Byplanlægning: arkitektoniske aspekter

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Henrik V. Ringsted
    69,00 kr.

    "I 1940 fuldbragte en tysk flyverbombe, hvad ’The West Region Railway’ havde begyndt: den sprængte det vældige Holland House i stumper og stykker.Det siges at have været synd, for Holland House, hvis opførsel påbegyndtes i 1606, skal have været et ualmindelig velbevaret stykke arkitektur fra Jakob I’s tid."Henrik V. Ringsted fortæller om sine oplevelser af Londons mange forskellige ansigter, og hvordan de hver især har forandret sig gennem tiden. Han byder os inden for i sin lillebitte have i et rækkehus, viser os sin fine lejlighed i Kensington og tager os med rundt i de dele af London, der i dag er forandrede uigenkaldeligt.Bogen er oprindeligt udgivet i 1957.Henning Vibe Ringsted (1907-1983) var en dansk forfatter og journalist, der er særligt kendt for sit arbejde som krigskorrespondent for dagbladet Politiken i Berlin under anden verdenskrig. Han har skrevet et væld af bøger om europæisk kultur samt erindringer og noveller. Henrik V. Ringsted modtog i 1945 som den første nogensinde Cavlingprisen for sit enestående journalistiske virke.

  • af Ida Haugsted
    49,00 kr.

    Ifølge antikke kilder var arkitekten og byplanlæggeren Hippodamos fra Milet ophavsmanden til den regelmæssigt anlagte by. Vi kender blandt andet hans idéer fra Aristoteles’ "Statslæreren", hvori han omtales som den første byplanlægger, der arbejdede med byens form på et både praktisk og sociologisk plan.I denne bog går den danske arkitekt Ida Haugsted i dybden med den modulære byplans opståen og historie, dens udformning og dens betydning for senere tiders byplanlægning.Ida Haugsted (f. 1940) er arkitekt og kunsthistoriker. Hun er uddannet mag.art. i klassisk arkæologi fra Københavns Universitet, har arbejdet som forskningsbibliotekar og ekstern lektor samme sted og har desuden undervist på Kunstakademiet. Ida Haugsted har skrevet flere bøger om arkitektur- og kulturhistoriske emner.

  • af Henning Asp-Poulsen
    49,00 kr.

    "- Vi kom fra Vestbyen, men det her er nu det skønneste sted på jorden! siger HJ.- Alle mennesker her var venlige og snakkede til os, da vi flyttede her op. Bare i løbet af de første måneder havde vi nok fået snakket med flere mennesker her, end vi gjorde i alle de år, vi boede i Vestbyen. I Vestbyen var der jo også nogen, der skulle tiltales med ’De’. Det var der ikke her, men det hænger måske også sammen med, at det nu var blevet mere almindeligt at sige ’du’ til alle."Lige siden Grønlandskvarteret i Aalborg blev bygget i 1950’erne, har der været delte meninger om det. Mange af dets beboere er glade for at bo der, mens andre har kaldt det en ghetto. Henning Asp-Poulsen lader i sin bog om Grønlandskvarteret beboerne selv komme til orde og fortælle om deres oplevelser med at bo i bydelen, om problemer, lyspunkter og sammenhold.Henning Asp-Poulsen (1933 - 2005) var en dansk forfatter. Før sin forfatterkarriere arbejdede han som folkeskolelærer i 25 år indtil han i 1986 debuterede med romanen "Sig det ikke til nogen". Siden skrev og udgav han en række både fag- og skønlitterære bøger, børnebøger og skuespil, ligesom han var en flittig skribent af kronikker og debatindlæg. Asp-Poulsen oprettede forlaget Bellis, hvor han redigerede og udgav andres manuskripter. I løbet af sin karriere modtog han flere gange rejselegater, som han brugte til at rejse op nord for polarcirklen, hvor han blandt andet skrev om livet nord for trægrænsen i bogen "Samerne. Et urfolk i nord" fra 2004.

  • af Holger Rützebeck
    39,00 kr.

    "De lærde er uenige, om bondebyen omkring Frue Kirke eller fiskerbyen ved St. Nikolai er den ældste. Den sidste har i hvert fald givet vor hovedstad navn. "Havn" hed den i gamle dage. "Kaupmannehafn", Købmændenes Havn, kom den senere til at hedde.Det var havnen, der betød noget. Formodentlig har der været et godt sted for overfart til Skåne. Bønder og købmænd er kommet her for at tuske varer."Københavns historie strækker sig mange hundrede år tilbage i tiden, og man kunne snildt fylde mange tykke bøger med beskrivelser af byens bygninger, borgere og de mange begivenheder, der har formet den. Holger Rützebecks fortælling om hovedstadens historie er til gengæld kort og præcis. Den fortæller i grove træk om hovedstadens historie fra grundlæggelsen af de første små bopladser til 1918, hvor den lille bog første gang udkom.Den danske forfatter Holger Rützebeck (1867-1937) fik sin litterære debut med udgivelsen af teksterne "Den danske sommer" i 1902. I de efterfølgende år udgav Rützebeck flere andre tekster, før han i 1905 fik sin romandebut med bogen "Våbenhvile". Herefter fulgte både et halvt dusin romaner, børnebogen "Espen Offer" (1930) og en bog om Johannes Ewald under titlen "Højen ved Øresund. En fortælling om Johannes Ewald" (1912).

  • af Allan Mylius Thomsen
    69,00 kr.

    "Når vi i dag går en tur på solsiden af Nyhavn, kan det være svært at forestille sig, at den maleriske gamle havn er resultatet af en storslået byudvidelse. Historierne og anekdoterne klæber sig til den gamle havn. Årene som travl erhvervshavn med besøg fra de syv verdenshave. De mange ydmyge sømandsværtshuse, de gavmilde piger og de uheldige turister, der blev rullet, hvis de var lidt for åbenlyse med deres kontantbeholdning."Nyhavn er et af Københavns mest velbesøgte og karakteristiske steder, og hvert år flokkes turister dertil. Men Nyhavn har også en lang og spændende historie, som strækker sig helt tilbage til Christian VI’s tid. Allan Mylius Thomsen tager os med på en forrygende rejse gennem Nyhavns historie og fortæller, hvordan havnen har ændret karakter og funktion igennem århundrederne.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af Johan Jørgensen Jomtou
    69,00 kr.

    Danmarks skønne hovedstad har en lang og spændende historie. Johan Jørgensen Jomtou fortæller om de første bosættelser på det sted, der senere blev København, om byens skiftende status i landet og den rolle, den har spillet i Danmarks historie. Bogen fortæller endvidere om nogle af de mest karakteristiske og kendte københavnere samt om de forskellige danske kongers indvirkning på byen og dens arkitektur.Johan Jørgensen Jomtou (1791-1866) var en dansk forfatter, der skrev en række biografier om de kongelige og folk, der var knyttet til det danske hof. Han skrev endvidere for flere tidsskrifter heriblandt "Philantropen", "Tilskueren" og "Sandhedsvennen". I løbet af sit liv sad Johan Jørgensen Jomtou flere måneder i fængsel for frimodige udtalelser om Frederik VII.

  • af Allan Mylius Thomsen
    Fra 79,00 kr.

    En gåtur gennem København kan foregå på mange måder. Man kan ile af sted uden øje for sine omgivelser. Eller man kan slentre gennem gaderne, kigge lidt på vinduer og mennesker, dumpe ned på en café, lade øjnene vandre fra bygninger til folk til optrin. Helt tilfældigt, herligt afslappende. Og endelig kan man gå en tur med Allan Mylius Thomsen. Læser man bare en af de mange artikler, der i flere år har været bragt i lørdagsudgaverne af Jyllands-Posten København, og som nu er samlet i denne bog, bliver næste tur rundt i København en anden og større oplevelse.Allan Mylius Thomsen (f. 1948) er dansk forfatter og byhistoriker og har udgivet en lang række bøger om Københavns historie. Oprindeligt er Allan Mylius Thomsen uddannet manuskriptforfatter fra Filmskolen, og han har siden hen lavet radio- og tv-udsendelser samt været guide på Dyrehavsbakken og på byvandringer i det historiske København.

  • af A.D. Jørgensen
    49,00 kr.

    Københavns historie strækker sig mange hundrede år tilbage i tiden. Den første skriftlige kilde, der nævner stedet, er pave Urban, der i 1186 tildeler ærkebiskop Absalon "borgen Havn med dens tilliggende", og siden da har byen vokset og er blevet smukkere og smukkere år for år. A.D. Jørgensen fortæller om Københavns tidligste historie, om den rolle, byen har spillet i landets historie og om dens udformning og udvikling gennem tiderne.Adolph Ditlev Jørgensen (1840-1897) var en dansk forfatter, historiker og rigsarkivar, der udgav en lang række bøger om Nordens historie. I løbet af sit liv modtog A.D. Jørgensen en lang række æresbevisninger. Han blev i 1882 medlem af Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie, og året efter blev han medlem af Videnskabernes Selskab. Han blev desuden udnævnt til kommandør af 2. grad af Dannebrog og æresdoktor af det Filosofiske Fakultet ved Københavns Universitet.

  • af Albert Gnudtzmann & Helmer Lind
    98,99 kr.

    ”Ikke blot kender man ikke hinanden, således at forstå, at man for det meste er en fremmed mellem fremmede. Men man er også fremmed for hinanden i den forstand, at langtfra alle københavnere står i det samme forhold til den by, hvori de lever. Det er ikke en tvivlsom vittighed men en kendsgerning, at der findes de beboere af byen, folk, som har levet år af deres liv der, der, når de ved et eller andet tilfælde får ærinde på rådhuset, må spørge sig frem…”Albert Gnudtzmann og Helmer Lind tager os med tilbage til Storkøbenhavn omkring århundredeskiftet og viser os, hvordan man høj som lav begik sig i hovedstaden, der var en unik blanding af skønhed, ildelugt, hygge og fattigdom.Andet bind fortæller blandt andet om de store klasseforskelle, der herskede i byen, om de forskellige bygninger og kvarterers historie, samt den fattigdom, der var det altoverskyggende problem i utallige familiers liv.Albert Gnudtzmann (1865-1912) var en dansk journalist, dramatiker og forfatter. Han arbejdede blandt andet ved bladene Nationaltidende, Vort Land og Riget. Som forfatter skrev han en lang række romaner og skuespil.Helmer Lind (1862-1934) var en dansk journalist og redaktør. Han arbejdede blandt andet på Aftenbladet og Illustreret Tidende og udgav tobindsværket ”Storkøbenhavn” sammen med Albert Gnudtzmann i 1907.

  • af Albert Gnudtzmann & Helmer Lind
    98,99 kr.

    ”Ville man give den, der fremmed kom til København, et første indtryk af byen, skulle man en sensommerdags formiddag føre ham til Højbroplads. Han skulle komme fra en af de små sidegader, hvor solen bager ned mellem smudsig-grå husfacader, hvor luften er stille, tung af støv og fedtet af mad- og menneskedunst, og hvor hver anden kælderhals udånder sin parfume af ost og pølser, af ram sildelage og brændt kaffe.”Albert Gnudtzmann og Helmer Lind tager os med tilbage til Storkøbenhavn omkring århundredeskiftet og viser os, hvordan man høj som lav begik sig i hovedstaden, der var en unik blanding af skønhed, ildelugt, hygge og fattigdom.Første bind tager os blandt andet med i Det kgl. Teater, hvor en ung skuespillerinde gør sin debut, ud i de skønne parker til smørrebrød på græsset og til Københavns Whitechapel en sen nattetime.Albert Gnudtzmann (1865-1912) var en dansk journalist, dramatiker og forfatter. Han arbejdede blandt andet ved bladene Nationaltidende, Vort Land og Riget. Som forfatter skrev han en lang række romaner og skuespil.Helmer Lind (1862-1934) var en dansk journalist og redaktør. Han arbejdede blandt andet på Aftenbladet og Illustreret Tidende og udgav tobindsværket ”Storkøbenhavn” sammen med Albert Gnudtzmann i 1907.

  • af Herman Bang
    39,00 kr.

    "Fra i dag fejrer København en sommer i fester. Den nordiske udstilling vil være deres midtpunkt. Til minde om én af Danmarks største nationale begivenheder – en hel stands frigørelse ved stavnsbåndets løsning fra bonden – skal "Nordisk Kunst- og Industriudstilling i København" give sit mægtige billede af alt kulturliv i Norden. Og dette billede vil leve. Ikke de døde genstande, arbejdets færdige frugt, alene vil udstillingen vise. Hvad den giver er nordisk arbejdsliv i drift og dens mål er en levende gengivelse af kulturliv i Norden."I skønne vendinger og med stor kærlighed til byen fortæller Herman Bang om Danmarks hovedstad, København, i slutningen af 1800-tallet. Anledningen er den nordiske kunst- og industriudstilling, der skal finde sted i byen og fremvise alt det bedste og nyeste fra Nordens kulturliv og industrielle fremskridt.Herman Bang (1857-1912) var en dansk kritiker, forfatter og journalist. I 1880 brød han igennem med romanen "Håbløse slægter", og siden blev det til en lang række værker inden for forskellige genrer. Herman Bang er kendt for sin impressionistiske skrivestil og var en af hovedkræfterne bag det moderne gennembrud i dansk litteratur.

  • af Jesper Ewald
    69,00 kr.

    I denne hyldestbog til København er der fyldt med smukke sort-hvide fotos af byen, når den er allersmukkest: Nemlig i strålende solskin. Dengang kostede en kop kaffe på Højbro Plads 15 øre fra Madam Brun, og du kunne finde smilende sømænd på orlov i Nyhavn. Tag med på tidsrejse i Jesper Ewalds skildring af Købstaden anno 1935.Jesper Ewald (1893-1969) var en dansk forfatter og journalist. Han arbejdede som journalist på København, B.T., de Ferslewske Blade og Politiken, og skrev sommetider under sit pseudonym, Peberfuglen, som han også anvendte, når han skrev humoristiske radiostykker. Derudover virkede han som oversætter, forlagskonsulent og korrekturlæser. Hans forfatterskab omfatter romaner, fortællinger, rejsebøger, humoreske-samlinger og festskrifter.