Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • af Tue Gad
    38,99 kr.

    ”Er det da ikke en ulykke at være ensom? Det kan det være, hvem vil bestride det? Men der har været tider da ensomhed blev anset for et gode. Der var dem, som forlod byen og samfundet, fandt et øde sted og levede af kildevand og skovens frugter for at være ene med Gud, som man sagde.”Ud fra en række skønne kobberstik fortæller middelalderforsker Tue Gad om eneboere igennem historien. Han fortæller om de fromme mænd, der af egen fri vilje skabte sig et liv helt alene i ødemarken med kun Gud som følgesvend, og om det mismod, der kunne gribe selv den mest gudfrygtige, når han var alene længe nok.”Ensomhedens billede” udkom første gang i 1983.Tue Gad (1918-2001) var en prominent middelalderforsker, bibliotekar og forfatter, der i mange år var tilknyttet Det kgl. Biblioteks håndskriftssamling. I løbet af sin lange karriere udgav han et væld af bøger om dansk middelalderhistorie og -kultur. Flere af bøgerne er udgivet i samarbejde med hans kone, Bodil Gad.

  • af Simon Kratholm Ankjærgaard & Tommy Heisz
    48,99 kr.

    Niels Simonsen var bataljemaler. Han malede slag, fægtninger, fremrykninger og tilbagetrækninger under de to slesvigske krige – nogle gange helt ude ved fronten. Det var krigsreportage med penselstrøg. Nogle af de mest ikoniske malerier er lavet af ham – og ofte var den heltemodige danske soldat i centrum. Alligevel blev han efter krigsnederlaget i 1864 stort set skrevet ud af den danske kunsthistorie, blandt andet fordi han ikke var national nok, mente kritikerne. Vi ser nærmere på Niels Simonsen, på et Danmark i skred i 1800-tallet, på krigene og på fredsaftalerne sammen med kunsthistoriker Rasmus Kjærboe.Værter: Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy HeiszGæst: Rasmus KjærboeKlip: Karen Sigrid JacobsenRedaktør: Andreas Lindinger SaxildVild HistorieVerden er fuld af vilde historier; utrolige historier, sørgelige historier, så-tæt-var-vi-på-katastrofen-historier. I podcasten ”Vild Historie” folder de to værter, Simon Kratholm Ankjærgaard og Tommy Heisz, fortællingerne ud i selskab med gæsterne. I hvert program vil én vild historie være den røde tråd og dagens tema. Der er kun to krav til historierne: De skal have fundet sted i virkeligheden - og ja, så skal de være vilde.Simon Kratholm Ankjærgaard (f. 1973) er journalist, forfatter, historiker og formidler. Han har tidligere arbejdet på Berlingske Media og hjemløseavisen Hus Forbi, men i dag er han freelance. Han har desuden skrevet flere bøger, blandt andet ”Genforeningen 1920” (2019) og ”Augustoprøret 1943” (2020).Tommy Heisz (f. 1975) er forfatter og journalist. Han har skrevet en lang række bøger om vidt forskellige historiske emner, blandt andet ”Dødens årsag” (2020), som han har udgivet i samarbejde med professor i retsmedicin Markil Gregersen.

  • af Sophus Helle
    39,99 kr.

    Why do people treat their books so differently? Some people like to keep their books in near-mint condition, handling them with metaphorical gloves on and making sure that there is not a single scratch to be found on their cover. Other people, like Sophus, want to dogear the corners, doodle in the margins, and crack the spine of every book they read. In this episode, Sophus traces the origins of this book-lover battle.Hosted and written by Sophus HelleSound editing by Simone Nystrup-LarsenEdited by Andreas Lindinger SaxildFind out more at sophushelle.com/monkeymindMonkey MindCombining wit and wisdom, silliness and seriousness, the podcast Monkey Mind by Sophus Helle takes the audience on a weekly jaunt through the jungle of the mind. Each episode throws a new and unusual light on the issues of everyday life—trees, typos, taxes, and much more besides—making the audience look again at a world they thought they knew. It tells stories that are designed to make the listener chuckle, then reflect, drawn from both the host’s own life and from the deep well of history.Sophus Helle is a writer, translator, and cultural historian. He is an expert in the Babylonian epic Gilgamesh and the ancient poet Enheduana.

  • af Axelline Lund
    68,99 kr.

    I erindringsværket "Spredte erindringer hjemmefra og udefra", der udkom første gang i 1917, beretter kvindesagsforkæmper Axelline Lund om sit fascinerende liv blandt samtidens mest berømte kunstnerskikkelser.I en personlig og ydmyg stil fortæller forfatteren – der var venner med bl.a. H.C. Andersen og Amalie Skram – anekdoter om møder med mange betydningsfulde personer fra samtiden, herunder bl.a. Henrik Ibsen. Hun fortæller desuden levende om sit vilde rejseliv, der bragte hende til London, Paris og ikke mindst til den danske kunstnerkoloni i Rom.Axelline Lund (1836-1918) var en af sin samtids mest fremtrædende kvindesagsforkæmpere. Hun er især kendt for at have stiftet Cirklen; en forening der støttede kvindelige kunstnere og skribenter. Foruden sine erindringer udgav hun en række journalistiske reportager og artikler livet igennem.

  • af N.L. Høyen
    98,99 kr.

    Dette er de banebrydende ideer fra stifteren af kunsthistorie som selvstændigt fag.Forfatteren udfolder i dette værk, som oprindeligt udkom i 1870’erne, sine teorier og tanker om malerkunsten. Disse tanker dannede i tiden skole og påvirkede hele den danske kunstverden. Teorierne er præsenteret i en række artikler. Bl.a. behandles den antikke malerkunst, kristendommens betydning for dansk kunst, aktuelle udstillinger, principperne for oprettelsen af Kunstforeningen, Thorvaldsens Museum mm.Niels Laurits Høyen blev født i 1798 og døde i 1870. Han var kunstkritiker, kunsthistoriker, kurator og i en årrække direktør for Den Kongelige Malerisamling. Han i tiden utrolig indflydelsesrige forfatterskab består først og fremmest af en lang række tidsskriftartikler, som er samlet i værket ”Skrifter 1-3”. Han regnes som stifteren af kunsthistorie som selvstændigt fag.

  • af Alfred Bramsen
    38,99 kr.

    ”Middelmådigheden og dilettantismen vokser bestandigt tættere op omkring de ganske få kunstnere, landet ejer, suger luft og næring fra den gode kunst og truer med helt at kvæle den. Husene fyldes helt op til hanebjælkerne med bemalet lærred, hvoraf der nu forbruges kilometre, hvor metre tidligere slog til. Det er ikke blot en vittighed, at olietryksfabrikanterne klager over, at prisen på deres varer trykkes af malerne.”I sit indlæg i Nationaltidende fra 1897 diskuterer Alfred Bramsen kunstens status i Danmark omkring århundredskiftet. I stærke vendinger kritiserer han den stigende tendens til at glorificere det, han ser som dårlig og middelmådig kunst, for derigennem at vække pøblens smag for kunst uden at tænke på den kunstneriske kvalitet. Indlægget giver et interessant indblik i diskursen om kunst og dilettantisme i datidens Danmark.Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlæge og forfatter, der udgav en lang række bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lægmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere værker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.

  • af N.L. Høyen
    128,99 kr.

    Dette er de banebrydende ideer fra stifteren af kunsthistorie som selvstændigt fag.Forfatteren udfolder i dette værk, som oprindeligt udkom i 1870’erne, sine teorier og tanker om malerkunsten. Disse tanker dannede i tiden skole og påvirkede hele den danske kunstverden. Teorierne er præsenteret i en række artikler. Bl.a. behandles den antikke malerkunst, kristendommens betydning for dansk kunst, aktuelle udstillinger, principperne for oprettelsen af Kunstforeningen, Thorvaldsens Museum mm.Niels Laurits Høyen blev født i 1798 og døde i 1870. Han var kunstkritiker, kunsthistoriker, kurator og i en årrække direktør for Den Kongelige Malerisamling. Han i tiden utrolig indflydelsesrige forfatterskab består først og fremmest af en lang række tidsskriftartikler, som er samlet i værket ”Skrifter 1-3”. Han regnes som stifteren af kunsthistorie som selvstændigt fag.

  • - En kunstnerindes livsroman
    af Christen Fribert
    68,99 kr.

    ”Hvor alt dog havde forandret sig i løbet af de sidste fire timer! Aldrig i sit liv havde hun været så dødsensangst som dengang; og nu – nu lå det alt sammen på ny foran hende, livet, kunsten lykken – alt det, der gang på gang havde truet med at flygte fra hende.”Judith har en eneste drøm: at komme til at leve af sin kunst. I starten af det tyvende århundrede er det ikke et liv, der er mange kvinder forundt, og Judith vakler mellem at forfølge sin drøm eller at leve et konventionelt og trygt liv som så mange andre kvinder. Vi følger hende fra hendes ungdom, hvor kunsten kommer til at fylde mere og mere i hendes hjerte og tilværelse, og på vej mod den store beslutning om, hvorvidt hun skal stole på sit talent eller ej.”Den evige længsel” udkom første gang i 1918.Christen Fribert (1888-1962) var en dansk journalist og forfatter. Han skrev både skøn- og faglitteratur og var desuden en del af den sidste redaktion på bladet Illustreret Tidende. Christen Fribert debuterede som romanforfatter i 1918 med ”Skyggekaravaner” og blev året efter medlem af Dansk Forfatterforening.

  • af Katy Hessel
    198,99 kr.

    Kvindernes kunsthistorie er en rig og fascinerende historie, der hører til i den kunsthistoriske kanon på lige fod med de mandlige kunstnere. Men alt for længe er kvinderne blevet udeladt. Det gør kunsthistoriker Katy Hessel nu op med i denne bog, der tager læseren på en rejse gennem de største og vigtigste værker i historien om kunst – uden mænd.Denne bog fortæller om nogle helt særlige kvinder i kunstens verden. Det er de vigtigste kvindelige kunstnere fra Renæssancen og1800-tallets USA, den hollandske guldalder og efterkrigstidens Latinamerika. Det er historien om, hvordan kvinderne brød med normerne, kom ind på kunstakademierne og var med til at forme kunstens verden. Dette er historien om kunst, som den aldrig er blevet fortalt før.Med dansk forord af Anna Kærsgaard Gregersen, museumsinspektør på Glyptoteket.

  • af Luis Machado
    59,99 kr.

    El muralismo mexicano cambió para siempre la manera de experimentar el arte público, y no solo en Latinoamérica, sino alrededor del mundo. Diego Rivera emerge como uno de los pintores más descollantes de aquel movimiento artístico. Alimentado de las tradiciones aztecas y de las vanguardias de su tiempo, Rivera plasmó su arte en obras fulgurantes como “El mercado de Tlatelolco” y “Sueño de una tarde dominical en la Alameda Central”.Su paso por este mundo estuvo signado también por relaciones turbulentas con varias mujeres, principalmente su amor con Frida Kahlo, y por una militancia comunista que le valió choques con Rockefeller y otros compradores. Como no podía ser de otra forma, tratándose de una pintura social, la vertiginosa vida de Rivera y sus contemporáneos nos mira desde sus murales.Este audiolibro está narrado en español latino

  • af Luis Machado
    59,99 kr.

    Picasso, el revolucionario de la pintura. Picasso, el maltratador de mujeres. El que retrató a la humanidad sufriente en el “Guernica”. El comunista cuyo nombre se convirtió en una marca global. Esta biografía ayuda a comprender cómo convivían en él todas estas facetas.Pablo Picasso creó junto a otros un nuevo modo de pintar, el cubismo, que estuvo cercano a las propuestas de los surrealistas (no sin tensiones). Luego atravesó una serie de períodos propios. En esas etapas fue soltando infinidad de dibujos, esculturas y, sobre todo, cuadros.Simplemente no podríamos entender buena parte de lo que ha pasado en el arte y la cultura del último siglo sin visitar aunque sea un rato la figura de Picasso.Este audiolibro está narrado en español latino

  • af Luis Machado
    55,99 kr.

    Quino. El padre artístico de Mafalda. El genio detrás de algunas de las viñetas humorísticas más inteligentes que hayamos visto."Quino" era el seudónimo de Joaquín Salvador Lavado. Este historietista argentino había nacido en Mendoza en 1932 y murió en esa misma ciudad en 2020.Su gran creación, Mafalda, llegó casi por casualidad. Al principio iba a ser parte de una campaña publicitaria. La campaña no se hizo, pero Quino desarrolló brillantemente el personaje de una nena que vivía en la Buenos Aires en los años 60, se preocupaba por el mundo, amaba a los Beatles y odiaba la sopa. Sus amigas y amigos también eran inolvidables: Miguelito, Susanita, Felipe, Libertad, Manolito...¿Cómo hizo Quino para inventarlos? ¿Por qué la tira se volvió un clásico mundial, traducido a más de veinticinco idiomas? ¿Qué fue de su vida y su arte después de Mafalda?Este audiolibro está narrado en español latino

  • af Johannes V. Jensen
    49,00 kr.

    ”Uanset svingninger i smagen, der har gjort sig gældende over for Thorvaldsen som billedhugger, og den stilperiode han tilhører, vil han bevare sig urokket, for alle tider uden jævnbyrdige, som arbejder, håndværker i eminent forstand, kyndigere og mere produktiv, og med en mere ubetinget international anerkendelsen end nogen anden, før eller siden.”Johannes V. Jensen, en af de største danske forfattere, fortæller om en af de største danske kunstnere, billedhuggeren Bertel Thorvaldsen. Johannes V. Jensen, der selv var billedhugger og kendte teknikkerne bag, beskriver eminent Thorvaldsens teknikker som håndværker og fortæller endvidere om mennesket bag talentet.Bogen udkom første gang i 1938 og er en god introduktion til Bertel Thorvaldsen og hans værker.Johannes Vilhelm Jensen (1873-1950) var en dansk forfatter og digter, der i 1944 modtog Nobelprisen i litteratur. Han debuterede som forfatter i 1896 med romanen ”Danskerne” og udgav sidenhen en perlerække af romaner, noveller, essays, rejseskildringer og myter. Johannes V. Jensen, der selv var billedhugger, udgav flere portrætter om den store danske billedhugger Bertel Thorvaldsen. Han modtog en lang række legater og udmærkelser for sit store litterære arbejde og var blandt andet æresdoktor ved Lunds Universitet og modtager af statens livsvarige kunstnerydelse og det anckerske legat. Johannes V. Jensen er særligt kendt for sin historiske roman ”Kongens fald”, der er optaget i Kulturkanonen.

  • af Karl Aage Kirkegaard & Kirsten Ahlburg
    69,00 kr.

    Marie Krøyer (1867-1940) var stadig gift med den berømte Skagensmaler P.S. Krøyer, da hun forelskede sig i en anden mand og blev gravid med hans barn. Denne bog, som er skrevet i dagbogsform, følger Marie i de dramatiske år omkring skilsmissen fra P.S. Krøyer, men også i hendes ungdom.Bogen udkom oprindeligt i 2002 som en del af serien Læseværkstedet på Special-pædagogisk forlag. Den henvender sig til børn, unge og voksne med læsevanskeligheder.Kirsten Ahlburg (f. 1955) er uddannet lærer og psykoterapeut og har i mange år undervist voksne udlændinge i dansk og været privatpraktiserende psykoterapeut. Siden 2007 har Ahlburg været forfatter på fuld tid. Siden debutromanen "Skal vi danse" fra 1985 er det blevet til over 660 bogudgivelser for børn, unge og voksne her i Danmark.Karl Aage Kirkegaard (f. 1955) har i en årrække arbejdet som lærer på gymnasier og Folkeuniversitetet i Aarhus. Han har også skrevet bøger om emnerne filosofi og religion.

  • af Francis Beckett
    69,00 kr.

    Når man hører navnet Firenze, er noget af det første, man tænker på, byens fantastiske kunst. Den danske kunsthistoriker Francis Becketts tager os med flere hundrede år tilbage i tiden i sin beskrivelse af de florentinske kunstnere. Han starter helt tilbage i 1200-tallet med den store maler og arkitekt Giotto di Bondone, fører os gennem renæssancens blomstrende kunsttradition og tager os endvidere med til den gamle etruskiske bjergby Fiesole, hvorfra der er en uovertruffen udsigt over Firenze.Francis Beckett (1868-1943) var en dansk kunsthistoriker og forfatter. I løbet af sit liv foretog han mange længere studierejser i Europa. I 1924 blev han en del af direktionen for Ny Carlsbergfondet, og samme år blev han Ridder af Dannebrog. Francis Beckett debuterede som forfatter i 1895 med bogen "Altertavler i Danmark fra den senere Middelalder" og udgav efterfølgende flere bøger om europæisk kunst- og arkitekturhistorie.

  • af Chr. Bruun
    49,00 kr.

    Bogtrykkerkunsten har forandret hele verden fra et samfund, hvor kun de allerrigeste og mest magtfulde havde adgang til litteratur og viden til et sted, hvor langt flere havde adgang til både bøger, flyveblade og trykte billeder.I mange århundreder blev det diskuteret vidt og bredt i hele Europa, hvorfra bogtrykkerkunsten egentligt stammede, og hvilken person og hvilket land der kunne tage æren for denne revolutionerende opfindelse. Bibliotekar og forsker Chr. Bruuns bog fra 1889 beskriver status for forskningen i slutningen af 1800-tallet, hvor man så på både Johan Gutenberg og Laurens Janszoon Coster som mulige opfindere.Christian Walter Bruun (1831-1906) var en dansk forfatter, historiker og bibliotekar, der opnåede stor anerkendelse for sit bidrag til forskning i dansk historie. Chr. Bruun var i en årrække forstander for Det kongelige danske Selskab for Fædrelandets Historie og endvidere medlem af Det Kongelige Norske Videnskabers Selskab. Ved fejringen af Københavns Universitets 400 års jubilæum i 1879 blev Chr. Bruun gjort til æresdoktor. Han udgav en lang række biografier om historiske danskere og bøger om dansk historie.

  • af Frederik Poulsen
    69,00 kr.

    Forfatter og arkæolog Frederik Poulsen beretter i sin doktorafhandling fra 1904 om nogle af det gamle Grækenlands vigtigste og skønneste genstande nemlig Dipolynvaserne og de grave, de blev fundet i ved Dipolynporten, der førte ind gennem bymurene omkring Athen. Bogen giver en usædvanligt detaljeret beskrivelse af vaserne og gravenes betydning for hellenistisk kultur og studier af det gamle Grækenland.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.

  • af John Njor
    69,00 kr.

    Hvem kender kunsten bedre end kunstnerne selv?Denne bog, som oprindeligt udkom i 1968, består af en række indholdsrige og medrivende interviews med danske kunstnere. Oprindeligt er interviewene – eller kunstreportagerne, som forfatteren kalder dem – udkommet som avisartikler. Her i bogen er de samlet i en serie, som er oplagt læsning for den kunstinteresserede, der ønsker at komme ind bag facaden på en række store navne og få indblik i deres egne tanker, både om livet og deres værker.I bogen interviewes bland andre Robert Jacobsen, Seppo Mattinen, Wilhelm Freddie, Peter Bonnén og Svend Wiig Hansen.John Njor er en dansk forfatter, Spanien-kender og journalist ved Politiken. Han har blandt andet skrevet en række bøger om Spanien og spansk historie, herunder bøgerne "Døden i arenaen" (1970), "Spanien ved korsvejen" (1976.) og "Baskerlandet - og baskerne" (1986). Hans bøger henvender sig generelt til læsere med interesse for spansk kultur og historie.

  • af Emil Bloch
    49,00 kr.

    Christiansborg Slot er et sandt skatkammer af smukke malerier af de ypperste europæiske malere!I 1884 gør Emil Bloch status over den kongelige malerisamling på Christiansborg Slot, og der er tale om en meget imponerende og alsidig samling. Bogen omhandler både værkerne og den kunstner, der står bag. Emil Bloch præsenterer os for malere som italienske Antonio Balestra (1660-1740), hollandske Ferdinand Bol (1611-1680) og belgiske Jan Breughel (1568-1625).Emil Bloch (1836-1914) var dansk kunsthistoriker og var i en lang årrække direktør for Statens Museum for Kunst. Han var især interesseret i kobberstikkunstens historie og var i en årrække adjungeret inspektør for Den Kongelige Kobberstiksamling. Han udgav en lang række bøger om kunsthistorie og blev Ridder af Dannebrog i 1885 og Dannebrogsmand i 1897. Han var bror til maleren Carl Bloch.

  • af Emil Bloch
    49,00 kr.

    De danske slotte bugner af flere århundreders vidunderlige kunstskatte fra hele verden!Emil Blochs katalog fra 1896 giver et skønt indblik i den kongelige malerisamling, som den så ud i slutningen af 1800-tallet. Bogen omhandler både værkerne og den kunstner, der står bag. Emil Bloch præsenterer os for malere som hollandske Willem van Aelst (1626- c. 1683), tyske Balthaser Denner (1685-1749) og venezianske Giovanni Battista Piazetta (1682-1754).Emil Bloch (1836-1914) var dansk kunsthistoriker og var i en lang årrække direktør for Statens Museum for Kunst. Han var især interesseret i kobberstikkunstens historie og var i en årrække adjungeret inspektør for Den Kongelige Kobberstiksamling. Han udgav en lang række bøger om kunsthistorie og blev Ridder af Dannebrog i 1885 og Dannebrogsmand i 1897. Han var bror til maleren Carl Bloch.

  • af Frederik Poulsen
    79,00 kr.

    Det gamle Grækenlands kunsthistorie strækker sig flere tusind år tilbage i tiden og har udviklet sig i spændende retninger i løbet af den gamle civilisations historie. Forfatter og arkæolog Frederik Poulsen beretter om den oldgræske kunsthistorie fra dens begyndelse i midten af det andet årtusind før Kristi. Han beskriver de mønstre og motiver, der går igen på de vaser, der skiftede karakter i løbet af århundrederne, og de skulpturer og små figurer, der ligeledes ændrede udtryk i tidens løb.Bogen er oprindeligt udgivet i 1949.Poul Frederik Sigfred Poulsen (1876-1950) var en dansk forfatter og klassisk arkæolog, der i en lang årrække var direktør for Ny Carlsberg Glyptotek. Han var internationalt anerkendt for sin forskning i arkæologi og sine utallige videnskabelige værker. Også hos den brede befolkning gjorde han stor lykke med sine fortællinger og levende og muntre skildringer af rejser til blandt andet Grækenland, Spanien, England og forskellige danske egne. Frederik Poulsen opnåede mange udmærkelser i både Danmark og udlandet og var blandt andet Dannebrogsmand, Kommandør af 1. grad af Dannebrog og æresdoktor ved universitetet i Bordeaux.

  • af EJ. Potgieter
    73,99 kr.

    Historische verhalen van een invloedrijk dichter‘Schetsen en verhalen’ bevat een dwarsdoorsnede van E.J. Potgieters’ werk. Enkele teksten zoeken het snijpunt op van fictie en non-fictie. Een verhaal over Rembrandt is in feite een vermomd essay over zijn werk, terwijl ‘Oudejaars-avond en nieuwjaarsmorgen’ een autobiografisch verhaal is, vermomd als brief. De meeste ruimte wordt ingenomen door Potgieters’ historische verhalen. ‘Anna’ voert ons terug naar de Spaanse bezetting van de Nederlanden en is een verhaal in de stijl van Sir Walter Scott. ‘Marten Harpertsz’ speelt zich af aan het begin van de 17de eeuw en draait rond Maarten Tromp, de Nederlandse zeeheld. Ook Frans Hals en de Nederlandse wapenhandelaar Lodewijk de Geer worden voor het voetlicht gehaald. Enkele essays over schilderkunst laten Potgieter-de-kunstkenner aan het woord.Everhardus Johannes Potgieter (1808-1875) was lakenhandelaar, dichter en oprichter van het literaire tijdschrift ‘De Gids’. Vooral in die laatste hoedanigheid had hij een grote invloed op de 19de-eeuwse Nederlandse literatuur. Van zijn eigen werk hebben vooral de ‘Liedekens van Bontekoe’ en enkele novellen de geschiedenisboeken gehaald. Potgieters grafmonument op De Nieuwe Ooster is een rijksmonument vanwege de cutltuur-, literair- en funerair-historische waarde.

  • af Tony Scott & Tue Blædel
    49,00 kr.

    I dette femte afsnit fortæller tv-vært Timm Vladimir om, hvordan han ofte får flere tatoveringer på én gang, mens politiker Pernille Skipper viser sin første tatovering, der er et brændemærke på anklen.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tony Scott & Tue Blædel
    49,00 kr.

    Nørrebro-drengen med hits som Søvnløs og Mamacita har 10 tatoveringer, der fortæller om et vildt klubliv, men også om rødderne i Tanzania og vennegruppen BOC.Medvirkende: KesiTue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tony Scott & Tue Blædel
    49,00 kr.

    De to musikere er uadskillelige venner og har ovenikøbet haft den samme slags tatovering med kinesiske tegn. Her fortæller de om afrikanske rødder, sammenbragte familier og om at blive høj af smerten.Medvirkende: Wafande og Shaka LovelessTue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tue Blædel & Tony Scott
    49,00 kr.

    Tue & Tony får besøg af tv-værten Petra Nagel, der har datet hele verden og lavet en serie om at føde. I denne episode hører vi om hendes 17 tatoveringer, hvoraf den ene er med hendes brors navn, og han ringer faktisk til hende under programmet.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tony Scott & Tue Blædel
    49,00 kr.

    I dette afsnit af Euromans podcast om tatoveringer har de to værter besøg af radiovært og stifter af Heartbeats, Le Gammeltoft, og tidligere jægersoldat og nuværende forfatter Thomas Rathsack. Le kan godt lide glæden ved smerten, når hun bliver tatoveret. Det kan Thomas ikke, men han har ikke desto mindre fået hele ryggen udsmykket.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tue Blædel & Tony Scott
    49,00 kr.

    Naser Khader fik sin første tatovering under Muhammed-krisen, og siden er der nu i alt 12 styks. Her fortæller han om sin kamp for demokrati og frihed, der har begrænset hans egen betragteligt.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tony Scott & Tue Blædel
    49,00 kr.

    I 10 afsnit af podcasten har de interviewet en række danskere om deres tatoveringer i håbet om selv at blive klogere på, hvad de vil have. Nu har de – endelig – efter måneders forsinkelse sat sig i stolen. Hør det store tatoveringsafsnit her.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.

  • af Tue Blædel & Tony Scott
    49,00 kr.

    Hun har 189.000 følgere på Instagram og næsten det samme på Youtube. Den unge populære modeblogger Astrid Olsen besøger Tue og Tony til en snak om hendes mange tatoveringer, hvoraf flere af dem er lavet af en Tinder-date, og en af dem forestiller en gravsten, hvor der står ’fuck det’.Tue & Tony er på jagt efter den perfekte – og deres første – tatovering. Derfor har de inviteret en række interessante danskere til at fortælle om deres tatovering og historierne bag.Værter: Tue Blædel og Tony ScottGæst: SkiftendeRedaktør: Emil Norsker, EuromanProduceret af Talk Town, Story House EgmontTony Scott (f. 1976) er radiovært og journalist. Han er bl.a. kendt fra "Tue og Tony på P3" og "Missionen", og har arbejdet på DR, TV2 og Radio 4.Tue Blædel (f. 1980) er ligeledes radiovært og journalist. Han er partner i BEAM Audio Agency, og han har bl.a. været vært på "Tue og Tony på P3" og "Verdenspressen".I 2020 udgav de sammen portrætbogen ’Under nålen’ på Lindhardt og Ringhof.