Teateradministration
-
79,00 kr. "Historien om Betty Nansen bliver ingen idealiseret heltindehistorie. Dertil var hun for kantet. Hun kunne være indtagende impulsiv og vittig, men også tyrannisk, egenrådig og arrogant. Betty Nansen nåede i overordentlig grad sit mål. Hun vandt hurtigt frem i første række i sit fag – inden hun fyldte 30 blev hun udråbt til tidens nye kvindeideal på scenen, og i mere end 25 år ledede hun sit eget teater i Frederiksberg Allé og var samtidigt dette teaters førende skuespillerinde og instruktør. Desuden deltog hun med stor myndighed i organisatorisk arbejde og i den teaterpolitiske debat. Men hun måtte kæmpe hårdt for sin position, og kampen var ikke uden omkostninger. Det var dengang ekstra svært for en kvinde at slå sig igennem i et mandsdomineret samfund med sine ’kvindelige’ egenskaber i behold."Kela Kvam fortæller i bogen her fra 1997 om en af dansk teaterhistories største skikkelser; skuespiller og teaterdirektør Betty Nansen. I bogen beskriver hun bl.a., hvilken indflydelse Betty Nansen havde på dansk teater, på den måde en skuespiller optrådte på og på datidens syn på kvinder i teatrets verden.Kela Kvam (1931-2019) var en dansk forfatter og teaterhistoriker, som blandt andet var ansat på Københavns Universitet og Syddansk Universitet. Hun var den første kvindelige lektor ved teaterstudier på Københavns Universitet og skrev en lang række bøger og artikler om teaterhistorie, dramaturgi og store skikkelser inden for teatrets verden. Kela Kvam blev Ridder af Dannebrog i 1988.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. August Bournonville er det betydeligste navn i dansk ballethistorie, og selvom det ikke var ham, der grundlagde den kongelige danske ballet, genskabte han balletkorpset og gjorde det til et af de bedste i Europa.Men scenekunsten er en flygtig kunst, hvilket Bournonville selv var ganske klar over. I anledning af 100-året for Bournonvilles død udgav teaterhistoriker Klaus Neiiendam denne bog, der – blandt andet gennem kostumetegneren Edvard Lehmanns streg – giver læseren mulighed for at opleve den store danske balletmester på scenen.Klaus Neiiendam (1938-2010) var en dansk teaterhistoriker. Han var gennem mange år ansat som lektor og senere dr.phil. ved Københavns Universitet, men havde inden da også arbejdet på Teatermuseet i Hofteatret, der blev grundlagt af hans farfar, Robert Neiiendam. Klaus Neiiendam skrev og udgav flere teatervidenskabelige bøger og skrifter.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
149,00 kr. "Dans er øjeblikkets kunst. Når tæppet går ned, tilhører forestillingen historien. Danserne retter energien og engagementet mod morgendagens træning på vej mod en ny forestilling, mens vi går hjem med lykkelige minder om øjeblikke, hvor dansen gjorde os lette eller forløste os gennem tragediens smerte. At opleve dans er et personligt møde mellem tilskueren i den mørke sal og danseren, badet i scenens lys."Den store danske balletkritiker Erik Aschengreen fortæller om Den Kongelige Ballets historie fra 1948 til 1998. Hvert årti har sit eget kapitel, der fortæller om de største opsætninger, de individuelle dansere og alt det andet, Den Kongelige Ballet består af.Erik Aschengreen (f. 1935) er en dansk universitetslektor, forfatter og balletkritiker. Fra 1964 til 2005 skrev Erik Aschengreen om ballet og dans for Berlingske og har sideløbende udgivet en lang række bøger om ballet og balletdansere. Erik Aschengreen har været med til at stifte uddannelsen i dansevidenskab ved Københavns Universitet.
- E-bog
- 149,00 kr.
-
68,99 kr. Preben Harris (f. 1935) er en dansk skuespiller og teaterinstruktør. Han har blandt andet været med til at stifte Aarhus Teaters Forsøgsscene og teatret Svalegangen. Han har desuden været direktør på Folketeatret og medvirket i en lang række klassiske danske TV-programmer, som "Matador", "Taxa" og "Rejseholdet". Han har modtaget et væld af priser for sit virke i dansk kulturliv og er endvidere Ridder af Dannebrog.Skuespiller og teaterinstruktør Preben Harris fortæller på baggrund af sin store erfaring, hvordan et teaterstykke bliver til i Danmark. Han fortæller om nogle af de mest legendariske opsætninger, om hvordan man opretholder den kunstneriske integritet, når politik og bureaukrati blander sig i processen, og om den klasseløse kultur og dens betydning for samfundet.
- E-bog
- 68,99 kr.