Arkitektur: boligbygninger
-
Fra 38,99 kr. Kan et hus køre? Kan man bo i en container? Er et hus atid fir-kantet? Her kan du læse om spændende og anderledes måder at bo på. Du kan også læse om at gen-bruge ting. Og om at bo klima-venligt og ud-lede mindre CO. Til sidst kan du teste dig selv: Kan du huske, hvad alle de seje huse hedder?
-
49,00 kr. Frederiksberg Slot er en af den danske hovedstads smukkeste bygninger og har i hundredvis af år fascineret og glædet besøgende fra nær og fjern. Louis Bobé tager os med tilbage til slottets opførsel og fortæller, hvordan slottet og slotsparken – som vi i dag bare kalder Frederiksberg Have – har ændret sig gennem tiden, og hvilke mennesker der har sat deres præg på det. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1919.Louis Theodor Alfred Bobé (1867-1951) var en dansk historiker og forfatter. Han arbejdede i en lang årrække som arkivar og var desuden ordenshistoriograf. Louis Bobé udgav mange bøger om historie og historiske personer på både dansk og tysk. Han modtog en række ordner for sit virke som historiker heriblandt 1. grad af Dannebrogsordenen, Dansk Røde Kors Mindetegn for Krigsfangehjælp samt Officerkorset af Oranien-Nassau-ordenen.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Vi har alle været der: man vil bare gerne bygge en uindtagelig fæstning, så man kan få lidt fred fra omverdenen. Katrine og Marie har derfor lavet en praktisk guide til, hvordan man gør det lettest og mest praktisk. Katrine taler om Stronghold-spillene, og Marie drømmer om Hammerslag.Velkommen til en historiepodcast om historie og arkæologi. Lyt med, når vi tager et nyt emne under kærlig behandling. Værterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkæologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortællerduo, som elsker at have det sjovt med historien.Cover illustration: Arthur Balitskii/ShutterstockMarie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkæologi fra Københavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
49,00 kr. Amalienborg er en af Danmarks smukkeste bygninger, men langt fra alle ved, hvordan den kongelige residens ser ud indvendigt. Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling fik i 1945 særlig tilladelse af hans majestæt kongen til at fotografere Amalienborg indenfor, så hele befolkningen kunne se, hvordan en konge boede. Billederne er forsynet med forklaringer og kommentarer af Christian Elling, som får dem til virkelig at komme til deres ret.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 49,00 kr.
-
69,00 kr. Københavns gader er fulde af dekorativ kunst. Man skal blot kigge op ad mange af de ældre femetagers boligblokke. Omkring vinduer, porte og facader er indføjet dekorationer i sandsten eller marmor i alle kunsthistoriens stilarter.Efter ca. 1860 begyndte det store byggeri langs "brogaderne" med femetages boligblokke. Bygherrerne og deres arkitekter ville give blokkens facader særpræg for at få udlejet lejlighederne og tage en højere husleje. I 1870’erne var pynten mest gotik, 1880’erne fyldig barok, efter 1900 i den farverige Skønvirkestil. Fra ca. 1914 kom funkisstilen, funktionalismen, og dermed forsvandt næsten al dekoration fra nye boligbyggerier."Pynt på gesimsen. Facader på københavnsk etagebyggeri 1860-1920" udkom oprindeligt i 1983.Kristian Hvidt (f. 1929) er en dansk historiker, tidligere Folketingets bibliotekar og arkivar. Han har skrevet bøger om dansk historie i 1800- og 1900-tallet med hovedvægt på den politiske og sociale udvikling, blandt andet om oversøisk udvandring og om det danske folkestyres udvikling i bred forstand. Hertil kommer en række biografier over ledende politikere og litterater. I ti år var Kristian Hvidt forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie. I perioden 1962 til 2006 anmeldte han historisk litteratur i Berlingske Tidende. Han er ridder af 1. grad af Dannebrogsordenen.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
79,00 kr. Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Første bind omhandler blandt andet de nordfrisiske ringvolde, kong Svends lejrborge, kastelanlæg og kystanlæggene ud til Østersøen, Kattegat og Vesterhavet.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
49,00 kr. Tag med på en auditiv rundvisning i Gymnastikhuset på Vodroffsvej i København, hvor den legendariske gymnastikpædagog Helle Gotved boede og virkede som underviser hele sit liv. Her blev Gotvedgymnastikken født, og her lever den fortsat i bedste velgående. I omklædningsrummet med de smukke håndmalede kakler nyder veninderne et varmt bad og en kop kaffe efter gymnastiktimen på mandagsholdet. I den mere end hundrede år gamle gymnastiksal spiller musikken livligt, gymnasterne griner og fødderne flyttes henover de gamle blanke trægulve med en hyggelig knirkende lyd. Gotvedinstituttets direktør Søren Ekman fortæller om husets historie, Helle Gotveds mange geniale opfindelser og om Gotvedgymnastikkens vigtigste principper.Podcasten er lavet af reporter Christina Leonora Steffensen for Saga Talks i samarbejde med Gotvedinstituttet.Gotvedgymnastikkens grundlægger Helle Gotved voksede op og levede hele sit liv i Gymnastikhuset på Vodroffsvej i København, som hendes far N.H. Rasmussen fik opført i 1898 sammen med arkitekten P.V. Jensen Klint. Den smukke bygning er i dag fredet, men ikke desto mindre stadig fuld af liv. Den huser Gotvedinstituttet, der udbyder en toårig uddannelse i bevægelsespædagogik og en række populære gymnastikhold.
- Podcast
- 49,00 kr.
-
39,00 kr. "Fredensborgs historie går tilbage til Christian IV’s tid, da Ladegården Østrup lå omtrent der, hvor nu ’Store Kro’ ligger. Her kom Frederik IV ofte og holdt hof i de små landlige stuer, der dog naturligvis ikke i længden kunne tilfredsstille, hvorfor kongen efter hjemkomsten fra en italiensrejse for alvor besluttede at opføre et lystslot herude."Hvilke seværdigheder skulle man som turist i Fredensborg og omegn i slutningen af det nittende århundrede? Hvor var de skønneste naturoplevelser, og hvad er historien bag byens berømte og imponerende slot?Den lille rejseguide fra 1897 beskriver Fredensborgs mest besøgte museer og bygningsværker og de smukkeste naturområder. Det er både interessant at se, hvad der har ændret sig siden dengang, men også hvor mange af de samme ting der stadig i dag trækker turister til.Rejseguiden er skrevet af en lang række forskellige forfattere, der tilsammen gør bogen til en alsidig og fyldestgørende beskrivelse af området.
- E-bog
- 39,00 kr.
-
79,00 kr. Overalt i Danmark har man gennem tiden bygget borge til at forsvare sig mod angreb. Arkæologer og historikere har studeret disse borge i lange tider og fundet frem til mange sandheder om deres formål, funktion og bygherrer. Vilhelm la Cours tobindsværk giver et samlet billede af de danske borganlæg fra de tidligste ringvolde og op til midten af det trettende århundrede, hvor de gamle borganlæg blev erstattet af nyere arkitektur.Andet bind omhandler blandt andet borganlæggene i Danmarks indre bygder, kongens borganlæg samt de verdslige og de kirkelige stormænds borganlæg.Vilhelm la Cour (1883-1974) var dansk forfatter og historiker. Under anden verdenskrig talte han så højt imod besættelsesmagten, at han blev afskediget fra sit embede som lektor på Birkerød Statsskole og måtte syv måneder i fængsel, før han flygtede til Sverige i 1944. Vilhelm la Cour nåede at udgive over 30 bøger i løbet af sit liv og var endvidere Kommandør af Dannebrog.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
199,95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet.Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil.Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.[5 hjerter]"Det er et prægtigt værk, som J. Henriette Linnemann har skabt om Fredensborg Slot."Lars Hedebo Olsen, Politiken [5 stjerner]"Linnemann gennemfører et detaljernes skoleridt, men får det føjet sammen til et festfyrværkeri over en dansk kunst- og kulturhistorie, hvor der også bliver tid til et "besøg" i privaten."Flemming Østergaard, Jyllands-Posten "Fotografierne er enestående, præcise og velgennemtænkte; de understøtter bogens originale fortælling. Værket handler om stilsættelse, styling; hvordan ting skal tage sig ud, og hvordan man opnår det ønskede helhedsindtryk."Anne Knudsen, Weekendavisen ?
- E-bog
- 199,95 kr.
-
79,00 kr. Dyrehaven nord for København har i generationer været en grøn oase, som folk fra den tætte og ildelugtende storbyjungle valfartede til på søndagsudflugt. Kai Flor fortæller om Dyrehavens lange og spændende historie, om dens forbindelse til Frankrig, kongefamiliens brug af den og de almene menneskers store glæde af det dejlige naturområde.Kai Flor (1886-1965) var dansk forfatter, oversætter og musik- og kunstkritiker. Flors forfatterskab omfatter bl.a. bøger om kunst, musik, poesi og arkitektur, men han er bedst kendt for sine håndbøger om klassisk musik. Som oversætter har han bl.a. oversat Vincent van Goghs breve, Darwins udødelige Tanker, Gullivers Rejse og Skatte-øen til dansk. Kai Flor var Ridder af Dannebrog.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
- Kongelige rammer
199,95 kr. Fredensborg Slot blev bygget som jagtslot for Frederik 4. i 1722 af hofarkitekt I.C. Krieger og har siden dannet ramme om både dagligliv og store begivenheder i Kongehuset. Her holdes bryllups-, sølvbryllups- og fødselsdagsfester, her modtages gæster fra alverdens lande, og dronning Margrethe og hendes familie tilbringer forår og efterår på slottet. Dronning Margrethe har udført et omfattende arbejde med at føre slottet tilbage til den oprindelige indretning, mens prins Henrik indrettede sine private gemakker i en mere global og franskinspireret stil. Vi kommer også ind i de private arbejdsværelser og stuer, som aldrig har været vist før, og dronning Margrethe har en vigtig stemme i bogen, når hun fortæller om, hvordan statsoverhoveder ridser deres navnetræk ind i slottets glasruder med en diamant, og hvordan hun og prins Henrik spiste frokost i Lille Barokspisestue og tilbragte aftenerne i Frederik 4.s Rum.
- E-bog
- 199,95 kr.
-
39,00 kr. Da Mikkel en dag er på omvisning på et gammelt slot, hører han en uhyggelig historie om en ung pige, der blev muret inde på slottet af sin far. Nu siges det, at hun spøger på slottet om natten. Mikkel har svært ved at glemme historien igen, og han har lyst til at se stedet igen. Men da han kommer ud fra sit værelse, ser han en uhyggelig hvid skygge...Jørn Jensen, født 1946, yderst produktiv og prisbelønnet børnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lærer. I sin tid som skolelærer mødte Jørn Jensen mange børn med læsevanskeligheder og fandt, at der var mangel på læsemateriale til de små nye læsere, der kunne vække ægte læseglæde. Hans tanke var, at læseglæde og indlæring går hånd i hånd, og at kun den gode historie og appetitlige bog kan fange børnenes interesse, og derfor gik han selv i gang med at skrive. Han står nu bag flere hundrede letlæselige bøger til børn, hvoraf især genrer som mystik og gys skal fremhæves.
-
79,00 kr. Arkitekturforsker og professor i kunsthistorie Christian Elling fortæller om billedkunst, arkitektur og havekunst i Danmark i enevældens tid. Vi kender Christian IV som den store byggekonge, og Christian Elling stiller flere gange skarpt på hans mange byggeprojekter, der stadig pryder landet i dag. "Paraden" er en spændende rejse i dansk kunsthistorie og fortæller samtidig om de bevægelser og kunstnere, danskerne lod sig inspirere af.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 79,00 kr.
-
69,00 kr. Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling har besøgt langt de fleste danske herregårde og provinsbyer for at kunne fremstille den romantiske have fra alle dens sider, ikke blot dem, vi ser så smukt i Frederiksberg Have og Søndermarken.Christian Elling fortæller historien om den engelske havekunsts indtog i Danmark i slutningen af 1700-tallet, hvor en af den europæiske kulturhistories vigtigste bevægelser brød igennem. Med Jean-Jacques Rousseaus naturevangelium, Percy Bysshe Shelleys sublime digte om naturens skønhed og Francisco Goyas dramatiske malerier er romantikken en vidunderlig hyldest til det naturlige, det indre og det skønne.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Rokokostilen er vidunderlig med sine snørklede detaljer og overdådige haver. Den opstod i Frankrig og begyndte i 1730‘erne at vinde indpas uden for landets grænser. Pludselig skulle alle slotte og herregårde bygges efter den nye byggestil, og der blev sendt bud efter Frankrigs bedste arkitekter for, at aristokratiet i hele Europa kunne indrette sig efter alle kunstens regler.Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling tager os med på en rundtur i de danske rokokopalæer og patricierhuse. Han undersøger de imponerende bygninger udenpå såvel som indeni og fortæller samtidig om rokokotidens karakteristika og historie.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. "Med året 1660 begynder et nyt afsnit af Danmarks politiske historie: enevældens tidsalder. På samme tid indtræder et afgørende vendepunkt også i vort lands arkitekturhistorie. Thi selv om de skiftende perioder inden for kunstens udvikling selvsagt ikke lader sig strengt afgrænse i tid, vil det dog være berettiget at datere barokkens gennembrud herhjemme til årene omkring absolutismens indførelse."Kunsthistoriker og arkitekturforsker Christian Elling fortæller om de danske slotte og herregårde, der begyndte at skyde op i landskabet i løbet af barokken og rokokotiden. Tag med på Frederiksborg Slot og Amalienborg og videre til mindre kendte steder som Selsø, Clausholm og Stensballegård, hvor vi ser barokken og rokokoen udfolde sig i al sin storhed.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
69,00 kr. Historien om dronning Mathilde Caroline og hendes skæbnesvangre affære med sin mands livlæge, Struensee, har i århundreder fascineret og interesseret både historikere, forfattere og den brede befolkning. Utallige vidner blev afhørt op til retssagen, der gjorde en ende på de elskendes kærlighed og liv, men én side af sagen er ikke blevet belyst af andre end Christian Elling. Den dygtige og anerkendte arkitekturforsker og professor i kunsthistorie fortæller om Caroline Mathildes forskellige residenser, og hvad de siger om deres beboer. Læs om idyllen på Hirschholm, lystslottet Frydenlund, Christiansborgs løngange og dronningens sidste taffel.Christian Thorvald Elling (1901-1974) var en dansk professor, forfatter, kunsthistoriker og arkitekturforsker. Italiensk barokarkitektur var Christian Ellings primære forskningsområde, og i løbet af sit liv foretog han talrige lange rejser til Italien. Christian Elling udgav over 40 bøger om blandt andet italiensk kulturhistorie, klassisk litteratur, dansk kulturhistorie og danske herregårde.
- E-bog
- 69,00 kr.
-
169,00 kr. BYHUSET er en omfattende bog om, hvordan man istandsætter og ombygger byhuse og lejligheder på en måde, som er i overensstemmelse med husets oprindelige arkitektur og brug af materialer – skrevet af landets vel nok mest vidende mand på området. Bogen er relevant for alle, der bor i etagehus, rækkehus, villa eller parcelhus i en af de danske storbyer, forstæder eller provinsbyer.Befolkningstallet i byerne vokser eksplosivt, og det er især de historiske bykerner, der tiltrækker danskerne. Vi får her en interessant gennemgang af både byens og byhusets udvikling fra de ældste tider til i dag, herunder de arkitektoniske stilarter og materialer. Der er kapitler om de forskellige typer af boliger, deres baggrund, karakteristika og indretning.Endelig giver bogen ikke mindst konkret rådgivning og vejledning om istandsættelse, ombygning, bygningsbevaring og reetablering, hvor de forskellige bygningsdele såsom gennemgås systematisk.SØREN VADSTRUP er uddannet restaureringsarkitekt i 1978. Leder af Raadvad-Centeret 1989-2002 og siden 2006 forsker, underviser og formidler på Center for Bygningsbevaring i Raadvad.Siden 2011 desuden forskningslektor på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Udgav i 2004 bogen "Huse med sjæl".I 2001 købte og restaurerede Søren Vadstrup med familie en fredet firelænget bindingsværksgård i Viby på Fyn. Sideløbende har han bl.a. i en årrække beskæftiget sig med registrering og restaurering af ældre bygninger i Grønland, Island og på Færøerne.
- E-bog
- 169,00 kr.