Arkitekturhistorie
-
49,00 kr. "Indtil året 1860 begyndte den græske kulturs historie med Homer. Således havde det også været for grækerne selv. Hvad der lå forud for kampene ved Troja, var hyllet i sagn om en overnaturlig menneskeæt, der omgikkes guderne som venner og af dem fik hjælp til at bygge mure om deres guldprydede slotte og stæder."Klassisk arkæolog Frederik Poulsen fortæller præcist og overskueligt om nogle af de vigtigste perioder, bygnings- og kunstværker i den græske og romerske kunsthistorie helt tilbage fra Homers tid og frem til romertiden. Bogen giver en spændende indføring i den vestlige kunsthistories allertidligste tider."Græsk-romersk kunsthistorie" udkom første gang i 1918.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
- Gentagelsens attraktion i arkitektur & design
179,99 kr. Symmetri er andet og mere en den simple gentagelse af spejlede objekter. Per Mollerup gennemgår flere typer symmetri, bl.a. i bygningsværker så forskellige som Stonehenge, Pantheon, Faaborg Museum, Guggenheim og Operaen i Sydney.Bogen henvender sig til færdiguddannede og studerende arkitekter og designere, men kan også læses med udbytte af andre faggrupper og ikke-fagfolk med interesse for emnet. Bogen udvider symmetribegrebet og giver eksempler på både velkendte og oversete symmetrier: Reflektionssymmetri, rotationssymmetri, translationssymmetri, glidesymmetri, skaleringssymmetri og skruesymmetri.
- E-bog
- 179,99 kr.
-
69,00 kr. Når man hører navnet Firenze, er noget af det første, man tænker på, byens fantastiske kunst. Den danske kunsthistoriker Francis Becketts tager os med flere hundrede år tilbage i tiden i sin beskrivelse af de florentinske kunstnere. Han starter helt tilbage i 1200-tallet med den store maler og arkitekt Giotto di Bondone, fører os gennem renæssancens blomstrende kunsttradition og tager os endvidere med til den gamle etruskiske bjergby Fiesole, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over Firenze.Francis Beckett (1868-1943) var en dansk kunsthistoriker og forfatter. I løbet af sit liv foretog han mange længere studierejser i Europa. I 1924 blev han en del af direktionen for Ny Carlsbergfondet, og samme år blev han Ridder af Dannebrog. Francis Beckett debuterede som forfatter i 1895 med bogen "Altertavler i Danmark fra den senere Middelalder" og udgav efterfølgende flere bøger om europæisk kunst- og arkitekturhistorie.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
99,00 kr. Holmens Kirke blev bygget af Christian IV i 1619, og den tilhørende kirkegård er den ældste i Danmark, der endnu er i brug den dag i dag. På 300-året for kirkens opførsel udgav Louis Bobé denne spændende bog om kirkens historie og dens særlige status, den har haft lige siden sin opførsel.Bogen er oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
- E-bog
- 99,00 kr.
-
69,00 kr. Hvordan så London ud i Dronning Victorias tid, og havde hovedstaden overhovedet eksisteret, hvis det ikke var for Themsen? 'London Calling' er en alternativ guide, der i 20 kapitler fortæller om den historiske baggrund for kendte og mindre kendte seværdigheder i London. Læs om Henry d. 8. og hans koner, om pest og brand og om hippier i Camden.Peder Bundgaard (født 1945) er tegner og forfatter og har skrevet flere rejseguides og biografier, bl.a. 'Næste stop London' og 'Superdan' om forfatteren Dan Turèll.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Forfatter og arkæolog Frederik Poulsen tager os med på nogle af sine mest vidunderlige rejser i tiden mellem 1919 og 1931, da Europa så småt begyndte at komme sig oven på første verdenskrig. Han tager os med ud i spanske landsbyer, hvor tiden lader til at have stået stille i århundreder, og til engelske herregårde, der gemmer på deres helt egne hemmeligheder om Englands dramatiske historie.Bogen er oprindeligt udgivet i 1950.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
73,99 kr. Ein unterhaltsame archäologische Entdeckungstour durch RomBei einem Spaziergang durch die antiken Ruinen Roms wird der Hörer zum Hobbyarchäologen. Es geht vorbei am Kolosseum, an den Katakomben, am Pantheon und der Trajansäule - um nur einige Höhepunkte zu nennen.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
73,99 kr. Ein kunsthistorischer Streifzug durch schöne FlorenzFlorenz - Stadt der Renaissance und der Genies. Hier schufen Botticelli, Brunelleschi und Michelangelo ihre Meisterwerke. Die promovierte Kunsthistorikerin Monika von Zitzewitz erzählt ihre Geschichte für Liebhaber der Stadt und solche, die es werden wollen.
- Lydbog
- 73,99 kr.
-
78,99 kr. De gamle grækeres kunst kan med rette ses som fundamentet for al senere europæisk kunsthistorie. Forfatter og arkæolog Frederik Poulsen tager os i denne bog fra 1932 med til oldtidens Grækenland og præsenterer os for den græske kunst i blandt andet Zeustemplet i Olympia, Parthenons skulpturer og den attiske kunst. På en lettilgængelig og overskuelig måde beskriver han den oldgræske kunsts særegenhed, den strenge stil, og hvad der er så specielt ved den, at vi endnu over 2000 år senere stadig diskuterer den.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.
- E-bog
- 78,99 kr.
-
49,00 kr. Frederiksberg Slot er en af den danske hovedstads smukkeste bygninger og har i hundredvis af år fascineret og glædet besøgende fra nær og fjern. Louis Bobé tager os med tilbage til slottets opførsel og fortæller, hvordan slottet og slotsparken – som vi i dag bare kalder Frederiksberg Have – har ændret sig gennem tiden, og hvilke mennesker der har sat deres præg på det. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
36,99 kr. Anlasslich der Eroffnung des Deutschen Museums in Munchen im Mai 1925 verfasst, beschreibt Hauptmanns Drama die Entstehungsgeschichte des Museums. Von der Planung uber die Irrungen und Wirrungen in den verschiedenen Bauphasen, unterbrochen vom Ersten Weltkrieg, bis hin zur feierlichen Fertigstellung schildert er die Schaffenskraft von Baumeistern und Architekten. Ein Loblied auf die Baukunst und den Schopfungswillen des Menschen. -
- E-bog
- 36,99 kr.
-
36,99 kr. El Alcázar de Sevilla es uno de los palacios reales más antiguos y venerados de Europa y una de las mayores joyas arquitectónicas de Sevilla.La escritora Cecilia Böhl de Faber quedó impresionada por la belleza y la historia de este monumento y le dedicó, bajo el seudónimo de Fernán Caballero, un artículo a modo de presentación. Se impuso el difícil objetivo de describir el alcázar, pero no desde una perspectiva histórica o artística, sino de retratarlo a modo de homenaje, como una oda en prosa.Cecilia Böhl de Faber (1796-1877) fue una escritora española, más conocida por su seudónimo masculino Fernán Caballero, tras el que se ocultó para no ser menospreciada por sus contemporáneos. Fue representante del costumbrismo literario y su extensa obra se caracteriza por su finalidad didáctica y su defensa de la moral tradicional. Algunas de sus obras más célebres son «La Gaviota» (1849) o «Clemencia» (1852).
- E-bog
- 36,99 kr.
-
79,00 kr. På toppen af Akropolis i Athen troner det oldgamle Parthenon sig op som et minde om de gamle grækeres storhedstid. Templet, der blev opført til ære for gudinden Athene mellem 447 og 438 f.Kr., er opført i marmor og prydes af sirlige mønstre og udførlige skulpturudsmykninger, hvis lige ikke ses ved noget andet græsk tempel.Kunsthistoriker Peter Hertz’ doktordisputats fra 1910 fortæller om en del af dette pragtfulde bygningsværk, nemlig det vestlige gavlfelt, der i sig selv fremstår som et udsøgt kunstværk.Peter Hertz (1874-1939) var en dansk kunsthistoriker og forfatter. Hans disputats "Kompositionen af den centrale gruppe i Parthenons vestlige gavlfelt" blev senere udgivet som bog, og han skrev efterfølgende flere bøger om danske samtidskunstnere under sin tid som inspektør på Statens Museum for Kunst.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. Allerede før sin konfirmation begyndte Egmont H. Petersen i lære hos forlaget Vandkunsten i København, og som bare 17-årig startede han sit eget bogtrykkeri med sin fluesmækker hjemme hos sin mor. Gennem hårdt slid, ukueligt gåpåmod og en drøm, der ikke lod sig slukke, lykkedes det Egmont at opbygge et forlag, der bare voksede og voksede, og som i dag er et internationalt mediehus, som både står bag TV 2, Nordisk Film, en lang række magasiner samt trykte bøger og e-bøger."Et hus der voksede" fortæller historien om, hvordan Egmonts virksomhed bare voksede og voksede. Da pladsen hos hans mor blev for trang til det bugnende bogtrykkeri, flyttede han videre til Griffenfeldsgade, derpå til Gothersgade og nåede at vokse fra endnu flere adresser, før han til sidst besluttede sig for selv at lade et hus opføre til sin virksomhed. Selv dette hus blev ved med at vokse og vokse i takt med at virksomheden bare blev større og større.Søren Cock-Clausen var en dansk arkitekt. Sammen med forfatteren Johan Severin skrev han i 1986 bogen "Et hus der voksede" om bygningen af huset, som kom til at rumme mediehuset Egmonts lokaler i indre København.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
73,99 kr. Una de las obras señeras de la literatura de viajes escrita en español, La Alpujarra hace una descripción pormenorizada y evocadora del territorio granadino desde el corazón de la Sierra Nevada en busca de los vestigios de la cultura árabe en la región.Pedro Antonio de Alarcón fue un escritor español nacido en Guadix en 1833 y fallecido en Granada en 1891. Sus obras oscilan entre el realismo imperante en su época y un romanticismo tardío que lo emparenta con Byron o Espronceda. Cultivó tanto la novela como el teatro, la poesía o los libros de viaje, alcanzando la excelencia de todos los campos.
- E-bog
- 73,99 kr.
-
148,99 kr. Se qualche bravo apprendista di bottega avesse voluto, nel 1549, leggere e apprendere qualcosa sulla vita dei grandi artisti che lo avevano preceduto, questo volenteroso allievo avrebbe trovato non poche difficolta nel reperire le informazioni desiderate. Il trattato di Vasari, pubblicato nel 1550, e di fatti il primo manuale di storia dell'arte mai scritto. All'interno sono raccolte le biografie dei migliori artisti della sua epoca e del passato, riunite dall'architetto aretino in maniera organica e impreziosite da un giudizio estetico estremamente preciso e zelante che nei secoli ha canonizzato "e;Le Vite"e; come uno dei capisaldi della critica artistica.-
- E-bog
- 148,99 kr.
-
79,00 kr. "Jyllands omrids, for så vidt grænserne dannes af havet, er vel undergået nogle, men dog næppe meget betydelige forandringer i de 300 år, der er forløbne efter det 16. århundrede.Som midler til at bedømme dem haves dels de skrevne beretninger, dels de omtrent samtidige kort.Angående de sidstnævnte må det for det første bemærkes, at der findes mest udenlandske kort over Danmark fra en tidlig tid, således fra årene 1427, 1436, 1482 og 1544, men på disse er landene så uheldigt formede, at der ikke godt af dem kan fås nogen oplysning."Hele Danmark undergik store omvæltninger i det 16. århundrede ikke mindst på det geografiske område. Emil Madsen fortæller om Jyllands geografiske udvikling, både hvad angår naturens forandringer og de bygninger, der skød op rundt omkring i landsdelen. Bogen tegner et spændende billede af Jyllands geografiske og arkitektoniske historie i 1500-tallet.Augustin Julius Emil Christian Madsen (1830-1919) var en dansk officer, forfatter, militærhistoriker og formand for Det Kongelige Danske Geografiske Selskab. Han udgav en lang række bøger om geografi, militærhistorie og opdagelsesrejser og blev for sit store arbejde som officer, forfatter og geograf hædret som Dannebrogsmand og Kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. Københavns gader er fulde af dekorativ kunst. Man skal blot kigge op ad mange af de ældre femetagers boligblokke. Omkring vinduer, porte og facader er indføjet dekorationer i sandsten eller marmor i alle kunsthistoriens stilarter.Efter ca. 1860 begyndte det store byggeri langs "brogaderne" med femetages boligblokke. Bygherrerne og deres arkitekter ville give blokkens facader særpræg for at få udlejet lejlighederne og tage en højere husleje. I 1870’erne var pynten mest gotik, 1880’erne fyldig barok, efter 1900 i den farverige Skønvirkestil. Fra ca. 1914 kom funkisstilen, funktionalismen, og dermed forsvandt næsten al dekoration fra nye boligbyggerier."Pynt på gesimsen. Facader på københavnsk etagebyggeri 1860-1920" udkom oprindeligt i 1983.Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende. Han er ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Renæssancen fremstår som et vendepunkt i europæisk kulturliv, hvor alt fra kunst og poesi til arkitektur og videnskab blomstrede op og ændrede landskabet og tidsånden.Valdemar Vedel beskriver her renæssancens tidligste år og de begivenheder og mennesker, der var med til dens fødsel. Han berører blandt andet Dante og Chaucers betydning for renæssancens frembrud, kunsten både nord og syd for Alperne og Italiens særstilling som kulturelt centrum for den nye periode.Valdemar Vedel (1865-1942) var dansk forfatter og litteraturhistoriker. Han har skrevet en lang række bøger om kultur og litteratur i renæssancen, barokken og guldalderen samt flere værker om enkeltpersoner heriblandt Dante, Holger Drachmann og Molière.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling har rejst omkring på Fyn med sit kamera for at finde de smukkeste og mest karakteristiske bygninger inden for klassicismen. Han fortæller om den spændende arkitektoniske retning og dens historie på Fyn og viser os alt fra små fine havepavilloner til store overdådige herregårde.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
199,95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet.Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil.Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.[5 hjerter]"Det er et prægtigt værk, som J. Henriette Linnemann har skabt om Fredensborg Slot."Lars Hedebo Olsen, Politiken [5 stjerner]"Linnemann gennemfører et detaljernes skoleridt, men får det føjet sammen til et festfyrværkeri over en dansk kunst- og kulturhistorie, hvor der også bliver tid til et "besøg" i privaten."Flemming Østergaard, Jyllands-Posten "Fotografierne er enestående, præcise og velgennemtænkte; de understøtter bogens originale fortælling. Værket handler om stilsættelse, styling; hvordan ting skal tage sig ud, og hvordan man opnår det ønskede helhedsindtryk."Anne Knudsen, Weekendavisen ?
- E-bog
- 199,95 kr.
-
99,00 kr. København har ikke altid været den storby den er i dag. Havnebyen har over årene udviklet sig til Danmarks hovedstad og er præget af århundreders arkitektur. Bering Liisberg går i dybden med arkitektoniske udvidelser og det voksende liv i det gamle København over mange år.Henrik Carl Bering Liisberg (1854-1929) var historiker, forfatter og museumsinspektør. Udover hans mange egne historiske bøger, oversatte han også bl.a. Charles Dickens og Mark Twain til dansk.
- E-bog
- 99,00 kr.
-
49,00 kr. Kai Flor fortæller om et af Danmarks smukkeste og mest legendariske slotte. Kronborg er blandt andet kendt som slottet, hvor William Shakespeares "Hamlet" finder sted, men det imponerende renæssanceslot gemmer på hemmeligheder og skatte, der intet har med fiktion at gøre. Historien om Kronborg begynder helt tilbage ved Erik af Pommern i starten af 1400-tallet, eftersom renæssanceslottet er opført på ruinerne af hans mægtige borg.Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. Arkitekturen kan på mange måder ses som den første kunstart, som alle de andre kunstarter er udsprunget af. Huse har man bygget i årtusinder, og sidenhen er man begyndt at udsmykke dem med billeder, skulpturer og meget andet. Professor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet Martin Zerlang tager os med på en kort rundtur i arkitekturens kulturelle historie og trækker tråde mellem den og de andre kunstarter.Martin Zerlang (f. 1952) er en dansk forfatter og professor ved Institut for Kunst og Kulturvidenskab på Københavns Universitet. Han er uddannet mag.art. i litteraturvidenskab og forsker i dag i både litteratur og moderne kultur. Blandt Martin Zerlangs mange udgivelser kan nævnes "Underholdningens historie", "Bøndernes klassekamp i Danmark" og "Herman Bangs København".
- E-bog
- 39,00 kr.
-
- Kongelige rammer
199,95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet. Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil. Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.
- E-bog
- 199,95 kr.
-
69,00 kr. København bugner af klassicistisk bygningskunst, og hver bygning har sin historie. Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling skildrer nogle af Københavns smukkeste bygninger. Bogen byder både på hans egne fotografier og ældre akvareller og tegninger af de klassicistiske bygninger, som de så ud, da de lige var blevet opført.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling fortæller om den lange italienske tradition for underholdning med stil. Han tager os med på de fineste italienske operahuse og de klassiske kasinoer. Bogen dækker perioden 1670-1830, hvor Italien var i førersædet for både kultur, arkitektur og kunst.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
129,00 kr. Rom har imponeret verden med sin kunst, litteratur, politiske styreform og ikke mindst sin arkitektur siden før Kristus og helt op til vor tid. Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling fortæller om den romerske arkitekturs udvikling fra Berninis dødsår, 1680, til da Thorvaldsen kom til den evige stad i 1797. Der er tale om en utroligt spændende periode inden for arkitekturen, hvor vi ser højbarokken fortage sig og empiren begynde sin storhedstid.Andet bind fortæller blandt andet om livet på de romerske torve og gader, om de grønne områder omkring bygningerne og om den rolle, ruinerne fra oldtiden har spillet for den senere arkitektur.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 129,00 kr.
-
68,99 kr. De ældre danske byer bugner af smukke huse, som for flere hundreder år siden blev bygget af og til det bedre borgerskab. Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling tager os med på en rundtur i landet og viser os nogle af de smukkeste borgerhuse. Han beskriver de forskellige stilarter som barok, renæssance, rokoko og de forskellige former for klassicisme, så vi kan lære at se vores byer i et nyt lys.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 68,99 kr.
-
129,00 kr. Rom har imponeret verden med sin kunst, litteratur, politiske styreform og ikke mindst sin arkitektur siden før Kristus og helt op til vor tid. Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling fortæller om den romerske arkitekturs udvikling fra Berninis dødsår, 1680, til da Thorvaldsen kom til den evige stad i 1797. Der er tale om en utroligt spændende periode inden for arkitekturen, hvor vi ser højbarokken fortage sig og empiren begynde sin storhedstid.Første bind fortæller blandt andet om Rom som kirkens hovedstad, ordensbygningerne og de første offentlige bygninger.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 129,00 kr.