Færøerne

Filter
Filter
Sorter efterSorter Nyeste
  • - Kriminalroman
    af Carola Christiansen
    111,99 kr.

    Grausige Morde erschüttern die Färöer! Als ein Toter gefunden wird - grausam verstümmelt und bizarr drapiert - beginnt für Kommissar Revur ein Albtraum, aus dem es kein Erwachen gibt. Denn dies ist erst der Anfang einer Reihe von Morden, die nur eins gemeinsam haben: alle Opfer werden an nationalen Kultstätten platziert. Treibt ein Serienmörder sein Unwesen im Nordatlantik? Zu Revurs Unterstützung wird die Kopenhagener Kommissarin Amalie Vinther nach Tórshavn geschickt. Zusammen kommen sie Geheimnissen auf die Spur, die internationale Kreise ziehen …Carola Christiansen ist in Hamburg geboren und größtenteils aufgewachsen. Bevor ihr Hobby zum Beruf wurde, arbeitete sie für eine Fluggesellschaft. Sie ist viel gereist, hat in Hongkong, Luxemburg, Dänemark und Venedig gelebt, doch es zog sie immer zurück an die Elbe. Mittlerweile schreibt sie hauptberuflich und hauptsächlich Krimis - ihre Recherche führt sie weiter in der Welt herum.Sie war drei Jahre lang Präsidentin des Netzwerks »Mörderische Schwestern e. V.«. Im Gmeiner-Verlag hat sie bisher eine Kurzgeschichte veröffentlicht: »Der Axtmörder von Altona«, erschienen in der Anthologie: »Die gruseligsten Orte in Hamburg«.

  • af Ingvald Lieberkind
    68,99 kr.

    I somrene 1895 og 1896 sejler det danske skib Ingolf ud på en omfattende og banebrydende ekspedition mod nord. Skibet skal lodde havets dybder omkring Vestgrønland, Island og Færøerne, hvilket aldrig før er forsøgt på denne skala.Ekspeditionen adskiller sig fra tidligere ekspeditioner ved sine utrolige fund af liv på havbunden, hvoraf nogle prøver kommer fra hele 3.500 meters dybde. Ekspeditionen anvender nye metoder til at opsamle biologisk materiale og kommer hjem med en overflod af spændende forskningsmateriale, som Ingvald Lieberkind udgiver i en forkortet udgave, som også er tilgængelig for lægmand. Bogen udkom første gang i 1902.Ingvald Lieberkind (1897-1972), dansk forfatter og zoolog. Kendt for sin lidenskab for dyrenes verden, og han indledte zoologstudiet straks efter studentereksamen. Det førte til adskillige års studier og samtidig en række bogudgivelser med netop dyrenes verden i fokus. Lieberkinds udgivelser spændte bredt, og bestod af alt lige fra børnebogen ”Torsken og andre fortællinger” (1937) til det store populærvidenskabelige værk ”Dyrenes verden 1-12” (1937-1939).

  • af Daniel Bruun
    78,99 kr.

    Den danske arkæolog og opdagelsesrejsende Daniel Bruun gennemgår i denne bog Færøernes, Islands og Grønlands opdagelse, kolonisation og senere udforskning. ”Det høje nord. Færøernes, Islands og Grønlands udforskning” udkom første gang i 1902.Værket er udgivet som et historisk dokument med samtidens sprog.Daniel Bruun (1856-1931) var officer, arkæolog opdagelsesrejsende og forfatter. Selvom han aldrig havde studeret arkæologi, kom han til at spille en betydelig rolle på området, da han som den første foretog videnskabelige udgravninger på Færøerne, i Grønland og i Island og systematisk kortlagde de norrøne bebyggelser i Grønland. Daniel Bruun har skrevet en lang række bøger om militærhistorie, arkæologi og fremmede kulturer.

  • af Jørgen-Frantz Jacobsen
    68,99 kr.

    Forholdet mellem Danmark og Færøerne går mange hundreder af år tilbage i tiden. Den færøske forfatter Jørgen-Frantz Jacobsen fortæller her om Færøernes historie, fra de første mennesker slog sig ned på øerne, om de stridigheder, der fandt sted mellem Danmark og Færøerne igennem tiden, og om forbindelsen mellem dansk og færøsk kultur. Bogen udkom første gang i 1927, og nogle af oplysningerne kan derfor være blevet modbevist af historikere sidenhen.Jørgen-Frantz Jacobsen (1900-1938) var en færøsk forfatter og journalist, som er kendt for sit store engagement i færøsk kultur og selvstændighedsbevægelse. Jacobsen har udgivet flere faglitterære tekster om de nordiske landes forhold, men er hovedsagelig kendt for sin erotiske roman ”Barbara” udgivet posthumt i 1939. Den blev filmatiseret i 1997 med Nils Malmros som instruktør.

  • af C.H. Ostenfeld
    68,99 kr.

    Naturen på Færøerne er blandt den mest storslåede og enestående i hele Rigsfællesskabet. Det bakkede landskab på de vindblæste øer byder på en rigdom af planter, som er helt særlige for netop Færøerne. Botaniker C.H. Ostenfeld fortæller om Færøernes plantevækst i sin bog fra 1906. Bogen giver et spændende indblik i Færøernes natur omkring århundredeskiftet.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af C.H. Ostenfeld
    39,00 kr.

    "Færøerne hører til de sidste rester af et fortidsland, hvis udstrækning vi naturligvis ikke nøjagtig kender, men om hvilket vi dog antager, at det har nået fra Skotland i sydøst over Island til Grønland i nordvest; der strækker sig nemlig mellem disse lande en undersøisk højderyg, hvis overflade ligger omtrentlig 300 meter under havets overflade."Færøernes natur er på mange måder helt anderledes end resten af Danmarks, og den har i århundreder interesseret naturforskere og fascineret alle, der kom til de vindblæste øer. C.H. Ostenfelds bog fra 1905 beskriver de geologiske aspekter af Færøerne i forhold til de lande, øerne er forbundet med under havet, samt øernes plante- og dyreliv både på landjorden og i det frådende hav omkring de majestætiske øer.Carl Emil Hansen Ostenfeld (1873-1931) var en dansk botaniker og forfatter, der var kendt for sin udforskning af flora og plankton i de danske farvande. Han arbejdede blandt andet som kurator ved Botanisk Museum og inspektør ved Københavns Universitets Botaniske Museum. Senere blev C.H. Ostenfeld professor ved Den Kongelige Veterinær- og Landboskole. Han skrev en lang række bøger om flora i dansk natur og farvande og var endvidere Ridder af Dannebrog, Dannebrogsmand og medlem af Videnskabernes Selskab.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    På Færøerne, er der mange historier om en slags hekse, der kaldes kællinger. På en af øerne, Sandø, findes der endda et kæmpestort fodspor i en sten, som man siger stammer fra en kælling. Hvordan fodsporet blev til, kan du høre om i dette afsnit, som fortælles af Sjúrður Skaale, der er vokset op med historier om overnaturlige væsener.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Sjúrður SkaaleRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    I de færøske fortællinger, er kællinger en slags hekselignende kvinder, der har kæmpestore fødder, og som ofte ejer en masse guld. Det er også tilfældet i denne fortælling, hvor en kælling har den smukkeste guldkjole... lige indtil den bliver stjålet. Historien fortælles af politikeren Sjúrður Skaale, der ofte fortæller fabelagtige historier i Folketinget. Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Sjúrður SkaaleRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Sagnet om Sælkvinden, er en af de mest kendte og elskede historier på Færøerne. Fortællingen går på, at sælerne én gang om året, får lov til at smide deres sælskind og være mennesker for en enkelt nat. Når natten bliver til dag, skal de tage deres sælham på igen. Men, da solen står op, er der en ung smuk sælkvinde, der ikke kan finde sit ham... Historien fortælles af mystikeren Súsanna Vígdá og suppleres af politikeren Sjúrður Skaale.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Súsanna Vígdá og Sjúrður SkaaleRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Nogle tror, at huldrefolket, er en form for kæmpestore trolde. De bliver kaldt det usynlige folk, og det siges, at de bor i store sten på Færøerne. Súsanna Vígdá er en slags mystiker, der arbejder med det vi ikke kan se eller bevise, og fortæller gode historier om huldre, som hun måske engang selv har mødt. Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Súsanna VígdáRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    49,00 kr.

    Nøkken er et mystisk væsen, der bor i vandet og som lokker mennesker med ned i det... Den kan forvandle sig til alt muligt forskelligt, for eksempel en en tam hest eller en smuk kvinde med en guld-kam. Afsnittets fortæller er Sjúrður Skaale, der også kender til historien om, hvor Nøkken befinder sig i dag. Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Sjúrður SkaaleRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Det er en fast tradition, at der bliver danset kædedans og sunget kvad på Færøerne. Det har man gjort siden middelalderen, og disse beretter om drabelige og spændende fortællinger. Pól Arni Holm, er forsanger i bandet Hamradun, hvor de sætter musik til de færøske kvad. Derfor kender han historierne, og i dette afsnit fortæller han om trolden og kongesønnerne, som er en historie om en stor trold, et par glemte handsker og en grufuld hævn. Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Pól Arni HolmRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Har du nogensinde hørt historier om sørøverskibe, der bliver forhekset og forvandlet til sten? Så lyt med i dette afsnit, hvor Justinus Eidesgaard, fortæller hvordan det gik til, at troldkvinden Beinta forheksede to sørøverskibe til rokkesten - der stadig rokker i dag.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Justinus EidesgaardRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Det spøger på museet i Klaksvik. Det mener i hvert fald Jógvan Esmar Ósá, der arbejder der. Han tror, det er et spøgelser, der driller dem, når deres ting forsvinder, der bliver rusket i dørene og der er uforklarlige trin på trappen. Men er der spøgelser? Og i så fald, hvem er det? Jógvan har et par ideer til, hvem han tror spøgelset kan være... Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Jógvan Esmar ÓsáRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Kæmpen og Kællingen, er navnet på to mægtig store stenstøtter, der står ude i vandet. Man siger, at de to stenstøtter stammer fra en kæmpe og en kælling, der engang blev forstenet. Historien fortælles af Súsanna Vígdá. Sjúrður Skaales bedstemor boede i en lille by, der hedder Troldenæs. Navnet på byen kommer ikke af ingenting - det siges nemlig, at der findes særligt mange trolde i netop den by.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Súsanna Vígdá og Sjúrður SkaaleRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af Rikke Mia Skovdal
    39,00 kr.

    Da man skulle bygge en ny vej i Klaksvik, blev man nødt til at springe en stor sten i luften, der lå lige midt på vejen. Flere havde haft nogle underlige drømme, om at der boede en slags trolde, eller huldre, i stenen - og i drømmene havde huldrene sagt, at menneskene ikke måtte sprænge deres hjem i stykker. Da de gjorde det alligevel, skete der en masse mystiske ting... Tidligere politimand, Jógvan Esmar Ósá, fortæller historien. Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalMedvirkende: Jógvan Esmar ÓsáRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontEn magisk podcastserie til børn i alderen 5-10 år. Serien er spækket med fortællinger fra Færøerne, hvor vi blandt andre møder trolde, spøgelser og hekse. I gamle dage troede man, at de overnaturlige væsener fandtes i virkeligheden, og selv om de fleste ikke længere tror på dem, lever historierne i bedste velgående.Vært og tilrettelæggelse: Rikke Mia SkovdalRedaktør: Mette Hovmand-StillingIllustration: Alek ModinProduceret af Talk Town, Story House EgmontRikke Mia Skovdal er uddannet tv- og medietilrettelægger og Cand.IT. i digital design og kommunikation. Hun laver mange lydproduktioner, og står blandt andet også bag podcastene Geniale Galakser og Satankulten.

  • af J.Gr. Pinholt & J.P. Espersen
    69,00 kr.

    Geografi har altid interesseret både børn og voksne, men i lang tid manglede Danmark en læsebog til skolebørn om netop dette emne. Det satte forfatter J.P. Espersen og skolelærer J.Gr. Pinholt sig i starten af 1900-tallet for at lave om på. "Den vide verden" består af fire bind om hele verdens geografi. Geografien har som videnskab udviklet sig langt siden bogens udgivelse, men netop dette gør det så interessant at se tilbage på verden, som den så ud, og som geograferne betragtede den i starten af det 20. århundrede. Bogen er rigt illustreret med billeder fra alverdens spændende egne.Fjerde bind af "Den vide verden" omhandler den del af Sønderjylland, som blev tabt i krigen i 1864, samt Færøerne og Grønland og indeholder desuden kapitler om astronomi."Den vide verden" er en genudgivelse af et tidligere værk udgivet med datidens sprogbrug.Jens Peder Espersen (1870-1916) var en dansk forfatter, der både udgav bøger under sit eget navn og under pseudonymet Alfred Lind. Han udgav blandt andet romaner og sangbøger samt den geografiske læsebog "Den vide verden" sammen med lærer og sognerådsformand Jens Gregersen Pinholt (1862-1949).

  • af Katrin Ottarsdóttir
    Fra 149,00 kr.

    I en lille færøsk bygd er en pige på sommerferie hos sin mormor og morfar. Moster er ikke flyttet hjemmefra endnu og så er der husholdersken, Tante, som har et godt øje til morfar. Om søndagen kommer telefonmanden til skak, salmesang, cognac og cigar med morfar, der sætter alt ind for at tæmme sit iltre temperament og spille sine træk kløgtigt - telefonmanden ved nemlig alt om alle. Det kan være vanskeligt helt at forstå de voksnes verden, særligt når døren pludselig smækker, nogen hulker i værelset ved siden af og radioen igen i dag fortæller om krig i Vietnam. Men når torskehovedmanden kommer forbi med trillebøren fuld af torskehoveder, er selv de værste forviklinger glemt. Morfar suger fedtet ud af øjnene og forærer sit barnebarn den lille bruskperle, der bliver tilbage. Måske hun en dag vil have nok til en hel perlekæde?Katrin Ottarsdóttir har et særligt blik for skæve personligheder og for Færøernes ejendommelige natur. Med romandebuten Pigen i verden tegner hun et vidunderligt portræt af et færøsk bygdesamfund i 1960?erne set med et barns øjne.

  • af Kaj Nolsøe Bang
    79,00 kr.

    Kaj Nolsøe Bangs fædrende slægt stammer fra Færøerne, og i denne bog fortæller han om det lille ørige i Atlanten, der er en del af det danske rigsfællesskab. Han giver både et indblik i den færøske kultur og historie og beretter om sin egen tid i den danske flåde, hvor han i flere perioder har haft Færøerne som base.Kaj Nolsøe Bang (1915-2003) var sømand, søofficer og siden kommandørkaptajn i den danske flåde. Han blev født i Christianssted på St. Croix i Dansk Vestindien, hvor hans far var viceguvernør, men da øerne nogle år senere blev solgt til USA flyttede familien hjem til Danmark. Han har blandt andet skrevet en lang række erindringsbøger om sin tid i marinen.

  • af Jóannes Patursson
    69,00 kr.

    Færøerne udøver sit parlamentariske selvstyre i et af verdens ældste parlamenter, Lagtinget, hvis historie går helt tilbage til 800-tallet. I begyndelsen af 1800-tallet, da Færøerne overgik fra Norge til Danmark og blev indlemmet som ligestillet del af det danske rige, nedlagdes Lagtinget og det færøske lagmandsembede gennem en årrække. Siden har der været masser af tovtrækkerier om øernes selvstændighed og selvbestemmelse mellem Færøerne og Danmark. Jóannes Paturssons "Færøsk politik" gør status og forklarer den politiske situation mellem de to lande, som den så ud i begyndelsen af 1900-tallet.Jóannes Patursson (1866-1946) var en færøsk kongsbonde, forfatter og politiker, og en af de mest indflydelsesrige mænd i Færøernes historie. Fra 1901 og frem til sin død i 1946 var han medlem af lagtinget, og han var også i perioder medlem af det danske folketing og landsting.

  • af Jan Cortzen
    129,00 kr.

    Et ørige i Nordatlanten hvor naturen og kulturen er vævet sammen, og hvor tradition og modernitet lever sammen på smukkeste vis.Over 22.000 privatbiler triller i dag rundt på de forblæste klippeøer, på et vejnet, der ikke fås bedre ret mange steder og med et finmasket net af tunneller der binder øerne sammen.Fiskeindustrien udgør mere end 95 pct. af eksporten, men Færøerne er i dag meget mere end fiskeri, det er et rigt og nuanceret kultursamfund med en overvældende natur, hvis lige ikke findes andre steder i Norden.Dagbladet Børsens tidligere chefredaktør, Jan Cortzen, har skrevet den rigt illustrerede bog. Han kalder selv sin bog "Vi der er færinger". For det er færingerne selv, der fører ordet i fortællingen om det samfund, de har bygget op.I bogen samtaler Cortzen med samtlige nøglepersoner i det moderne færøske samfund. Især fiskeindustrien med laksen spiller selvsagt en dominerende rolle. Desuden er der øjeåbnende kapitler om turismen, om luftfart, olieindustri, om færøske iværksættere, om stærke færøske kvinder, om et rigt varieret kulturliv og om kirkelivet og ikke mindst om de politiske strømninger og partier, der – demokratisk – har præget den forandringsproces, som Færøerne har gennemlevet over de sidste 50 år.Bogen er fornemt og rigt illustreret.Jan Cortzen (f. 1935) er uddannet journalist og var fra 1978-1996 chefredaktør på Børsen. Han er forfatter til flere bøger – blandt andet biografier om Mærsk McKinney Møller og Godtfred Kirk Johansen. Jan Cortzen er far til grafisk designer og tv-vært, Ane Cortzen, og journalist og forfatter, Mads Brügger.

  • af Jógvan Isaksen
    73,99 kr.

    Morderische Spannung auf den Faroer: Zuerst stirbt ein Radiomoderator, danach wird eine Bank uberfallen und kurz darauf wird ein verhafteter Verdachtiger tot in seiner Zelle aufgefunden. Als auch noch ein Zeitungsreporter ermordet wird, entscheidet sich der Journalist Hannis Martinsson diese Verbrechen aufzudecken. Denn vier Morde in zwei Wochen - dies ist definitiv ungewohnlich fur ein kleines Volkchen wie die Faringer. Doch inwiefern sind der tote Nachrichtensprecher, ein jugendlicher Stadtstreicher mit einem Lohnbuchhalter und dem Reporter der christlichen Zeitung verbunden? Gibt es uberhaupt einen Zusammenhang zwischen diesen Morden? Eine geheimnisvolle Kontonummer fuhrt den Journalisten nach Rom. Und immer wieder taucht der pleite gegangene Anlagefonds Gaia International auf, hinter dem der Schiffsreeder Hanus i Rong stecken soll....

  • af Jógvan Isaksen
    73,99 kr.

    Ein Journalist. Zwei Opfer. Sind Sie bereit fur einen packenden Faroer-Krimi?Whrend einer Mittsommerfeier in den frischen Bergen stirbt die Journalistin Sonja Paetursdttir bei einem Sturz vom Rande des Plateaus. Ein Unfall, laut Polizeibericht. Fr Auslandsfrer Hannis Martinsson ist der Tod seiner Freundin aus frherer Zeit ein Grund, in seine Heimat zurckzukehren. Am Abend seiner Ankunft in Trshavn trifft er auf Sonjas Liebhaber Hugo, der sich vor Hannis damit brstet, etwas ber ihren Tod zu wissen, zugleich aber groe Angst zu haben scheint. Und dies zurecht: Als Hannis ihn am nchsten Tag aufsuchen will, ist Hugo tot, und Hannis selbst wird niedergeschlagen, als er die Leiche entdeckt. Dies sind zu viele Unflle fr den Journalisten, der eine groe Story wittert...

  • af Lis Andersen
    Fra 69,00 kr.

    Den berejste forfatter Lis Andersen havde egentlig ingen planer om at besøge Færøerne. Men skæbnen ville det anderledes, og i denne bog kan du læse hendes bjergtagende beretning om mødet med klippeøerne i det nordlige Atlanterhav, hvor beboerne kun kan føre deres planer ud i livet, hvis vejret tillader det ...Lis Andersen (1918-2001) var forfatter, globetrotter, fysioterapeut og naturterapeut. Som barn rejste hun rundt i verden med sin familie på sejlskibet Monsunen, og det lagde grunden for et langt livs rejselyst. I 1940 blev hun uddannet fysioterapeut, men efter en voldsom ulykke i 1953 med flere alvorlige knoglebrud til følge, fik hun øjnene op for alternative behandlingsformer. Hun søgte væk fra det offentlige sundhedssystem og etablerede sig som selvstændig terapeut. Udover de mange fysiske rejser søgte Lis Andersen også altid efter et åndeligt ståsted, og det religiøse fyldte meget i hendes liv og forfatterskab.

  • af Charlotte Langkilde
    199,00 kr.

    Historien om en dramatisk tid, da Færøerne dukkede frem af århundreders isolation og på få år blev forvandlet til en moderne nation. I midten af udviklingen stod den danske amtmand Carl Emil Dahlerup, der kom til øerne i 1849 direkte fra Den Grundlovgivende Rigsforsamling. Han mødte et ludfattigt og tyndtbefolket samfund, der var afskåret fra omverdenen og udviklingen, og som var stort set ukendt i Danmark. I løbet af de næste ti år lykkedes det ved fælles indsats i det lille samfund og i samarbejde med regeringen at få gennemført de store reformer, der havde ladet vente på sig i årtier. Forandringerne medførte dramatiske konfrontationer, i takt med at gamle magtbaser stod for fald. Her fortælles historien, som ofte går imod de myter, der er fortalt gennem generationer om det danske herredømme på Færøerne.

  • af Jørgen Falk Rønne
    69,00 kr.

    Øen, der tårner sig op blandt de brusende bølger, er et ensomt sted. Dens stejle klippevægge skærmer øens beboere fra havets voldsomme rasen, men det afgrænser dem også fra omverdenen, for kun en modig mand tør bestige dens bjerge. I mange måneder har øens beboere desperat spejdet efter det skib, der skulle bruge provianter til øen, for høsten har slået fejl og dyrene på gårdene er syge. Kun i præstens gård findes der stadig forråd, og præstens datter Elsebeth med de gavmilde hænder deler ud til de svageste. Forårets komme bringer endeligt kongens skib til øen, og med sig bringer det også hr Clement, øens nye kapellan. Som skik byder dem, gifter Elsebeth sig med sin fars nye hjælper, men Clement, der har gjort tjeneste på kongens krigsskibe, er streng og hård. Han viser ingen barmhjertighed mod arme syndere, og Elsebeths gavmilde sind trues i hans nærvær. Det kommer til at kræve al hendes styrke at finde glimt af kærlighed i den kolde jord …Jørgen Falk Rønne (1865-1939), dansk præst og forfatter. Han var udstationeret som sognepræst i Sandoy på Færøerne i seks år og blev så betaget af landet og dets folk, at han kastede sig ud i forfattergerningen, først med "Færøerne" fra 1900, en saglig skildring af befolkningen, og dernæst med novellesamlingen "En modig pige", der i dag regnes blandt hans bedste. Senere fulgte en lang række romaner og noveller ofte med motiver fra Færøerne. Hans bøger vandt stor popularitet på grund af deres underholdende fortællinger og gode humør, og næsten alle er trykt i flere oplag.

  • af Carlo Andersen
    69,00 kr.

    "Færøerne i farver" er et historisk indblik i Færøernes kultur. Med tekster beskrives landets historie, natur og samtid. Værket indeholder desuden en sammenfatning af teksten på engelsk.Carlo Andersen (1905-1970), dansk forfatter. Carlo Andersen er mest kendt for sine super populære Jan-bøger, som han skrev sammen med Knud Meister. Mere end 80 bøger blev det til i den succesfulde serie i årene 1940-60. Men derudover var han også en ganske habil krimiforfatter og stod bag en række velkomponerede krimier til voksne.

  • af Jørgen-Frantz Jacobsen
    99,00 kr.

    Da præsten hr. Poul Aggersøe i 1700-tallet ankommer til Færøerne fra København, bliver han frarådet at gifte sig med den smukke enke Barbara, idet hendes følelser er stormende, men lige så ustadige som selve det hav, der omgiver den danske udpost.Ikke desto mindre forelsker Poul sig i hende, og de vælger at gifte sig. Men ikke længe efter ankommer en ung student fra København, og præsten føler, at hans forhold er truet.Værket er bearbejdet og tilrettet moderne retskrivning.Jørgen-Frantz Jacobsen (1900-1938) var en færøsk forfatter, der skrev på dansk. Han var cand.mag. i historie og fransk fra Københavns universitet og døde som blot 37-årig af tuberkulose. Jacobsens berømmelse bygger hovedsageligt på romanen Barbara, som er hans første og eneste roman. Værket blev filmatiseret i 1997.

  • af Jørgen Falk Rønne
    69,00 kr.

    Oppe på Færøerne holdes traditionerne i hævd. Hver har sin plads og sin gerning, og øerne selv har sit at skulle have sagt. Så da det nye præstepar ankommer til øen, ryster mange af de gamle på hovedet, for den unge, yndige præstekone fru Pip opfører sig ikke som folkene deroppe er vandt til. Og selvom man vel ikke kan forvente, at sådan et lille, udenlandsk menneske har forstand på nogen ting, overrasker Pip alligevel øens beboere gang på gang. Hun synes ikke at være interesseret i de andre danske embedsfruers gøren og laden, men bliver i stedet straks venner med fattiglemmet huldre-Zacharis, der ikke har været sådan rigtig oveni hovedet, siden hans ungdoms kærlighed frøs ihjel på toppen af bjerget. Heller ikke hendes mand, præsten Alfred, kan helt forstå sin kone, men han ved dog én ting, som hans sognebørn ikke gør; at Pips store hjerte nok skal sejre over både traditionerne og øen selv.Jørgen Falk Rønne (1865-1939), dansk præst og forfatter. Han var udstationeret som sognepræst i Sandoy på Færøerne i seks år og blev så betaget af landet og dets folk, at han kastede sig ud i forfattergerningen, først med "Færøerne" fra 1900, en saglig skildring af befolkningen, og dernæst med novellesamlingen "En modig pige", der i dag regnes blandt hans bedste. Senere fulgte en lang række romaner og noveller ofte med motiver fra Færøerne. Hans bøger vandt stor popularitet på grund af deres underholdende fortællinger og gode humør, og næsten alle er trykt i flere oplag.

  • af Jørgen Falk Rønne
    79,00 kr.

    Fra 1889 til 1895 var jeg præst deroppe for Sandø præstegæld og lærte at elske det lille fjællands natur som dets beboere, og tanken om en Færøbeskrivelse dukkede frem på ny, denne gang dog mest af lyst til at vise mine landsmænd, også dem, der ikke skulle rejse til Færø som embedsmænd, at der er en del af Danmark, oven i købet et amt i kongeriget, som er overset og næsten ukendt, skønt det fortjener at være kendt af enhver dansk mand og kvinde. Det har glædet mig at sysle med de gamle minder deroppe fra og i erindringen leve livet mellem mine kære færinge om igen. Måtte nu disse blade bidrage til, at mine landsmænd hernede ikke alene fik noget at vide om Færø og færinger, men at de også kom til at holde af dem, som de fortjener! Ja, da var min hensigt nået.Jørgen Falk Rønne Hee Præstegård d. 19. august 1900