysiologi ved Københavns Universitet fra 1916-1945. I 1920 modtog han nobelprisen i fysiologi/medicin for opdagelsen af den kapillærmotoriske regulationsmekanisme. Han regnes blandt 1900-tallets største fysiologer og har skrevet flere bøger om fysiologi og medicin.

  • - Kig på urfolk, hvis du vil redde kloden
    af Christian Have
    78,99 kr.

    Der er sjældent vindstille omkring Rane Willerslev. Heller ikke da han som nyudnævnt direktør for Nationalmuseet gik i gang med at transformere nationens historieformidling med kedsomhedsknapper og provokerende udstillinger. Men Rane Willerslev er ikke en mand, der vender om på halvvejen, og næste mål er en gennemgribende ombygning af museet i Københavns hjerte, for at sikre det til fremtiden.På ekspeditioner i Sibirien har han befundet sig helt ude på kanten af livet, men det er også her, han har mødt de jæger-samlerkulturer, som med deres tætte forbindelse til en besjælet natur har sat sig størst spor i ham. Hos dem og i naturen ligger nøglen til det, vi har mistet i civilisationens navn – frihed, identitet og hele klodens trivsel.Rane Willerslevs egen længsel efter frihed har stået i modsætning til et stærk ønske om at have en familie. I dag er vildmarksliv derfor erstattet af jagt, som bidrager med stor symbolik. I troen på et efterliv ønsker han at blive begravet efter sibiriske traditioner, og også her spiller jagten ind. Der bliver hverken kiste eller hvide klæder, til gengæld skal bue og pil og alt hans andet vildmarksudstyr med på rejsen.Christian Have er forfatter, debattør, foredragsholder og indehaver af HAVE A/S, som er Skandinaviens største kommunikationsbureau på kulturområdet. Han har udgivet 10 bøger om kultur, kommunikation og nye, kreative partnerskaber på tværs af kultur- og erhvervslivet.

  • af Vilhelm Boye
    69,00 kr.

    I begyndelsen af 1800-tallet åbnede Det Kongelige Museum for Nordiske Oldsager for offentligheden, og det stod hurtigt klart, at en fuldkommen inventarliste over museets metalgenstande ville være et vigtigt middel til at sikre samlingen, da metalværdien ville kunne friste eventuelle tyve.Derfor udarbejdede arkæolog Vilhelm Boye denne komplette oversigt over museets metalgenstande fra bronzealderen og jernalderen, hvor alt lige fra smykker til brugsgenstande og våben bliver beskrevet ned til mindste detalje.Vilhelm Christian Boye (1837-1896) var en dansk arkæolog. Han arbejdede blandt andet ved Museet for de nordiske Oldsager, der senere blev en del af Nationalmuseet, foretog en række arkæologiske undersøgelser i marken og skrev flere mindre afhandlinger samt hovedværket "Fund af egekister fra bronzealderen i Danmark". Vilhelm Boye var desuden frivillig i krigen i 1864 og deltog i slagene på Als og ved Dybbøl.

  • af G Geschichte
    51,99 kr.

    Der Bauernkrieg – Deutschlands großer VolksaufstandIm Gegensatz zum weitverbreiteten Irrglaube sind die Auswirkungen des Bauernaufstandes von 1524 bis 1526 auch in unserer heutigen Gesellschaft noch erkennbar. Was damals wirklich geschah und wie dieser Aufstand zu einem der tragenden Momente der deutschen Geschichte wird, zeigt dieses Hörbuch. Es werden elementare Persönlichkeiten der damaligen Zeit beleuchtet und der Historiker Ulrich Niggemann zieht eine Bilanz darüber, was die Bauern wirklich erreicht haben.Die vielfältigen G/Geschichte Magazine entführen den Leser über alle Epochen hinweg von der Antike bis in die Neuzeit an die Schauplätze historischer Ereignisse. Lassen Sie sich mitnehmen auf die Raubzüge der Wikinger, in die Arena zum Gladiatorenkampf oder zu den großen Kriegsschauplätzen der Welt.