Litteraturstudier: skønlitteratur og forfattere
-
68,99 kr. George Sand (1804-76) – med det borgerlige navn Armandine Aurore Lucile Dudevant født Dupin – hører til de relativt få kvindelige forfattere, der har skaffet sig en plads i litteraturhistorien. Men for hende såvel som for hendes kvindelige kollegaer gælder det, at berømmelsen har en tvetydig karakter. Interessen har samlet sig om hendes personlige liv: de berømte elskere og venner, de oprørske meninger og vaner, alle afvigelserne fra det traditionelle kvindeliv. Til gengæld har man ikke interesseret sig synderligt for hendes litterære arbejde.I ”Frigørelse eller selvrealisering” kaster Lise Busk-Jensen lys over George Sands tidlige forfatterskab og redegør for de bevægelser i 1830’ernes samfund, der formede det. Bogen udkom første gang i 1981.Lise Busk-Jensen (f. 1944) er dr.phil i litteraturvidenskab og forsker i 1800-tallets europæiske kvindelitteratur og feministisk teori. Foruden egne forskningsartikler og bøger har hun bidraget til adskillige samleværker og antologier om litteraturhistorie, og i 2019 forsvarede hun sin doktordisputats med det omfangsrige og særdeles ambitiøse værk “Romantikkens forfatterinder 1-3”. I perioden 1981-2005 var Busk-Jensen en del af redaktionen af tidsskriftet K&K - Kultur & Klasse.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
48,99 kr. Merete Pryds Helle besøger partikelfysiker Jens Jørgen Gaardhøje i CERN i Schweiz. Her, dybt under jorden, ligger et 21 kilometer langs rør i en kreds, hvor partikler bliver slynget mod hinanden med enorm kraft. Sammenstødet skaber en temperatur på 2000 grader, forhold, der minder om tilstanden i universet, lige efter Big Bang. Eller Den store åbning, som Jens Jørgen Gaardhøje kalder skabelsen af universet, som vi kender det.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Mikkel Friis-Holm er flere gange kåret som verdensmester i chokolade. Han faldt i gryden, da han som ung kok arbejdede i Californien og mødte en mand med hjemmelavet mørk chokolade og brownies i lommerne. Mikkel Friis-Holm skaber den smag, han ønsker, ved at styre hele processen fra dyrkning af kakaofrugten, fermentering og ristning af bønnerne, til pladerne med chokolade ligger klar.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Gennem mere end 500 år sidder der hver nat en præst på taget af et tempel i Babylon og skriver ned, hvad der foregår på nattehimlen. Det bliver til de babylonske natbøger, et enormt dataindsamlingsprojekt i årene op til år 0 i vores tidsregning. Merete Pryds Helle taler med sin søn, assyriolog Sophus Helle, om de varsler, som babylonerne trak ud af deres observationer på himlen, en slags kommunikation med guderne.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I første del af 'Alt om Edgar Allan Poe' dykker vært Lise Lotte Frederiksen ned i Poes liv, og hvordan det, fra han var et barn, var præget af omvæltninger og tragedier. Derefter handler det om nogle af Poes mest ikoniske tekster såsom 'The Oval Portrait' og 'The Fall of the House of Usher'. Gennem teksterne fortæller Lise Lotte om, hvad der gør lige netop Poes skrivestil så unik.Alt om Edgar Allan PoeTag med vært Lise Lotte Frederiksen på en litterær rejse gennem en af de absolut største figurerer inden for den amerikanske litteratur. Edgar Allan Poe (f. 1809) er i dag anerkendt som en af pionerne inden for den gotiske litteratur og horror-genren, som opfinderen af detektiv historien, og som en mester i den korte fortælling.Lise Lotte Frederiksen dykker ned i forfatterens liv, arven efter Edgar Allan Poe og hans største værker såsom Huset Ushers fald (1939), The Tell-Tale Heart (1843) og The Raven (1845).Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I anden del af podcastserien undersøger Lise Lotte Frederiksen de forfattere, som har inspireret Edgar Allan Poe tilbage i begyndelsen af det 19. århundrede. Vi skal også høre om arven efter Edgar Allan Poe og altså om den indflydelse, som Poe har haft på litteraturen sidenhen. Det er bl.a. gennem Poes monumentale indvirkning på gyser-genren og gennem værker, der er kendt for at have lagt grundstenene for den moderne detektivhistorie.Alt om Edgar Allan PoeTag med vært Lise Lotte Frederiksen på en litterær rejse gennem en af de absolut største figurerer inden for den amerikanske litteratur. Edgar Allan Poe (f. 1809) er i dag anerkendt som en af pionerne inden for den gotiske litteratur og horror-genren, som opfinderen af detektiv historien, og som en mester i den korte fortælling.Lise Lotte Frederiksen dykker ned i forfatterens liv, arven efter Edgar Allan Poe og hans største værker såsom Huset Ushers fald (1939), The Tell-Tale Heart (1843) og The Raven (1845).Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Arkimedes har fået æren for at opfinde den første vandpumpe. Men ligesom med mange andre opfindelser, har han formentlig bygget på bidrag fra andre tidligere versioner og opfindere af pumper. Mange landvindinger er nemlig opstået flere gange i historien, forskellige steder i verden. Laila Zwisler fra DTU fortæller om, hvordan teknologien har udviklet sig og påvirket alt fra vores boliger til evnen til at føre krig.Vært: Merete Pryds HelleGæst: Laila ZwislerMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Den ældste skrifttype i verden kommer fra Mellemøsten omkring 3500 år før vores tidsregning og blev brugt til at holde regnskab med køb og salg af geder og korn. Små figurer i ler udviklede sig til stiliserede tegninger af dyr. Den såkaldte kileskrift voksede til et kompliceret system af tegn og betydninger, fortæller assyriolog Sophus Helle. I dag bruger vi igen tegninger, i form af emojis, til at hjælpe med at formidle vores budskaber.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Fåreuld og vævning var en væsentlig del af vikingernes succes med at erobre verden gennem handel og plyndring. Vikingernes skibe havde sejl, enorme stykker vævet uld, bearbejdet med tjære og fedt, så de kunne holde til saltvand og sol. Ulla Mannering, professor i forhistoriske tekstiler på Nationalmuseet, fortæller om det store arbejde, der lå i at samle, bearbejde og væve ulden.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Hvad var det, der skete med de allertidligste mennesker, som fik sat gang i vores sprog, opfindsomhed og samfundsdannelse? Den engelske arkæolog Steven Mithen har brugt sit liv på at danne teorier om, hvordan hjernen gik fra at være opdelt i tre separate kamre eller domæner, til at have en flydende kognitivitet. Sammensmeltningen af domænerne satte i løbet af et par tusind år gang i en voldsom menneskelig kreativitet på godt og ondt.Vært: Merete Pryds HelleGæst: Steven MithenMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
148,99 kr. Med det første bind af flerbindsværket Kærlighedens spøgelser giver Stig Dalager et eksistentielt portræt af den verdensberømte, jødiske forfatter Franz Kafka i lyset af hans barndom, ungdom og tidlige voksenår og også et signalement af hans originale værker og den stærkt brydningsfyldte tidsatmosfære over i ’det moderne’ før og efter århundredskiftet år 1900 i hans hjemby Prag og i Europa.Det sker i en udveksling med glimt fra den på mange måder lykkeligste tid i hans liv, hvor han som 39-årig og tuberkuloseramt i det kriseramte Berlin med begyndende gadekampe imellem kommunister og nazister i et kærlighedsforhold med Dora Diamant og under spartanske betingelser udlever sin drøm om et liv som fritskabende. Parrets vision er at forlade de betændte tilstande i Europa og emigrere til Palæstina, hvor de sammen vil åbne en mindre vegetarrestaurant i Jerusalem med Dora som kok og Kafka som tjener.Det første bind af Kærlighedens spøgelser tegner et billede af Kafka fjernt fra klichéen om den kun evigt plagede, skyldbetyngede og asketiske unge mand. Her er han til det yderste sammensat med sine momentvise angsttilstande, selvbebrejdelser, anti-autoritære, oprørske holdninger, tidlige visioner om verdens tilstand og sine forfatterdrømme, som han fastholder, og sin empati, sanselighed og urolige søgen efter et menneskeligt fællesskab og sin store erotiske, sportslige og kunstneriske appetit.Også den vekslende både blide og skarpe ironi og selvironi samt sorte humor i det personlige og det skrevne viser en anden Kafka.Stig Dalager, f. 1952, har skrevet 65 værker inden for alle litterære genrer, fortrinsvis romaner og skuespil. Hans romaner og skuespil er udgivet og/eller spillet i nu 41 lande, og hans roman om H.C. Andersen, Rejse i blåt, blev i 2008 nomineret til den fornemme britiske Impac Prize. I 2005 modtog Dalager den livsvarige hædersydelse fra Kunstfonden.
- Lydbog
- 148,99 kr.
-
48,99 kr. Det er mere end 500 millioner år siden, at mennesket og blæksprutternes evolutionære udvikling gik hver sin vej. Mens blæksprutten blev specialiseret til at jage under vand, blev mennesket dygtige til at bruge redskaber på land. Marinbiolog Katrine Worsaae har viet sit liv til at undersøge livet i vandet. Hun fortæller om blæksprutter der drømmer, klemmer sig ind i de mindste revner og smager på omgivelserne ved hjælp af deres sugekopper.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Merete Pryds Helle taler med astrofysiker Anja C Andersen om inspirationen til romanen Den store åbning. Om universet, som mennesker altid har gransket for at finde svaret på, hvem vi er og hvorfor vi eksisterer. I oldtiden skabte meteorsværme og solformørkelser panik. I dag behersker vi teknologien til at gå på Månen. Men hver gang vi måler på universet, bliver det større, fordi vi hele tiden bliver i stand til at måle mere.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. Merete Pryds Helle er taget til Bern i Schweiz for med egne øjne at se byens berømte klokketårn. Det var nemlig her, at fysikeren Albert Einstein i begyndelsen af 1900-tallet udviklede sin relativitetsteori. Omgivet af sporvogne, cafeer og kolleger funderede Einstein over begrebet tid og formulerede sine tanker om, at tid og bevægelse hænger sammen.Vært: Merete Pryds HelleMusik: Frej LevinProduceret af Diana Bach for Saga TalksDen store åbning'Den store åbning' er en anderledes videnskabspodcast, der i 10 episoder tager lytteren med ned i videnskabshistoriens fundament. Podcasten er en udvidelse af romanen ’Den store åbning’, der udgives på Lindhardt og Ringhof i efteråret 2024. Hvor romanen behandler store videnskabelige opdagelser og spørgsmål igennem fiktionen, er podcasten en præsentation af den omfattende research og videnskabsteori, der ligger bag romanens univers. I podcastserien genfortælles videnskabshistorien ud fra en særlig vinkel, nemlig al den viden og erfaring mennesket skal have for at bygge et sted som CERN – ikke kun hvad der tænkes på CERN, men hvad der helt konkret og materielt skal til.Merete Pryds Helle (f. 1965) har skrevet en lang række anmelderroste romaner, noveller og børnebøger. Hun har blandt andet vundet De Gyldne Laurbær og Politikens Litteraturpris. Pryds Helles seneste romaner skildrer en række nedslag i det 20. århundredes danmarkshistorie med afsæt i hendes egen families historie.
- Podcast
- 38,99 kr.
-
68,99 kr. J.P. Jacobsen (1847-1885) er en af de danske forfattere, der er oversat til flest sprog. Han har været højt værdsat af mange udenlandske forfattere, især inden for det tyske sprogområde – det gælder bl.a. Thomas Mann, Rainer Maria Rilke og Stefan Zweig. Men er Jacobsen, der døde i slutningen af 1800-tallet, stadig aktuel? Ja, mener Mogens Pahuus, der i denne bog analyserer ”Fru Marie Grubbe”, ”Niels Lyhne” og flere af Jacobsens noveller ud fra den tese, at J.P. Jacobsens forfatterskab er baseret på et filosofisk eksistentielt menneskesyn.Bogen udkom første gang i 1986.Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
78,99 kr. Længslen er et grundvilkår for mennesket. Vi oplever igen og igen på ny den uro, vi kalder trang eller higen. Igen og igen dukker en følelse af uopfyldthed op i os og sætter os i gang.Det er denne uendelighedslængsel, som Mogens Pahuus undersøger nærmere i sin bog af samme navn fra 1999. Han deler uendelighedslængslen op i to former – en drømmende, fantaserende længsel og en længsel med karakter af forventning – og beskriver begge gennem først en litterær analyse af værker af blandt andre Johannes V. Jensen, Tom Kristensen og Tage Skou Hansen og dernæst gennem en filosofisk analyse, hvor han går i dybden med menneskets forhold til kærlighed, natur, hverdagen, tid og rum.Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
98,99 kr. I slutningen af det nittende århundrede strøg det moderne gennembrud ind over det danske kulturelle, litterære og politiske landskab. Litteraturen blev mere end nogensinde før brugt til at udtrykke moralske og politiske holdninger, og grænserne mellem højre og venstre i dansk politik var skarpt trukket op.I ”Spredte studier” fra 1884 beskriver litteraturkritiker og kulturhistoriker H.S. Vodskov nogle af de vigtigste og mest indflydelsesrige skikkelser i dansk litteratur i 1800-tallet. Bogen fortæller blandt andet om Herman Bangs ”Realisme og realister”, en krise i Søren Kierkegaards liv, fritænkere og grundtvigske præster. H.S. Vodskov skitserer endvidere Vilhelm Topsøes forfatterpersonlighed, Georg Brandes kritik af den romantiske skole i Frankrig og A. Kiellands forhold til det litterære venstre.Hans Sofus Vodskov (1846-1910) var en dansk æstetiker, litteraturkritikker, religionshistoriker, oversætter og forfatter. Hans debuterede som forfatter i 1884 med bogen ”Spredte studier”, der indeholder en lang række af hans mest anerkendte kritikker af forfattere som N.F.S. Grundtvig og Søren Kierkegaard. Senere vendte han blikket mod religion, antropologi og filologi, hvilket udmundede i hans hovedværk ”Sjæledyrkelse og naturdyrkelse” i 1897.
- E-bog
- 98,99 kr.
-
39,99 kr. When Sophus’s grandfather died, he left behind an old encyclopedia with a mysteriously empty page. In this episode, Sophus talks about happens when we run out of words, as when the mind is made blank by old age or when our loved ones die and we grieve them in silence. Empty pages are a powerfully symbol. They can mark both an ending and a new beginning, they can represent hope as well as grief. Blank pages are everywhere, and surprisingly beautiful.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.
- Podcast
- 39,99 kr.
-
39,99 kr. The episode traces the history of a single word, serendipity, across seven centuries and just as many countries. A "serendipity" is a "happy and unexpected discovery", and the history of the word is itself full of happy and unexpected discoveries, including the history of horror and the origins of crime fiction. Along the way, we meet such fascinating figures as Edgar Allan Poe, the English writer Horace Walpole, the French philosopher Voltaire, and the Sufi poet Amir Khusrau.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.
- Podcast
- 39,99 kr.
-
39,99 kr. We all have something we would like to forget, or something we would like others to forget about us. But it can be surprisingly difficult to forget. You can try to make yourself hold on to a memory, but letting go of it can be much trickier. Forgetfulness comes, wanted or otherwise, but always at its own pace. This episode charts various people who have tried, and failed, to bring about forgetfulness, from the German philosopher Immanuel Kant to the American actress Barbra Streisand.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.
- Podcast
- 39,99 kr.
-
39,99 kr. Why do people treat their books so differently? Some people like to keep their books in near-mint condition, handling them with metaphorical gloves on and making sure that there is not a single scratch to be found on their cover. Other people, like Sophus, want to dogear the corners, doodle in the margins, and crack the spine of every book they read. In this episode, Sophus traces the origins of this book-lover battle.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.
- Podcast
- 39,99 kr.
-
78,99 kr. I bogen ”Selvudfoldelse og selvhengivelse”, som udkom første gang i 1995, analyseres to af de førende forfattere fra det moderne gennembrud, Henrik Ibsen og Henrik Pontoppidans, forfatterskaber på baggrund af netop det moderne gennembruds livssyn og deres holdning til begreberne selvudfoldelse og selvhengivelse.”Det er ved hjælp af distinktionen mellem livet selv og det livsopretholdende liv samt distinktionen mellem de to former for livet selv, som kan benævnes selvudfoldelse gennem verdenserobring og verdenstilegnelse gennem selvhengivelse, at kernen i Ibsens og Pontoppidans forfatterskaber er blevet bestemt som udforskningen og klarlægningen af gyldigheden af og begrænsningerne i det vesterlandske faustiske ideal om selvudfoldelse gennem verdenserobring.”Mogens Pahuus (f. 1945) er filosof og professor emeritus ved Aalborg Universitet. Hans arbejde spænder vidt over filosofi, litteratur, etik, humanistisk videnskabsteori til religionsfilosofi, og hans metodiske udgangspunkt er fænomenologien – inspireret af teolog og filosof K.E. Løgstrup.Et hovedtema i hans arbejde er spørgsmålet om menneskets eksistens, drivkraft og natur, og hans fokus er livsfilosofien med temaer som meningsfuldhed og det gode liv for øje.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
48,99 kr. I første episode af podcastserien om Paul Auster dykker Lise Lotte Frederiksen ned i mennesket bag forfatterskabet og hvilke forfattere, som har inspireret Auster - Alt fra Charles Dickens til Edgar Allan Poe.Alt om Paul AusterNew York-Trilogien er et af de mest betydningsfulde moderne værker. Forfatteren bag hedder Paul Auster. Han er vokset op i USA, men har nydt klart størst succes og anerkendelse i Europa og ikke mindst i Danmark.I denne podcastserie fortæller vært Lise Lotte Frederiksen med stor indlevelse om manden bag klassikerne - fra hans fattige opvækst i USA, frem til hans død i 2024.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. I anden episode af Alt om Paul Auster kigger Lise Lotte Frederiksen nærmere på Paul Austers værker. Her dykker hun bl.a. ned i Paul Austers gennembrud med New York-trilogien, og hvorfor Austers værker har haft så stor betydning for netop det europæiske og danske publikum.Undervejs kommer Lise Lotte også med konkrete eksempler på, hvordan Paul Austers litterære forbilleder har influeret hans forfatterskab.Så lyt med, når podcastserien tager dig gennem Austers største værker og måske også et par stykker, som du endnu ikke har hørt om.Alt om Paul AusterNew York-Trilogien er et af de mest betydningsfulde moderne værker. Forfatteren bag hedder Paul Auster. Han er vokset op i USA, men har nydt klart størst succes og anerkendelse i Europa og ikke mindst i Danmark.I denne podcastserie fortæller vært Lise Lotte Frederiksen med stor indlevelse om manden bag klassikerne - fra hans fattige opvækst i USA, frem til hans død i 2024.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. ”Leck Fischer er en forfatter, som tager sit arbejde alvorligt, ofrer sig helt for det og lægger al sin energi deri. Ingen er fjernere end han fra den type kunstnere, der driver om i lediggang og venter på inspirationen, mens de rakker ned på samfundet, der ikke forstår dem og forsømmer at tage sig af deres underhold. Han lever et borgerligt familieliv og er ikke særlig indladende over for fremmede.”Leck Fischer (1904-1956) var en vigtig stemme i sin samtid og besad en usædvanlig evne til at skildre samfundet på godt og ondt i både romaner, film og radiodramatik. Søren Hallars bog er skrevet i 1937, mens Leck Fischer var på højden af sin karriere. Bogen giver et interessant indblik i Leck Fischer som forfatter og hans liv og samspil med sin tid og sine omgivelser. Søren Hallar (1887-1950) var en dansk forfatter og professor i litteraturvidenskab. Han blev kendt for sin afhandling “Synselementerne i Naturskildringen hos J.P. Jacobsen” fra 1921, hvor han forsøgte at anvende naturvidenskabelige metoder i den litterære analyse. Han har udgivet en række afhandlinger og bøger om nogle af Danmarks største forfattere foruden J.P. Jacobsen, herunder Tom Kristensen og Thøger Larsen. Hallar har også selv skrevet og udgivet flere skønlitterære værker i form af både skuespil, romaner og digte.
- E-bog
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Denne gang undersøger Lise Lotte Frederiksen dynamikken mellem Sherlock Holmes og John Watson, og hvordan deres forskellige egenskaber komplimenterer hinanden. Det hele starter i første Holmes-roman, ”A Study in Scarlet” fra 1887, hvor den geniale detektiv og den tilsyneladende almindelige mand mødes for første gang.Alt om Sherlock HolmesHvorfor blev Sherlock Holmes et af de største litterære ikoner? Og hvorfor er han stadig relevant i dag?Kom med på en rejse gennem Sir Arthur Conan Doyles egne livsoplevelser, livsvilkårene i victoriatidens London og den vedholdende fankultur omkring Conan Doyles verdensberømte detektiv.Lise Lotte Frederiksen giver os et indblik i forfatterens liv, karakteren Sherlock Holmes’ eftermæle, de mange forskellige filmatiseringer og den uudslettelige indflydelse, han har haft på populærkulturen.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Træd med ind i fankulturen bag Sherlock Holmes. Hvorfor rammer historien om mesterdetektiven så mange mennesker – og stadigvæk? Og hør Lise Lotte Frederiksen skabe et overblik over de mange inkarnationer af Sherlock Holmes, der er skabt i tidens løb. Hver tidsalder har deres eget bidrag til at fortolke den tidløse karakter, og de forskellige versioner kan fortælle os noget om deres samtid. For eksempel kan versionerne med Benedict Cumberbatch, Jeremy Brett og Millie Bobby Brown give udtryk for meget forskellige verdenssyn.Alt om Sherlock HolmesHvorfor blev Sherlock Holmes et af de største litterære ikoner? Og hvorfor er han stadig relevant i dag?Kom med på en rejse gennem Sir Arthur Conan Doyles egne livsoplevelser, livsvilkårene i victoriatidens London og den vedholdende fankultur omkring Conan Doyles verdensberømte detektiv.Lise Lotte Frederiksen giver os et indblik i forfatterens liv, karakteren Sherlock Holmes’ eftermæle, de mange forskellige filmatiseringer og den uudslettelige indflydelse, han har haft på populærkulturen.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Dyk ned i det pulserende hjerte af det victorianske London, hvor Sherlock Holmes’ eventyr udfolder sig. Udforsk det klasseopdelte samfund, hvor de forskellige sociale lag har hver deres udfordringer.Opdag, hvordan storbyen selv bliver en karakter i Arthur Conan Doyles fortællinger. Og hør, hvordan storbyen tilbyder både anonymitet og fællesskab, hvor enhver kan forsvinde i mængden.Alt om Sherlock HolmesHvorfor blev Sherlock Holmes et af de største litterære ikoner? Og hvorfor er han stadig relevant i dag?Kom med på en rejse gennem Sir Arthur Conan Doyles egne livsoplevelser, livsvilkårene i victoriatidens London og den vedholdende fankultur omkring Conan Doyles verdensberømte detektiv.Lise Lotte Frederiksen giver os et indblik i forfatterens liv, karakteren Sherlock Holmes’ eftermæle, de mange forskellige filmatiseringer og den uudslettelige indflydelse, han har haft på populærkulturen.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
48,99 kr. Tag med Lise Lotte Frederiksen på en rejse ind i mysteriet om Edwin Drood af Charles Dickens. Her kan du opdage, hvordan Conan Doyle, der selv var spiritist, forsøgte at løse gåden fra Dickens’ roman gennem seancer - mange år efter Dickens' død.Hør også, hvordan elementer fra den ene fortælling måske har inspireret den anden.Alt om Sherlock HolmesHvorfor blev Sherlock Holmes et af de største litterære ikoner? Og hvorfor er han stadig relevant i dag?Kom med på en rejse gennem Sir Arthur Conan Doyles egne livsoplevelser, livsvilkårene i victoriatidens London og den vedholdende fankultur omkring Conan Doyles verdensberømte detektiv.Lise Lotte Frederiksen giver os et indblik i forfatterens liv, karakteren Sherlock Holmes’ eftermæle, de mange forskellige filmatiseringer og den uudslettelige indflydelse, han har haft på populærkulturen.Lise Lotte Frederiksen ser først og fremmest sig selv som formidler og har en stor kærlighed til litteraturen, ikke mindst klassikerne.Hun er cand.mag. i dansk, engelsk og teatervidenskab og har undervist det meste af sit liv. De seneste år har hun primært holdt foredrag om litteratur og gået litterære byvandringer i europæiske byer.
- Podcast
- 48,99 kr.
-
38,99 kr. Den danske forfatter Johan Skoldborg (1861-1936) voksede op i et fattigt, men intellektuelt hjem i Han Herred i Nordjylland. Det var i høj grad med til at præge hans senere forfattergerning, og hans roman ”Gyldholm” fra 1902 med den berømte linje ’med min hakke, min skovl og min spade’ regnes som den første egentlige arbejderroman herhjemme.I denne lille biografi fortæller K.K. Nicolaisen historien om husmandsdigteren Johan Skjoldborg. Bogen udkom første gang i 1918.Karl Kristian Nicolaisen (1883-1951) var lærer, forfatter og foredragsholder. Han er mest kendt for eftertiden for sine biografier om andre samtidige forfattere – blandt andet Jeppe Aakjær, Johan Skjoldborg, Martin Andersen Nexø og Johannes V. Jensen.
- E-bog
- 38,99 kr.