Semantik, diskursanalyse, stilistik

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Jens Peter Frølund Thomsen
    68,99 kr.

    Meget har ændret sig i den politiske samtale, forståelsen af politik og samfundets sammensætning samt de begreber, der hersker på den politiske scene. Særligt i de sidste år af det tyvende århundrede ændrede diskursen sig i det postmoderne samfund. Med udgangspunkt i den britiske diskursanalyse beskriver Jens-Peter Frølund Thomsen en række centrale begreber, som er nødvendige at forstå, før man for alvor kan dykke ned i en grundig analyse af den moderne politiske scene.Bogen ”Moderne politikbegreber” udkom første gang i 1997.Jens Peter Frølund Thomsen (f. 1963) er lektor MA, cand.scient.pol. og ph.d. ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

  • af Lisbeth Smedegaard Andersen
    68,99 kr.

    Målet med en god prædiken er dels at forkynde de hellige skrifter, dels at nå ud til tilhørerne. Det er altså ikke nok, at præsten taler – budskabet skal også høres og trænge ind.Lisbeth Smedegaard Andersen gennemgår i denne bog prædikenforberedelsen og de spørgsmål, man må stille til teksten for at få stoffet til at samle sig. Hun er inspireret af nyere amerikansk homiletik, og hun gennemgår blandt andet prædikener af Søren Kierkegaard, P.G. Lindhardt og Johannes Møllehave.”Ordet der høres” udkom første gang i 1996.Lisbeth Smedegaard Andersen (f. 1934) er tidligere sognepræst, forfatter og salmedigter. Hun er repræsenteret med salmer i Den Danske Salmebog, i Højskolesangbogen og i flere salmebogstillæg og andre samlinger, ligesom hun har skrevet tekst til et oratorium, en passion og flere kantater.

  • af Kirsten Rask
    48,99 kr.

    Pædagoger og andre omsorgsmedarbejdere i socialsektoren skriver meget – og ofte bliver det, de skriver, modtaget og læst med spændt forventning og til tider bekymring. Derfor er det vigtigt at kunne udtrykke sig korrekt og velformuleret på skrift. I ”Når pædagoger skriver – en håndbog i skriftlig kommunikation”, der udkom første gang i 1996, gennemgår Kirsten Rask teori og konkrete skriveregler inden for skriftlig kommunikation og giver en lang række eksempler på nogle af de tekster, der er en del af pædagogers hverdag – fx breve til forældre, handlingsplaner, jobansøgninger, rapporter m.m.Kirsten Rask (f. 1951) er cand.mag. i dansk med bifag i russisk. Hun har udgivet en lang række bøger om dansk sprog og grammatik og har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet Den Danske Korrekturlæseruddannelse. Kirsten Rask har modtaget flere priser og legater for sit arbejde.

  • af Kirsten Rask
    49,00 kr.

    Har du styr på grammatikken? På sprogets elementer og sætningernes opbygning? Hvis ikke er der hjælp at hente i Kirsten Rasks "Den nødvendige grammatik". Her gennemgår hun de grundlæggende grammatiske begreber og giver en kortfattet oversigt over sprogets byggesten.Bogen udkom første gang i 2005 og henvender sig både til den professionelle sprogbruger og den alment interesserede læser.Kirsten Rask (f. 1951) er cand.mag. i dansk med bifag i russisk. Hun har udgivet en lang række bøger om dansk sprog og grammatik og har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet Den Danske Korrekturlæseruddannelse. Kirsten Rask har modtaget flere priser og legater for sit arbejde.

  • af Kirsten Rask
    49,00 kr.

    I et videnssamfund som det danske, hvor mange af os er fagfolk inden for nogle ganske få områder og lægfolk inden for alle andre, er vi afhængige af, at eksperterne formår at formidle deres faglige viden på en måde, så det er til at forstå. "Fagsprog – videnssprog" er en teori- og håndbog til alle fagfolk, der ønsker teknikker til at formidle faglig kompliceret viden på et letforståeligt sprog.Bogen udkom første gang i 2004.Kirsten Rask (f. 1951) er cand.mag. i dansk med bifag i russisk. Hun har udgivet en lang række bøger om dansk sprog og grammatik og har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet Den Danske Korrekturlæseruddannelse. Kirsten Rask har modtaget flere priser og legater for sit arbejde.

  • af Kirsten Rask
    49,00 kr.

    Hvordan skriver man professionelt? Tidligere skulle den skriftlige kommunikation fra virksomheder og offentlige instanser helst være højtidelig og upersonlig, hvis modtageren skulle opfatte den som seriøs. Det har ændret sig meget i dag, hvor der er prestige i at udtrykke sig på et moderne og personligt dansk i fx mails, pjecer, vejledninger, nyhedsbreve osv.Kirsten Rask viser i "Skriv professionelt", der udkom første gang i 2009, hvordan man finder frem til en moderne og kompetent tone i sit professionelle skriftsprog.Kirsten Rask (f. 1951) er cand.mag. i dansk med bifag i russisk. Hun har udgivet en lang række bøger om dansk sprog og grammatik og har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet Den Danske Korrekturlæseruddannelse. Kirsten Rask har modtaget flere priser og legater for sit arbejde.

  • af Kirsten Rask
    49,00 kr.

    Udnytter du sprogets kreative potentiale til fulde? Ved at bruge klassiske stilistiske figurer og andre sproglige virkemidler kan du optimere dit sprog – både mundtligt og skriftligt – og blive mere overbevisende som taler eller skribent. Kirsten Rask giver i "Sprogets kreative resurser" masser af tips til, hvordan du ved hjælp af dit ordvalg kan give dine læsere og tilhørere en mere medrivende oplevelse.Bogen udkom første gang i 2010.Kirsten Rask (f. 1951) er cand.mag. i dansk med bifag i russisk. Hun har udgivet en lang række bøger om dansk sprog og grammatik og har i samarbejde med Teknologisk Institut udviklet Den Danske Korrekturlæseruddannelse. Kirsten Rask har modtaget flere priser og legater for sit arbejde.

  • af Philip Gooden
    102,99 kr.

    The English language that is spoken by one billion people around the world is a linguistic mongrel, its vocabulary a diverse mix resulting from centuries of borrowing from other tongues.From the Celtic languages of pre-Roman Britain to Norman French; from the Vikings' Old Scandinavian to Persian, Sanskrit, Algonquian, Cantonese and Hawaiian – amongst a host of others – we have enriched our modern language with such words as tulip, slogan, doolally, avocado, moccasin, ketchup and ukulele.May We Borrow Your Language? explores the intriguing and unfamiliar stories behind scores of familiar words that the English language has filched from abroad; in so doing, it also sheds fascinating light on the wider history of the development of the English we speak today.Full of etymological nuggets to intrigue and delight the reader, this is a gift book for word buffs to cherish – as cerebrally stimulating as it is more-ishly entertaining.Philip Gooden writes books about language as well as historical crime novels. The former include "Who's Whose? A No-Nonsense Guide to Easily-Confused Words", "The Story of English", and (as co-author) "Idiomantics" and "The Word at War".

  • af Marius Kristensen
    49,00 kr.

    "Gamle navne. Spredte iagttagelser og overvejelser" fra 1938 er en filologisk undersøgelse af gamle danske for- og efternavne. Bogen besvarer en række spørgsmål omkring usammensatte, enkle og afledte navne, toleddede navne og afledninger, herunder kortnavne og kælenavne. Det er et interessant værk, der på kyndig vis formidler sprogets og kulturens udvikling gennem tiden.Marius Kristensen (1869-1941) var dansk filolog og højskolelærer. Han var uddannet cand.mag. i dansk og blev i 1906 dr.phil. med afhandlingen "Fremmedordene i det ældste danske skriftsprog". I perioden 1895-1928 arbejdede han som lærer på Askov højskole, hvorefter han med et livsvarigt legat fra Carlsbergfondet flyttede til København og fungerede som fri forsker. Gennem hele sit liv var Kristensen interesseret i sprog, og hans indgående viden om emnet gav ham adgang til en lang række videnskabelige foreninger og institutioner, herunder som formand i retskrivningsudvalget og medlem af det Danske sprog- og litteraturselskab.

  • af Mette Højen
    210,00 kr.

    I klassisk økonomi afhænger dit udbytte af din investering. Investeringen kan du se i kroner og ører og udbyttet ligeså. Erhvervsfolk har stort fokus på vækst, men de overser og udnytter ofte ikke det potentielt stærkeste aktiv, de har til rådighed: deres tid og tale.Med stor præcision og glimt i øjet sætter Mette Højen i denne bog fingeren på erhvervslivets retoriske uvaner og viser, hvordan ledere og virksomheder med få retoriske greb og fokuseret træning kan få meget mere ud af deres taler, møder og præsentationer.Med en stærk forståelse for erhvervslivets særlige spilleregler, en musikalsk baggrund og evnen til at udfordre erhvervsfolk på deres (manglende) taleevner har Mette Højen derfor skabt en ny retorisk disciplin: Erhvervsretorik.Højens mission er at bringe dyderne fra den klassiske retorik og sensibiliteten og disciplinen fra musikkens verden ind i erhvervslivets konferencesale og mødelokaler.Mette Højen (f. 1987) er cand.mag. i retorik fra Københavns Universitet, trompetist og ejer af konsulent- og rådgivningsfirmaet Erhvervsretorik. Hun træner topledere og hele koncerner i at komponere og levere velklingende præsentationer og møder, der engagerer, vinder kunder, skaber vækst – og giver store sorte tal på bundlinjen.

  • af Kirsten Rask
    69,00 kr.

    Hvad er et synonym? En eufemisme? Hvad er de mest almindelige ord og hvad gør substantiver for en tekst? Disse og mange flere spørgsmål om vores sprogbrug besvares i "Stilistik. Sprogets former og litterære figurer". Bogen handler om sprogets byggesten og giver et grundigt overblik over både ordforråd, grammatik, talesprog, fortællerteknikker og analysestrategier. Det er en uundværlig bog for skribenter, litterater og alle, der ønsker at kommunikere klart og tydeligt.Kirsten Rask (f. 1951) er en dansk forfatter og underviser. Hun er uddannet cand.mag i dansk og russisk og har udgivet en række bøger og artikler om sprog, herunder "Korrekturlæserens grundbog" fra 2013 og "Stilistik til tiden" fra 2017. I perioden 2003 -2005 var hun medlem af Dansk Sprognævn og har desuden udviklet og undervist på den danske korrekturlæseruddannelse i samarbejde med Teknologisk Institut. I 2018 indgik Rask et samarbejde med Gyldendal som ordbogsforfatter på den opdaterede udgave af ordbogen "Dansk sprogbrug".

  • af José María Vargas Vilas
    69,99 kr.

    «Ars-verba» (1910) es un ensayo sobre el arte de la palabra dividido en dos partes: «La palabra del arte», introducida por «En elogio de los pensadores» y compuesta de tres textos más («Laurel clásico», «Laurel joven» y «Laurel lírico»); y «El arte de la palabra», introducida por «En elogio de la elocuencia» y tres textos («Ultima verba», «Verba magna» y «Verba gloria»).José María Vargas Vila (1860-1933) fue un escritor y periodista colombiano. Tuvo una formación autodidacta, llegó a ejercer como profesor, ministro plenipotenciario en Roma y diplomático. Fundó varias revistas como «Eco Andino», «Los Refractarios» o «Némesis». Liberal radical, participó en la guerra civil colombiana de 1884 como soldado y dedicó su vida a denunciar los abusos del clero y el imperialismo.

  • af Per Aage Brandt
    79,00 kr.

    Teksterne i Per Aage Brandts samling "Tegn, sætning, subjekt" er oprindeligt skrevet som forelæsninger på Institut for Litteraturvidenskab og Institut for Lingvistik. Teksterne behandler nogle af de grundlæggende problemer i semiotisk teori, tekstvidenskab og lingvistik og beskriver teorier af blandt andre Barthes, Hjelmslev, Kristeva og Greimas.Per Aage Brandt (f. 1944) er en dansk sprogforsker og digter. Han er uddannet i romansk filologi ved Københavns Universitet og Sorbonne Universitet i Frankrig. Per Aage Brandt har været med til at grundlægge Forfatterskolen og har både været professor ved Aarhus Universitet og Case Western Reserve University i Ohio, USA.